Kaynanam ısrar etti bende yavrumu sütten iyice mahrum etmekten korkuyorum ama tutmakta istemiştim..
Adet olmadım hiç, ilk kez kan geldi ama devam etmedi işte
Emziriyorsanız sütten kestikten sonra ödemeniz daha iyi olmaz mı sonuçta bebeğin süte ihtiyacı var ve çok küçük ayrıca kv ne karışıyor senin ibadetine kaldı ki allah zaten sana izin vermiş emziklisin diye
Öncelikli görevin bebişine iyi bakmak,Allah ömür verdikçe tutarsın orucunu.
Hiç kasma,vicdan azabı da çekme,
Bebeğin öncelikli .
Allah sağlık sıhhat versin.
Bence kaynanizin ısrarıyla oruç tutmayın. Sevabı ona mı gidecekmis ona ne. Bı de mama vermeyin. Sutunuzu arttırın. Bol su bol emzirmeyle o süt o bebeğe yeter. Oruç tutmak için erken. Dinimizde de emzirme durumunda 2 sene izin verilmiş. Zorlamaya gerek yok ki. Tutmayın diyemem hakkım yok ama kv ısrarı dediğiniz için soyleme hakkı buldum.
Kaynanam ısrar etti bende yavrumu sütten iyice mahrum etmekten korkuyorum ama tutmakta istemiştim..
Bebeğin anne üzerindeki haklarından biri (eğer sağlık sorunu yoksa) süttür. Bebeğin küçük, sütün kesilir. Oruç tutmayı birak, içtiğini su miktarını arttırır ve yavas yavaş mamayı azaltarak kes.
Adet düzensizliği oluyor ilk zamanlarda ama henuz yenı doğum yapmışsiniz emziriyorsunuz sütünüz azalir...kv ye ne oluyor neden zorla tutturuyor.. ben ilk sene 12 aylıktı oğlum ilk gün deneyim dedim sütüm azaldi bıraktım ...
Kv nize bunu karıştırmayın herkes kendi tuttuğu oruca baksin