Otizm korkusu

Tesekkür ederim evet kesin demedi bende ilk is krese verip evimi tasidim annemlerin yanina orada daha çok çocuk ve park olanagi var her aksam cikariyorum insallah fayda görürüm

Otizm değil gibi, yani en azından sırf bu belirtilerle otizm tanısı konulamaz, ama gelişimi yavaş yani çocuğa bir şeyler öğretmek konusunda yetersiz kalınmış. Televizyon ya da tabletten çizgi film falan açıp öyle mi vakit geçiriyor sadece?

Insallah yoktur çok sagolun yorum için benim oğlumda yabancilik çekmez eve gelen oldumu şimariklik yapar sevinir bunlar hep bana umut oluyor

Otizm değil gibi ama gelişimi yavaş yani çocuğa bir şeyler öğretmek konusunda yetersiz kalınmış. Televizyon ya da tabletten çizgi film falan açıp öyle mi vakit geçiriyor sadece?

Bak bu olabilir bakici nasil ilgilendi bilmezsiniz... bende anaokulu dergilero vardi surkeli resmleri inceler anlatirdim ve cok cok kitap okuma 4 aylikken başladım ağlarken birden susar saatlerce dinlerdi simdide öyle... 30 sayfalik kitaplari var oturduk mu 10 tane okutmadan kalkmaz

Göz teması var deyince rahatladım sizin adınıza.
Kreş çocuğun sosyalleşmesiyle sizi rahatlatacaktır.
Belki her şey normal, belki uyaran eksikliği.
Şüphelerinizi gözardı etmeyin yine de.

otizm spektrum bozukluğu genel bir şemsiye.bunun bir kaç tane alt başlığı var.Şüphelenmekte haklısınız.doğru yoldan ilerliyorsunuz ancak bir an evvel tanı neyse onu koydurun.tv,tablet,cep telefonu olabildiğince uzaklaştırılacak.hemen bir kreşe yönlendirilmeli ki zaten yapmışsınız.dil edinimi için dili kullanmaya zorlamalısınız.yani istediğini anlamamış gibi yapın.basit söcükleri çıkarması için motive edin.sağlık kurulu raporunda tanınız ,asperger,çocukluk otizmi,atipik,yaygın gelişimsel bozukluk olur ise gecikmeden bulunduğunuz yerde bulunan Rehberlik araştırma merkezine müracat edip rehabilitasyon merkezlerinden destek eğitim alabilirsiniz.Özel eğitimciyim sormak istediğiniz olursa özelden de yazabilirsiniz.kabul aşaması en zor aşamadır.Ne kadar çabuk atlatırsanız o kadar çocukta iyi ilerlemeler kaydedersiniz .bolca sabır diliyorum.

Maalesef son zamanlarda gözüme batan ani duygu degisiklikleri vardi bakicinin oğlumu elinden aldim ama gec kaldim

Masallah oglunuza peki hal ve hareketleri takintilari varmiydi benim oğlum isaret parmagini kullanmiyor

işaret parmağını hep kullandı. takıntıları vardı. hala da takıntılı mesela üzerine 1 damla su dökülse dışarda da olsak soyunur. çok inat çok!
eline azıcık bir şey değse silinmeli. sofraya bir şey dökülse orda yemez yemek. titizliği var. 3 yıl tencere tavayla oynadı mesela

dil gelişimi geriliği,takıntıları bu anlamda soru işareti uyandırıyor.göz ilişkisi var denen bir çocukta yabancılarla da uzun süre göz ilişkisi kurabiliyor olması,ortak ilgi yani aynı oyun ya da etkinlik üzerinde akranları ya da büyüklerle ilgileniyor olmalı.

Çok tesekkür ederim desteginiz için bir ay sonra sanirim doktorumuz teshisi koyar rapor alma konusunda tereddutluyum acikcasi oğlumun hayatini etkilemesinden korkuyorum boyle birsey olursa birebir raporsuz egitim aldirabilirmiyim

Otizm degil ama gerilik olabilir...
Bende oglumda birseyler sezdim 6 aylik gerilik var dedi...tv den dolayi...cok maruz kalmis...
Bakalim...

Benim oglumu anlatmissinz eline birsey dokulse sildirmeyene kadar rahat etmez sofraya bisey dokulse hangi tabaktan dokulduyse o tabaga koyar boylede ilginc

Benim oglumu anlatmissinz eline birsey dokulse sildirmeyene kadar rahat etmez sofraya bisey dokulse hangi tabaktan dokulduyse o tabaga koyar boylede ilginc

inş içiniz çabucak ferahlar. kuzucuk da hemen bıcır bıcır olur. benim oğlanda beni çok korkuttu ve yordu. şükür iyiyiz şimdi. darısı da size inş.

Buyukleri cok seviyor ama yasitlariyla pek arasi yok göz temasi yabancilarlada var ama bir akraniyla beraber oyun oynamaz maalesef

Sakın telaslanma korkma o herşeyi hisseder kendimden bahsetmek istiyorum resmen kafayı yemiştim ben eşimle boşanma asamasina geldik. Benim oğlumda senin anlattığın gibiydi hiç birşey tepki vermiyor öylece kalıyor du tabi bu ilgisizlikten oluyor sürekli kendisinden byuk çocukların içine şok onlarla iletişime geçmesini sağla ilk başlarda hiç ilgilenmicek ama sonra sonra alisicak şimdi benim oğlana artık sus diyorum dursun diye dua ediyorum düşün artık allahın izniyle hiç birşey olmaz

Eşimin kardeşi otizm bahsettiğiniz davranışlar onda da var.
O geç kalınmış bir vaka gerekli eğitimi erken yaşta aldırmamışlar.
Sizin evladınız için henüz geç kalınmamış. Doğru eğitimle baya yol alabilirsiniz

önce oğlunuzun bu durumuyla yüzleşmelisiniz ve kabul etmelisiniz tabi eğer böyle bir tanı koyulursa.Aileler rapor almadan okul hayatı boyunca sessizce ilerlemek istiyor bu da toplumsal baskıdan korkma,çekinme,etiketlenme sebeplerinden. rapor aldığınızda 8 saat bireysel 4 saat grup eğitimi olmak üzere ücretsiz eğitim alabiliyorsunuz.Ayrıca okul öncesi ve okul hayatı boyunca destek eğitim odası denen bir uygulamayla okuduğu okuldan ücretsiz şekilde özel ders alabiliyor.Tavsiyem önce tanı sonra ailece sizin kabullanmeniz için psikolojik destek.Sonra eğitim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…