Otizm endişesi

moral arayan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
355
Puanlar
53
Arkadaşlar merhaba.21 aylık bebeğim var.Henüz konuşmuyor.Bi ara,anne,baba,mama diyordu onları bıraktı.Şu an su,süt,acı,arada mama diyor.Birde bu ara tezgah yada boyunun yetişmediği yerlere parmak ucu yardımıyla bakmaya çalışıyor.O yüzden mi bilmiyorum parmak ucunda yürümeye başladı.Göz teması,ismine bakma,jest ve mimikleri yoğun kullanıyor.Dediğim her şeyi anlıyor çok şükür ve yapıyor.Takıntı mı bilmiyorum çaydanlıkları ve çay makinalarını çok seviyor.Korkmalı mıyım lütfen yardım edin.Çocukları çok seviyor hemen arkadaş olup kaynaşmak istiyor

Otizm çok değişik bir şey ya bu söylediklerinizden böyl3 bir tanı konmaz ki. Bir annenin içinde şüphe varsa her türlü doktora gitmeli bence. Belki hiçbir şey yok ama böyle düşünüp durdukça stres olacaksınız. Oğlum 24 aylık o aylarda hep parmak ucunda yğrürdü mesela ama oyun olarak görür hoşuna giderdi şimdi pek yapmıyor

Sosyal medyada sürekli önüme böyle videolar gelince aşırı stres yaptım.Evet haklısınız bende öyle karar verdim ama hangi doktora götürmem gerekiyor bilemiyorum.Çocuk doktoru mu yoksa başka bir bölüm mü bakıyor.

Komutları yerine getiriyor mu? İşaret parmağını kullanıyor mu?Oyuncaklarla amacına uygun oynuyor mu? Evde başkalarıyla ilgileniyor mu? Göz teması,ismine bakması vs var demişsiniz.Bunlar güzel, çünkü otizmde genelde göz teması ve ismine bakma olmuyor.

Bildiğim kadarıyla çocuk doktoruna gidiyo3sunuz ilk o yönlendirme yapıyor. Yani devlet hastaneleri için diyorum. İçinis rahatlamış olursun giderseniz sosyal medyaya bakacak olursak ben bile otizmli çıkıcam bu yaşımda. Hatta bir süredir sosyal medyayı kapatmayı düşünüyorum ama öyle etkisi altına aldı ki bizi kapatamıyorum. Her konuda insanı strese sokuyor üzüyor.

Gerçekten öyle sosyal medya.Teşekkür ederim bu hafta içinde gideceğim inşallah

Bulaşık makinesi boşaltıyoruz,çamaşır makinasına çamaşır atıp çıkarıyoruz beraber.Dediklerimi yapar.İşaret parmağını kullanıyor fazlasıyla.Oyuncakları oynar,kİtaptan sorduğum görselleri gösterir.

Arabaları mesela normal sürerek mi oynar,tekerleklerini mi çevirir?Otizm gibi gelmedi bana ama psikiyatra gidin içiniz net sonucu öğrenirsiniz ama dediğim gibi otizme benzemiyor.

Arabaları mesela normal sürerek mi oynar,tekerleklerini mi çevirir?Otizm gibi gelmedi bana ama psikiyatra gidin içiniz net sonucu öğrenirsiniz ama dediğim gibi otizme benzemiyor.
Bi kaç defa gördüm tekerlekleri çevirirken onun dışında sürerek oynuyor çok arabası da yok aslında toplasak 1 büyük 2 küçük

Ekrana çok bakıyor mu ?

Bütün gün tv kapalı sadece akşamları eşim işden gelince tv açılır ondan da oğlum dönüp tv ye bakmaz kendi halinde yada bizimle oyun oynar
Eğer kelime sayısı eksik geliyorsa size genelde ekrandan dolayı olabiliyor bence içinizi ferah tutun inanın sosyal medyada öyle bilgi kirliliği var ki ben psikoloji dersinde öğrencilerime hastalıklardan bahsederlen cogu aa ben aa ben de var diyordu tıpkı onun gib olduk artık sizn endişenizi cok iyi anlıyorum benimde 8 aylık bir bebeğim var bazı seyler benimde aklıma takılıyor sırf sürekli karşımıza çıkan durumlardan her şeyden şüphe eder olduk siz yinede doktora mutlaka görünün içinizde bir kuşku varsa

Otizm böyle olmaz ki. Sadece dil gelişimi geri. Çok tv telefon mu izliyor?

Benim ki on aylık sürekli videolar görüyorum çocuğu ürün gibi sürekli inceliyorum kendimden yıldım inanın on yaşında kuzum var onda hiç böyle değildim şimdi sürekli panik ve kaygı bozukluğu ile geçiyor günlerim

Bugün çocuk doktoruna götürdüm normal dedi.Sosyal medyada gördüğüm videolar yüzünden panik oldum.Teşekkür ederim

`