Tesekkür ederim evet kesin demedi bende ilk is krese verip evimi tasidim annemlerin yanina orada daha çok çocuk ve park olanagi var her aksam cikariyorum insallah fayda görürüm17 yıllık okul öncesi eğitimi öğretmeniyim. Çocuğunuz bazı belirtiler göstersede otizm demek için henüz erken. Doktorunuz bile kesin konuşmamış ve sosyal ortamda tepkilerini ölçmek adına kreşe verin demiş. Sabırla ve moralinizi bozmadan bekleyin, çocuğunuzu gözlemlemeye devam edin. Öğretmeniyle de bu konuyu paylaşın ondanda destek ve işbirliği isteyin. Otizm zeka değil sosyal davranışlarla, iletişimle ilgilidir. Ama sizi tebrik ederim geç kalmadan uzmanlara danışmışsınız.
Insallah yoktur çok sagolun yorum için benim oğlumda yabancilik çekmez eve gelen oldumu şimariklik yapar sevinir bunlar hep bana umut oluyorDönemsel diye düşünüyorum bende o hareketleri nedense .kızım 27 aylık ışık kapatır açar hep boyu yetismezse sandalye götürür .bi ara kendi çevresinde çok dönüyordu şimdi ortaya bişey alıp onun çevresinde dönüyor. Ama kimseyle yabancilik cekmiyor iletişim halinde herkesle. Korkmayın inşallah bişey yoktur
Otizm değil gibi ama gelişimi yavaş yani çocuğa bir şeyler öğretmek konusunda yetersiz kalınmış. Televizyon ya da tabletten çizgi film falan açıp öyle mi vakit geçiriyor sadece?
Maalesef son zamanlarda gözüme batan ani duygu degisiklikleri vardi bakicinin oğlumu elinden aldim ama gec kaldimOtizm değil gibi, yani en azından sırf bu belirtilerle otizm tanısı konulamaz, ama gelişimi yavaş yani çocuğa bir şeyler öğretmek konusunda yetersiz kalınmış. Televizyon ya da tabletten çizgi film falan açıp öyle mi vakit geçiriyor sadece?
Insallah bende kreşten umutluyum açikcasi ama yinede dediginiz gibi takipteyim tesekkur ederimGöz teması var deyince rahatladım sizin adınıza.
Kreş çocuğun sosyalleşmesiyle sizi rahatlatacaktır.
Belki her şey normal, belki uyaran eksikliği.
Şüphelerinizi gözardı etmeyin yine de.
Masallah oglunuza peki hal ve hareketleri takintilari varmiydi benim oğlum isaret parmagini kullanmiyor
Çok tesekkür ederim desteginiz için bir ay sonra sanirim doktorumuz teshisi koyar rapor alma konusunda tereddutluyum acikcasi oğlumun hayatini etkilemesinden korkuyorum boyle birsey olursa birebir raporsuz egitim aldirabilirmiyimotizm spektrum bozukluğu genel bir şemsiye.bunun bir kaç tane alt başlığı var.Şüphelenmekte haklısınız.doğru yoldan ilerliyorsunuz ancak bir an evvel tanı neyse onu koydurun.tv,tablet,cep telefonu olabildiğince uzaklaştırılacak.hemen bir kreşe yönlendirilmeli ki zaten yapmışsınız.dil edinimi için dili kullanmaya zorlamalısınız.yani istediğini anlamamış gibi yapın.basit söcükleri çıkarması için motive edin.sağlık kurulu raporunda tanınız ,asperger,çocukluk otizmi,atipik,yaygın gelişimsel bozukluk olur ise gecikmeden bulunduğunuz yerde bulunan Rehberlik araştırma merkezine müracat edip rehabilitasyon merkezlerinden destek eğitim alabilirsiniz.Özel eğitimciyim sormak istediğiniz olursa özelden de yazabilirsiniz.kabul aşaması en zor aşamadır.Ne kadar çabuk atlatırsanız o kadar çocukta iyi ilerlemeler kaydedersiniz .bolca sabır diliyorum.
Benim oglumu anlatmissinz eline birsey dokulse sildirmeyene kadar rahat etmez sofraya bisey dokulse hangi tabaktan dokulduyse o tabaga koyar boylede ilgincişaret parmağını hep kullandı. takıntıları vardı. hala da takıntılımesela üzerine 1 damla su dökülse dışarda da olsak soyunur. çok inat çok!
eline azıcık bir şey değse silinmeli. sofraya bir şey dökülse orda yemez yemek. titizliği var. 3 yıl tencere tavayla oynadı mesela
Benim oglumu anlatmissinz eline birsey dokulse sildirmeyene kadar rahat etmez sofraya bisey dokulse hangi tabaktan dokulduyse o tabaga koyar boylede ilginc
Buyukleri cok seviyor ama yasitlariyla pek arasi yok göz temasi yabancilarlada var ama bir akraniyla beraber oyun oynamaz maalesefdil gelişimi geriliği,takıntıları bu anlamda soru işareti uyandırıyor.göz ilişkisi var denen bir çocukta yabancılarla da uzun süre göz ilişkisi kurabiliyor olması,ortak ilgi yani aynı oyun ya da etkinlik üzerinde akranları ya da büyüklerle ilgileniyor olmalı.
Amin insallah çok sagoluninş içiniz çabucak ferahlar. kuzucuk da hemen bıcır bıcır olur. benim oğlanda beni çok korkuttu ve yordu. şükür iyiyiz şimdi. darısı da size inş.
Sizin oglunuz kaç yasindaOtizm degil ama gerilik olabilir...
Bende oglumda birseyler sezdim 6 aylik gerilik var dedi...tv den dolayi...cok maruz kalmis...
Bakalim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?