bir sürü veli kısıtlama seçeneği var çocuğu bile bile öteki yapmak bana saçma geliyor bu devirde tuşlu telefon bilmiyorum bu çocuk kursa vs gitmiyor mu 7 24 başında mısınızBir şeyin herkeste olması onun gerekli olduğu anlamına gelmez ki amaç iletişim ise tuşlu telefonda aynı amaca hizmet ediyor. Kızım var 10 yaşında akıllı saati var okula giderken alıyor yanına ki okulda kullanımı yasak çantada duruyor o nedenle ya da bahçeye ya da arkadaşlarının evine giderken oynamak maksatlı yanına alıyor böylece hem yerini tespit edip hemde gerektiğinde karşılıklı iletişim kurabiliyoruz. Birde tuşlu telefon aldım yazları yazlıkta kalıyor orada onu kullanıyor çünkü akıllı saatin şarj sıkıntısı var hemen bitiyor sadece arama yapabiliyor mesaj bile atmıyor o telefon ve iletişim için gayet yeterli oluyor.
Ben zaten öğrenciye kaç yaşında olursa olsun marka üst sınıf telefon almaya karşıyım. Çalışır alır ayrı mevzu.
Lisede akıllı telefon alınabilir ama ondada sosyal medya kısıtı olmalı. Çünkü internette herşeyin doğrusu kadar yanlışı da var uçsuz bucaksız bir dünya kontrolü çok zor baştan sınır koyulmazsa sonrası sıkıntı diye düşünüyorum.
Cocugunu navigasyondan sürekli canli takip ediyorsun ve telefonuna indirdigi herseyi görüsyorsun ayrica sinir koyabiliyorsun kontrol sende oluyorFAMİLY app ne işe yarıyor
Ne güzel şanslısınız. Sorumluluğunu bilen çocuk yürür gider zatenBenim kızım 14 yaşında,orta son sınıfta,bir kısıtlama getirmedim hiç. Şükür,sorumluluklarını bilen bir çocuk,ders çalış bile demem hiç,bir kez düşük not alınca kendisi mutsuz oluyor çünkü,sonra kendi çalışıp düzeltiyor...Dijital çağdayız, nereye kadar kısıtlayacağız ki..kısıtlarsan sana düşman oluyorlar..Valla gençler telefon teknik servisi gibi olmuşlar artık. telefonda sorun çıktığında çözüyorlar hemen
Tamamen bırakılmasına karşıyım. Eğer hiç almasaydim çok iyi olurdu. Ama şu an tamamen elinden almak doğru değil. Evet sınır koymayı beceremedim bu yüzden konu açtım sınırlar hakkında tecrubeli arkadaşlardan yorum almak icinOkulda en sorunsuz öğrenciler telefonu olmayan öğrenciler. Bu lafa katiliyorum. Siz telefonlu devam edin. Büyük ihtimalle telefon yüzünden yüz göz olacaksiniz. Sınır koymayı beceremedim diyorsunuz. Ama telefonu bıraksın diyenlere de karşısınız. Neyse her şey olacagina varir.
Cinsel içerik gerçekten yaş grubu düştü. Şimdi ülkeyi hatırlayamadım ama google’da chatgpt’de aratırsanız çıkar, bir grup ortaokul çocuğu tecavüz girişiminde bulundu bir kadına, Büyük tartışmalar çıkmıştı bu yaştaki çocuklar toplanıp bunu yapıyorlar diye.Hİc tahmin etmezdim bende ya şuanda benim çocuğumun demeden önce bakıp bakmadığını bilmiyorum çünkü söyledi sıkıştırma olacaktı demez bir daha diye. Kaç gün uyku uyumadım. Sadece hangi arkadaşın dedim onu demek istemedi serviste 8. Sınıflar dedi tabi inanmadım ,simdi annesini bulup söylersin dedi. Özel okul gidiyor bir grup yok, kimse kimsenin ailesini tanımıyor. Aslında isterdim söylemek o çocuğa da biri dedi yani bizim çevremizde büyük yok ama o çocuk suistimale mi uğruyor diye ama tabi bunu demem icin okula demem gerekti vs vs. Şuanda kendi çocuğum icin PC girişlerinde oyunda olsa, derste olsa yanında oluyoruz. Duydu bi kere ve ergenlik dönemine girdi. Cidden cok zor
Ben orta 1 ve 2 de kursa gönderdim,pandemi çocukları bunlar,eksikikleri kapatmak için uğraştık.Belki siz de böyle şeyler yapabilirsiniz ya da spor kursu..Ne güzel şanslısınız. Sorumluluğunu bilen çocuk yürür gider zaten
kurslara gidiyor ama biz bırakıp alıyoruz. okul çıkışı etüde gidiyor aynı şekilde ama servisle gidiyor ve oradaki öğretmenleri sürekli bildirim yapıyor zaten. yani bunun öteki olmakla alakası yok bakış açılarımız farklı sizinle ama bana doğru gelen yol bu ki uzmanlarda aynı şekilde 13 yaş öncesi akıllı telefon tavsiye etmiyor.bir sürü veli kısıtlama seçeneği var çocuğu bile bile öteki yapmak bana saçma geliyor bu devirde tuşlu telefon bilmiyorum bu çocuk kursa vs gitmiyor mu 7 24 başında mısınız
Voleybola gdyor tiyatroya da..bunlar kendi isteğiyle gittikleri.benim isteğimle de matematik ten özel ders alıyor. Ama geriye kalan boşluk da ona kalsa hiç telefonu birakmayacakBen orta 1 ve 2 de kursa gönderdim,pandemi çocukları bunlar,eksikikleri kapatmak için uğraştık.Belki siz de böyle şeyler yapabilirsiniz ya da spor kursu..
de bunu düşündüm. Arkadaşım tablet vermiş ortaokul kızlarına. Çocuklar tablet dilencisi gibi yanınızda oturup öylece bekliyorlar tablet istiyorlar asla oyun vs oynamak sosyalleşmek yok. Ben olsma atarım o tableti kırarım. Çok pedegojiye Gönül veren bir insanım ama bu konuda en iyisi bu.12 yaşında benimde oğlum var saat sınırı da koydum iki günde vermedim baktım önünü alamıyorum komple aldım elinden
Psikoloji falan düşünemicem kusura bakmasın
40 kere uyarmaktan yoruldum, telefon varken derslerine hiç odaklanmıyordu en azından şuan biraz daha odaklandı bakalım
Psikoloji diye diye önünü alamadığımız çocuklar yetiştiriyoruz kim ne derse desin, bizim Psikolojimiz hiç bozulmadı valla eşek gibide ders çalıştık, benim zamanımda sanal bebekler vardı ayy neredeyse herkes almıştı bana almadı babam içimde kaldı mı kaldı ama hayata da küsüp saçmalamadım yaniBen
de bunu düşündüm. Arkadaşım tablet vermiş ortaokul kızlarına. Çocuklar tablet dilencisi gibi yanınızda oturup öylece bekliyorlar tablet istiyorlar asla oyun vs oynamak sosyalleşmek yok. Ben olsma atarım o tableti kırarım. Çok pedegojiye Gönül veren bir insanım ama bu konuda en iyisi bu.
Psikoloji diye diye önünü alamadığımız çocuklar yetiştiriyoruz kim ne derse desin, bizim Psikolojimiz hiç bozulmadı valla eşek gibide ders çalıştık, benim zamanımda sanal bebekler vardı ayy neredeyse herkes almıştı bana almadı babam içimde kaldı mı kaldı ama hayata da küsüp saçmalamadım yani
Alsalar iyiydi onları bize, hakediyirdukPsikoloji diye diye önünü alamadığımız çocuklar yetiştiriyoruz kim ne derse desin, bizim Psikolojimiz hiç bozulmadı valla eşek gibide ders çalıştık, benim zamanımda sanal bebekler vardı ayy neredeyse herkes almıştı bana almadı babam içimde kaldı mı kaldı ama hayata da küsüp saçmalamadım yani
Biz kiyamiyoruz çocuklarımıza ama onlar bize kiyiyor biz kiyamadikca tepemize geldilerAy bana da almadılar. Ne Tetris, ne ateri ne de o minik sanal hayvanlardan. Para da vardı halbuki ama.
Biz kiyamiyoruz çocuklarımıza ama onlar bize kiyiyor biz kiyamadikca tepemize geldiler
Kızım 1. Sınıftan beri özel okulda okuyor. Şimdi 12 yaşında 7. Sınıf .Arkadaşlarının çoğunda iPhone 15-16-17 var ama önemli değil. Kendini elinde olmayanla ezik dışlanmış hissetmemeyi öğrenmeli. İlerde tüm arkadaşlarının arabası evi var diye alacak mıyız ?Merhaba arkadaşlar. 12 yaşında bir kızım var. Liseye gidene kadar telefon almayacağım diyen ben telefon almak zorunda kaldım. Gerek internetten verilen ödevler gerekse kendini dışlanmış hissetmesi sebebiyle aldım . Ama gelin gorun ki sanırım kota koyma olayını beceremedim. Sürekli elinde telefonla gezer oldu, bende sürekli peşinden ders çalış ,hadi telefonu bırak diyen bir anne oldum. Tuvalete bile telefonla giriyor ben bağırıyorum yeter artık diye
Çok yakın arkadaşım psikolog. Mutlaka sınır koymam gerektigini ama birden elinden tamamen almamam gerektiğini söyledi. Zaten biliyorum bunu ama yapamadım henüz beceremedim sanirim
Okuldan üç gbi eve geliyor. 5 te ben geliyorum. 5 ten sonra elinden alsam mı...yoksa akşamları bir yarım saat daha izin versem mi ...haftasonu napsam...aklım çok karışık...tam da sınav haftası artik.
sizler nasıl yapiyorsunuz bir fikir rica etsem. Sınır koymayı becerebildiniz mi..hafta içi hafta sonu nasıl yapayım nasıl yoneteyim bu sureci
Atariyi kardeşime almışlardı onda da hatırlıyorum okuldan gelince 1 saat izin vardı uzatmayı teklif bile edemezdik iyi miydi kötü mü bilmiyorum. Hayır dediklerinde hayırdı ısrar edemezdik hiç.Ay bana da almadılar. Ne Tetris, ne ateri ne de o minik sanal hayvanlardan. Para da vardı halbuki ama.
Çok mantıklı ama ben direnemedim malesef. TeşekkürlerKızım 1. Sınıftan beri özel okulda okuyor. Şimdi 12 yaşında 7. Sınıf .Arkadaşlarının çoğunda iPhone 15-16-17 var ama önemli değil. Kendini elinde olmayanla ezik dışlanmış hissetmemeyi öğrenmeli. İlerde tüm arkadaşlarının arabası evi var diye alacak mıyız ?
Bu arada maddi olarak çok yeterliyim sorun alamamam da değil. Ama her şeyin zamanı var.
Öğretmen arkadaşlarımdan ortaokul çocuklarının sosyal medyada yaşadığı o kadar çok şey duydum ki korkunç. 5 de bıraksın telefonu sorumluluklarını yapsın(ders çalışsın,kitap okusun,odasını toparlasın)akşam yatmadan önce 45 dakika alsın telefonu.