• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizimli çocuklarda detox ise yarıyor mu

hayat kadar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2025
25
7
1
28
Mrb arkadaşlar otizimli olduğunu düşündüğüm bir çocuğum var nerdeyse 3 yaşına giricek konuşmuyor cümle kurmuyor sadece su icicem tek cümlesi bu onun dışında bana anne diyor babasını görünce baba diyor bay bay yapıyor bzn o da biz soyleyince bu kadar konuşması göz teması var çağırınca bakıyor eskiden bakmıyordu doktora götürdük TVyi sıfırlayın dedi öyle yaptığımızdan beri biraz kendine geldi ama bazı şeylere çok takıntılı oluyor banyoya tuvalete çok giriyor ne kadar söylesem de çocuklarla dışarda pek oynamıyor yanlız takılıyor çocuklarda dışarda bırakamıyorum bir bakiyorum duvara tirmaniyor tehlikeli olduğunu anlamıyor bulduğu her şeyi ağzına koyma peşinde babasını diyorum bu çocuk farklı birşeyler var özel eğitime verelim ama beni dinlemiyor abartiyorsun bizim sulalede bütün çocuklar geç konuşuyor falan diyor sadece konuşma değil takıntıları var diyorum ama anlatamıyorum zor ikna ettim bayramdan sonra çocuk nöroloji ye goturucem ama son zamanlarda intgramda detox videoları çok karşıma çıkıyor özel kil varmış ve bir takım bitkisel ilaç otizime iyi geldiği çocukların iyileştiğini söylüyorlar bir sürü de olumlu yorum var ama bu devirde insan yorumlara da guvenemiyor sizin aranızda kullanan olumlu ya da olumsuz sonuç alan var mı durumum iyi olsa hiç sormadan direk alır kullanırdım ama durumum iyi değil kenarda zor günler için iki üç altın vardı bu kıl dedikleri ilaçlarda baya pahalı ama ise yarıyor da altınları bozdurup alırdım cvblarsaniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Dolandırılırsınız.

Yapmayın öyle şeyler. Otizmin bilinen ilaçlı bir tedavisi yok, tedavi ediyorum diyenlerin hepsi şarlatan. Otizmin tek tedavisi eğitimdir.

Çocuğu görmeden bir şey söyleyemeyiz ancak anlattığınız kadarıyla hafif otizm belirtileri gösteriyor. Psikiyatri görse iyi olur.

Eğer bitki çayıyla geçseydi otizm , herkesi çocuğuna içirirdi. Ne zengin ve güçlü insanların çocukları bu hastalıkla yaşamına devam ediyor.
Doktorunuz tam olarak ne dedi, bir teşhis koydu mu, ya da bir süre sonra kontrol için sizi çağırdı mı?
Çocuğunuza içine ne katıldığı bellı olmayan şeyler içirmeyin.

Eşinizi dinlemeden hemen en acilinden çocuk psikiyatrisine randevu alin. Çocuğunuzda muhtemelen uyarak eksikliği ya da hafif spektrumda otizm var. Doktorunuz sizi gerekli durumlarda özel egitime yönlendirir.
5 yıla yakın süredir özel eğitim alan oğlum var, geç kalmayın. Ne kadar erken o kadar iyi

Dolandırılırsınız.

Yapmayın öyle şeyler. Otizmin bilinen ilaçlı bir tedavisi yok, tedavi ediyorum diyenlerin hepsi şarlatan. Otizmin tek tedavisi eğitimdir.

Çocuğu görmeden bir şey söyleyemeyiz ancak anlattığınız kadarıyla hafif otizm belirtileri gösteriyor. Psikiyatri görse iyi olur.
Psikiyatriye götürdüm bir kaç kez en son silik otizim belirtileri var heyete gondericem sizi rapor versin özel eğitime götürün dedi ama eşime kabul ettiremedim bizim sülale hepsi geç konuşuyor sağlam çocuğa otizimli dedirtme falan diye dinletemedim şimdi çocuk nöroloji ye götürmeyi düşünüyorum beyin filmlerinde falan çıkar herhalde olup olmadığı dimi

TV günlük ne kadar veriliyordu ilgi alaka ne kadardı belki gerçekten bir şey yoktur doktorlar bu yaş için bir tanı koyuyor mu

Ama ablam ya 3 yaşına kadar hiç mi doktor görmedi bu çocuğu. Atipik otizm belirtileri gösteriyor ve atipik otizm tedaviye güzel cevap veriyor.

Altın bozacaksanız doktor için bozun lütfen. Şu ana kadar beklemeniz zaten skandal
Götürdüm bir kaç kez ilk önce uayaran eksikliği denildi TV telek sıfır 6 ay sonra yine getir dediler götürdüm göz teması falan var bol bol oyna parka götür dediler sonra bir ay daha verdiler yine goturdum tam otizim diyemem ama silik belirtiler var heyete gondericem özel egitime başlasın dedi ama eşim kabul etmedi sağlam çocuğa engelli diye söylenti çıkarma bizim sülale hep öyle falan bir türlü kabul etmiyor çocuk nöroloji de kesin çıkar mı acaba ancak öyle inanır

Psikiyatriye götürdüm bir kaç kez en son silik otizim belirtileri var heyete gondericem sizi rapor versin özel eğitime götürün dedi ama eşime kabul ettiremedim bizim sülale hepsi geç konuşuyor sağlam çocuğa otizimli dedirtme falan diye dinletemedim şimdi çocuk nöroloji ye götürmeyi düşünüyorum beyin filmlerinde falan çıkar herhalde olup olmadığı dimi
Hayır çıkmaz. Ama epilepsi ya da dehb belirtileri eeg’de görülür.

Mrb arkadaşlar otizimli olduğunu düşündüğüm bir çocuğum var nerdeyse 3 yaşına giricek konuşmuyor cümle kurmuyor sadece su icicem tek cümlesi bu onun dışında bana anne diyor babasını görünce baba diyor bay bay yapıyor bzn o da biz soyleyince bu kadar konuşması göz teması var çağırınca bakıyor eskiden bakmıyordu doktora götürdük TVyi sıfırlayın dedi öyle yaptığımızdan beri biraz kendine geldi ama bazı şeylere çok takıntılı oluyor banyoya tuvalete çok giriyor ne kadar söylesem de çocuklarla dışarda pek oynamıyor yanlız takılıyor çocuklarda dışarda bırakamıyorum bir bakiyorum duvara tirmaniyor tehlikeli olduğunu anlamıyor bulduğu her şeyi ağzına koyma peşinde babasını diyorum bu çocuk farklı birşeyler var özel eğitime verelim ama beni dinlemiyor abartiyorsun bizim sulalede bütün çocuklar geç konuşuyor falan diyor sadece konuşma değil takıntıları var diyorum ama anlatamıyorum zor ikna ettim bayramdan sonra çocuk nöroloji ye goturucem ama son zamanlarda intgramda detox videoları çok karşıma çıkıyor özel kil varmış ve bir takım bitkisel ilaç otizime iyi geldiği çocukların iyileştiğini söylüyorlar bir sürü de olumlu yorum var ama bu devirde insan yorumlara da guvenemiyor sizin aranızda kullanan olumlu ya da olumsuz sonuç alan var mı durumum iyi olsa hiç sormadan direk alır kullanırdım ama durumum iyi değil kenarda zor günler için iki üç altın vardı bu kıl dedikleri ilaçlarda baya pahalı ama ise yarıyor da altınları bozdurup alırdım cvblarsaniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Kil ile falan asla işe yarayacağına inanmam. Ancak sizin umutlarınızı sömürüp, paranızı alırlar.

3 yaş çocuğu zaten dışarıda yalnız bırakılmaz. Bırakanları insan olarak görmüyorum ben. Son derece yeterli bir çocuğum, parkta arkasından dolaşırım, yüksek bir yere tırmanırken yakalamak üzere yakınında dururum, olmaz yani öyle bıraktım oynasın. Anne hep yamacında olacak.

Bu arada konulmuş bir tanı yok galiba. Konuşma her çocuğun kendine has ilerliyor.

Kil ile falan asla işe yarayacağına inanmam. Ancak sizin umutlarınızı sömürüp, paranızı alırlar.

3 yaş çocuğu zaten dışarıda yalnız bırakılmaz. Bırakanları insan olarak görmüyorum ben. Son derece yeterli bir çocuğum, parkta arkasından dolaşırım, yüksek bir yere tırmanırken yakalamak üzere yakınında dururum, olmaz yani öyle bıraktım oynasın. Anne hep yamacında olacak.

Bu arada konulmuş bir tanı yok galiba. Konuşma her çocuğun kendine has ilerliyor.
Dışarda derken kendi bahçemde ben yanındayken çocuklarla oynamiyordu sürekli dibimdeydi psikiyatri önerdi çocuklarla yanliz bırak uzaktan bak diye öyle

Birde bebekken bir ara burnunda nefes almakta zorlanıyordu kbbye götürdüm geniz eti var 7 yaşına kadar gecmezse ameliyat edin dedi sonra burun spreyleri verdi bir daha da burnundan sorun yaşamadığı için goturmedim int geniz eti de konuşmaya engel diyordu KBB mı gotursem acaba hangi doktora gitmeliyim tam olarak

Otizm (Otizm Spektrum Bozukluğu - OSB) teşhisinde birden fazla branş görev alabilir, ancak genellikle ilk değerlendirme ve tanı süreci şu şekilde işler:

1. Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi

(Temel branş)
  • Otizm teşhisinde asıl sorumlu branştır.
  • Çocuk ve ergen psikiyatristi, çocuğun sosyal etkileşim, iletişim ve davranış örüntülerini değerlendirir.
  • Tanı koymak için gözlem, aile görüşmeleri ve gerekirse testler (örneğin ADOS, ADI-R) kullanılır.

2.
Nöroloji

(Yardımcı/ikincil branş)
  • Nöroloji genellikle, otizme eşlik eden nörolojik problemleri değerlendirmek için sürece dahil olur.
  • Örneğin:
    • Gelişimsel gerilik varsa
    • Epilepsi şüphesi varsa
    • Baş çevresi anormallikleri ya da beyinle ilgili doğumsal problemler düşünülüyorsa

• Gerekirse EEG, beyin MR gibi testleri ister.

3. Diğer branşlar (Multidisipliner yaklaşım)

• Psikologlar: Gelişim testleri (Denver II, WISC-IV vs.) yapabilir.
  • Dil ve Konuşma Terapistleri: Dil gelişimi değerlendirilir.
  • Pediatri (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları): Genel gelişimsel gerilik varsa ilk başvuru pediatriye olur.
  • Özel eğitim uzmanları: Tanı sonrası destekleyici eğitime katkı sağlar.
——————- chatgbt yorumu

Doktorunuz aslında yönlendirmiş sizi onu dinleyin. Gaps diyeti iyi geldiğini söyleyenler var. Ama zor. Doktor ile ilerleyip yanında uygulamanız lazım. Tek başına takviye olmaz ki. Her hastalıkta böyle…

Otizm bir farkındalıktır hastalık değil o yüzden internetteki şeylere itibar etmeyin çocul ergen pskiyatri bölümüne gitmeniz lazım orada testler yapılavak gözlemlenecek siz de bol bol video çekin ki doktora izletebilin. Bağırsak florasını düzenleyici takviyeler alabilirsiniz. Erken tanı ve eğitimle akranlarına yetişebilir

Götürdüm bir kaç kez ilk önce uayaran eksikliği denildi TV telek sıfır 6 ay sonra yine getir dediler götürdüm göz teması falan var bol bol oyna parka götür dediler sonra bir ay daha verdiler yine goturdum tam otizim diyemem ama silik belirtiler var heyete gondericem özel egitime başlasın dedi ama eşim kabul etmedi sağlam çocuğa engelli diye söylenti çıkarma bizim sülale hep öyle falan bir türlü kabul etmiyor çocuk nöroloji de kesin çıkar mı acaba ancak öyle inanır
Kreş çok etkili olabilir. Doktorları kreş önermiştir.

zor bir durumda oldugunuzu biliyorum ama detoxmus kilmis soyle sacma sapan seyler satan insanlara cahil gibi inanmayin lutfen, insanlarin nedensizce yarattiklari carezsizliklerinden faydalanmaya calisan dolandiricilardan baska bir sey degiller. yapmayin.

zor bir durumda oldugunuzu biliyorum ama detoxmus kilmis soyle sacma sapan seyler satan insanlara cahil gibi inanmayin lutfen, insanlarin nedensizce yarattiklari carezsizliklerinden faydalanmaya calisan dolandiricilardan baska bir sey degiller. yapmayin.
Nataşa diye bir doktor varmış araştırmıştım oğlu otizim tanısı almış gaps diyetiyle otizim belirtilerini yok etmiş bu kil olanlarda bağırsaklara etkili diye okudugum için oğlumda doğuştan kronik kabızlıkta var kaç defa doktora götürdüm çocuk gastroenteroloji bölümüne de götürdüm ama verdikleri ilaçlar tamamıyla fayda etmedi bnde ne bilim insan zor durumda olunca her şeyi denemek istiyor belki bağırsakları duzelirse otizim belirtileri de düzelir sandım

Ben bir ara özel eğitimde çalıştım, o zaman da dikkatimi çekmişti, otizm görülme sıklığı erkek çocuklarında daha fazla neden hiçbir fikrim yok :( aileler hep çözüm arıyor böyle yana yakıla. Gerçekten üzülüyorum

Back
X