hepımızın dedelerı anadolu cıftcısıydı ıpekyolunda tuccardı bılmemneydı ozamanlar osmanlı devletı ıcınde cıftcıydı allah rahmet eylesın atalarımızı. dunyada donemler yasanır bır lale devrı gıbı bır osmanlı devletının oncesı ve sonrası gıbı bunda bırsey yok kı dunya da yasanmıs bırsey buPolemik olmasın hanımlar.
Ama söylemden duramıycam. Benim atam gariban Anadolu çiftçisi. Bu kişiler değil. Bu kişilerle aynı kökeni paylaştığımızı da düşünmüyorum.
Gerçekten bu Osmanlı düşmanlığını anlamıyorum hiç cumhuriyetle islamla falan Osmanlı’nın ne alakası var tarihteki Selçuklu gibi bir devlet ve evet o da bizim devletimiz yani bizim atalarımız içinde yaşamız ayrıca bizi bu aile yönetirken yabancı ülkeler demokrasiyi kanıksamış hatta bırakıp uzaya üs mü kuruyordu? Her Çağın kendi içinde mantığı vardır bizde bu mantık hiç yok...hepımızın dedelerı anadolu cıftcısıydı ıpekyolunda tuccardı bılmemneydı ozamanlar osmanlı devletı ıcınde cıftcıydı allah rahmet eylesın atalarımızı. dunyada donemler yasanır bır lale devrı gıbı bır osmanlı devletının oncesı ve sonrası gıbı bunda bırsey yok kı dunya da yasanmıs bırsey bu
aslında konu kotu degıl osmanlı prenseslerı dıye yazdıgınızda bıle kaynaklara ulasırsınız ulkemızde cogu ınsan bılmez avrupalılar bıle bızden daha hakımbu konulara öcü olarak bakmamak ve sapla samanı karıstırmamak gerek
ıslam denınce herkesın aklına vasat arap kulturunun gelmesı cok zoruma gıdıyor. araplar kendı kulturunu yasıyor ama islam cok guzel kusursuz bır dın. bırbırıne karıstırılmasın onla bunun alakası yok ama bunu bız kendımız yapıyoruz bu konuda bıle hemen oraya bagdastırdılar aslında oyle degıl .
Ne provokasyonu yahu bu ülkede bu insanlar yaşadı ve hatta yönettiler sadece istiyorum ki insanlar görsün bilsin çünkü gerçekten bilinmiyor...
tabıkı...Gerçekten bu Osmanlı düşmanlığını anlamıyorum hiç cumhuriyetle islamla falan Osmanlı’nın ne alakası var tarihteki Selçuklu gibi bir devlet ve evet o da bizim devletimiz yani bizim atalarımız içinde yaşamız ayrıca bizi bu aile yönetirken yabancı ülkeler demokrasiyi kanıksamış hatta bırakıp uzaya üs mü kuruyordu? Her Çağın kendi içinde mantığı vardır bizde bu mantık hiç yok...
İnanki ben annemin mini eteklerini şuan giyinip sokakta dolaşamamOsmanlı zamanında giyilen kıyafet ile arap adetlerinin ne alakası var? Osmangazi den tutun şuan paylaştığınız vahdettine kadar geçen zamanda bir sürü değişiklik olur elbet. Siz mesela annennenizle aynı mi giyiniyorsunuz?
Konuyla bu kadar alakasız bir cevap geleceğini düşünmemiştim gerçekten. Burda bahsedilen tarz kıyafet değil gerçekten hayret verici...Osmanlı zamanında giyilen kıyafet ile arap adetlerinin ne alakası var? Osmangazi den tutun şuan paylaştığınız vahdettine kadar geçen zamanda bir sürü değişiklik olur elbet. Siz mesela anneannenizle aynı mi giyiniyorsunuz?
Her dönemin farklı yapısı var onu anlatmaya çalışıyorum. Onlar her bakımdan geriyken ilerlemisler biz ileriyken geriliyoruz belki de. Ama bizim soyumuz tarihimiz çok büyük. Ben sadece kapaliligin araplastirilmasi gibi bir imasini anlamadım konu sahibininİnanki ben annemin mini eteklerini şuan giyinip sokakta dolaşamam
Bundan 50 yıl önce kadınlar kıyafet olarak daha özgürdü
aynen oyle kesınlıkleİnanki ben annemin mini eteklerini şuan giyinip sokakta dolaşamam
Bundan 50 yıl önce kadınlar kıyafet olarak daha özgürdü
Kiyafet değil ne peki? Anlatmak istediginiz arap adetleri ne?Konuyla bu kadar alakasız bir cevap geleceğini düşünmemiştim gerçekten. Burda bahsedilen tarz kıyafet değil gerçekten hayret verici...
O zaman okumayın soruyu hanımefendi bu ne nefret hayırdır? Eğer yaşasaydılar bahsi geçen prenseslerin de umrunda olacağınızı zannetmiyorum...Tarihinizle bu kadar kavgalı olmayın.Bize ne Osmanlıdan??
Tarz hanımefendi; tarz, hayat tarzı zarafet...Kiyaf
Kiyafet değil ne peki? Anlatmak istediginiz arap adetleri ne?
O zaman okumayın soruyu hanımefendi bu ne nefret hayırdır? Eğer yaşasaydılar bahsi geçen prenseslerin de umrunda olacağınızı zannetmiyorum...Tarihinizle bu kadar kavgalı olmayın.
Özendiriniz Avrupa’nın büyük çoğunluğu tarihteki büyük zülümlerine rağmen bu tarihe sahip çıkıyor... yazık çok yazık. Gerçekten ülkemizde yapmak istediklerini yapmış; başarmışlar...
Tarz hanımefendi; tarz, hayat tarzı zarafet...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?