Orucuma devam etmelimiyim ?

KahveGozlum

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2013
36
0
16
İstanbul
Yine korktugum basıma geldi hiç sevmiyorum ramazanda adet olmayı. Bu saate kadar durdum ve adet oldum sizce ne yapmam lazm oruca devam mı ediym yoksa bozuldu diye bırakıym mı

adet kanı geldiği anda oruç bozulmuştur. yiyebilirsin. vakit ne olursa olsun kan ne zman geldiyse ozman bozulmuş sayılır.

birsey yemen gerekir. ben de sabahtan beri tutuyorum bekleben adet tarihim bugun simdi adet olursam cok uzulecem

arkadaşın dediği gibi kan gelince oruç bozulur.
bişeyler yiyip için izinlisiniz :)

Ben şimdiye kadar hep adet gelince orucu tamamladım. :/ annem vicdan yaptırdı tutturdu bana. Şimdi dediğiniz kesin bilgi mi? Ben boşuna mı aç kaldım yani?

Son düzenleme:
Ay hali olan kadın ay hali olduğu süre içerisinde oruç tutmaz, namaz kılmaz. Bu haldeyken bunları yapması haramdır. Bu halde iken bu ibadetlerin işlenmesi sahih değildir. Çünkü Peygamber sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurmuştur: “Kadın ay hali olduğu vakit namaz kılmayı ve oruç tutmayı bırakmıyor mu?”[1]
Ay hali olan kadın temizlendikten sonra orucun kazasını yapar. Fakat namazın kazasını yapmaz. Çünkü Âişe radıyallahu anha şöyle demiştir: “Bizler Resulullah sallallahu aleyhi vesellem hayata iken ay hali olurduk. Orucun kazasını yapmamız emrolunur, fakat namazın kazasını yapmamız emredilmezdi.”[2]
Aradaki farka gelince -doğrusunu en iyi bilen Allah’tır- namaz tekrarlanan bir ibadettir. Bu husustaki zorluk ve sıkıntı sebebiyle kaza edilmesi vacip değildir, oruç ise böyle değildir.
( Alıntı)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…