Ortası olmayan hayatım

Kıyamam. Hevesiniz de kursakta kalmış. Aslında bu işin asıl sorumlusu eşiniz. O ailesine bu hakki vermese kimse konuşamaz.
Bütün poşetleri alıp camdan atasim geldi. Şimdi kaynana senin niye suratın asik dedi konuştum. Siz laf ediyonuz laf bende kalıyor, kadını da ben sıkıştırdım götüreyim orda ayiririz diye dedim hala insan 2 eli kanda olsa yıkar öyle gönderilir mi diyo. Kimse kimseye direk bişey demiyor tüm laflar bana

Yok artık siz eşyaları yıkamadan mı saklarsınız? Pis gelmiş kıyafetler. Damat da olsa el önüne çıkacak. Olur mu öyle? El önüne çıkmasına gerek yok insan kendi icin temiz olur da hani onu yapmiyorlar belli ki. Bari elden utansinlar.
Ne eşyası ya kenarda duran kullanılmayan bebek kıyafeti. Siz kenara ayırdıklarınızı düzenli yıkıyo musunuz. Ne alaka işi bitmiş sonuçta belki çöpe gidecek.

Ne eşyası ya kenarda duran kullanılmayan bebek kıyafeti. Siz kenara ayırdıklarınızı düzenli yıkıyo musunuz. Ne alaka işi bitmiş sonuçta belki çöpe gidecek.
Bende o mantıkla düşündüm eminim annemde öyle düşünmüştür. Sanki üzerinde sümük kusmuk falan var. Sadece beklemekten biraz rutubet kokuyor

Kıyafetler pis değildir, saklandıkça sararabilir. Ben oğlumun kıyafetlerini yıkayıp ütüleyip kaldırdım, ikinci bebeğim için çıkardığımda bazı yerleri sararmıştı. İçinden ayıkladıktan sonra da yıkadım. Eşimin ailesi buna laf etse anneme laf ettirmez ağızlarına da tıkardım lafı ama siz kafanızda annenizin haklı olma ihtimalini elemişsiniz. E bu tavrınız da insanların davranışlarına yansır. Ayıklanacak kıyafetler neden yıkansın? Daha 13 haftalık hamilesiniz bir de. Eşinizin ailesi haklı falan değil.

Kullanılıp yıkanmamış olarak anladık birçoğumuz. Kuzenimden kalan diye yazmış bu giyildiği anlamina geliyor. Bir de uzaktan duyulan rutubet kokusu varmış. Bu bile yıkanması için sebep. Düzenli yikamiyorum ama el önüne çıkacak o sekilde göndermezdim. Gel burada alternatifli seç temizleyeyim oyle götür derdim.

Annem çoğu zaman onu koruyamayacagim kadar saçma davraniyor gerçekten aşırı düşüncesiz. Görünen köy de kılavuz istemiyor

Olabilir bi laf söylenecekse anneye sen söylersin. Başkası kim olursa olsun anneye laf edemez. Ettirmemelisin. Yoksa sen de böyle konuşursan tepene çıkarlar.

Kullanılıp yıkanmamış olarak anladık birçoğumuz. Kuzenimden kalan diye yazmış bu giyildiği anlamina geliyor. Bir de uzaktan duyulan rutubet kokusu varmış. Bu bile yıkanması için sebep. Düzenli yikamiyorum ama el önüne çıkacak o sekilde göndermezdim. Gel burada alternatifli seç temizleyeyim oyle götür derdim.
Tamam da yani sonuçta bu kadar olay çıkarıp hamile kadının kalbini kıracak bişey yok

Olabilir bi laf söylenecekse anneye sen söylersin. Başkası kim olursa olsun anneye laf edemez. Ettirmemelisin. Yoksa sen de böyle konuşursan tepene çıkarlar.
Ben onlara karşı böyle konuşmuyorum zaten sorun annemin savunamicagim davranışları. Yıkamayı dusunemeden göndermesi bile beni mahcup etti işte

Arkadaşlar merhaba. 13 haftalık hamileyim. Şu an için kv evinde yaşıyoruz. İşimizde fırsat oldu geçici diyerek memleketimize geldik. Kalıcı olmayı daha kesinlestiremedigimiz için şimdilik kv evindeyiz. Annemin evi hem küçük hem de eşi çok problemli diye orda kalamiyoruz. Anlatacaklarimdan sonra ya dönün ya evi getirin diceksiniz biliyorum ama şu an için ikiside imkansız. Gelelim derdime. Eşimin ailesi ve kendi ailem arasında uçurum kadar fark var. Kv tam bir başak burcu temizlik hastası ve daha da fenası düşünceli olmaya çok önem veriyor. Benim taraf ise tam tersi. Temizliğe nerdeyse hiç önem vermezler hatta pisler. Düşünceli hiç degiller. Bugün mesela kuzenimden kalan tüm bebeklik kıyafetleri annemdeydi bakalım diye kv evine getirdim. Giycekleri yıkanır diye bide daha çok var diye annem yikamamis hiç birini. Hem kv hem eşim demediklerini bırakmadılar. Rutubet kokusu uzaktan duyuluyor,insan onları öyle çöp gibi mı yollar,insan elinde de olsa bi sudan gecirir,biz olsak böyle mi yollariz,ne biçim insanlar anlamadiklar havada uçuştu. Annem muhtemelen zaten herşey orda yikancak diye düşündü bende bıdı bıdı yapacaklarını düşünemedim. Üstüne eşim annenden çıkarken niye aramadın bişey lazım mı diye sormadin,oraya gidiyon onlara benziyon tuhaflasiyon,gitmezsin böyle olcaksa diye baya söylendi. Zaten hormonların oynamaya başladığı donemdeyim. Özünde de malesef ki aşırı sulu göz bi insanim. Kendimi tuvalete zor attım 5 dk ağladım. Ben hariç herkes haklı. Birine sorsan öbürü tuhaf diğeri için o tuhaf asla ortasını yaşayamıyorum. 2 tarafa da hak verdiğim çok nokta oluyor ama arada kalmaktan aşırı bunaldım. He diyip geçmek çok zor ne yapicam ben😞
Annenizin gönderdikleri eşyalara ne hakla laf söyleyebiliyorlar ya? Siz neden buna izin veriyorsunuz, eşyaları onlara gösteriyorsunuz ki? Kayınvalidenizle çok fazla içli dışlı olmuşsunuz, eşiniz de ona benzemiş siz orada kaldıkça. İpin ucunu çoktan kaçırmışsınız, üzgünüm.

Bütün poşetleri alıp camdan atasim geldi. Şimdi kaynana senin niye suratın asik dedi konuştum. Siz laf ediyonuz laf bende kalıyor, kadını da ben sıkıştırdım götüreyim orda ayiririz diye dedim hala insan 2 eli kanda olsa yıkar öyle gönderilir mi diyo. Kimse kimseye direk bişey demiyor tüm laflar bana
Ona ne ya? Onun bebeği mi giyecek? Sizin bebeğiniz o. Bundan sonra kayınvalidenizin ve görümcenizin aldığı bebek kiyafetleri için de hiç beğenmedim insan torununa/yeğenine bukadar çirkin şeyler alır mı diyin madem onlar annenize bukadar rahat laf edebiliyor.

Kv söyleyiş tarzı hoş olmasa da anneniz o kadar rutubet kokan şeyi elinize niye tutusturuyor. Bir de kendi evinize değil kv evine götüreceğinizi biliyor. Bugün de vardı yine biyolojik anne babaanneye bırakmış bir konu. Onda da anneden beklenti yok. Kusura bakmasın yikasaymis. Kv haklı bence.
Annenize yorum yapmak dahi istemiyorum.
Eşiniz niye bu kadar lafın içinde. Annesinin ağzına bakıyor.

Ailenizle ilgili gerçeği değiştiremezsiniz ama eşinize ve ailesine yansıttıkça bunu size karşı kullanırlar sakın ezdirmeyin ailenizi ne olursa olsunlar çok ayıp yaptıkları bikere yarın bigün senin bi eksikliğini gördüklerinde ailene laf söylerler yine üzülürsün

sanırım ilk bebeğiniz. normal bir anne alır, yıkar, ütüler misler gibi katlar ve gönderir. üzüldüm çok
kv yanından ayrılın ilk fırsatta.

sanırım ilk bebeğiniz. normal bir anne alır, yıkar, ütüler misler gibi katlar ve gönderir. üzüldüm çok
kv yanından ayrılın ilk fırsatta.
İlk evet. Bahsi geçen kiyafetler 5-6 büyük poşet ve çoğu kız kıyafeti. Çocuk erkek olursa kız kıyafetleri bosa yıkanmış olcak işin bu yani da var. Ben ön eleme yapalım diye getirmiştim. Yine de yikanabilirdi ama annem muhtemelen ne gerek var diye düşündü benim gibi😒

Ailenizle ilgili gerçeği değiştiremezsiniz ama eşinize ve ailesine yansıttıkça bunu size karşı kullanırlar sakın ezdirmeyin ailenizi ne olursa olsunlar çok ayıp yaptıkları bikere yarın bigün senin bi eksikliğini gördüklerinde ailene laf söylerler yine üzülürsün
Aileme yansıtmıyorum ama annem saklanamicak kadar çok düşüncesiz davranıyor. Mesela kv ona biseyler yolluyor yemek gibi arayıp teşekkür etmiyor,hastalık oluyor geçmiş olsun diye aramıyor. Bunların hepsini onlar görüp kuruluyorlar zaten. Ben annemin o kadar çok şeyini sakliyorum ki bunlardan bazen yalan üstüne yalan söylemek zorunda kalıyorum sırf anneme laf edemesinler diye ama görünen köy kılavuz istemiyor sonuç olarak

Back
X