ot gibi yaşamak niye?

Semele80

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2017
513
401
103
45
Merhaba hanımlar,
belkide dert değil ama ben çok bunaldım bu durumdan nerdeyse depresyona giricem bomboş herşey.. nasıl çözsem..
2 yıllık evliyim çocuk yok..evlilik işte kavgada oluyo ,güzel zamanlarda,maddi sıkıntılarda hepsinin üstesinden geliniyor.
Ama birşey var ki ..eşim ot gibi..hep aynı rutin içinden birşey yapmak gelmez,sosyal faaliyeti sıfır,bırakın beni oyalamayı düşünmeyi kendine ait bir hobisi yok,tv de sevdiği bir dizi bile yok düşünün..
sadece ailesi ve akrabaları çağırdığında mutlaka gider sosyal ortamı ; yıllardır tanıdığı akrabalarıdır..
çok konuştum çok tartıştım bir iki düzeliyor sonra yine aynı,her haftasonu aynı muhabbet annem çağırdı ablam çağırdı annem çağırdı kardeşim çağırdı
ikimizde çalışıyoruz haftasonları eğlenip mutlu olacağımız kafa dağıtacağımız bir iki faaliyetimiz olsun dimi ..yok..
en çok zoruma gidende evlenmeden önce birbirimizi tanıma fırsatımız oldu , ben çok şeffaf davrandım ;gezmeyi yeni yerler görmeyi hayal ettiğimi çok anlattım ve söz bile aldım
yaz gelir annesinin yazlığı var orayı hayal eder,bayram olur köylerine gitmeyi hayal eder
kış olur akrabalarını hayal eder..
en son bu haftasonu yine bir akraba gezmesinde başka bir akrabasının hafta içi davetine olur dediğini duydum..
bende ertesi sabah giyindim bir arkadaşıma gideceğimi söyledim ortalığı ayağa kaldırdı yaptığım normalmiymiş..çıldırdı..Bu da çözüm olmadı yine huzursuz kavgalı bi pazar geçirdik.ne yapmalıyım,abartıyosun ne dertler var dmeyim lütfen herkesin derdi kendine büyük..ne yapmalıyım

Tabiri caizse, Alışmadık g*tte don durmazmış.. Bu sekilde yetisip bu sekilde büyümüs artı olarak simdi sadece siz varsınız hayatında.. Geri kalan herseye aynı sekılde devam edıyor.. Bu zamandan sonra degisecegini cokta sanmam.. ama hafta sonu planını pazartesiden söyleyin ki birsey ayarlamasın.. veya eger gitmezsek bende sunu sunu yapmam deyin.. vs.. vs..:deli:

Flört döneminde adamın alışkanlıklarını görüp değişeceğine dair söz almışsınız. Bu şekilde başlayan evliliklerde sonu hüsran olmayanı görmedim. Ya karşınızdaki adamları falsolarıyla kabul edip evlenin ya da evlenmeyin çünkü değişmezler. (Henüz bekar olanlara bu tavsiye.)

Yani bence uygun olmadığınız bir adamla evlenerek hatanın büyüğünü yapmışsınız. Tavsiyem malesef yok, çünkü değişmez, değişmeyecek.

yemege de mi cikmazsiniz? bir avm'ye nebilim alisveris bir gezip dolasmaktami yok?
spora gitmezmi, nebilim kahvede okey de mi atmaz? hicmi gunubirlik gezmelere gitmezsiniz?

Tabiri caizse, Alışmadık g*tte don durmazmış.. Bu sekilde yetisip bu sekilde büyümüs artı olarak simdi sadece siz varsınız hayatında.. Geri kalan herseye aynı sekılde devam edıyor.. Bu zamandan sonra degisecegini cokta sanmam.. ama hafta sonu planını pazartesiden söyleyin ki birsey ayarlamasın.. veya eger gitmezsek bende sunu sunu yapmam deyin.. vs.. vs..:deli:
hepsini dedim
yemege de mi cikmazsiniz? bir avm'ye nebilim alisveris bir gezip dolasmaktami yok?
spora gitmezmi, nebilim kahvede okey de mi atmaz? hicmi gunubirlik gezmelere gitmezsiniz?
yok işte ne garip değilmi? benimde aklım almıyo çıldıracak gibi oluyorum bazen
hep ben derim şöylemi yapsak böylemi yapsak ama çok yoruldum tek taraflı heveslenmekten..ağzından çıkan tek faaliyet teklifi ailesi yada akrabalarının davetleridir.

hep ben derim şöylemi yapsak böylemi yapsak ama çok yoruldum tek taraflı heveslenmekten..ağzından çıkan tek faaliyet teklifi ailesi yada akrabalarının davetleridir.
hic yemege cikmiyomusunuz? cok tuhaf.

calisiyomusunuz siz? maddi durumunuz nasil? biraz sikisik ise esinin cok sosyallesmemeye calismasini anlayabilirim, e yok, neyle gezsin gezdirsin dersin.

Planları siz yapın ona söyleyin 1 hafta önceden. Tiyatro, sinema, konser lere planlar yapın. Anladığım kadarıyla siz ondan yapmasını bekliyorsunuz ancak yıllardır yaşadığı hayattan farklısını sunamaz size. Siz onu yavaş yavaş alıştırmaya çalışın. Bir de böyle deneyin.

hepsini dedim

Şöylemi yapsak demeseniz aslında
Mesela direk sinema biletini önüne koyuverin
Yada filan yerde yer ayırdım yemek için diyin ama öncesinde sana güzel bi süprizim var diyin
Benim eşimde gratis watsons gibi yerleri gezmeyi sevmez ama ben her seferinde şuna ihtiyacım var ve gratiste inanılmaz bi indirim var diye abartarak anlatırım ve gideriz birlikte

En son evlilik yıldönümümüzde söyledi h.içine denk geliyodu hatta şakasını bile yaparak hakkım saklı kalacaksa haftasonu rahat rahat gidelim olmazmı dedim..tamam dedi.haftasonu oldu yine ses yok...hadi hatun kalk giyin yer ayırttım gibi bir hareket yok...çok kavga ettiğimiz için bu konularla ilgili artık sesimi çıkarmıyorum.hani gidecektik demekten öyle yoruldumki..

Mesele evlenmeden önce söz almak değil, gezmeyi , eğlenmeyi sizden öncede seven biri olması gerekirdi eşinizin.

Bir sinemaya, tiyatroya, yemeğe de mi gidemiyorsunuz? Eşinizden teklif beklemeyin siz organize edin hafta sonunuzu ama eşiniz size içten ne kadar eşlik edebilir orasıda baska sorun.

hepsini yaptım ama ben gideceğimiz yeri hayal ederken o annemde şunları yapmıştır bizede bunlar gelmiş gibi konuşmalarla karşılaştım.gel de keyif al gittiğin yerden..bazen psikoljik anlamda düşersiniz bunalırsınızda biri sizi kolunuzdan tutup kaldırsın kafanızı dağıtsın istersiniz ya...sizi mutlu edecek bi plan yapsın istersiniz yok inadına yapıyo sanki..

Ondan teklif beklemek yerine siz bir şeyler ayarlasanız olmaz mı acaba?Aklıma başka bir şey gelmiyor.

İnsanın yapısında yoksa verilen sözlerin bir anlamı yok maalesef. Bile bile evlenmeseydiniz keşke. Bence basit bir dert değil bu.

Bu saatten sonra değişeceğini sanmıyorum. Ya huzursuzluğu göze alıp size sormadan yaptığı her planda "ya keşke sorsaydın canım, ben de şöyle bir plan yapmıştım. Neyse tek giderim artık" diyeceksiniz ya da akraba sohbetlerinde kuru kek yemeye devam edeceksiniz.

bizim evde tüm planlari (tiyatro, sinema, geyiler, tatiller) ben yaparim.
maddi durumunuz varsa bilet vs. alin ve 2 hafta önceden haber verin.
bizim mutfakta takvim asilidir- ben oraya tüm planlari yazarim.
nisanlim ayak uydurur. kendi gezmeyi pek sevmez ama ben ayarlarsam ayak uydurur.
ben haftaicinide ayni böyle düzenliyorum ve rahat oluyor.

Flört döneminde adamın alışkanlıklarını görüp değişeceğine dair söz almışsınız. Bu şekilde başlayan evliliklerde sonu hüsran olmayanı görmedim. Ya karşınızdaki adamları falsolarıyla kabul edip evlenin ya da evlenmeyin çünkü değişmezler. (Henüz bekar olanlara bu tavsiye.)

Yani bence uygun olmadığınız bir adamla evlenerek hatanın büyüğünü yapmışsınız. Tavsiyem malesef yok, çünkü değişmez, değişmeyecek.
doğru söylüyosunuz..çok büyük hata yaptım..önceden gideriz yaparız sözleri..evlenince gidipte napcan cevabında dönüştü malesef
benimde bekar bayanlara tavsiyem sakın benim yaptığım hatayı yapmasınlar..

En son evlilik yıldönümümüzde söyledi h.içine denk geliyodu hatta şakasını bile yaparak hakkım saklı kalacaksa haftasonu rahat rahat gidelim olmazmı dedim..tamam dedi.haftasonu oldu yine ses yok...hadi hatun kalk giyin yer ayırttım gibi bir hareket yok...çok kavga ettiğimiz için bu konularla ilgili artık sesimi çıkarmıyorum.hani gidecektik demekten öyle yoruldumki..
her ikinizde calisiyosunuz, maddi sorunlardan bahsetmemissiniz. eee, bi restorana gitmek cok mu zor? arada bir sinema? olayi kavga ya cevirmeden direk plan yapip soyleyin iste?
plan programlari birlikte yapariz esimle. cok planli yasayan, ajandasina sadik bir yapisi vardir, spor yapacagi/yaptigi gunleri bile yazar. bir ajanda applikasyonu yukledim telefonlarimiza, ortak kullaniyoruz. yaptigimiz planlari direk yazarim oraya. bir haftasonumuz bos gececek oldugunda da mutlaka 'sunu mu yapsak, bunu mu yapsak' deriz. haftasonunda muhakkak bir aksam disarda yeriz yemegimizi. oyle muazzam kulturel aktivitelerimiz yoktur, ama sinema, alisveris, arada gunubirlik sehir gezmeleri, ev oturmalari vs, bunlar vardir. her haftasonumuzu aile gezileriyle doldurmak istemiyoruz, doldurmuyoruz.

bizim evde tüm planlari (tiyatro, sinema, geyiler, tatiller) ben yaparim.
maddi durumunuz varsa bilet vs. alin ve 2 hafta önceden haber verin.
bizim mutfakta takvim asilidir- ben oraya tüm planlari yazarim.
nisanlim ayak uydurur. kendi gezmeyi pek sevmez ama ben ayarlarsam ayak uydurur.
ben haftaicinide ayni böyle düzenliyorum ve rahat oluyor.
ben sizi anlıyorum hepsini yaptım dediğim gibi...
uymasına uyuyor onda sıkıntı yok ama bir süre sonra tek taraflı heveslenmek insanı yoruyor ne demek istediğimi ilerde anlarsınız muhtemelen..umarım nşanlınız benim kocam gibi ot dan ağaca dönüşmez:)

her ikinizde calisiyosunuz, maddi sorunlardan bahsetmemissiniz. eee, bi restorana gitmek cok mu zor? arada bir sinema? olayi kavga ya cevirmeden direk plan yapip soyleyin iste?
plan programlari birlikte yapariz esimle. cok planli yasayan, ajandasina sadik bir yapisi vardir, spor yapacagi/yaptigi gunleri bile yazar. bir ajanda applikasyonu yukledim telefonlarimiza, ortak kullaniyoruz. yaptigimiz planlari direk yazarim oraya. bir haftasonumuz bos gececek oldugunda da mutlaka 'sunu mu yapsak, bunu mu yapsak' deriz. haftasonunda muhakkak bir aksam disarda yeriz yemegimizi. oyle muazzam kulturel aktivitelerimiz yoktur, ama sinema, alisveris, arada gunubirlik sehir gezmeleri, ev oturmalari vs, bunlar vardir. her haftasonumuzu aile gezileriyle doldurmak istemiyoruz, doldurmuyoruz.
ne güzel sizin adınıza sevindim...
eşinizin spor yapması bile benim eşim gibi olmadığını gösteriyor..akraba ziyaretinde bile tavla oynayanların başında dikilen bi adamdan bahsediyorum

ben sizi anlıyorum hepsini yaptım dediğim gibi...
uymasına uyuyor onda sıkıntı yok ama bir süre sonra tek taraflı heveslenmek insanı yoruyor ne demek istediğimi ilerde anlarsınız muhtemelen..umarım nşanlınız benim kocam gibi ot dan ağaca dönüşmez:)
Olumlu tarafından bakın en azından yaptığınız plana uyuyor, imkanlar dahilinde yapın bir plan, esinizin seveceği şeylerde yapın, basket maçı,futbol maçına gidebilirsiniz. Biz çocuklardan ince basket maçına çok.giderdik mesela oldukça keyiflidir.

Siz istiyorsunuz ki o da plan yapsın ama karşınızda öyle bir adam yok bunu kabul edin ilk basta daha fazla mutsuz olmamak için ve siz plan yapın. Aile toplantılarının da hepsine katılmak zorunda da değilsiniz bu arada.

Back
X