- 17 Mart 2012
- 6.315
- 2.126
- 448
Tvde hocalara sorulan soruları abartı bulur, bilerek sorduruyorlar zannediyordum. Yanaktan öpmek orucu bozar mı filan. Gerçekten böyle insanlar varmış.
Ramazana niyet etmeniz gerekmiyor. Her oruç tutmasi farz olan müslüman zaten Ramazana niyetli giriyor. Üzgünüm ama bu tutmadiginiz gün için 61 gün ustuste oruç tutmaniz gerekecek. Yok niyet etmedim tutmayayim diye bir saçmalık yoktur. Farz olan şey için de niyet gerekmez illa ki.. Ayrıca unutulan niyet sabah da edilebilir. .. Selametle. .
Pardon ben niyet ettim demedim ki sadece kararsız kaldım dedim.61 olması için niyet etmiş olmam gerek ve sonra bir şeyler yemem gerek o zaman bozuluyor bildiğim kadarıyla.Bu nasıl bir cevap anlamış değilim?Zaten kafam iyice karışık.Sürekli vicdan azabı duyuyorum.
Valla ben Islama göre konuşuyorum. Vicdan azabı duymaniz bi şeyi değiştirmez hanımefendi. Ben de diyorum ki siz zaten niyetlisiniz eğer bulug çağına ermiş, akli dengesi yerinde olan bir muslumansaniz zaten oruç size farz hanımefendi farz ne demek bilir misiniz? Farz demek niyet etsen de etmesen de yapman gereken şey demektir. Farz ibadet için niyet gerekmez zaten doğuştan niyetli oluyoruz. Siz bilerek tutmamissiniz. Dedigim gibi Allah affetsin ama 61 gün tutmaniz gerekiyor.
Herkes şunu bilsin ki kaza Oruçlar için niyet gereklidir. Farz zaten kendiliğinden niyetlidir. .
Benim bildiğim kadarıyla her oruca niyet edilir.Yani hastayım diyelim kalkmadım bilerek yine mi 61 i boyluyorum??Olan niyeti bozmaktır orucun bozulması için.
Valla ben Islama göre konuşuyorum. Vicdan azabı duymaniz bi şeyi değiştirmez hanımefendi. Ben de diyorum ki siz zaten niyetlisiniz eğer bulug çağına ermiş, akli dengesi yerinde olan bir muslumansaniz zaten oruç size farz hanımefendi farz ne demek bilir misiniz? Farz demek niyet etsen de etmesen de yapman gereken şey demektir. Farz ibadet için niyet gerekmez zaten doğuştan niyetli oluyoruz. Siz bilerek tutmamissiniz. Dedigim gibi Allah affetsin ama 61 gün tutmaniz gerekiyor.
Herkes şunu bilsin ki kaza Oruçlar için niyet gereklidir. Farz zaten kendiliğinden niyetlidir. .
Farz kendiliğinden niyetlidir?
Kaynak gösterebilir misiniz bunun kefaret gerektirdiğine dair?
Konu sahibi niyet meselesini kendisi çözecektir.
Akşamdan niyetlenmediyse(asıl niyet kalp olur) kefaret tutulmaz, kaza gerekir.
Kopyala yapıştır nedense olmadı ama adresi vereyim bakın. Ben yine az demişim açın okuyun da gozyaslarinizi tutamayin. Oruç bu oruç ay niyet etmiyim de yarın tutmiyim zaten niyet etmedim tutmiyim demeye gelmez hanımlar. Adres
www.fetvameclisi.com/fetva-ramazanda-niyet-etmeden-tutulmayan-oruc-1335.html
Allahım sen yardım et ya.Bütün bildiklerim yanlış mı şimdi
Niyetlenip niyetlenmediğinizi bilmeniz lazım aslında.
Karar vermek niyet etmektir.
Akşamdan bu kararı vermiş miydiniz?
Niyet varsa kefaret, yoksa kaza gerekir.
Yalnız bundan bozmaktansa oruca hiç niyet etmemek daha iyi sonucu çıkmasın, farz orucu sebepsiz terkin ağırlığındandır kefaret olmaması.
Siz en iyisi bunu bir bilene danışın.
Kopyala yapıştır nedense olmadı ama adresi vereyim bakın. Ben yine az demişim açın okuyun da gozyaslarinizi tutamayin. Oruç bu oruç ay niyet etmiyim de yarın tutmiyim zaten niyet etmedim tutmiyim demeye gelmez hanımlar. Adres
www.fetvameclisi.com/fetva-ramazanda-niyet-etmeden-tutulmayan-oruc-1335.html
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?