Osmanlı’da hanedan kadınlarının bilinmeyen fotoğrafları ve sandırınız gibi giyinmemeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Polemik olmasın hanımlar.

Ama söylemden duramıycam. Benim atam gariban Anadolu çiftçisi. Bu kişiler değil. Bu kişilerle aynı kökeni paylaştığımızı da düşünmüyorum.
hepımızın dedelerı anadolu cıftcısıydı ıpekyolunda tuccardı bılmemneydı ozamanlar osmanlı devletı ıcınde cıftcıydı allah rahmet eylesın atalarımızı. dunyada donemler yasanır bır lale devrı gıbı bır osmanlı devletının oncesı ve sonrası gıbı bunda bırsey yok kı dunya da yasanmıs bırsey bu
aslında konu kotu degıl osmanlı prenseslerı dıye yazdıgınızda bıle kaynaklara ulasırsınız ulkemızde cogu ınsan bılmez avrupalılar bıle bızden daha hakım bu konulara öcü olarak bakmamak ve sapla samanı karıstırmamak gerek
ıslam denınce herkesın aklına vasat arap kulturunun gelmesı cok zoruma gıdıyor. araplar kendı kulturunu yasıyor ama islam cok guzel kusursuz bır dın. bırbırıne karıstırılmasın onla bunun alakası yok ama bunu bız kendımız yapıyoruz bu konuda bıle hemen oraya bagdastırdılar aslında oyle degıl .

Neyse ben hiç girmeyeyim
Banı görüyorum bana geliyor
Osmanlı mi bu osmanlı değil avrupai hayat tarzı
Osmanlı son dönem avrupai hayat tarzını benimsemişti
Ondan öncede arap kültürünü benimsemişti ondan önce rumlar
Ta çinlilere kadar gider
Kültürümüzün en belirgin özelliği akıncı olmaları
Onun dışında pek bir belirgin özelliğimiz yok

mesela ben muhtesem yuzyılı ızlemedım 1-2 bolum ızlemek yettı bana yazık padısahın ruhu sızlamıstır

en cok at ustunde yasamını surdurmus vatanı topragı ıcın can vermıs adamı kadın duskunu gosterdıler. ne ara seferden at ustunden ındı de karsısında kadınlar ordusu oryantal gıbı kalca gobek sallaya sallaya goguslerını gobeklerıne kadar acık dekoltelerle bastan cıkaracak vakıt buldu

oda ıslam degıl ? muhtesem yızyılda ızledıgınız arap kulturu ıslamıydı yanı ? demek ıstedıgım bu ıste. konuları bırbırıne karıstırmamak gerek .

Gerçekten bu Osmanlı düşmanlığını anlamıyorum hiç cumhuriyetle islamla falan Osmanlı’nın ne alakası var tarihteki Selçuklu gibi bir devlet ve evet o da bizim devletimiz yani bizim atalarımız içinde yaşamız ayrıca bizi bu aile yönetirken yabancı ülkeler demokrasiyi kanıksamış hatta bırakıp uzaya üs mü kuruyordu? Her Çağın kendi içinde mantığı vardır bizde bu mantık hiç yok...

Bedevi aşkı milletimizde var söküp atamazsınız. Kendi dilimiz var, kendi kültürümüz var ama nedense Araplarınkine yapışmak daha cazip geliyor ya neyse.

Öte yandan osmanlı sarayının Türklükle zaten hiçbir alakası olmadı, o yüzden Osmanlı saray torunlarını da bizlerle kıyaslamak abesle iştigal. Osmanlı devleti asla Türk devleti olduğunu iddia etmemiştir, zaten devletin adı da Osman ve soyu, bahsedilirken Devleti Aliye osman denmiştir yani Osmanlı ailesi/hanedanı. İstanbul hayatı ve Anadoludaki insanlarımızın hayatı birbirine hic benzemiyordu zaten. Osmanlı hanedanı bambaşka bir kafa, tek amaç saltanatı Osman ailesinde tutmak tekrar ediyorum Türklüğü veya Türkçeyi korumak gibi bir dert yok. Anadoludaki halkımıza, dilimize, kültürümüze sahip çıkma derdi olan aile arıyorsanız mesela Karamanoğullarına bakın. Divanda, sokakta, her yerde Türkçe konuşulsun yazılsın diyen kişi Karamanoğlu Mehmet Bey'dir.

Bu hanımlara gelirseniz zaten Anadolu DNAsı yok, Kırım, Ukrayna, Rusya, Grek, Leh çeşit çeşit DNA var ama saltanat ailesinde Anadolu DNAsı Fatih Sultan Mehmetten başlayarak düşmeye başlıyor. Ondan sonra gelenlerde sadece Sultan Süleymanın annesi Türk (Kırım hanının kızı) bir de Genç Osman isteyerek soylu Türk bir kadını yanına eş seçiyor. Geriye kalan sultan anneleri devşirme. Ne kültürel ne başka yönden halkımızla alakası yok bu ablaların açıkçası fotograflar da bana bir sey ifade etmiyor.

Osmanlı zamanında giyilen kıyafet ile arap adetlerinin ne alakası var? Osmangazi den tutun şuan paylaştığınız vahdettine kadar geçen zamanda bir sürü değişiklik olur elbet. Siz mesela anneannenizle aynı mi giyiniyorsunuz?

tabıkı...
ya bız bıle gunumuzde de ıs yaptıgımız ınsanlar gıttıgımız ulkeler etkısınde kalırız, kıyafetımız bıle degısır aksanımız bıle degısır devletler dunyanın her donemınde bırbırının etkısı altında kalmıs
ban anteplıyım en eskı dunyada en eskı yasayan sehırlerden bırı her kulturu her toplumu gormus bır sehır
burda yemeklerımızde bıle kulturunde bırbırınden etkılenme cok fazla e ıpekyoluda varya dunyanın bırbırıyle tıcaret yolu burdan gecıyor. tamda bu kulturler gelmıs gecmıs burdan. tarıhı cok severım cokta arastırdım ben

sanırım eksık bılgı tehlıkesı var burda :) osmanlı denınce akla peçelerın gelmesı hep muhtesem yuzyıldan kaynaklanıyor hatta . benım aklıma hıc peçe gelmıyor

turkler her dine ınanmıs degısım yasamıs baskalasım gecırmıs ne varkı bunda . tum dunyada tum ınsan topluluklarında yasanan seyler

İnanki ben annemin mini eteklerini şuan giyinip sokakta dolaşamam
Bundan 50 yıl önce kadınlar kıyafet olarak daha özgürdü

Konuyla bu kadar alakasız bir cevap geleceğini düşünmemiştim gerçekten. Burda bahsedilen tarz kıyafet değil gerçekten hayret verici...

Her dönemin farklı yapısı var onu anlatmaya çalışıyorum. Onlar her bakımdan geriyken ilerlemisler biz ileriyken geriliyoruz belki de. Ama bizim soyumuz tarihimiz çok büyük. Ben sadece kapaliligin araplastirilmasi gibi bir imasini anlamadım konu sahibinin

aynen oyle kesınlıkle
hippiler ya. şimdi olsalar neler olurdu kımbılır
annanemın resımlerı var bıkınılı resmen ucgen ıp mınıcık bıkını ya. sımdı gıyemem yok yanı gıyemem.
en uzun kabanları dız boyunda adıle nasıtı dusunun. eskı turk fılmlerını sahıllerını genclerın dıskolarını hep ızledık benım annem annanem. onların bazı anı olarak sakladıkları kıyafetlerı gercekten cok modern

Bize ne Osmanlıdan??
O zaman okumayın soruyu hanımefendi bu ne nefret hayırdır? Eğer yaşasaydılar bahsi geçen prenseslerin de umrunda olacağınızı zannetmiyorum...Tarihinizle bu kadar kavgalı olmayın.
Özendiriniz Avrupa’nın büyük çoğunluğu tarihteki büyük zülümlerine rağmen bu tarihe sahip çıkıyor... yazık çok yazık. Gerçekten ülkemizde yapmak istediklerini yapmış; başarmışlar...

Amaciniz ortalık karıştırmak. Kime neyin lafini sokuyorsunuz. Sizi ilgilendiren mesele ne,ne rahatsiz ettide araştırmaya girisip birseyleri ispat derdine düştünüz. Bir sultanla prensesle halkin giyim tarzi sence ayni olur mu. Onu gectim bundan sizsne yahu . Ban yiyinde akliniz basiniza gelsin.

Konu tartışmaya açık bir konudur. Tartışılır da..
Ancak yeri burası değil.
O yüzden konu muhtemelen farklı bir platforma taşınacaktır; bilginize.

evet o prenseslerin halk hiçbir zaman umrunda olmadı ki ben de olayım.
kızım senin amacın zaten fotoğraf paylaşıyorum adı altında osmanlı provakasyonu yapmak, birazdan ban gelir zaten.derdim var a değil siyaset bölümüne aç o zaman konuyu.
bize ne osmanlıdan senin konuyu açma amacın ne? işsiz misin?

Tarz hanımefendi; tarz, hayat tarzı zarafet...

Evet Osmanli sarayinin da halkin ne giydigi, tarzi cok umruydu zaten. Sultanlar ne istese giyip takip takistiriyordu, Anadolu kadinlari da geleneksel kiyafetlerini giyiorlardi. Eeee bu durumda buyuk buyuk buyuk annemin ne giydigi sultanlarin umru degilken, beni neden umursasinlar?

Parayi bulunca herkes giyinir. Bu ablalarin parasinin suyu nerden geliyor peki? Osmanli zamaninda savas ganimetleriyle yapiliyordu, o paradan halka bir sey dusmuyordu. Simdi biz osmanli torunuyuz diyerek zengin Arap seyhleriyle evleniyor bu hanimlar, eee bize yine bir pay dusmuyor. Kisacasi osmanli torunlari yemeye icmeye gezmeye devam ediyor, halk ise ayin sonunu getirme derdinde, son 800 yildir. Bence kilik kiyafete gelinceye kadar bizim topraktaki gelir dagilimi adaletsizliginin tarihi nedenlerini tartissaniz mesela? Parayi bulunca giyinmek kolay zira, insanlarimiz daha cok gelir elde ederse onlar da "zarif" giyinir merak etmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…