:Soruçtan sayılmaycak ki kıslar..yemen gerekirmiş..hasta iken orucum demek harammış
yok tutabiliyorum zaten bozup bozmama konusunda emin olamamıştımAmeller niyetlere göredir. Tutamayacak kadar kötü değilseniz kendinize işkence etmiş olmazsınız. Bence bozmanıza gerek yok..
yani illa bozmak mı gerekir ki zaten kaza yapıcam ama bugünü de tutayım diyorum bilemedim şimdiRegl hali olunca oruç bozulur mu?
6 Ekim 2008 Pazartesi
Soru :
Oruç tutarkaen bir kadın iftar saatinden önce regl ollsa orucunu bozması mı gerekir? Benim bildiğime göre eğer bozrsa 61 gün keffaret olarak tutması lâzım. Çünkü o günü oruçlu geçirmek zorunda. Hangisi doğru acaba ?
Cevap :
İnsan adet halinde oruç tutamaz. Bu nedenle oruçlu iken regl hali olursa orucunu bozması gerekir. Bundan dolayı keffaret gerekmez. Zaten orucu bozulmuştur. Sonradan kaza edecektir.
BÖYLE BŞEY BULDUM..ALINTI
hımm o zaman tutabilirim hem alışmış olur bünyem oruca.Kadınlar Hayız ve Nifas Hallerinde Oruç Tutabilirler mi?
Kadınlar hayız ve nifas hallerinde, oruç tutmazlar (Buharî, Hayz, 1; Müslim, Hayz, 14, 15). Daha sonra tutamadıkları oruçlarını kaza ederler. Bu konuda müçtehitler görüş birliği içindedirler.
2. Oruçlu İken Hayız/ Adet Gören Kadın Ne Yapar?
Oruçlu iken hayız olan/âdet gören kadının orucu bozulmuş olduğundan yiyip içer. Şu kadar var ki, böyle bir kadın, yiyip içebileceği gibi edeben oruçlu gibi davranmaya devam eder.
HADİSLERDEN ALINTIYMIŞ
islam,akıl dinidir..
bir damla kan,neden benim orucumu bozsun?ama allah diyorki hasta iseniz yada seferi(yolcu)iseniz oruç tutmayıp onun kefaretini verebilirsiniz..
hasta iken vucudumuzdan kan gidiyor ve yarı hasta sayılırız..(kan şekerimiz düşebilir,halsiz olabiliriz ve ağrılarımız olabilir)
islam kolaylık dini olduğu için,allah hepsine bir öneride bulunuyor..kefaret gibi..
konu sahibi arkadaşım, senin hastalığın zaten bitmiş,kendini iyi hissediyorsundur..gelen sadece leke..kalbini bozma,allah kabul etsin orucunukaydirigubbakcemile5
islam,akıl dinidir..
bir damla kan,neden benim orucumu bozsun?ama allah diyorki hasta iseniz yada seferi(yolcu)iseniz oruç tutmayıp onun kefaretini verebilirsiniz..
hasta iken vucudumuzdan kan gidiyor ve yarı hasta sayılırız..(kan şekerimiz düşebilir,halsiz olabiliriz ve ağrılarımız olabilir)
islam kolaylık dini olduğu için,allah hepsine bir öneride bulunuyor..kefaret gibi..
konu sahibi arkadaşım, senin hastalığın zaten bitmiş,kendini iyi hissediyorsundur..gelen sadece leke..kalbini bozma,allah kabul etsin orucunukaydirigubbakcemile5
Adet halinde olan bir kadının, oruç tutmadığı halde yemeyip içmeyip oruçlu gibi durması haramdır. Bu durumdaki hanıma oruç tutmak haram olduğu gibi, yemiyerek, içmeyerek oruçlu gibi durması da haramdır. Aynı şekilde oruca niyet edipte tan yeri ağardıktan sonra hayız veya nifas haline giren kadına, akşama kadat oruçlu gibi aç durmak haramdır. Bu durumdaki hanımların gizli yemeleri İslami edeplerdendir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?