- Konu Sahibi bilmiyorummm
-
ben de diyorum ki Allah için tutuyorum bunun kabul olmayacağını sen -ben bilemeyiz. oruç vücut terbiyesidir. Dinde insanları zora sokacak eziyet edecek şeyleri asla yaptırmaz. zaten kadın doğum yaptıysa tabiki oruç tutmalı. emziriyor tabi oruç tutmamalı.
ben Allah için tutuyorum en doğrusunu Allah bilir. Benim duyguğum ve okuduğum kadarıyla adet olmak oruç tutmaya engel değil.
nerden okudun bunu kaynak gosterebilir misin? o zaman bizler bosuna orucumuzu yeyip sonradan tekrar tutmak icin sKntiya sokuyoruz kendimizi...
elbette oruc tutmak nefs terbiyesidir, lakin kadin zaten genelde halsiz bitkin stresli oluyor o gunlerde...eziyet olacagi icin farz kilinmamistir.
CANIMM İŞTE BENDE BİLMİYORUM... doktorr verdııgm ılaçlarıı aksatmıcaksın dedi.. bu adet oldurupp içimi temızleyecekmış.. sonrada fitil verdıı 7 gunde onu kullanıpp parca alıcaklar.. Rabbımm saglıktan dolayıı tutmadıgmıı biliyor.. ınsallahh kazasını kılıcamm tutmadııgm oruclarımın..
yanı mecburumm ilça kullanıyorum ve kanamam cok fazllaaştıı
tabiiki canim senin icin birsey demiyorum zaten, hastalara yaslilara cocuklara gebelere bu konuda zaten iltimas vardir. gonlunu rahat tut. Rabbim korktugun yere ugratmasin..ins. basit birseydir.
aminn kurban oldugumm cok sagoll.. iştee parça alırkenn acıyormuşş.. sımdıı onaa taktım kafayıı dünden berii..
cnm ya spral yerınden kaymıs hamılesın yada yıne spralle ılgılı bır sorun oldu o ara kanama yaptırdı yada spralı olanların adetı bellı olmuyor adet de olabılırsın
nerden okudun bunu kaynak gosterebilir misin? o zaman bizler bosuna orucumuzu yeyip sonradan tekrar tutmak icin sKntiya sokuyoruz kendimizi...
elbette oruc tutmak nefs terbiyesidir, lakin kadin zaten genelde halsiz bitkin stresli oluyor o gunlerde...eziyet olacagi icin farz kilinmamistir.
kaldiki gusul abdesti aliyoruz adetimiz bittikten sonra..adetken gusulsuzsun..ve gusulsuz bir sekilde oruc tutmak???
Bu konuda büyük bır yanılgı ıcındesınız hüküm kesindir çünkü degışmez kadın adetlıyken oruç tutamaz namaz kılamaz kocasıyla cınsel ılişkiye giremez Kuran okuyamaz camıye gıremez konu cok hassas yanı lütfen benım mantığım bunu kabul etmıyor ben tutarım gıbı bıdatlar turetmeyın dedıgım gıbı hüküm kesındır degışmez
Tartışmaya girmek istemiyorum. Dİn hassas konudur o yüzden düşünüp yargılamak bize düşmez. o yüzden yorum yapmıyorum.
Bende Yaşar hoca sözüne inanıyorum diyorum. Her konuda söylediğine katılmasamda bu konuda söylediğine inanıyorum.
Oruç beni sarsmıyorsa etkilemiyorsa Allah kabul ederse tutarım. Kabul olur olmaz onu Allah bilir. Tuttumuz oruçların ALlah katında kabulunu yanlız Allah bilir ayrıca..
Bence haram is yapiyorsun... O linki bende gordum ama her linkede guvenemeyiz zaten dimi???
Sana bende baska linkler verebilirim aksini soyleyen...ama kendinde bakabilirsin arama motorundan... Din hassas konudur dogru ama harami helal gibi yapamazsin... Gusulsuz bir insan nasil oruc tutar soyler misin???
Aynen oyle kuran da yazanlar kesindir ve degistirilemez.Bu konuda büyük bır yanılgı ıcındesınız hüküm kesindir çünkü degışmez kadın adetlıyken oruç tutamaz namaz kılamaz kocasıyla cınsel ılişkiye giremez Kuran okuyamaz camıye gıremez konu cok hassas yanı lütfen benım mantığım bunu kabul etmıyor ben tutarım gıbı bıdatlar turetmeyın dedıgım gıbı hüküm kesındır degışmez
http://www.mustafaislamoglu.com/472_Adetlinin-Orucu.html#
http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/adetli-kadin-namaz-kilip-orucunu-tutabilir-mi.html
ALıntıdır...
Bu sebeple ne orucun bozulmasına ne de tutulamamasına sebep olur.
Bakara suresinin 222. ayetine göre adet hali kadınlar için bir eziyettir. Eziyet insana sıkıntı veren şeydir ama hastalık değildir. Hastalık vücuttaki tabii dengenin bozulmasıdır. Adet ise tabii dengenin gereğidir. Öyleyse hiçbir kadın, adetli olduğu için orucunu bırakamaz. Aişe validemizin söylediği şu söz önemlidir: Bizim başımıza bu olay gelince orucu tutmamız emredilirdi Demek ki, Peygamberimiz âdeti hastalık saymadığı için bu haldeki kadının oruç tutmasını emretmiştir
Sana hayz halinden (kadınların belirli günlerinden) soruyorlar. De ki: “O bir ezadır. Bu yüzden hayz zamanında (belirli günlerinde) kadınlardan (cinsel olarak) uzak durun ve temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri zaman ise artık Allah'ın emrettiği yerden onlarla biraraya gelin. Muhakkak ki Allah, tevvabin olanları (tövbe edenleri) sever ve temizlenenleri sever.
Bakara suresinde oruc tutulabilir diye birsry gecmiyor
O zaman kalbinin inandigi seyleri bir baskasina böyledir suna inanirim bu doğrudur diye aksettirme bilmeyen biri dediklerinize inanabilir.Evet arkadaşım aynen öyle.
Kalbin neye inanırsa ona inan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?