Osmanlı’da hanedan kadınlarının bilinmeyen fotoğrafları ve sandırınız gibi giyinmemeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MerveeAyy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2019
41
30
3
31
Konuyu yanlış yere açmış olabilirim uygun bir konu başlığı bulamadım ama sizlerinde bilgi sahibi olmanızı istiyorum ben bu fotoğrafları yeni gördüm eminim bugün Osmanlı torunuyum diyen; Arap adetlerini Osmanlılık sananlar şaşıracaklardır...

Vahidettin’in torunu Hanzede Sultan (arkadaki) ve kızı Prenses Fazila (öndeki) bir hastane denetiminde...

Hanzade Sultan’ın kız kardeşi Neslişah Sultan, Çırağan Sarayı

Hanzade Sultan ve kızı Prenses Fazila (sağda)

Hanzade ve Neslişah Sultan

Son Osmanlı döneminin (1920’ler) Prensesleri kendileri... Osmanlı torunları ne diyor acaba bu modern avrupai kadınlara? Yada şimdi söylediklerini o dönem de başlarındaki taçlarıyla bu güçlü kızlara söyleyebilirler miydi? Kendileri güzellikleri ve zerafetleriyle gerçekten Prenseslermiş hayran kaldım...

Ne provokasyonu yahu bu ülkede bu insanlar yaşadı ve hatta yönettiler sadece istiyorum ki insanlar görsün bilsin çünkü gerçekten bilinmiyor...

Arap adetleri gibi benzetmelerin amacı ne gerçekten merak ettim? Basbaya polemik yaratmak istiyorsunuz

Yanlış yere konu açmışsınız o ayrı da, bu paylaşımınızın amacı nedir anlayamadım.
Sizce nasıl bir amaç olabilir? Bu insanlar burada yaşadılar ve hatta yönettiler ne var bunda? Bu insanların fotoğraflarını paylaşmanın neresi kötü olabilir istediğim bilgilensin insanlar hepsi bu...

Osmanlı’nın son dönemlerin de yaşayan bu hatunlarla Fatih döneminde yaşayanlar farklı bir yaşantı içerisindedir herhalde
Ayrıca Arap kültürü farklı islam kültürü farklıdır
Arapların birçok davranışı ve uygulaması islam a ters olabilir biz özünü doğru anlayalım kafidir.

genel kultur bolumu varmı konu oraya tasınabılır
koca koca ınsanlarız bundan provake nasıl cıkabılır yahu alemsınız atalarımız onlar gecmısımız kulturumuz zaten.
bundan nasıl rahatsızlık duyulur kı nesı rahatsız eder neden polemık cıkar ban sebebı olur kı cok sacma yanı

genel kulture tasınabılır konu.

Biz Osmanlıyı ya da Arapları örnek aldığımız için türban takmiyoruz hanfendi. Tek sebebi Allah in emri Allah i kitabı peygamberin sunneti. Siz olayı epey yanlış anlamissiniz.
Burada anlamsız polemik çıkarma amacınızi anlamak mümkün değil. İnsanlara saygı duymalisiniz

Polemik olmasın hanımlar.

Ama söylemden duramıycam. Benim atam gariban Anadolu çiftçisi. Bu kişiler değil. Bu kişilerle aynı kökeni paylaştığımızı da düşünmüyorum.

türban lafı hıc bır yerde gecmemıs ? ne alaka ıslamla turbanla osmanlı kadınları ?
konuyu nereye bagladınız ya hayatınızda hıc mı osmanlı devletını okumadınız
islam dini baska arap kulturu baska arkadaslar karıstırmayın . konu sahıbı dini sorgulamıyor

Bende bunu herkes görsün istedim hepsi bu ama tepkiler çok olmuş anlayamadım gerçekten bu insanalr yaşadılar ve tek yaptığım fotoğraflarını burda paylaşmak...

Şık ve modern görünüyorlar kabul. Ama yine de bizim kökenimizi ve benliğimizi yansıttıklarını düşünmüyorum fazla Avrupai bir görüntü. Ha kişisel olarak Arap özentiliğindense Avrupa özentiliğini tercih ederim ama özenti ve yapay göründüğü gerçeğini değiştirmez bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…