oruçla ilgili...

ben adetli adetsiz tutarım kabul olmaz diye birsey varsa onu tek bilen vardır Allah isteyen hersekilde tutar bahaneler bunlar bence

bundan bir önceki yazımı oku..ayet yok buna dair..
sünnetlerde varmış bu deliller cnm

okudum fakat kesın kanıt degıldır...
dedıgım gıbı ıslam dını supheye yer vermez eger bırsey haramsa bu acıkca belırtılır faız ornegındekı gıbı...

ben adetli adetsiz tutarım kabul olmaz diye birsey varsa onu tek bilen vardır Allah isteyen hersekilde tutar bahaneler bunlar bence

sen yanlış anlamışsın canım ben bahane bulup orucumu bozayımmı diye sormadım arkadaşlara.. böyle birşey oldu illa da bozmam gerekir mi ki diye sordum.. tutmayan tutmaz zaten ne diye bahane üretelim ki kimi kandırcaz

okudum fakat kesın kanıt degıldır...
dedıgım gıbı ıslam dını supheye yer vermez eger bırsey haramsa bu acıkca belırtılır faız ornegındekı gıbı...

anladım cnma.s

canım allah peygamberlere bunu bize iletmiştir..(kuran)
adetliyken tutulmaz..ohaoldumsmile.kaza edersin..hasta olmadıgını gün tutulur..

ben genel olarak soyledim burdaki konusmalardan dolayı kabul olmaz dusunce tarzında olan insanlar var bu yuzden diyorum insanların bahanesi bu diye sen tutmussun bi kere bozmayı falan dusunme bile..bazı insanlar varki bu durumdan istifade eder gibi aaa kabul olmaz tutmuyorum o yuzden bana bu bahane geliyor

anladım cnma.s

canım allah peygamberlere bunu bize iletmiştir..(kuran)
adetliyken tutulmaz..ohaoldumsmile.kaza edersin..hasta olmadıgını gün tutulur..

eger tutabiliyorsan tutarsın ama tutamazsan daha sonra tutarsın tabi ama sakıncalı bir durum yok allahaskına adet bu ya nasıl bozar orucu birsey yiyip icmiyorsun allahtan gelen birsey bu neden sakıncalı olsunki gayet dogal bir olay vede agrım sancım yoksa tutarım kazaya falan hususi bırakmam

bismillah ohaoldumsmile

hayatımda ilk defa duyuyorum bunu...
siziki uydurmaca...
allah gelen bişey degil diye kim dedi...allah bayanlara bunu göz ardı etmiş..

güsül abdestsiz oruç tutulurmu hiçsositososito

pispis oruç olurmu yahu..yani hastayken oruç olmaz arkadaş..git istedgine sor:sm_confused:

ne pisi ya ne diyon sen :bbo: sizin sordugunuz veya dinlediginiz insanalrı muattap almadıgım kesin..heralde sana vahiy geldi kabul olmaz diye hey allahım ya Allahın isinede karısmayın kabul olup olmayacagını iddaa etmeye hakkınız yok ben tutarım gerisi ona kalmıs zaten bunca zamandır insanları boyle yanlıs yonlendirdiler kimse acıp okumadı kitabı sonucda boyle olur iste..neyse daha cevap yazmıycam bu konuda gerek duymuyorum cunku

gusül abdestinden haberin yok sanırım..
hasta olunca ..hastalıgın bitince boy abdesti alınır..
ondan sonra gereken ibadet yapılır..

tövbe tövbe sen tut..canım gerisi şüphesiz sana kalmış bizene..
biz söyleyelimde ..sen ister inan ister inanma:sm_confused:

canım ben hiç bozmadım bugüne kadar oruçluyken adetim geldiyse
bence sen de bozma Allah kabul etsin inşallah

dedimya bu konu hakkında yorum yapmıycam aynı dine cok farklı sekilde inanıyoruz sennle tartısmaya giremem bu yuzden

herkese çok teşekkürler arkadaşlar.. Uğraştınız arayıp hadisler, ayetler buldunuz hakkınızı helal edin.. tekrar Hayırlı Ramazanlar

herkese çok teşekkürler arkadaşlar.. Uğraştınız arayıp hadisler, ayetler buldunuz hakkınızı helal edin.. tekrar Hayırlı Ramazanlar

bu forumda öğrediğim birşey varsa herkesle dini konuyu tartışmayacaksın.. istersen diyaneti arayıp daha sağlıklı bilgi alabilirsin.. "ben yaptım,oldu" mantığıyla herkes free takılabilir, bir yerde kendisini bağlar...

pispis oruç olurmu yahu..yani hastayken oruç olmaz arkadaş..git istedgine sor:sm_confused:

sen pissin,lanetlisin mundarsınkötükedihüsooruç tutamassınkötükedihüsogit temizlen öyle gelkötükedihüso
demiyor allah
adetli kadının ağrıları olur,kan şekeri düşer,tansiyon vs..sorunu olur..dinimiz hoş görü dini olduğu için,allah bunada kolaylık sağlamış..tutmaz kefaret verirsin istersen demiş..
pis kelimesi çok yanlış super:umursamaz:

hadiste zaten belirtilmiş..
üzerine yorum bile yapılmaz hadisi şeriifin, çok kesin ve net belirtmiş..
adetliyken namaz kılınmaz, oruç tutulmaz..
bu tatrtışma götürmez bişey..
hayattımda aksini ilk defa burda duyuyorum..

ya pis derken pissin demedim ben..sadece gusül absdestini vurgulamak istedim...sositososito

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis:lepi:

ya pis derken pissin demedim ben..sadece gusül absdestini vurgulamak istedim...sositososito

pis pis oruçmu tutulur dedin..pissin demedin..ben söylediğine istinaden yazdım zaten..
kişisel değil,genel:1closedeyes:
pis olduğumuz için oruç yasak değil..zaten diğer yorumlarımda nedenlerini yazdım mantıklı bir biçimde

kesinlikle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…