kapıları kitle bu kadar basiy yanii kim ne diyebilirMerhaba. Benim derdim misafir çocuğuyla ilgili.
Bu akşam misafirler gelecek ve içlerinde bir tanıdığın 7 yaşında oğlan çocuğu var. Normalde aşırı sakin bir çocuk gerçekten uslu falan dersiniz. Mesela uyardığınızda asla karşı çıkmaz, şımarmaz ama kötü bir huyu var.
Bize geldiği bundan önceki bir seferde çocukları ayrı bir odaya almıştık. Bu çocuk maşallah ne kadar dolap varsa kurcalamış. Annemin para zulasını dahi bulmuş. Ben bunu odaya kontrol etmeye gittiğimde fark ettim. Çünkü anneleri öyle bırakıyor bir daha çocuklara bakan olmuyor. Çok kızdım güzelce uyardım ama baktım da her nereye giderse gitsin aynını yapıyor. Kurcalıyor.
Birlikte misafirliğe gidiyoruz mesela görüyorum hemen uyarıyorum bir süre bırakıp tekrar başlıyor aynı şeye.
Bu akşam da aynısı olacak eminim ve bunu annesine söylemeli miyim bilmiyorum. Çünkü annesi beni rezil ediyorsun deyip çocuğu azarlamaya başlayacak eminim. Düşük not alınca falan rezil oldun bütün sınıfa diyen bir tip. Çocuğa üzülüyorum bu kez de öz güveni zedelenir diye. Ne yapsam bilmiyorum. Annesine güzelce desem mi? Çok yakınız insan kırmaktan korkuyor bir de.
Evet o kadar basit! çocuğu düşünüp açtım konuyu. Kapı kilitlemek okey benim yapacağım iş ama çocuk her yerde böyle davranıyor.kapıları kitle bu kadar basiy yanii kim ne diyebilir
Evet o kadar basit! çocuğu düşünüp açtım konuyu. Kapı kilitlemek okey benim yapacağım iş ama çocuk her yerde böyle davranıyor.
annesi düsünsün bunu sen degil yani anlasın demekki cocugundan raahtsız olyorum imajını ver girmesin bi yereEvet o kadar basit! çocuğu düşünüp açtım konuyu. Kapı kilitlemek okey benim yapacağım iş ama çocuk her yerde böyle davranıyor.
Bunu yakin arkadasiysan ona guzel sekilde cocuguna anlatmasi gerektigini soyle madem cunki baskasinda yaparda onlar soylerse gercekten cocuguna ciddi anlamda kizar ozaman dediginz sekilde guven zedelenmesi yasayabilirMerhaba. Benim derdim misafir çocuğuyla ilgili.
Bu akşam misafirler gelecek ve içlerinde bir tanıdığın 7 yaşında oğlan çocuğu var. Normalde aşırı sakin bir çocuk gerçekten uslu falan dersiniz. Mesela uyardığınızda asla karşı çıkmaz, şımarmaz ama kötü bir huyu var.
Bize geldiği bundan önceki bir seferde çocukları ayrı bir odaya almıştık. Bu çocuk maşallah ne kadar dolap varsa kurcalamış. Annemin para zulasını dahi bulmuş. Ben bunu odaya kontrol etmeye gittiğimde fark ettim. Çünkü anneleri öyle bırakıyor bir daha çocuklara bakan olmuyor. Çok kızdım güzelce uyardım ama baktım da her nereye giderse gitsin aynını yapıyor. Kurcalıyor.
Birlikte misafirliğe gidiyoruz mesela görüyorum hemen uyarıyorum bir süre bırakıp tekrar başlıyor aynı şeye.
Bu akşam da aynısı olacak eminim ve bunu annesine söylemeli miyim bilmiyorum. Çünkü annesi beni rezil ediyorsun deyip çocuğu azarlamaya başlayacak eminim. Düşük not alınca falan rezil oldun bütün sınıfa diyen bir tip. Çocuğa üzülüyorum bu kez de öz güveni zedelenir diye. Ne yapsam bilmiyorum. Annesine güzelce desem mi? Çok yakınız insan kırmaktan korkuyor bir de.
O ünlem sinirle koymadım oraya ama... İroni anlamında koydum. Gerçekten çocuğu hiç düşünmüyor sürekli öz güvenini yıkıyor annesi. Birkaç defa böyle yapmasan diye ona da dedim. Kapıyı kilitliyorum da benim yapım gereği çocuğu düşünüyorum. Anaç biriyim fazlasıyla.Bu tepki ne böyle? Çocuğun başka evlerdeki davranışlarınıda üstünüze vazife aldıysanız tutun kolundan psikoloğa götürün o zaman. Ne dicek insanlar burada? Annesine kibarca söylersin, söyleyemiyorsan kapını kilitlersin evet bu kadar basit.
O ünlem sinirle koymadım oraya ama... İroni anlamında koydum. Gerçekten çocuğu hiç düşünmüyor sürekli öz güvenini yıkıyor annesi. Birkaç defa böyle yapmasan diye ona da dedim. Kapıyı kilitliyorum da benim yapım gereği çocuğu düşünüyorum. Anaç biriyim fazlasıyla.
Valla bilmiyorum ama sorunlu bir baba ile büyüdüm. Benim bile öz güvenim daha 3 yıl önce gelişti desem yalan olmaz. Böyle çocuklara içim gidiyor o açıdan dert ettim ve o açıdan sadece kapı kilidi kadar basiy bakamıyorum.Çocuğa sizin yapabileceğiniz birşey yok. Annesiyle konuşsanızda, kadın ne yapmak isterse onu yapar. Koca kadını değiştirmek, çocuguna nasıl davranacağını öğretmek bu saatten sonra olacak şey değil.
Söylemeliyim biliyorum da çocuğu ezip duruyor sürekli yani kızdığı vakit neler diyor. Fazlasıyla şahit oldum o açıdan. Çok yakınız birkaç defa annesine çocuğa böyle yapma öz güveni gelişmez dedim hatta ama değişmiyor kadının huyu.Cocuk dediginiz simarik olabilir tabi adi uzerinde cocuk. Benim asil kizdigim dur demeyen, uyarmayan anneler.
Ben olsam soylerdim. Cunku herkes sizin gibi hosgorulu olmayabilir cocuga karsi.
Valla bilmiyorum ama sorunlu bir baba ile büyüdüm. Benim bile öz güvenim daha 3 yıl önce gelişti desem yalan olmaz. Böyle çocuklara içim gidiyor o açıdan dert ettim ve o açıdan sadece kapı kilidi kadar basiy bakamıyorum.
Annesinde sorun var aslında evet. Onu değiştirmem imkansız.
İyi de annesi zaten onun bu özelliğini biliyordur .Merhaba. Benim derdim misafir çocuğuyla ilgili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?