oruc,adet,lutfen acil ..

nesssl

...
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
369
30
73
Arkadaslar,âdet süremiz on gunu geçerse namaza ve oruca devam edebiliriz ama on güne kadar tutmuyoruz diye biliyorum yani en fazla on diye biliyorum.
Şimdi benim âdet surem her ay yedi gün bazı aylar sekiz gün sürüyor,ve adetime birkaç gün kala yine az kanamam oluyor ve benim adetim ayın 20sinde olmasi gerek ,bugün kasiklarim sancilandi ve biraz kanamam oldu.
Ayin 20sinde olursam,yedi sekiz,gün adetim sürerse su anki kanamami da saymam gerek mi, yani âdet günüm 9 mu oluyor,diyelim ki ertesi gunde oldum âdet günüm 10mu olmuş oluyor ve çok uzattım ama bugün sonra tekrar oldum diyelim 11oluyor toplam ve kanamam devam etse bile on gunu geçtiği için abdestimi alabiliyorum degilmi?

(Kısaca;normal adetim yedi gün oluyor,âdet günüm gelene kadar arada bir kaç gün kanamam oluyor ve toplam on gunu buluyor)

Adetin 10. gününden sonra gelen kanamalar özür oluyor canım ve ibadetlerine engel değil yalnız namaz için her vakitte abdestini tazelemelisin, oruç içinde her gece tekrar gusl alırsan bence kalbinde daha rahat eder. Gelen kanamalarının adet kanaması olduğunu biliyorsan orucuna mani olur tatlım bunlar benim bildiklerim Allah kabul etsin ibadetlerini canım :)

Amin,cumlemizinkini insallah.
Peki simdi ben niyet etmelimiyim?Abdestimi aldim,niyet etsem orucuma,sabah kanama devam etse,bozulmalimi oruc?

Oruç için birşey diyemeyeceğim bilmiyorum ama bu kanamalar ve uzun sürmesi için bir doktora göründünüzmü ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bildiğim kadarıyla süresinden uzun süren kanamalaarda tutulamayan oruçlar kazaya bırakılıyor. onun dşnda kazaya bırakılmıyor diye blyrm kanamanız devam ettiği taktirde tuttuğunuz oruç ve aldığınız abdest sayılmaz kan bozar

Oruç için birşey diyemeyeceğim bilmiyorum ama bu kanamalar ve uzun sürmesi için bir doktora göründünüzmü ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Evet aslında hiç memnun değilim her ay arada olanlarla ongunum gidiyor:-(dr da spiral olduğu için dedi.

buna en güzel cevabı diyanet verir ..
olduğunuz ilin diyanetini arayın ve sorun ..
adet için de doktora gidin .. 7 uzun bi süre ki 10 normal değil ..

Amin,cumlemizinkini insallah.
Peki simdi ben niyet etmelimiyim?Abdestimi aldim,niyet etsem orucuma,sabah kanama devam etse,bozulmalimi oruc?
Adetin başladıysa oruç bozulur zaten canım sende bozabilirsin ama yine de bi diyanet hattını arayıp sor istersen

iyi geceler cnm adein kaç gün sürerse sürsün kanaman başladığı günden 10 gün bitip 11 günde özür oluyor yani 10günden sonra yıkanıp namaz ve oruca devam ediyosun. her namaz vakti abdest alacaksın yanlız abdest im var demiceksin. diyelim şimdi kanamn geldi ve kesildi gelmiyorsa yıkanıp oruca devam etcen tekrar başlarsa on günü geçerse özürdür.kesintisiz on gün sürdüğü zaman onbirinci gün temiz sayılıyosun.imamhatip lisesi mezunuyum az çok biliyoz işte bişeyler hayırlı sahurlar

Evet canim bugunude sayacaksin, cunku kanaman baslamis. Adet suresi 10 gundur, iki adet arasi temizlik sureside 15 gundur, adet suren 10 gunu gecerse ozre girer ve 11 gunde sen artik oruc tutabilir, namaz kilabilirsin ama namaz kilmak icin her ezandan sonra abdestini tazelemen gerekir. Birde iki adet arasi temizlik suresi 15 gunden az surer ve tekrar adet olursan yukaridaki sartlari yerine getirip, yine ibadetlerini yapabilirsin. Umarim yardimci olmusumdur.

Teşekkür ederim

Teşekkür ederim cvp icin,peki şimdi sahurdaniyet etmelimiyim

Ozurlu durumlarda her gun gusle gerek yok, sadece namaz kilarken her ezandan sonra namaz abdesti almasi gerekir. Ama arkadas su durumda oruc tutamaz, namaz kilamaz cunku normal adeti baslamis.

en az 15 gün temiz kaldıktan sonra eğer normal günde ki akıntının dışında kırmızı kahve siyah ya da pembe renk akıntı oluyorsa adetin başlamış olur ilk gördüğün andan itibaren 10 güne kadar olan zaman da arada kanaman kesilse bile o günlerde adet sayılırsın oruç tutamazsın namaz kılamazsın. 10 günden sonra devam ederse oruç tutarsın her vakit abdest alıp namaz kılarsın

buna en güzel cevabı diyanet verir ..
olduğunuz ilin diyanetini arayın ve sorun ..
adet için de doktora gidin .. 7 uzun bi süre ki 10 normal değil ..

Utanıyorum ama diyanetin numarasini bilmiyorum,belirli bir numaramı ?gerekli yerlerimi aramam gerek

Allah razı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…