ortamların popüler insanı olmak

bir tane resimle anlatılan bir örnek vardı hatta aklıma direk o geldi siz böyle yazınca.
insanların beyni ne kadar gelişmişse o kadar az konuşur ve az gülermiş.
genelde ortamlarda çok konuşan ve sürekli ona buna sataşan insanlar evet popüler oluyor, onlar konuşuyor sen susuyorsun sizi anlayabiliyorum. ancak o insanların zeka seviyeleri genelde düşük oluyor. tabi ki zeki olup da neşeli insanlar olabilir ancak ben kimseye fırsat vermeden konuşan tiplerden bahsediyorum.
o yüzden ben de birçok ortamda sohbetlerden sıkılır sessiz kalmayı tercih ederim çünkü ortam ve sohbetler çok basit gelir. belki size de öyle geliyor olabilir.
bence çok kötü bir durum değil. ancak yine de konuşmak isterdim diyorsan, o zaman kabuğunu aşıp, öncelikle bunu zorla yapacaksın. sürekli zorlayarak kendini ortaya laflar atacaksın. zamanla bunun korkulacak birşey olmadığını öğrendiğinde de içindekileri rahatça paylaşmaya başlıcaksın. bence en etkili bu yol diye düşünüyorum

herkesin karakter yapisi farklidir. ortamlarda dikkat ceken kisi olmaktan ziyade etrafinizda saglam dostluklar arkadasliklar olmasini saglamanizi tavsiye ederim. sevdiginiz ve sevildiginiz insanlarla zaten her ortam guzeldir, dikkat cekeyim espirili olayim diye bir caba icerisindede olmazsiniz.

keşke bende biraz az konuşsam
bence ortamda kendını rahat hissetmek önemli. kasıntı yerlerde benim de agzımı pek bıcak açmaz.

Cok gulen eglenen insanlarin icinde derin firtinalar vardir.. Ben hep oyle oldum.. Cok nese sacarim konusurum da acimi uzuntumu belli etmem.. Bazen derim cekil kosene ve sus.. Sessiz olmak da guzeldir

Bence bu halinizi sevin inanın önceden bende çok fazla espri yaparken 1 senedir daha sakinim çekildim açıkcası insanlar farketti durumumu yakın çevremden ne oldu sana artık demediler değil. Ama yaşım ilerledikçe anladım benim karakterim böyle. Şöyle bir durumda var tabi ki yeri geliyor çok eğlendiriyorum güldürüyorum insanları ama herşeyin bir yeri Zaman'ı var. Ben sürekli espri yapan, dikkatleri kendine çekmeyi çalışan insanları samimi bulmuyorum yani ortamına göre davranmak lazım. Siz de biraz daha ortam dan ortama yumuşamayı deneyin. Ama bence şuanki karakterinizden ödün vermeyecek şekilde. Kendiniz olmak mükemmel birşey :)

Çok güldüm ben de normal de konuşkan ve rahatim ama taziye tebrik hatlarim hep karışır ne diyeceğimi bilemem :) allah geride kalanlara sabır versin demek istedim bi kere allah her isteyene versin dedim merhum yakinlarina:)

Bazı insanların hitabet gücü vardır.. Meddah gibi onlar konuşunca insanlar toplasir.. ama güzel dinlemek de meziyet.. siz içinizden geldiği gibi davranın öyle kabul gördükçe sorun kalmaz..

istediğin gibi insanlar bana hiç samimi gelmiyor. hatta çok yapmacık ve sırf insanların dikkatini çekmek için olmadıkları biri gibi göründüklerini düşünüyorum. okulun ilk günü konuştuğum insanlar bir ayda ortam yapmışlar şımarık şımarık haller halbuki onların öyle olmadıkları kadar belli ki.. ben çok konuşup insanları kendine dinleten insanları sevmiyorum
bilmiyorum bana olgun mizaçlı insanlar çok samimi geliyor

Hiç üzülme bence çünkü senin deyiminle çatır çatır konuşan derdini anlatan insanlar genelde hep günah keçisi seçilirler. Ben öyleyim konuşurum tutamam çenemi ama hep şu çenemden geliyo başıma ne geliyosa. Haksızlığı gördüğümde kime yapılırsa yapılsın tutamıyorum kendimi. Bende çok isterdim sessiz biri olmayı.

Cok gulen eglenen insanlarin icinde derin firtinalar vardir.. Ben hep oyle oldum.. Cok nese sacarim konusurum da acimi uzuntumu belli etmem.. Bazen derim cekil kosene ve sus.. Sessiz olmak da guzeldir

Buna katiliyorum.
1 bucuk sene ask acisi cektim ayriliktan sonra ve o zamanki nesemi hic gormedim ben baska zman. Nese derken, kimse icimdeki firtinalari anlamasin diye gosterdgim neseli kiz gosterisi.
Espri yapardim, herkes bana bakrdi mesela.
Gulmedilermi? Ben bayila bayila bayila saatlerce tekrar tekrar dusunup gulerdim.
Kahkahalara bogulurdum. Neye gulerdim; "kimse gulmedi esprime, tek ben guldum" diye.

Konu sahibi ben hem burcumdan dolayi( ikizler) hemde ortamdan dolayi cok konusan birisiyimdir.
Ortam derken mesela evin( su an) en buyuk cocuguyum. Her konuda bilgim olur. Kagit kurek isleri olsun, kardeslerimin okul mevzulari olsun. Annemin hastanedeki randevulari olsun. Evdeki esyalari nerye koydugum olsun. Bi sorumu soruldu evde? Iste o soru hep bana sorulur. Herseye dahil olurum yani dmek istedgim. Bence bu en buyuk oldgumdan kaynaklasiyor.

Acaba senin pasif bi rolunmu var evde annenlerin yaninda?
En kucuk cocukmusun?
Yada annen baban her isini kendi ayarlayan insanlardanmi?

Bu seni cok konusmayan birisi yapmis olabilir. Galiba cok konusmadigindan dolayi bi kac yanlis soyldigin cumle kafana takiliyor moralin bozuluyor arkds ortaminda. Rezil oldum diyosn.Daha konusmuycam diyosun.
Oysaki birz daha cok konusmayi desenen o rezil vakalarinin yerini basari oykuleri alicak. " haha manyaksin kizim sen, nerdn aklina geldi" yada " bu esprin superdi be" gibi sozler duyarsin.
Bunu konustukca basarirsin. Sustukca degil.

Ben yaparsam sende yaparsin. Oysaki ben kontrol edemem bazen cok hizli konusurm. Ve ustune ustluk keklerim bazen heycanlaninca. Dahasida var: R harfini tam dogru cikaramam + yurtdisinda yasadigim icin iki dille konusuyorum. Turkce ve burdaki yabanci dilindeki harfler cok farkli cikariliyor agizdan. Turkcenin L kelimesini burda cok farkli soyluyosun. Turkceden hollanda harflerine gecis bazen zor oluyor sasiyorum. Hollandaca bi kelimeyi cok kotu telafuz ediyorum " haha turk sanmi nolucaz, dili konusmayi beceremiyor" oluyor. Yoksa turkcede bi kelimeyi yanlis soylesem " alaman kizi, tabi ne bekliyon turkcemizi unutmus" oliyor.

Demem oki, tum bunlara ragmen hala konusmaktan korkmuyosam ben.
Sen neden korkuyosun?

Son düzenleme:
Ilgi cekici aurasi yuksek ortamda herkesin ilgilendigi kadin oldun mu da cok dedikodunu yapiyolar canin sıkılıyo bosver

Yaptığın tanıma uyuyorum. Üstelik çok hazırcevap biriyimdir.
Ama beni bu hale bana laf sokmaya çalışanlar getirdi diyebilirim.
Yani savunma mekanizmam ışık hızından daha kuvvetli oldu.
Daha cümleleri bitmeden cevaplarını almış olurlar.
Ama bunu ortam için yapmıyorum kendimi asla kasmam kendimi çok severim egom yoktur.
İçten gelen bir şey bu. Karakter yada yapı meselesi belkide

aslında kendini kasan sensin.
Ben veli toplantılarına, okul etkinliklerine gidiyorum. Hiç konuşmayan kadınlar var. "aaa ne kadar sessiz" gibi bir düşünce olmuyor.
"Kadının tarzı öyledir" dersin geçersin. Ama sen ortama katılamıyorum diye kasarsan kendini negatif enerji yayarsın bu da ha kötü.

Ortamın en populeri diye birşey olmaz ki. O ortamı olusturan insanlarin uyusmasiyla güzel muhabbetler ortaya çıkar. Sizin en büyük hataniz sürekli yanlış birsey yapmaktan korkmaniz. Bundan vazgeçin kendinizi akışa bırakın kendiniz olun. Herkesin sizi begenmesine gerek yok.

Ben tam dediğiniz bir insanım popüler komik ama aynı zamanda sözü dinlenilen dert anlatılan. Böyle olmakta zor canım. Arkadaş topluluğundan birisiyle takılsan diğerleri alınıyor onlara haber vermiyoruz diye. Herkes şuna söyleme ama böyle böyleymiş diye anlatıyor bu sefer ben şişiyorum. Bir arkadaşım sana bir sır vereyim deyince ayyy yine sır lütfen ya kalbim dayanmıyor diyorum mesela. Arkadaşlarımla toplanıyoruz ben moralsizsem hemen anlaşılıyor.
ha böyle olmak allah vergisi birşey canım mizah anlayışı olması önemli.

canım nasıl geldiysek öyle gidicez karakter meselesi mesela eşim ikizler burcu cok espirili çok konuskan dırdır yani herkesin farklı özelliği var kendini keşfet

hiç öyle biri olacağınızı tahmin etmezdim
ilk yorumlar hep size ait konularda ve bir çoğu zekice verilmiş cevaplar
şaşırdım

Ayyy aynı ben

hiç öyle biri olacağınızı tahmin etmezdim
ilk yorumlar hep size ait konularda ve bir çoğu zekice verilmiş cevaplar
şaşırdım
Cok tesekkur ederim sdktm ama anlatmak istedigim su mesela birisi hasta olur ayyy canimmm cok uzuldum cok gecmis olsun yada ablacim abicim falan diyemem pek yok delilik full bende masallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…