- 15 Ekim 2021
- 381
- 145
- 33
- 38
- Konu Sahibi cokbilennur
-
Kaybınız totosundan element mi uyduruyor? Kendileri satmak istiyor da sizin ağzınızı mı arıyorlar.. hiç hoş değil.. anlaşamazsanız satılması için dava açılıp para paylaşılır diye biliyorum ben deHanımlar merhaba, kaynım birkaç gün önce eşime"siz evi mi satmak istiyorsunuz, nur birine demiş, biride benim hanıma demiş"demiş. Ben hamile olduğum için evden çıkmıyorum ve de böyle bir konuyu kimseyle konuşmadım. babamın evi var, ilerde onu satarız muhabbeti olmuştu kardeşimle sanırım onu duydu, oturduğumuz evi sandı. Neyse eltiyle aynı apt. oturuyoruz. (Muhabbetimiz yok geçmiş konularda bahsetmiştim) 2 katlı bir ev, üstte o altta ben oturuyorum. Tapu ortak, elektrik, su da ortak. Bu muhabbet geçince aklıma düşürdüler bu evi satmak istesek nasıl satacağız. Eşim dava açılır, satılır para paylaşılır diyor gerçekten süreç böyle mi işler?
Kaynıma eşi demiş, kafasında kurup inanan ve yalana meyilli biri zaten kadın. güya çok korkmuşlar ev satılacak diye ama ben kimseye öyle bir şey demedim. Dediğiniz gibi ağız aradılar galibaKaybınız totosundan element mi uyduruyor? Kendileri satmak istiyor da sizin ağzınızı mı arıyorlar.. hiç hoş değil.. anlaşamazsanız satılması için dava açılıp para paylaşılır diye biliyorum ben de
Ben onun evini istemem, o benim evi ister ama almaz çünkü birikimleri yok. Kaynım çalışıyor ama kendilerine anca yetiyor.Eğer ortak anlaşma olmadan mahkemeye gidilirse çok uzayabilir.
Benim yakınımın evinde çok fazla hisse sahibi vardı yıllar oldu hâlâ dava devam ediyor.
Herkesin imza vermesi ve alıcının çıkması lazım.
Ama 2 hisseli evde ben olsam anlaşır hangi taraf parayı veriyorsa verir evi alır satanda gider kendi evine diye düşünürüm.
tek kişi satamaz. illa anlaşma lazım doğru mu anladımElbirliğiyle mülkiyet halinde söz konusu ev, arsa hiçbir şey satılamaz. Satılsa bile tapu devri gerçekleşmez.
Anladım teşekkür ederim.Dava açılır, evin değeri belirlenir mahkeme tarafından önce ortak hissedara sorulur, satın alıyosan al denir. Alamam derse ev satışa çıkar satılınca herkese parası verilir
Buraya geldiğime, tadilat masrafı yaptığıma öyle pişmanım ki. çıksak kiraya versek bu sefer ortak elektrikli, sulu eve kolay birini bulamayız. Bulsak elti tüm çirkefliğini onlara da yapacak.Ben olsam salise düşünmeden satar, gider en bunlara en uzak yerden ev alırdım.
Bu durumda mahkemeye giderseniz uzun sürer.Ben onun evini istemem, o benim evi ister ama almaz çünkü birikimleri yok. Kaynım çalışıyor ama kendilerine anca yetiyor.
Tüm maliklerin onayı lazım anlaşma da denebilir evet.tek kişi satamaz. illa anlaşma lazım doğru mu anladım
Teşekkür ederimTüm maliklerin onayı lazım anlaşma da denebilir evet.
Eşimden duyduğum tapu yok, arsa gözüküyor dedi. ama faturalar rahmetli babanın adına bize geliyor. elektrik ve su sayaçları bizdeTapuda tescil şekli nasıl.anladığım kadarıyla kat mülkyetli değil hisseli ama hisseler nasıl.hisseniz paylı ise sattınz diyelim faturalar nasıl olacak kimse bu şekilde yanaşmaz.arsa şeklinde ise diğer hissedar olan kaynınz önalım hakkını ileri sürebilir
Bir bilemedin bir bilemeden iki sene sürmez bile, az ortaklı ortaklığın giderilmesi davası. En sevilen dava tipi avukatlar için.Bu durumda mahkemeye giderseniz uzun sürer.
2 tarafta razı olsa bile evin satılması lazım.
Alıcı çıkması ve iki ailenin de evden ayrılması gerekir.
Dediğim gibi çok hisseli yer 10 yıldır süren dava biliyorum.
2 hisseli de en az 3-5 yıl sürer diye tahmin ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?