- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.370
- 598
ben genel söyledim. kimseyi baz almadım o şekilde yorum yaparken. konu normal akarken birden sert yorumlar çıkabiliyor birden, ben muayene yapılmıyor demedim zaten, konunun gidişatı vajinal usg üzerinden olduğu için o şekil bi yorumda bulundum. doktorunuz doğru söylüyor evet hepsi genital muayeneye dahildir. bakirelere de bahsettiğiniz işlemler yapılabilir ama türkiye şartlarında bu riski alacak doktor sayısı bir elin parmaklarını geçmez yapılacak bir hata- ki bunu herkes hata olarak düşünür ama aslında bir komplikasyondur komplikasyon ise hata tanımından oldukça uzaktır- o hastanın o doktoru dava etmesine, şiddet göstermesine veyahut o hastanın akrabaları tarafından nişanlısını vs bilmemkim tarafından öldürülmesine sebep olur. yoksa türlü türlü işlemler operasyonlar bakire genç kızı geçtim ufacık kız çocuklarına bile yapılabiliyor himene zarar vermeden, ama öncesinde riskler anlatılır onam alınır, bahsettiğiniz işlemlerin hiçbirisi risksiz işlemler değildir. bu tamamen sizin doktorunuzla aranızdaki karşılıklı güven ilişkisine dayalıdır. son olarak şunu da söyleyeyim ki,en çok tecrübeli ve alanında duayen olmuş doktorlar büyük hata yapar. meslekte yeni yahut yıllarını henüz vermiş olanlar ise her şeye daha temkinli yaklaşır hata yapma korkusuyla işini sağlama alır. kırdıysam kusura bakmayın ben kimseyi hedef almadım onu yazarken bile on kere düşündüm de yazdım..
bir doktor olarak şu yazdıklarına katılıyorum cowgirl
ama ülkemizde hymen tabusu olduğu sürece ama jinekologlar genital muayene yapmaya pek yaklaşmazlar sanırım
malum en ufak bir şeyde doktora hakaret,şiddet, davalar havada uçuşuyor ve ülkemizde komplikasyon kavramı pek gelişmemiş.
edit: yukarıdaki yazan arkadaş da doktormuş ve aynı şeyleri yazmışız, demek istediğimi daha açıklayıcı olarak yazmış o
Hayır dış genital muayeneyi zaten yapıyorlar. Ama böyle ince bir çubuk var. Eğer kültür tarzı bir şeyler alınacaksa(adı her neyse) onun için o çubuğu kullanarak vajina iiçini de muayene ediyorlar. Bu şekilde kızlık zarı zarar görmüyor zaten. Ben de benzer bir akıntı problemiyle gitmiştim bundan neredeyse iki sene önce. Tek bir doktora da gitmedim, hepsi aynı muayeneyi yaptı. Yani eğer bakireysen genital muayene yapılmaz, cümlesi doğru değil. Sanıyorum eskiden bu şekildeymiş, fakat şu an böyle bir uygulama söz konusu değil.
Hastalarımız bize geldiğinde bu oruç gusul konularini soruyorlar muayene yontemi geregi. Vajinal ultrason ve elle muayene kişi bundan zevk almadigi surece(insan bundan nasil zevk alir zaten demeyin hastalar konusurken duyulmus bazi seyler nadir de olsa bu tip seylerin gorulebildigini gosteriyor:)) gusul kesinlikle bozulmuyor. Bundan adim kadar eminim. Ama oruc konusunda ultrasonun ucuna sürülen jel hususunda biraz ihtilaf var sanki. Daha dogrusu tutarsizlik diyelim. Makattan ve vajinadan kullanilan fitilin oruc bozmayacagini soyluyorlar, bi yanda su yag veya gida icerikli herhangi bir madde olursa vajinal ultrasonun orucu bozacagini soyluyorlar. Bu durumda o jel fitil hukmunde mi, yoksa yag vs hukmunde mi onu aydinlatmak lazim. Sahsi kanaatim ve mesleki dusuncelerime gore ultrason jeli ikisine de uymuyor. Ne ilac ozelligi var, ne de yag vs gibi besleyici degil. Konu biraz ihtilaf edilebilecek bir konu bence.
bir doktor olarak şu yazdıklarına katılıyorum cowgirl
ama ülkemizde hymen tabusu olduğu sürece ama jinekologlar genital muayene yapmaya pek yaklaşmazlar sanırım
malum en ufak bir şeyde doktora hakaret,şiddet, davalar havada uçuşuyor ve ülkemizde komplikasyon kavramı pek gelişmemiş.
edit: yukarıdaki yazan arkadaş da doktormuş ve aynı şeyleri yazmışız, demek istediğimi daha açıklayıcı olarak yazmış o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?