Oruç tutamıyorum

_Twety_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
303
112
103
Mrb bir derdim var yerine açtım konuyu pek bağdaşmasa da..

Neyse ben 2 buçuk ay önce doğum yaptım lohusalık bitti ve Hala adet olmadım.

Ramazan geldi ve tesadüfe bak ilk gün çok az bulanık kan geldi

Ertesi gün kırmızı kan geldi

Ve o günden sonra hiç gelmedi korktum bende oruç tutamıyorum yine bozulacak diye, acaba neden böyle oldu..

Adet mi olcam, yada başka bir hastalık belirtisi mi?

Yarın kadın doğuma gidicem inşallah bir sorun yoktur... :KK42:

Doğum sonrası adet düzensizliği normal, düzenli olana şaşırıyorum ben hatta.

Ama zaten bebek fazla küçük değilmi oruç tutmak için, yinede sizin bileceğiniz iş tabi..

Doğum sonrası adet düzensizliği normal, düzenli olana şaşırıyorum ben hatta.

Ama zaten bebek fazla küçük değilmi oruç tutmak için, yinede sizin bileceğiniz iş tabi..
Kaynanam ısrar etti bende yavrumu sütten iyice mahrum etmekten korkuyorum ama tutmakta istemiştim..
Adet olmadım hiç, ilk kez kan geldi ama devam etmedi işte

Öncelikli görevin bebişine iyi bakmak,Allah ömür verdikçe tutarsın orucunu.
Hiç kasma,vicdan azabı da çekme,
Bebeğin öncelikli .
Allah sağlık sıhhat versin.

Bence kaynanizin ısrarıyla oruç tutmayın. Sevabı ona mı gidecekmis ona ne. Bı de mama vermeyin. Sutunuzu arttırın. Bol su bol emzirmeyle o süt o bebeğe yeter. Oruç tutmak için erken. Dinimizde de emzirme durumunda 2 sene izin verilmiş. Zorlamaya gerek yok ki. Tutmayın diyemem hakkım yok ama kv ısrarı dediğiniz için soyleme hakkı buldum.

Kaynanam ısrar etti bende yavrumu sütten iyice mahrum etmekten korkuyorum ama tutmakta istemiştim..
kaynanana bakma sen, bebeğin çok küçük akşama doğru sütün gider aç kalır. bebeğin büyüyünce ödersin borcunu

Bebeğin anne üzerindeki haklarından biri (eğer sağlık sorunu yoksa) süttür. Bebeğin küçük, sütün kesilir. Oruç tutmayı birak, içtiğini su miktarını arttırır ve yavas yavaş mamayı azaltarak kes.

Allah tutmaman için bir ehliyet vermişse bebek daha önemli demektir. Kaynana mı önemli bebek mi?
Sütün zaten azsa iyice gidebilir.

Adet düzensizliği oluyor ilk zamanlarda ama henuz yenı doğum yapmışsiniz emziriyorsunuz sütünüz azalir...kv ye ne oluyor neden zorla tutturuyor.. ben ilk sene 12 aylıktı oğlum ilk gün deneyim dedim sütüm azaldi bıraktım ...
Kv nize bunu karıştırmayın herkes kendi tuttuğu oruca baksin

Back
X