• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortamda görmezden gelinmek

Kafanfilm000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
676
529
103
Merhaba kk,
Konum başlıktan da anlayacağınız gibi görmezden gelinmek... Eltim uzun zamandan beri bunu yapıyor malesef. Ortamda diğer insanlarla konuşuyor benimle göz göze gelmemek için ekstra çaba harcıyor sanki... Küs değiliz ama bu hareketlerine canım sıkılmaya başladı. (Dipnot düşeyim 2 yıllık evliyim ve en küçük gelin benim, belki de beni kabullenemedi)

Tek kaldığımızda bir sıkıntı yok ama diğer elti ve görümce olduğunda özellikle yapıyor. Diğer elti ve görümceye karşı öyle değil. Kötü bir davranışım sözüm olmadı. O şekilde görmezden gelip beni yok saydığında başka şeylerle telefonumla falan ilgileniyorum ama bir yere kadar... Beni düzeltip durmasindan ve ona bir şey söylediğimde duymazlıktan gelmesinden çok sıkıldım.Görüşmeyecegim diyorum ama eşlerimiz kardeş abisiyle birlikte plan yapıyorlar mutlaka görüşmek zorunda kalıyorum.

Geçenlerde yemeğe cagirdim. Eltimin kızı var yemeklerimi çok beğendi teşekkür etti. Eltim bu kez kizina resmen trip attı, kızı da ne oldu anne kıskandın mı dedi. Şok oldum masada. Akran değiliz annem yaşında sayılır yani kıyaslama, kıskançlık falan olamaz diye düşünüyorum.

Diğer eltim ve görümcem ve problemli eltim oturuyoruz bir gün. Başlıyor anlatmaya, dükyana gelen bir kızdan bahsediyor. Kız baya açık giyinmiş. Bembeyaz teni varmış. Boyu posu, teninin pürüzsüzlüğü aramızdaki kimseye benzemiyormuş, çok güzelmiş falan falan. Bu şekilde kıyaslama ve manipüle etme durumlari da var.

Bu tarz ınsanlara karşı nasıl davranıyorsunuz? Biraz mesafe koymuştum ama işe yaramıyor ne yapayim ben bu insana nasıl davranmalıyım?

Son düzenleme:
Sen sus,büyükler konuşuyor edalarinda.
Seni bir birey gibi değilde bir çocuk gibi görme egiliminde.
Kısa ve öz konusacaksin,seninle iletişime geçmeye çalışırsa sana yaptığının aynısını yapacaksın.
Düşünüp kendini yıpratma,ne ektiyse onu biçsin.

Öncelikle elinizden telefonu bırakın, sohbetten uzak kalmayın, eğer sohbetleri hoşunuza gitmez ise hiç girmeyin. Yeni girilen bir ortamda öncelikle dinleyin ve kimseye sır vermemeye çalışın.

Bu sadece akraba sohbetleri değil tüm ortamlarda benim uyguladığım bir taktiktir.

Sen sus,büyükler konuşuyor edalarinda.
Seni bir birey gibi değilde bir çocuk gibi görme egiliminde.
Kısa ve öz konusacaksin,seninle iletişime geçmeye çalışırsa sana yaptığının aynısını yapacaksın.
Düşünüp kendini yıpratma,ne ektiyse onu biçsin.
Evet 29 yaşındayım ama çocuk muamelesi yapıyor

Ben de bir ortamda beğendiğim birini anlatırım ama BU ORTAMDAKİ KİMSEYE BENZEMİYOR, ÇOK GÜZEL demem. Bu laf bayağı herkesi küçümsemek demek. Çok ilginç yani.
O kadar yas farki varsa bosver sen girme sohbete zaten. Ben olsam dert etmez hatta cok sokulmaz isime bakardim, yas farki sebebiyle.
Ben 29, eltim 42 yaşında

Merhaba kk,
Konum başlıktan da anlayacağınız gibi görmezden gelinmek... Eltim uzun zamandan beri bunu yapıyor malesef. Ortamda diğer insanlarla konuşuyor benimle göz göze gelmemek için ekstra çaba harcıyor sanki... Küs değiliz ama bu hareketlerine canım sıkılmaya başladı. (Dipnot düşeyim 2 yıllık evliyim ve en küçük gelin benim, belki de beni kabullenemedi)

Tek kaldığımızda bir sıkıntı yok ama diğer elti ve görümce olduğunda özellikle yapıyor. Diğer elti ve görümceye karşı öyle değil. Kötü bir davranışım sözüm olmadı. O şekilde görmezden gelip beni yok saydığında başka şeylerle telefonumla falan ilgileniyorum ama bir yere kadar... Beni düzeltip durmasindan ve ona bir şey söylediğimde duymazlıktan gelmesinden çok sıkıldım.Görüşmeyecegim diyorum ama eşlerimiz kardeş abisiyle birlikte plan yapıyorlar mutlaka görüşmek zorunda kalıyorum.

Geçenlerde yemeğe cagirdim. Eltimin kızı var yemeklerimi çok beğendi teşekkür etti. Eltim bu kez kizina resmen trip attı, kızı da ne oldu anne kıskandın mı dedi. Şok oldum masada. Akran değiliz annem yaşında sayılır yani kıyaslama, kıskançlık falan olamaz diye düşünüyorum.

Diğer eltim ve görümcem ve problemli eltim oturuyoruz bir gün. Başlıyor anlatmaya, dükyana gelen bir kızdan bahsediyor. Kız baya açık giyinmiş. Bembeyaz teni varmış. Boyu posu, teninin pürüzsüzlüğü aramızdaki kimseye benzemiyormuş, çok güzelmiş falan falan. Bu şekilde kıyaslama ve manipüle etme durumlari da var.

Bu tarz ınsanlara karşı nasıl davranıyorsunuz? Biraz mesafe koymuştum ama işe yaramıyor ne yapayim ben bu insana nasıl davranmalıyım?
Mesafe koyucam dıyip yemege cagırıosunuz.Sızı eltınız onemsese ne onemsemese ne .Benı onemseyenı onemserım onemsemeyenı onemsemem

Ben 29, eltim 42 yaşında
Konuyu okuyunca tek taraflı olarak eltinizde sorun var sanmıştım ama 12 yaş büyük diye annem yaşında dediğinize göre siz de pek masum gelmediniz bana. Abartmayın yani yengem benden 12 yaş büyük, yaşıt gibi takılırız neresi anne yaşında? Bence ona da hissettirmişsiniz sen annem yaşındasın, ben gencim modunuzu. Siz nasıl ki hemen fark ediyosanız gözünü kaçırıyo beni muhatap almıyo diye, o da illa ki sizin bu düşüncenizi fark ediyodur. Bence yüksek bi ihtimal. Çünkü ben de onun yerinde olsam, bu kadarcık yaş farkıyla annem yaşında diye düşünen birinin düşüncesini sezerdim ve ben de kaale almazdım onu açıkçası. Madem ben annen yaşındayım o zaman sen de dünkü çocuksun seni mi ciddiye alıcam gibi yani.

Mesafe koyucam dıyip yemege cagırıosunuz.Sızı eltınız onemsese ne onemsemese ne .Benı onemseyenı onemserım onemsemeyenı onemsemem
Eltim bizi çağırmaz genelde kaynım çağırıyor. Yemeğe falan çağrıdıklarında eşim çok gitmek ister, onu kıramıyorum. Karsilikli olarak ben de çağırmak istedim

O seni değil sen onu görmezden gel. Sende onu dinleme. Ortamlarda onun yerine başkasıyla konuşmayı sene bakalım ozman ne yapacak

Merhaba kk,

Aman boşver diğer görümce etkilerini çağır kendi kalsın evinde 😁

Back
X