- 29 Temmuz 2024
- 115
- 77
- 18
- Konu Sahibi ayselseyle
-
Bende otizimli çocuk annesiyim otizim bağırsaktan kaynaklı bir hastalık iki aydır diyet yapıyorum ve oğlum baya kendine geldi glutensiz kazeinsiz besleyin yani ekmek kek buğday şehriye irmik vs ve süt ürünleri vermeyin birde detox yapmanız lazım vücuttaki toksinleri atması için gıda takviyesi verin internetten araştırın bir sürü çıkar zaten birde vitamin ilaçları verin d3 k2 vitamin balık yağı ve multivitamin ve ceviz kaju badem gibi kuruyemişler her gün bir avuç kadar verin yemeklerini zeytinyağı veya kuyruk yağıyla yapın yemeklerin içine mutlaka keten tohumu ve çörek otu katın bol bol internette araştırın ben öyle yapıyorum ona göre veriyorum ve oğlum şuan her komutu anlıyor iki ay öncesine kadar çocuklarla oynamiyordu şuan çocuklarla oynamak için can atiyor yeni bir sürü kelime daha söylemeye başladı çocuğunuz için cabalayin uyumamasinin nedeni bagirsaklarindaki parazitler metoloin diye bir ilaç vardı ismini yanlış hatırlamıyorsam uyku sorunu yaşayan otizimli çocuklarda baya etkiliymis benim oğlumun uyku sorunu yoktu ama otizimli oğlu olup uyku sorunu olan annelerden duydum kullandıklarını ve özel eğitime de verin ben iki aydır diyet yaklaşık bir aydirda özel eğitime verdim diyet ve takviye sayesinde çok yol kat ettimtek başıma 2 yaşında otizmli bebekle ayakta kalmaya çalışıyorum ama artık gecem gündüzüm birbirine girdi uyumuyor yemiyor konuşmuyor terapiye başlamamıza 3 ay var henüz ve ben artık 2 yıldan sonra tükendim . Tamamen yalnızım . Ve yemek yiyemiyorum artık karnım gurulduyor ama sanki tok gibiyim ağzıma bişi atsam midem bulancak gibi o kadar tok gibiyim ama günler geçmiş bişi yemeyelim. Çok yoruldum . Bunaldım . Artık ışık göremiyorum . Çocuğum için nefes alıyorum ama daha ne kadar alırım bilmiyorum . Size neden yazdım bilmiyorum sanırım birileri duysun istedim yorgunluğumu . Anneler otizim annesiyim ve çocuğum hala ayağımda sallayarak uyuyor yerine bırakırken uyanıyor ve ben bazen uykusuzluktan ellerim titriyor ne yapabilirim bulduğunuz bi kolaylık var mı? otizim anneleri .
Merhabalar , size otizmin bağırsak hastalığı olduğunu kim söyledi acaba? Ki kaldı ki bir hastalık degildir otizmBende otizimli çocuk annesiyim otizim bağırsaktan kaynaklı bir hastalık iki aydır diyet yapıyorum ve oğlum baya kendine geldi glutensiz kazeinsiz besleyin yani ekmek kek buğday şehriye irmik vs ve süt ürünleri vermeyin birde detox yapmanız lazım vücuttaki toksinleri atması için gıda takviyesi verin internetten araştırın bir sürü çıkar zaten birde vitamin ilaçları verin d3 k2 vitamin balık yağı ve multivitamin ve ceviz kaju badem gibi kuruyemişler her gün bir avuç kadar verin yemeklerini zeytinyağı veya kuyruk yağıyla yapın yemeklerin içine mutlaka keten tohumu ve çörek otu katın bol bol internette araştırın ben öyle yapıyorum ona göre veriyorum ve oğlum şuan her komutu anlıyor iki ay öncesine kadar çocuklarla oynamiyordu şuan çocuklarla oynamak için can atiyor yeni bir sürü kelime daha söylemeye başladı çocuğunuz için cabalayin uyumamasinin nedeni bagirsaklarindaki parazitler metoloin diye bir ilaç vardı ismini yanlış hatırlamıyorsam uyku sorunu yaşayan otizimli çocuklarda baya etkiliymis benim oğlumun uyku sorunu yoktu ama otizimli oğlu olup uyku sorunu olan annelerden duydum kullandıklarını ve özel eğitime de verin ben iki aydır diyet yaklaşık bir aydirda özel eğitime verdim diyet ve takviye sayesinde çok yol kat ettim
Kendi gözlerimle oğlumun değişimine şahid oluyorum ve bir çok yerli ve yabancı doktor konuşmalarını da dinledim oğlum doğuştan kabızlık çekiyordu bağırsak ikinci beyin doğru dürüst çalışmasa vücuda zarar veriyor oğlumun değişimine bizzat şahidim o yüzden buna inanmayan insanların düşüncelerini önemsemiyorum ölümden başka herşeyin dermanı vardırMerhabalar , size otizmin bağırsak hastalığı olduğunu kim söyledi acaba? Ki kaldı ki bir hastalık degildir otizm
Bukadar net bilgileri doktorlar bile veremezken, tam teshis koyup ilac adina kadar vermek nekadar buyuk bir kotuluk.Bende otizimli çocuk annesiyim otizim bağırsaktan kaynaklı bir hastalık iki aydır diyet yapıyorum ve oğlum baya kendine geldi glutensiz kazeinsiz besleyin yani ekmek kek buğday şehriye irmik vs ve süt ürünleri vermeyin birde detox yapmanız lazım vücuttaki toksinleri atması için gıda takviyesi verin internetten araştırın bir sürü çıkar zaten birde vitamin ilaçları verin d3 k2 vitamin balık yağı ve multivitamin ve ceviz kaju badem gibi kuruyemişler her gün bir avuç kadar verin yemeklerini zeytinyağı veya kuyruk yağıyla yapın yemeklerin içine mutlaka keten tohumu ve çörek otu katın bol bol internette araştırın ben öyle yapıyorum ona göre veriyorum ve oğlum şuan her komutu anlıyor iki ay öncesine kadar çocuklarla oynamiyordu şuan çocuklarla oynamak için can atiyor yeni bir sürü kelime daha söylemeye başladı çocuğunuz için cabalayin uyumamasinin nedeni bagirsaklarindaki parazitler metoloin diye bir ilaç vardı ismini yanlış hatırlamıyorsam uyku sorunu yaşayan otizimli çocuklarda baya etkiliymis benim oğlumun uyku sorunu yoktu ama otizimli oğlu olup uyku sorunu olan annelerden duydum kullandıklarını ve özel eğitime de verin ben iki aydır diyet yaklaşık bir aydirda özel eğitime verdim diyet ve takviye sayesinde çok yol kat ettim
Kötülük olduğunu düşünmüyorum oğlumu iyi olmasını için o kadar çok düşünüp araştırdım ki sürekli kafam orada çok zor bir durum Allah kimseye yaşatmasın sadece ben faydasını gördüm benim gibi olan annelerde faydalansin istiyorum canan Karatay ve daha bir çok yerli ve yabancı doktor söylüyor bunları kendi kafamdan uydurmadımBukadar net bilgileri doktorlar bile veremezken, tam teshis koyup ilac adina kadar vermek nekadar buyuk bir kotuluk.
Birde kötülük dediniz beni o kadar çok üzgünüz ki tek amacım benim gibi birine yardımcı olmaktı otizimli çocuk annesi olmak o kadar zor ki diyete inanmadığınız için size birşey diyemem çünkü ilk basladigimda benim annem abim eşim hepsi boşa uğraşıyorsun niye çocuğa ekmek kek vs vermiyorsun yazık günah diyorlardı ama şimdi oglumdaki değişimi görünce annem ve diğerleri devam et diyorlar o söylediğim şey ilaç değil bu arada takviye edici gıda olarak geçiyor benim oğlumda uyku proglemi olmadığı için kullanmadım ama kullanan kişiler memnundu kadın uykusuzluktan perişan olmuş açtığı konulardan belli otizimli annelerden öneri yardım istemiş konuda yardımcı olmak istedimBukadar net bilgileri doktorlar bile veremezken, tam teshis koyup ilac adina kadar vermek nekadar buyuk bir kotuluk.
otizm hastalik degildir ama hayati zorlastiran, onunla yasanmanin ogrenilmesi gereken bir problemdir.Merhabalar , size otizmin bağırsak hastalığı olduğunu kim söyledi acaba? Ki kaldı ki bir hastalık degildir otizm
Desteğiniz için çok teşekkür ederim ilaç değil aslında takviye edici gıda olarak geçiyor kadın uykusuzluktan perişan olduğu için önerdim kötü bir niyetle değil tekrar teşekkür ederimotizm hastalik degildir ama hayati zorlastiran, onunla yasanmanin ogrenilmesi gereken bir problemdir.
ne tv ne ekran ne ekmek hicbiri tek basina otizm /atipik otizm yapmaz ama hepsinin yoklugunun faydalari vardir. hanimefendinin ilac ismi yazmasi yanlis olmus ama diyet onermesi kotu birsey degil
benim de eski isim nedeniyle tanidigim aileler vardi. Neredeyse hepsi cocuklarina çok sıkı bir diyet uygulardi. onlarin çocuklarının gittigi üst segment ozel ogretim birimlerinden birini ziyaret etmistim is icin, müdürü de beslenme konusunda kati olduklarini soylemisti.
belki yuzde yuz evet boyledir diye kabul görmüş birsey olmayabilir ama otizm ve bagirsak florasiyla iliski kuran cok sayida yazi / yayin / doktor görüşü var. basit bir arastirmayla netten bulabilirsiniz.
nasil otizmli cocugu olan kisiye "aman 2 dk bile ekran verme" diyorsak "aman 2 dilim bile ekmek verme" denebilir bence
Bende Almanyada yaşıyorum ama dilim iyi değil ve tek başımayım malesefAllah kolaylık versin.
Size yardım edebilecek kimse yok mu? Olmadı parayla birini çağırsanız? Çocuk sizden başka kimsede durmuyor mu?
Ben yurtdışında yalnızdım. Çok bunalıyordum sürekli çocukla olmaktan, haftada 2 kez 2 saatliğine biri gelirdi. Ben odamda dururdum, kafa dinlerdim, o çocuğumla oynar, vakit geçirirdi, az bi nefes alırdım. Var mı böyle sizi az bi nefeslendirmelik bir imkan?
Teşekkür ederim gerçekten diyet deneyemiyorum çünkü yiyeceklerde çok seçici birde diyet yapsak aç kalacak yavrum herşeyi yemiyorBende otizimli çocuk annesiyim otizim bağırsaktan kaynaklı bir hastalık iki aydır diyet yapıyorum ve oğlum baya kendine geldi glutensiz kazeinsiz besleyin yani ekmek kek buğday şehriye irmik vs ve süt ürünleri vermeyin birde detox yapmanız lazım vücuttaki toksinleri atması için gıda takviyesi verin internetten araştırın bir sürü çıkar zaten birde vitamin ilaçları verin d3 k2 vitamin balık yağı ve multivitamin ve ceviz kaju badem gibi kuruyemişler her gün bir avuç kadar verin yemeklerini zeytinyağı veya kuyruk yağıyla yapın yemeklerin içine mutlaka keten tohumu ve çörek otu katın bol bol internette araştırın ben öyle yapıyorum ona göre veriyorum ve oğlum şuan her komutu anlıyor iki ay öncesine kadar çocuklarla oynamiyordu şuan çocuklarla oynamak için can atiyor yeni bir sürü kelime daha söylemeye başladı çocuğunuz için cabalayin uyumamasinin nedeni bagirsaklarindaki parazitler metoloin diye bir ilaç vardı ismini yanlış hatırlamıyorsam uyku sorunu yaşayan otizimli çocuklarda baya etkiliymis benim oğlumun uyku sorunu yoktu ama otizimli oğlu olup uyku sorunu olan annelerden duydum kullandıklarını ve özel eğitime de verin ben iki aydır diyet yaklaşık bir aydirda özel eğitime verdim diyet ve takviye sayesinde çok yol kat ettim
Anlıyorum sizi benim oğlum şükür yemek konusunda seçici değil o yüzden çok zorlanmadım ama internete çocuklarını sağlıklı beslemek için uğraşan yemekleri değişik yapıp çocuklarına sevdiren annelerin videolarına denk gelmistim onları izleyip bir deneyin derim çocuğun ne yediği gerçekten önemli ben 2 ayda sadece oğlumun bu kadar değişebileceğini düşünmemiştim ve otizimli çocuklarda vitamin eksikligi oluyor diyet yapmasanız bile vitamin takviyeleri kuruyemişler proboyotikler alın oda fayda sağlayacaktır Allah sifs versinTeşekkür ederim gerçekten diyet deneyemiyorum çünkü yiyeceklerde çok seçici birde diyet yapsak aç kalacak yavrum herşeyi yemiyor
Otizm, dikkat eksikliği vb. Durumlarda beslenmeye dikkat etmek, bazı yiyeceklerim faydası ve zararı olduğunu söylemek ayrı, BAĞIRSAK HASTALIĞI olduğunu söylemek ayrı. Bende rehabilitasyonda çalışmış bir rehber öğretmenim bu alanda araştırma yaptığım, okuduğum zamanlar oldu. Otizm bağırsak hastalığı değildir fakat beslenmenin düzenlenmesi sürece faydalı olur denebilir.Kendi gözlerimle oğlumun değişimine şahid oluyorum ve bir çok yerli ve yabancı doktor konuşmalarını da dinledim oğlum doğuştan kabızlık çekiyordu bağırsak ikinci beyin doğru dürüst çalışmasa vücuda zarar veriyor oğlumun değişimine bizzat şahidim o yüzden buna inanmayan insanların düşüncelerini önemsemiyorum ölümden başka herşeyin dermanı vardır
Aynı şeyden bahsediyoruz demek ki. Otizm bir hastalık degildir bağırsak hastalığı hiç değildir. Beslenmenin düzenlenmesi elbette faydalı olur bu ayrı ve katıldığım bir şey.otizm hastalik degildir ama hayati zorlastiran, onunla yasanmanin ogrenilmesi gereken bir problemdir.
ne tv ne ekran ne ekmek hicbiri tek basina otizm /atipik otizm yapmaz ama hepsinin yoklugunun faydalari vardir. hanimefendinin ilac ismi yazmasi yanlis olmus ama diyet onermesi kotu birsey degil
benim de eski isim nedeniyle tanidigim aileler vardi. Neredeyse hepsi cocuklarina çok sıkı bir diyet uygulardi. onlarin çocuklarının gittigi üst segment ozel ogretim birimlerinden birini ziyaret etmistim is icin, müdürü de beslenme konusunda kati olduklarini soylemisti.
belki yuzde yuz evet boyledir diye kabul görmüş birsey olmayabilir ama otizm ve bagirsak florasiyla iliski kuran cok sayida yazi / yayin / doktor görüşü var. basit bir arastirmayla netten bulabilirsiniz.
nasil otizmli cocugu olan kisiye "aman 2 dk bile ekran verme" diyorsak "aman 2 dilim bile ekmek verme" denebilir bence
Neden 3 ay var eğitimine?tek başıma 2 yaşında otizmli bebekle ayakta kalmaya çalışıyorum ama artık gecem gündüzüm birbirine girdi uyumuyor yemiyor konuşmuyor terapiye başlamamıza 3 ay var henüz ve ben artık 2 yıldan sonra tükendim . Tamamen yalnızım . Ve yemek yiyemiyorum artık karnım gurulduyor ama sanki tok gibiyim ağzıma bişi atsam midem bulancak gibi o kadar tok gibiyim ama günler geçmiş bişi yemeyelim. Çok yoruldum . Bunaldım . Artık ışık göremiyorum . Çocuğum için nefes alıyorum ama daha ne kadar alırım bilmiyorum . Size neden yazdım bilmiyorum sanırım birileri duysun istedim yorgunluğumu . Anneler otizim annesiyim ve çocuğum hala ayağımda sallayarak uyuyor yerine bırakırken uyanıyor ve ben bazen uykusuzluktan ellerim titriyor ne yapabilirim bulduğunuz bi kolaylık var mı? otizim anneleri .
Ben söylemiyorum bunu oğlumun otizimli olduğunu öğrendiğimden beri her gün araştırma yapıyorum ve birçok yabancı doktor bunun bağırsaktaki geçirgen bağırsak sendromu yüzünden olduğunu söylüyor yani bu çocuklar doğuştan bağırsak hastalığıyla doğuyor benim oğlumda öyleydi doğduğundan beri kabızlıkla ugrasiyorduk kaç doktora götürdük ama ilaçlar fayda etmedi meğer Gluten ve kazein yuzundenmis siz öğretmen olabilirsiniz zaten özel eğitimde çalışan öğretmenlerin hiç biri bunu kabul etmiyor ama ben o kadar araştırdım yabancı doktorlarla da konuştum bu doktorların alanı onlara mı inanicam yoksa öğretmenlerin dediğine mı bu tıp alanı ben rehabilitasyona gittigimden beri ordaki cocuklari da gözlerimle inceliyorum evet eğitim önemli baya yol kat edilmiş ama detaylı baktığında o çocuğun hala tam düzelmediği anlaşılıyor o yüzden hem diyet hem eğitimle tam düzelme olabilir anca bunu demeye çalıştımOtizm, dikkat eksikliği vb. Durumlarda beslenmeye dikkat etmek, bazı yiyeceklerim faydası ve zararı olduğunu söylemek ayrı, BAĞIRSAK HASTALIĞI olduğunu söylemek ayrı. Bende rehabilitasyonda çalışmış bir rehber öğretmenim bu alanda araştırma yaptığım, okuduğum zamanlar oldu. Otizm bağırsak hastalığı değildir fakat beslenmenin düzenlenmesi sürece faydalı olur denebilir.
Sitly.de sitesine girin. Oradan yaşadığınız bölgede istediğiniz kriterlerde bir çocuk bakıcısı bulun. Avrupa bu hizmeti almak için harika.Bende Almanyada yaşıyorum ama dilim iyi değil ve tek başımayım malesef
Diyetle yol kat ettiğinizin kanısına nasıl vardınız peki? 1 aydır da özel eğitime gidiyormuş ya onun katkısıda olmuş olabilir mi mesela hiç düşündünüz mü?Bende otizimli çocuk annesiyim otizim bağırsaktan kaynaklı bir hastalık iki aydır diyet yapıyorum ve oğlum baya kendine geldi glutensiz kazeinsiz besleyin yani ekmek kek buğday şehriye irmik vs ve süt ürünleri vermeyin birde detox yapmanız lazım vücuttaki toksinleri atması için gıda takviyesi verin internetten araştırın bir sürü çıkar zaten birde vitamin ilaçları verin d3 k2 vitamin balık yağı ve multivitamin ve ceviz kaju badem gibi kuruyemişler her gün bir avuç kadar verin yemeklerini zeytinyağı veya kuyruk yağıyla yapın yemeklerin içine mutlaka keten tohumu ve çörek otu katın bol bol internette araştırın ben öyle yapıyorum ona göre veriyorum ve oğlum şuan her komutu anlıyor iki ay öncesine kadar çocuklarla oynamiyordu şuan çocuklarla oynamak için can atiyor yeni bir sürü kelime daha söylemeye başladı çocuğunuz için cabalayin uyumamasinin nedeni bagirsaklarindaki parazitler metoloin diye bir ilaç vardı ismini yanlış hatırlamıyorsam uyku sorunu yaşayan otizimli çocuklarda baya etkiliymis benim oğlumun uyku sorunu yoktu ama otizimli oğlu olup uyku sorunu olan annelerden duydum kullandıklarını ve özel eğitime de verin ben iki aydır diyet yaklaşık bir aydirda özel eğitime verdim diyet ve takviye sayesinde çok yol kat ettim
İki aydır diyet yapıyorum demiştim ilk aydan itibaren bağırsağı çalışmaya başladığından beri değişiklikleri fark etmeye başladım 3yildir kabızlıkla ugrasiyordum hiç bir ilaç zeytinyağı kuru erik kuru kayısı vs her şeyi denedim ama kalıcı çözüm olmadı ama Gluten ve kazein kestikten sonra oğlumun kronik kabızlığı düzelmeye başladı ilk 15 gün falan kakası çok kötü kokuyordu içindeki parazitleri atıyordu ondan sanırım ondan sonra kaka rengi ve şekli normale döndü oğlumda normale dönmeye başladı nesnesine dedesine sarılmaya kucaklarına atlamaya başladı onlarda görünce şok oldular sonra ablasıyla vakit geçirmeye başladı yabancılar seslendiginde dönüp bakmaya ve onlarla göz teması kurmaya başladı önceden hiç birini yapmıyordu sonra evrakları tamamladık özel eğitime başladı ama bir ayda özel egitimle bu kadar düzeleceğini sanmıyorum zaten çok yakın bir akrabam vefat etti köye gittim iki hafta köyde kaldım o yüzden özel eğitime gidemedim bir ayda sayılmaz özel eğitim süreci şuan ben bir yere gittiğimde kıyameti koparan kimsenin yanında durmayan oğlum tek başına özel eğitime gidiyor ve ağlamıyor artı önceden bahçemize çıkardığında kuzenleriyle ablasıyla oynamayan başına alıp giden duvarlara tırmanan toprak küçük taşlar yiyen oğlum vardı ve yarım saaten fazla dışarda durmazdi ağlardı gidip alırdım bahçedenDiyetle yol kat ettiğinizin kanısına nasıl vardınız peki? 1 aydır da özel eğitime gidiyormuş ya onun katkısıda olmuş olabilir mi mesela hiç düşündünüz mü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?