- 27 Nisan 2012
- 15.723
- 18.876
- 498
E aynen böyle eltinize de cevap verin.
Eğer ki o da uzun zamandır evli ise size eş olmanın bu dedikleriniz olmadığını anlatır.
Yani aynı yatağı paylaşmak ayrıdır, tüm sosyal hayatı paylaşmak ayrıdır.
Cahil şu bu diyenlere de önyargılısınız demişsiniz ya, siz çok daha fazla önyargılısınız. Yanlış anlamayın, eleştirmiyorum, daha yolun başındasınuz, bu şekilde yaklaşmanız normaldir belki de. Ama yıllar sonra keşke gelip şu konunuzu editleyebilseniz. Ben eminim fikirleriniz baya değişmiş olacaktır.
Evet aynı yatağı , aynı evi paylaşmak ve sosyal medyayı paylaşmak çok ayrıdır. İnsan evlenerek bir çok sorumluluğu üstleniyor ve bir yuva kuruyor. Sosyal medyada olduğu gibi fotoğraf çekinip atmak kadar basit değil hayat, evlilik.
Eş olmanın ne demek olduğunu eltimden değil de, annemden öğrenmiş biri olarak, ne demek olduğunu çok iyi biliyorum ve sevdiğim insanla da evliliğe dair bir şeyler öğrenmek isterim tabiki. Yıllar sonra belki bu yazıyı editleyip çok güzel şeyler yazarım, evliliğin çok güzel olduğunu, birbirimize son derece saygı ve sevgi göstererek uzun yıllar devirdiğimizi, hatta bir çocuğumuz bile olur belki de onunla ilgili birşeyler de paylaşırım :) Belki de eşimden dayak yiyip, gelip burda onu anlatan bir insan da olabilirim. Hayat bu. Yarına çıkıcağımızın garantisi yokken, yıllar sonrası hakkında bir şey söyleyebilmem mümkün değil. Önyargılı olduğumu söylemişsiniz, Eğer önceki sayfalara bir göz gezdirirseniz, benim görüşüme zıt bir görüşte bir yorum paylaşan arkadaşlarıma bile saygı duyduğumu çok kez ifade etmiştim. Sadece beni veya benim gibileri "cahil"olarak adlandıran arkadaşlara malesef aynı tepkiyi gösteremedim. İnsanlar normal fikirlerini belirtirken bazıları benim karakterime, eşime duyduğum pardon duymadığım güvene gelmiş, eşim olmadan eksik olucağım gibi kimseyi ilgilendirmeyen konulara gelmiş, bunlara açıklama yapmak istedim sadece yine saygı duymaya devam ederek.. Eltim bana cahil deseydi emin olun ona da aynen böyle cevap verirdim. Umarım dediğiniz gibi fikirlerim değişir, ama inşallah iyi yönde değişir. Bana bunu söyleyebildiğinize göre evlisiniz ve sizin eskiye oranla fikirleriniz değişmiş. Allah hepimizi mutlu etsin :)
Fikir sorduğunuz için söylüyorum, ben de saçma buluyorum ortak hesap işini, çevrede de çok dalgaya alınıyorlar, kız için çok koca meraklısıymış izlenimi oluyor çoğu kişide. Herkes ayrı hesap açabilir, o da ayrı bir birey ben de. Hele erkeğin ismi başta kadının ismi onun yanında soyad da erkeğin soyadı olan hesaplar daha da komik duruyor. Bu hesapları en son lisedeyken görmüştüm ben, ayrılınca kapatıyorlardı falan. Tabi bu benim fikrim, polemik olsun diye yazmıyorum.
İkinizin de hoşunuza gidiyorsa kimseyi ilgilendirmez. "Biz böyle ortak kullanmak istiyoruz memnunuz" dersiniz fazla da konuşturtmazsınız, bu kadar.
ortak hesap saçma komik ergence tarzı yorumları ben sahsen acayip derece de saçma buldum. yok neymiş bir arkadasına mesaj atarken sevgili eşi vs okuyabilirmiş. birincisi sevgilinnden eşinden özel olacak kadar şahsi bir konuyu face gibi bir sosyal medya üzerinden konuşmak saçma. olur da böyle bir sey ihtiyac olursa telefon denilen icat kullanılabilir diye düşünüyorum ki bu özelimi paylasacak olduğum arkadasımın telefon numarası muhakkak vardır heralde..bunlar saçma die yorum yapanlara yorummumdu.Kızlar merhaba, öncelikle konu basit gelebilir ama düşüncenizi gerçekten merak ediyorum.
Ben nişanlıyım, Mayıs ayında düğünüm var. Nişanlımla daha ilk sevgili olduğumuz dönemlerde sosyal medya hakkında bazı tartışmalara giriyorduk, bundan 4-5 sene önce. Ve sonra bir karar aldık dedik ki bu böyle olmuyor, zaten adam akıllı kullanmıyoruz bir tane ortak açalım onu kullanalım. Zaten toplam 55 tane fotoğraf var işte hesapta, o da öyle ikimizin fotoğrafları yada ailelerle çekilen işte özel günler olsun arada bir iki tane atıyoruz. Neyse işte nişanlımın abisi ve eşi de ikisininde ayrı hesapları var ve ben bu konuyu bu güne kadar hiç düşünmedim bile yani, eltim toplum içinde bende ordayken, "aay o ne öyle ortak hesap ergen işi gibi" filan diyor ve bunu sürekli yapıyor bana laf çarptığını farkındayım ama cevap vermiyorum, herkesin ilişkisindeki ortak karar diyorum kimseye laf düşmez diyorum. Ama gerçekten rahatsızlık vermeye başladı artık sürekli bunu söylemesi sanki küçümser gibi. Yani bu aslında konu bile değildir, tercih meselesidir ama bu şekilde söylemesine bozuluyorum artık. Ve hani liseli aşıklar gibi de selfie dolu değil yani işte nişanmızdan, bir düğüne gideriz orda çekiniriz onu atarız, arada selfie de yaparız, işte bir yer gezmeye görmeye gideriz orda hatıra olsun diye çekeriz bu şekilde fotoğraflar var. 22 yaşındayım laborantım nişanlımda mühendis zaten kendi halimzde insanlarız, bunun ergenlik ne ilgisi var anlayamadım. Sizce de çocuksu bir şey mi yada komik mi? Fikirlerinizi gerçekten merak ediyorum, yada eltim birdaha böyle söylese nasıl bir cevap vereyim , direk ona karşı değilde ortaya ama üstüne alınıcağı şekilde ?
Ortak sosyal medya hesabi komik bir sey evet. Ben de cok guluyorum oyle arkadaslarima. Bir de oyleleriyle yazismaktan da hoslanmiyorum. Esi de goruyor cunku,belki ben arkadasimla ozel bir sey yazisiyorum yani ne munasebet esi de sahit olsun? Birbirine guvenmeyen insanlar ortak hesap acar
ortak hesap saçma komik ergence tarzı yorumları ben sahsen acayip derece de saçma buldum. yok neymiş bir arkadasına mesaj atarken sevgili eşi vs okuyabilirmiş. birincisi sevgilinnden eşinden özel olacak kadar şahsi bir konuyu face gibi bir sosyal medya üzerinden konuşmak saçma. olur da böyle bir sey ihtiyac olursa telefon denilen icat kullanılabilir diye düşünüyorum ki bu özelimi paylasacak olduğum arkadasımın telefon numarası muhakkak vardır heralde..bunlar saçma die yorum yapanlara yorummumdu.
senin soruna yanıtım ise tatlım bence hiçte saçma değil. herkesin ikili ilişkileri farklı soıuçta. eşin ve sen bu durumdan memnunsan 3. birine laf söylemek asla düşmez. söyleyenlere de bence susturmayı bilmelisin ki yerini ve haddini bilsin.
size şahsen yorum yapmadım pardon. yanlıslıkla alıntılamış sanırım. yorumum genel anlamda o tarz yorumlaraydı.Beni niye alıntıladınız onu anlamadım ben. Siz saçma bulmuyor olabilirsiniz ben buluyorum yani yapacak bir şey yok herkesin fikri kendine.
ortak hesap kişisel tercihtirKızlar merhaba, öncelikle konu basit gelebilir ama düşüncenizi gerçekten merak ediyorum.
Ben nişanlıyım, Mayıs ayında düğünüm var. Nişanlımla daha ilk sevgili olduğumuz dönemlerde sosyal medya hakkında bazı tartışmalara giriyorduk, bundan 4-5 sene önce. Ve sonra bir karar aldık dedik ki bu böyle olmuyor, zaten adam akıllı kullanmıyoruz bir tane ortak açalım onu kullanalım. Zaten toplam 55 tane fotoğraf var işte hesapta, o da öyle ikimizin fotoğrafları yada ailelerle çekilen işte özel günler olsun arada bir iki tane atıyoruz. Neyse işte nişanlımın abisi ve eşi de ikisininde ayrı hesapları var ve ben bu konuyu bu güne kadar hiç düşünmedim bile yani, eltim toplum içinde bende ordayken, "aay o ne öyle ortak hesap ergen işi gibi" filan diyor ve bunu sürekli yapıyor bana laf çarptığını farkındayım ama cevap vermiyorum, herkesin ilişkisindeki ortak karar diyorum kimseye laf düşmez diyorum. Ama gerçekten rahatsızlık vermeye başladı artık sürekli bunu söylemesi sanki küçümser gibi. Yani bu aslında konu bile değildir, tercih meselesidir ama bu şekilde söylemesine bozuluyorum artık. Ve hani liseli aşıklar gibi de selfie dolu değil yani işte nişanmızdan, bir düğüne gideriz orda çekiniriz onu atarız, arada selfie de yaparız, işte bir yer gezmeye görmeye gideriz orda hatıra olsun diye çekeriz bu şekilde fotoğraflar var. 22 yaşındayım laborantım nişanlımda mühendis zaten kendi halimzde insanlarız, bunun ergenlik ne ilgisi var anlayamadım. Sizce de çocuksu bir şey mi yada komik mi? Fikirlerinizi gerçekten merak ediyorum, yada eltim birdaha böyle söylese nasıl bir cevap vereyim , direk ona karşı değilde ortaya ama üstüne alınıcağı şekilde ?
Ortamların dalga malzemesi olduğumu düşünmemişsiniz, buna gayet inanıp o şekilde yorum yapmışsınız. Ben ortak hesap konusuna karşı olan bunları komik bulan herkese saygı duydum fakat bu derece önyargılı ve saygısızca bir yoruma saygı duyamayacagım kusura bakmayın. Siz şimdi kendini dobra olarak adlandırıyorsunuzdur, ama bence bu kadar basit şeyleri ortamınıza malzeme edip dalga geçmekten başka bir is yapmayan boş bir insansınız. İçinizi bu kadar karartmayın size tavsiyem olaylara biraz daha iyi niyetli yaklaşmanız. Kendi yorumunuzu belirtirken karşınızdaki insana saygısızlık yapmak gibi lüksünüz yok çünkü. Ortamların dalga malzemesisiniz şeklinde bir yorumu hiç tanımadığınız bir insana, hele ki sadece sosyal medya konusu üzerinden yapabiliyorsanız, kötü şeyler yaşamış olduğunuzu düşündürdü bana. Allah büyük.Eltiniz çok dürüstmüş :) ortamların vaz geçilmez dalga malzemesisiniz hiç şüphesiz.
her ne kadar sizin tercihiniz de olsa gerçekten çok komik.
Ama napcan herkesin hayatı kendine... Umarım azalarak biter bu furya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?