Oruç, regli ve gusül döngüsü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ktrmtm

Değişik bir psikoloji, bir felsefe idiotloji.
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
3.742
7.090
158
27
Yaklaşık 5 gün önce regli oldum sahurdan önce banyo yaptım gusül aldım lavaboya gittiğimde iç çamaşırım koyu renk olduğundan leke göremedim peçetede koyu kahverengi leke vardı sonuç olarak oruç tutabilir miyim kızlar

Yaklaşık 5 gün önce regli oldum sahurdan önce banyo yaptım gusül aldım lavaboya gittiğimde iç çamaşırım koyu renk olduğundan leke göremedim peçetede koyu kahverengi leke vardı sonuç olarak oruç tutabilir miyim kızlar
Hayır tutamazsin canım.

Yok şuan tutamazsin ama eger gusül alma durumun varsa beklemen gerekir. İhtiyaten bekleniyor

YAA ben tutmayı çok istiyordum annem bir namaz süresince bekle falan dedi öyle bir şey var mı

Duzenli adet suren var mi ona göre hareket etmelisin.
Bir de sumuk kivaminda bir akinti geldiyse bitmiş demektir

Normalde 5-7 gün sürüyor

En uzun adet süresi 10 gün. 10 günden önce olan tüm lekeler orucu bozar.

Sağolun kızlar ama üzüldüm yaa

Canım akıntı şeklin berrak olana kadar tutamazsin. Şayet 10 günden fazla olursa Özür oluyor. O şekil de tutabilirsiniz. Benim de 5. Günüm Tutamıyorum malesef

Tatlım koyu açık farketmez adet lekesi gelmişse tutamazsın gusül gerekir. Yarın tutarsın keyfi değil ya sıkma canını

YAA ben tutmayı çok istiyordum annem bir namaz süresince bekle falan dedi öyle bir şey var mı
Annenin dedigi 'ozur' durumu.. Ama hanefi mezhebine gore 10 gunden sonrasinda gelen adet veya benzeri akintilar ozurdur.. Hep 5 gun mu oluyorsun? Tamamen beyaza dönüyor mu 5 gunden sonra?

Bu bendede cok oluyor. Regl oldup bittikten sonrada bir gun koyu renkte akinti geliyor. O ne oluyor? O boy abdesti bozuyor mu?
Kahva renginden birazdaha acik tonlarda.icime sinmiyor tekrar boy abdesti aliyorum ama bilmekte istiyorum dogurusu ne diye.

Annenin dedigi 'ozur' durumu.. Ama hanefi mezhebine gore 10 gunden sonrasinda gelen adet veya benzeri akintilar ozurdur.. Hep 5 gun mu oluyorsun? Tamamen beyaza dönüyor mu 5 gunden sonra?
Leke gusulden sonra bır kere geldıyse gusul gerekmez oruc tutulur ama 2.kez gelırse gusul gerekır oruc tutulmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X