- 30 Mart 2009
- 14.676
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.578
- 1.123
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Bakin bu soyledikleriniz cok istisna. Herkes onlemini alarak toplu tasima dahi kullaniyor. Market alisverisi yapiyoruz. İse gidip geliyorum ben her gun olmasa da. Ayrica kusura bakmayin ama virus yuku diye bir gercek var. Kuzeninizin mekani cennet olsun ama bir gek ekmek yedi diye kimse olecek kadar virusu bir anda alamaz; cunku o kadarlik virusu vucudumuz oldurebiliyor zaten. Sorun uzun sure virusle temasli olmak ki vucudun savunma mekanizmasinin olduremeyecegi kadar virusu bunyeye almak.Kime sorsanız evden çıkmıyor zaten. Biz de Onlar gibi olmayalım diyoruz. Kuzenim koronadan vefat etti. 1970 doğumluydu.Hastalık süresince söylediği şey kimse ile temas etmedim olmuş. Sadece bir marketten ekmek almışlar. Poşet siz. Onu yedikten 4-5 gün sonra belirtiler çıkmış. Gerçekten de çalışmıyordu. Sosyal ortamda bulunmamışlar. İnsan bunları duydukça şüpheye düşüyor. Bir de o gün bilim kurulundan birisi ekmekten bulaşabilir dedi ya. İyice psikopat oldum artık
Tam benim diyeceklerimş demişsiniz anası babası yanında nasıl olsa niye gitsin kendi anne babası olsa koşa koşa giderdi böyle bahane aramazdıYahu bu konuda kimse evden cikmiyoooor herkes izole yasiyor. Bir anlayin artik sunu, gitmemek icin bahane uretmeyin. Evden hic cikmayan insanlarin ne sosyal mesafesi allah askina
Aynen oyle. Herkes evinde, ozel aracla gidilecek ama ne yapsak otelde mi kalsak cunku sosyal mesafe yok diyor yaaaa tam cildirmalikTam benim diyeceklerimş demişsiniz anası babası yanında nasıl olsa niye gitsin kendi anne babası olsa koşa koşa giderdi böyle bahane aramazdı
Aslında ilk günler hafif ateşi varmış. Sonra ishal başlamış. O zaman hastaneyr gitmişler. İstanbul da özel bir hastane. Serum verelim demişler birkaç gün. Hastanede yattı. Serumları almaya başladıkça solunum sıkıntısı oluştu. Bir hafta içinde oksijen seviyesi düştü. Yoğun bakım, entübe derken vefat etti. Herşey 10 gün içinde oldu. Kalp krizi geçirdi,organları iflas etti dediler.Bakin bu soyledikleriniz cok istisna. Herkes onlemini alarak toplu tasima dahi kullaniyor. Market alisverisi yapiyoruz. İse gidip geliyorum ben her gun olmasa da. Ayrica kusura bakmayin ama virus yuku diye bir gercek var. Kuzeninizin mekani cennet olsun ama bir gek ekmek yedi diye kimse olecek kadar virusu bir anda alamaz; cunku o kadarlik virusu vucudumuz oldurebiliyor zaten. Sorun uzun sure virusle temasli olmak ki vucudun savunma mekanizmasinin olduremeyecegi kadar virusu bunyeye almak.
Tamam dogru tedavi uygulanmamis bir taraftan anladigim ama ist’da pandemi hastanesinde dr bir arkadasimin soyledigi cumle: teoride asansorden marketten vs bulasabilir ama pratikte 15 dk kapali bir ortamda viruslu biriyle bulunmaniz gerekiyor demisti. Yani bir tek ekmekten vefat etmesi cok cok uc bir ornekAslında ilk günler hafif ateşi varmış. Sonra ishal başlamış. O zaman hastaneyr gitmişler. İstanbul da özel bir hastane. Serum verelim demişler birkaç gün. Hastanede yattı. Serumları almaya başladıkça solunum sıkıntısı oluştu. Bir hafta içinde oksijen seviyesi düştü. Yoğun bakım, entübe derken vefat etti. Herşey 10 gün içinde oldu. Kalp krizi geçirdi,organları iflas etti dediler.
Düşünün ne kadar dikkat etmeye çalışıyoruz. 24 saat evde maske ile oturamam.Ama kısıtlı zama diliminde çift maske takarım. Aynı sofra Başında oturmak zorunda kalmayız. Benim anne babam da olsa onların yerine aynı dikkati gösteririm. Elimden gelse evlerine her girişte duş alırdım kesinlikle. Bu işler önemli. Sonradan ah vah etmenin değeri yok.Aynen oyle. Herkes evinde, ozel aracla gidilecek ama ne yapsak otelde mi kalsak cunku sosyal mesafe yok diyor yaaaa tam cildirmalik
Bu olay bizi çok etkiledi. Arkadaşım annesi pazardan kaptı. O da vefat etti. Ayy bilmiyorum. İyice delirme noktasındayım artıkTamam dogru tedavi uygulanmamis bir taraftan anladigim ama ist’da pandemi hastanesinde dr bir arkadasimin soyledigi cumle: teoride asansorden marketten vs bulasabilir ama pratikte 15 dk kapali bir ortamda viruslu biriyle bulunmaniz gerekiyor demisti. Yani bir tek ekmekten vefat etmesi cok cok uc bir ornek
Dünya da sağlıkçı kalmazdı bu kBenim kuzenim de vefat etti. Evleri müstakil. Gelen giden yok. Sadece bir marketten ekmek almışlar. Açıkta satılan. Hep ona yordular.
Biraz mantıklı olun ya ekmekle falan bulaşsa okadar kolay olsa saglıkçı kalmazdıKime sorsanız evden çıkmıyor zaten. Biz de Onlar gibi olmayalım diyoruz. Kuzenim koronadan vefat etti. 1970 doğumluydu.Hastalık süresince söylediği şey kimse ile temas etmedim olmuş. Sadece bir marketten ekmek almışlar. Poşet siz. Onu yedikten 4-5 gün sonra belirtiler çıkmış. Gerçekten de çalışmıyordu. Sosyal ortamda bulunmamışlar. İnsan bunları duydukça şüpheye düşüyor. Bir de o gün bilim kurulundan birisi ekmekten bulaşabilir dedi ya. İyice psikopat oldum artık
Düşünün ne kadar dikkat etmeye çalışıyoruz. 24 saat evde maske ile oturamam.Ama kısıtlı zama diliminde çift maske takarım. Aynı sofra Başında oturmak zorunda kalmayız. Benim anne babam da olsa onların yerine aynı dikkati gösteririm. Elimden gelse evlerine her girişte duş alırdım kesinlikle. Bu işler önemli. Sonradan ah vah etmenin değeri yok.
Bence kesinlikle saglikli dusunemiyorsunuz, yaygin anksiyete haliniz var ve tedavi olmalisiniz.Bu olay bizi çok etkiledi. Arkadaşım annesi pazardan kaptı. O da vefat etti. Ayy bilmiyorum. İyice delirme noktasındayım artık
Hangi şehirdesin merak ettim. Yada sağlık çalışanı mısınız?Evet ama o zaman dürüst olmaları gerekir, Keyfe keder belirti oluşturmaları değil. Testi negatif çıkan, belirtileri olan ve MR ı pozitif çıkan bir sürü hasta var ona bakarsanız. Oldu da doktor uydurma belirtilere istinaden ilaç verdi, test negatif çıktı. O zaman hem doktorun hem başka bir hastanın hakkına girmiş oluyorlar. Özelde belli şartlardan dolayı yapılan test ile devlette yapılan aynı olmaz ki. Özeldeki sadece test isteyip geçebilir, ama devletteki öyle değil. Daha fazla zaman ayıracak, uzaktan da olsa muayene edecek, onun yerine gerçekten hasta olan biri muayene edilebilir.
Benim eltim hemşire üstelik filyasyon ekibinde ama bulaşmadıBu olay bizi çok etkiledi. Arkadaşım annesi pazardan kaptı. O da vefat etti. Ayy bilmiyorum. İyice delirme noktasındayım artık
Bunu ben söylemiyorum ki. Kuzenimin ailesi ekmekten şüphelendiler dedim. Ayrıca salgın ilk başladığı zamanlarda sosyal medyada herkes boy boy ekmek pişirme videosu paylaşıp duruyordu.Dünya da sağlıkçı kalmazdı bu k
Biraz mantıklı olun ya ekmekle falan bulaşsa okadar kolay olsa saglıkçı kalmazdı
evde maske mi takıyorsunuz?Düşünün ne kadar dikkat etmeye çalışıyoruz. 24 saat evde maske ile oturamam.Ama kısıtlı zama diliminde çift maske takarım. Aynı sofra Başında oturmak zorunda kalmayız. Benim anne babam da olsa onların yerine aynı dikkati gösteririm. Elimden gelse evlerine her girişte duş alırdım kesinlikle. Bu işler önemli. Sonradan ah vah etmenin değeri yok.
Onlar maske ile oturmayacak. Bir oturacağız. Bilim kurulu yada sağlık bakanı çıkıp eşinizle ayrı odalarda oturun derken, yada ynayana yürüyen karı kocaya sosyal mesafeye dikkat edin diye polis anons yaparken hangi mantıksa benim ki de öyle.Bence kesinlikle saglikli dusunemiyorsunuz, yaygin anksiyete haliniz var ve tedavi olmalisiniz.
Sizce izole insanlar neden evde maskeyle oturmali? Bunu bir aciklar misiniz?
1. Anne babanızı araçla bırakabilirsiniz. Eşim beni bir kere hamileyken bir kere de bebeğimle 1200 km’lik mesafedeki ailemin yanına iki kere bıraktı ve döndü. Bir gün kalır eşiniz orada, dinlenir, ertesi gün de geri döner. Ama durun ben hemen bahaneleri bulayım. Kesin evde bebekle yalnız kalamazsınız, başınıza olmadık işler gelir. Eşiniz o yolu tek başına gelemez kaza yapabilir, ya da giderken yolda durmaları gerekir, sensörlü benzinlik bulamazlar, hacet giderirken koronavirüs kaparlar falan.Hemen açıklayayım. Benim memleketim Ordu ya 1000 km. Yani anne ve babamı araçla bırakacak durum yok. Ben tek çocuğum. Ordu ili ile herhangi bir bağlantımız yok. Görev yüzünden buradayız. Ben normalde batıdaki büyükşehirlerden birindenim. Anne babam memlekete gitse sıkıntı. Dışarı çıkmaları lazım. Alışveriş, pazar vs. Ben takıntılıyım. Hiç güvenemiyorum. Ne kadar dikkat edebilirler. Allah korusun hasta olsalar biz bebekle nasıl gideriz. Tek çocuk olmanın sıkıntısı sanırım bu. Anne ve babanın herşeyini düşünmek gerekiyor.
7 saat mesafede wc ye gerek olmadan gidebiliriz. Benim için sıkıntı yok. Normalde okullar varken de tuvalet kullanmam okulda. Eşim de çok zorlanırsa sensörlü benzinlik tuvaletine gider.
Evde kalmayı neden istemiyorum. Eve gittik diyelim mecbur kahvaltı, yemek olayı olacak. Yemek masası yok. Eski usül sofra var. Sosyal mesafe yalan. Ama otelde kalırsak kahvaltı dahil. Akşam da sokağa çıkma yasağı saatine kadar otele dönmek zorundayız. Otelde yeriz diyeceğiz. Dolayısıyla evde hep maskeli olabiliriz. En az temas olur.
Saglik bakani ya da polisler bu uyarilarda bulunurken tamamen izole yasayan insanlari kasdetmiyor. Bunu da mi dusunemiyorsunuz? Ne kadar guzel bahaneler uretmissiniz kendinize, hayati boyle yasamak zor olmuyor mu? Her seye bahane uretip, cozum bulmadan vs cok zor olmali. Ya da kendinizi asiri faydasiz ya da bencil hissettiginiz donemler oluyor mu? Hayir esinizin ailesi 1 senedir torunlarini gormuyor da o bakimdan soruyorum. Bu arada sizinkiler corona bahanesiyle sizde. Ha bu konuda kendi bahaneniz de e market bakkal cakkal alisverisi. Bakin ben size bir cozum sunayim hemen: marketler online siparis aliyor ve misler gibi de teslim ediyor. Yani ailenizi memlekete gonderip alisveris isini boyle takip edebilirsiniz. Tabi bunun icin sorun degil cozum insani olmak gerek, o da sizde pek yok gibi gorunuyor ne yazik kiOnlar maske ile oturmayacak. Bir oturacağız. Bilim kurulu yada sağlık bakanı çıkıp eşinizle ayrı odalarda oturun derken, yada ynayana yürüyen karı kocaya sosyal mesafeye dikkat edin diye polis anons yaparken hangi mantıksa benim ki de öyle.
Konusahibi sizin Bebeğiniz evde uyumuyordu, hergün dışarıda bebek arabasında uyutuyordunuz. Yasaklar başlayınca ceza alırmıyım diye konu açmıştınız.
Onu çözdünüz sanırım? Hiç çıkmıyoruz dediniz de ordan geldi aklıma
Çözdük çok şükür. Minik bir balkonumuz var. Oraya koşu bandı koyduk. Bebek arabasını koşu bandının üzerine koyuyoruz. En Hflf düzeyde açıyoruz. Hem açık hava, hem sallantı. Dalınca da eşim arabayı kucaklayıp salona getiriyor. Orada dönüyoruzKonusahibi sizin Bebeğiniz evde uyumuyordu, hergün dışarıda bebek arabasında uyutuyordunuz. Yasaklar başlayınca ceza alırmıyım diye konu açmıştınız.
Onu çözdünüz sanırım? Hiç çıkmıyoruz dediniz de ordan geldi aklıma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?