• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizm belirtisini

120519cm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2020
5
16
88
29
Kızlar merhaba oğlum 17 aylık oldu ama kendim suçluyum bu konuda çok telefon ve tv izlettim iki çocuk olunca sonra baktım ki tv falan açık olmazsa huzursuz birde dolap kapakları çok çarpıyor dönen şeyler çok dikkatini çekiyor onun dışında adına bakıyor baba gel dede gibi kelimeri söylüyor kafam allak bullak Otizm olabilir mi ki 🤦🏻‍♀️

Çok net anlatmamışsınız ama adına dönüp bakıyor mu?
Parmağınızla işaret ettiğiniz bir şeye bakıyor mu?
Sosyal olarak nasıl diğer çocuklarla?
Gülüyor mu? Sizin dediklerinizi anlayıp komut alıyor mu? Duymazdan mı gelir?
Durumunuzu çok anlamadım ama ekranı komple bırakıp birkaç hafta gözlemleyin içinize sinmeyen şeyler varsa doktorunuza sorun. Bir yakınımın kızı da bu durumda o 27 aylık. Doktoru otizm değil demiş mesela.

• Beğen
Reactions: Gao
Normal bunlar 2 yaşında oğlum oda dönüyor kapak kapı çarpma ondada var normal bunlar bence ancak benimkinde su 3gundur falan bazı kelimelerin son harfini tekrar etme durumu var kapat tih tih gibi birseyler söylüyor yani öyle anlaşılıyor bu canımı sıkıyor

Çok net anlatmamışsınız ama adına dönüp bakıyor mu?
Parmağınızla işaret ettiğiniz bir şeye bakıyor mu?
Sosyal olarak nasıl diğer çocuklarla?
Gülüyor mu? Sizin dediklerinizi anlayıp komut alıyor mu? Duymazdan mı gelir?
Durumunuzu çok anlamadım ama ekranı komple bırakıp birkaç hafta gözlemleyin içinize sinmeyen şeyler varsa doktorunuza sorun. Bir yakınımın kızı da bu durumda o 27 aylık. Doktoru otizm değil demiş mesela.
Gülüyor oyun oynar benimle ama diger çocuklarla çok oynamayı sevmiyor birşeye kızdığımı hayır dediğimde bırakıp gelir adına dönüp bakıyor öyle yapıyorum umarım ekran yüzündedndir bu tavırları içim içimi yiyor

Normal bunlar 2 yaşında oğlum oda dönüyor kapak kapı çarpma ondada var normal bunlar bence ancak benimkinde su 3gundur falan bazı kelimelerin son harfini tekrar etme durumu var kapat tih tih gibi birseyler söylüyor yani öyle anlaşılıyor bu canımı sıkıyor
Çocuklarla arası nasıl

Back
X