Osmanlı’da hanedan kadınlarının bilinmeyen fotoğrafları ve sandırınız gibi giyinmemeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bize ne Osmanlıdan??
Kapalılığın Popülaritesinin artığı günümüzde osmanlının kapalılığı mahremiyeti arzulanıyor isteniyor
Bu arkadaşımızın getirdiği görüntüler hiçte günümüz otoriteleri tarafından istenmiyor
Benimsenmiyor red ediliyor
Haliyle konu sahibide sormuş sorgulamış

Bu gerçekten sağlıklı bir durum değil... Hayret verici bir hal içerindesiniz... Kızım derken? Bir liseliyle muhattabım sanırım. Terbiyesizliğinizle baş başa bırakıyorum sizi.

Gülüyorum ama neden bilin bakalım....
Osmanlı adeti dedığimiz adetler islam sebebiyle gelen arap kültürü ve türkl kültürünün karışımıdır....
Bunu herkes bilir...
Ayrıca bu hanımlar zaten aileleriyle birlikte avrupaya sürülmüşlerdir malum cumhuriyetten sonra öyle oldu....
Bazıları türkçe bile bilmez....

ee tabiki avrupai görünecekler...
Ki siz 1500 lü yıllarda sultanların eğitim almadığını mı düşünüyorsunuz ama o zamanın eğitimi ve 1900 lü yılların eğitimi tabiki farklı...

yayınlanan fermanlarla,özellikle lale devriyle tabiki avrupadan bir şeyler geldi...

yani kimse arap adetini türk adeti zannetmiyor(tarihi azıcık araştıranlar bence ha her şeyi bilmiyorum ama bu dediklerimim doğru olduğunu biliyorum)

Evet sadece öğrenilsin, bilindin istedim çünkü bende bu fotoğrafları yeni buldum ve bir çoğu yabancı kaynak... kötü bişey yaptığımı düşünmüyorum burda paylaşarak sizlerin de görmesini istedim sadece. Mevcut konuşulan Osmanlı kadını profiline ters çünkü...

ya o degılde kızlar bırsey soyleyecegım
eskı kadınlar o sartlarda boyle profosyonel makyaj malzemelerının olmadıgı lavantayı bılmemneyı otu cıcegı havanda doverek cıkardıkları koku ve renkle makyaj yapabıldıklerı zamanlar
nasıl guzellermıs

bızler ne cırkın cırkın olmusuz onlar kadınsa ben neyım dıye bır sorguladım
hatları kadın kadın yuzlerı gozlerı nasıl zarıf
benımkıne bakın bırde ustune basılmıs portlek balık gıbıyım

eskı zaman ınsanları gercekten cok guzellermıs kadınlarıda erkeklerı de

Ya hakkaten osmanlı torunuyuz diyenler bi görsün şu zarafetleri muhteşem hakikaten.
İşte sadece herkes görsün istedim çünkü bende yeni buldum bunları üstelik çoğu yabancı kaynak hepsini atmadım buraya var bir kaç tane daha ne var ki bunda bu kadar tepki gösterecek gerçekten şok oldum gelen yorumlara...

Cok mu gencsiniz?
Bende mesela bunlari bilmeyen birinin varligina şok olmus durumdayim su anda

Cok mu gencsiniz?
Bende mesela bunlari bilmeyen birinin varligina şok olmus durumdayim su anda
Benim şok olduğum kısım araştırma yapılmadan buraya zönk diye konulması her şeyin sebebi vardır belkide yapıldı ama şaşırdığı için yapılmadığını düşünüyorum

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Sizi yürekten kutluyorum. Yazacak çok şey var ama maalesef burada da özgürce konuşamıyoruz.

aslında asıl sorun su oldu ulkemızın hassas noktası bazı seyler. ulkemız cok yıprandı bazı bu turban islam ıcerıklı konulardan okadar cok yıpranıldı kı ınsanların hassas tarafı oldu onlara da saygı duymak gerek bu konuda hassasıyet gostermelerı de kotu bırsey degıl

sadece konu baslıgı sebebıyle yanlıs anlasılmaya cok acık. konu ıcerıgınızde ben provoke hıssetmedıgım ıcın yazıyorum boyle

aslında konuda bunların hıc bırı yok sadece osmanlı devletı denınce aklınıza geldıgı kadarı degılmıs osmanlı devletı benım bıldıgım gıbı degılmıs dıye yenı ogrendıgınız bılgıyı paylastınız ama yanlıs anlasılmıs olabılır

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Sizi yürekten kutluyorum. Yazacak çok şey var ama maalesef burada da özgürce konuşamıyoruz.
Teşekkür ederim ama bu kadar yoğun bir tepki beklemiyordum ve çok şaşırdım; üstelik seküler kesimden de güya cumhuriyeti savunduklarını düşündükleri için bize ne Osmanlı’dan diyen dahi oldu... (tarih bu yani nasıl değiştireceksek)

Yorumlara baktım evet. Buna da yazılacak çok şey var ama neyse..

Kanuni’nin 10’a yakın çocuğu vardır. Hep at üstündeymiş sarayda sadece 2 sene bulunmuş kısmı yalan

Sasiracak bisey yok aslinda.. Oku kitaplarinda, Tvlerde osmanliyi dogru anlatan 2 3 adam vardir gerisi peri masali anlatanlar hele dizilerdeki safsatayi hic deginmeyelim dirilis gibi.. Evet dogrudur fatihden beride öyleydi son dönemle alakasi yok yani.. Fatih dünyaya acik biriydi sanata, bilime, okumaya, bilgiye acik biriydi.. Ama osmanli imparatorlugu degildi o bir bizans imparatoruydu kendi bastirdigi paradan belli.. Ve anneside Türk degil kimsenin anasi Türk degildi 1-2 kisiden haric tüm imparatorluk zamaninda.. Din disa karsi gösterilen yüz, din halk icin vardi, sarayda ne oldu bittigini halk ne bilsin.. En güzel örneği 1. & 2. dünya savasi veya Çanakkale savasi.. Halk iste perisan halde resimlerden görüyoruz, ama yine savasti demiliyorlar, hani osmanli cok zengindi halkin cogunun niye ayakkabisi yoktu, perli perisandi???
Osmanlida her etnik köken vardi deniliyor, evet vardi vergisini verdigi sürece oda, ne vergileri vardi biliniyormu, tabiiki hayir osmanli muhtesemdi ya... Az biraz tarih hakiki tarih okuyun Osmanlıyi geri isteyen bida düşünür.. Osmanli torunuda degiliz, osmanli torunu soy agacindakilere denir... Ben Türküm, Osmanli bi devletin adiydi okadar!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…