Bir kavanoz yapın , içine 45 , 20 , 30 gibi sayılar yazın ve atın . Kura çeksin her akşam . Kaç dakika gelirse , o kadar kullansın telefonu . Sonrasında siz alın , birlikte kitap okuyun , derslerine baksın vs .Merhaba arkadaşlar. 12 yaşında bir kızım var. Liseye gidene kadar telefon almayacağım diyen ben telefon almak zorunda kaldım. Gerek internetten verilen ödevler gerekse kendini dışlanmış hissetmesi sebebiyle aldım . Ama gelin gorun ki sanırım kota koyma olayını beceremedim. Sürekli elinde telefonla gezer oldu, bende sürekli peşinden ders çalış ,hadi telefonu bırak diyen bir anne oldum. Tuvalete bile telefonla giriyor ben bağırıyorum yeter artık diye
Çok yakın arkadaşım psikolog. Mutlaka sınır koymam gerektigini ama birden elinden tamamen almamam gerektiğini söyledi. Zaten biliyorum bunu ama yapamadım henüz beceremedim sanirim
Okuldan üç gbi eve geliyor. 5 te ben geliyorum. 5 ten sonra elinden alsam mı...yoksa akşamları bir yarım saat daha izin versem mi ...haftasonu napsam...aklım çok karışık...tam da sınav haftası artik.
sizler nasıl yapiyorsunuz bir fikir rica etsem. Sınır koymayı becerebildiniz mi..hafta içi hafta sonu nasıl yapayım nasıl yoneteyim bu sureci
Bu birden asiri kısıtlama olur ki şu an doğru olmaz bence. Sizin gbi baştan bunu yapabilseydim çok iyi olurduBenim kızımın da telefonu var sizinkiyle aynı yaşta hemen hemen, ama ben arama ve mesaj harici bütün uygulamaları kilitledim WhatsApp YouTube playstore gibi bütün iletişim kanallarını kısıtladım giremiyor. Böylelikle telefonun tuşlu telefondan bir farkı kalmadı bence deneyin faydasını görürsünüz. Şimdi eline bile almıyor çünkü bi işine yaramıyor.
Çocuk büyütmek eğitmek çok zor Allah yardımcımız olsun.
Telefonu kesinlikle olmalı. Hayat sadece ders çalışmak değil. Sosyalleşmesi lazım, dünya da neler oluyor bilmesi lazım. O telefonu doğru kullanan çocuklar neler öğreniyor neler . Dil öğrenmekten , chatcpt yardımına dek, başka arkadaşlarından ders yardımına dek. Şu an yeni o telefon çok kullanmaya başlamış sanırım. Ders , aile etkinlikleri vs gibi sorumluluklarını yerine getirsin, ondan sonra beraber süre belirleyin, zararlı içerikleri de güzelce anlatın, sonra aşırı olmadıkça bırakın kullansın. İzin vermeyen ailelerin çocukları bu seferde gizli insta vs açıyor. Bu daha mı iyi ?Bu birden asiri kısıtlama olur ki şu an doğru olmaz bence. Sizin gbi baştan bunu yapabilseydim çok iyi olurdu
2026 ya girerken 12 yaşındaki bir ergenden telefonu olmamasını beklemek de aile zorbalığı olur bence. Çocuklar zaten okulda ders zorbalığı, akran zorbalığı , fiziksel değişimler vs bir sürü sorun yaşıyorlar. Rahatlamak onların da hakkı. Biz niye bu sitedeyiz mesela. Kafa dağıtmak için bazen değil mi? Benim çocuğum mesela serviste telefonuyla oyun oynar, başka okulda ki arkadaşlarına yazar eve dönünce. Verilen kitap ödevinin PDF i bile nette bulup yapıyor dualingo dan dilini geliştirdi . 7 yaşındaki çocuk gibi sadece akıllı saat ya da internetsiz tel bence doğru değil. Yasaklanan Herşey başka türlü daha zararlı içeriklere merakını tetikler sadece.Google'in family link diye bir uygulamasi var, karsilikli iki cihaza kuruyorsunuz, ana cihaz (sizin telefonunuz) obur cihazi oldugu gibi kontrol edebiliyor, bir de ustte yazan arkadasin dedigi gibi uygulama kisitlamasi yaparsaniz bence yeterli olacaktir.
Kontrol ediyoruz derken mesela mesajlarını watsabini vs gorebiliyor muyuzGoogle'in family link diye bir uygulamasi var, karsilikli iki cihaza kuruyorsunuz, ana cihaz (sizin telefonunuz) obur cihazi oldugu gibi kontrol edebiliyor, bir de ustte yazan arkadasin dedigi gibi uygulama kisitlamasi yaparsaniz bence yeterli olacaktir.
Odasında ders çalışırken telefonu dışarıda bıraktırın. Bence en önemli kural bu.Zaten tamamen elinden almak gbi bir düşüncem olmadı arkadaşlar.sadece süreci nasıl yonetecegimi bilemiyorum. Katı bir kural koyup esnetmemek istiyorum. Ama hangi saat olmalı nasıl yapmalı işin icinden cikamadim
Ben liseye kadar illa telefon kullanacaksa eski usul tuşlu telefon kullanması taraftarıyım ama illa internet bağlantılı modern bir telefon olacaksa olabilecek en makul model hatta evdeki eski telefonlardan biri ile başlayabilir kullanmaya. Ondada sadece whats up olsa yeterli, kalan uygulamalara ve internet aramalarına aile güvenliği getirin. Zaten okulda kullanım yasak siz eve gelene kadar sizinle iletişimde kalması için açık kalsın eve geldiğinizde ödev vs varsa bir kutu yapın oraya koysun tüm sorumluluklar tamamlanana kadar ödev, yemek, günlük kişisel bakım vs. Yatmadan da bir yarım saat baksa yeter. Sosyal medya hesabı açmasına izin vermeyin ins. tiktak vs gibi...Merhaba arkadaşlar. 12 yaşında bir kızım var. Liseye gidene kadar telefon almayacağım diyen ben telefon almak zorunda kaldım. Gerek internetten verilen ödevler gerekse kendini dışlanmış hissetmesi sebebiyle aldım . Ama gelin gorun ki sanırım kota koyma olayını beceremedim. Sürekli elinde telefonla gezer oldu, bende sürekli peşinden ders çalış ,hadi telefonu bırak diyen bir anne oldum. Tuvalete bile telefonla giriyor ben bağırıyorum yeter artık diye
Çok yakın arkadaşım psikolog. Mutlaka sınır koymam gerektigini ama birden elinden tamamen almamam gerektiğini söyledi. Zaten biliyorum bunu ama yapamadım henüz beceremedim sanirim
Okuldan üç gbi eve geliyor. 5 te ben geliyorum. 5 ten sonra elinden alsam mı...yoksa akşamları bir yarım saat daha izin versem mi ...haftasonu napsam...aklım çok karışık...tam da sınav haftası artik.
sizler nasıl yapiyorsunuz bir fikir rica etsem. Sınır koymayı becerebildiniz mi..hafta içi hafta sonu nasıl yapayım nasıl yoneteyim bu sureci
İçeriği göremiyorsunuz ama uygulamalara saat sınırı koyabiliyorsunuz.Bende oğluma kurdum.Bize ulaşabilmesi adına WhatsApp, telefon ve dersler içinde mebi sınırsız, diğer uygulamalar sınırlı günde 1 saat internet(oyun video ne isterse)süresi var.Süre dolunca kendi otomatik kapanıyor.Kontrol ediyoruz derken mesela mesajlarını watsabini vs gorebiliyor muyuz
eltimin oğlu ortaokul öğrencisi ,whatsap dahil tüm uygulamalar yasak , sms ve dk sınırlı şifre koyması yasak internette de aile kısıtlaması var. indirdiği oyun sadece 1 tane olmak zorunda ve sadece anne ya da babanın yanındayken oynuyor.Merhaba arkadaşlar. 12 yaşında bir kızım var. Liseye gidene kadar telefon almayacağım diyen ben telefon almak zorunda kaldım. Gerek internetten verilen ödevler gerekse kendini dışlanmış hissetmesi sebebiyle aldım . Ama gelin gorun ki sanırım kota koyma olayını beceremedim. Sürekli elinde telefonla gezer oldu, bende sürekli peşinden ders çalış ,hadi telefonu bırak diyen bir anne oldum. Tuvalete bile telefonla giriyor ben bağırıyorum yeter artık diye
Buna uyan var mı bilmiyorum neredeyse 30 yaşındayım 12 yaşında benim bile akıllı sayılacak telefonum vardı çevremde ortaokula liseye giden kuzenlerim tsnıdık bebeleri var hepsinde de iyi telefon var hatta yaşıt iki kuzenim var birinin ailesinin evinde internet yok tablet telefon var ama kısıtlı hem de çok diğerinde aman aman kısıtlama yok kısıtlanmayan daha başarılı bi çocuk. Akran zorbalığı var neden öteki farklı olsun böyle daha kötü. Her şeyin sınırı varBen liseye kadar illa telefon kullanacaksa eski usul tuşlu telefon kullanması taraftarıyım ama illa internet bağlantılı modern bir telefon olacaksa olabilecek en makul model hatta evdeki eski telefonlardan biri ile başlayabilir kullanmaya. Ondada sadece whats up olsa yeterli, kalan uygulamalara ve internet aramalarına aile güvenliği getirin. Zaten okulda kullanım yasak siz eve gelene kadar sizinle iletişimde kalması için açık kalsın eve geldiğinizde ödev vs varsa bir kutu yapın oraya koysun tüm sorumluluklar tamamlanana kadar ödev, yemek, günlük kişisel bakım vs. Yatmadan da bir yarım saat baksa yeter. Sosyal medya hesabı açmasına izin vermeyin ins. tiktak vs gibi...