Otizm korkusu

Benim oğlum 22 aylık. Oğlum da konuşmuyor yani 5 6 dışında kelimesi yok. Göz teması var. Üniversite hastanesine çocuk psikiyatriye götürdüm. Psikolog da bazı testler yaptı. Agte ve otizm davranış testi gibi. Sınırda çıktı oğlum ve kreşi önerdiler. Oğlumun sosyal ve dil gelişimi geri, diğer alanlar normal çıktı.
Her gün parka götürüyorum ama ilçede görev yaptığım için kreş imkanım yok. Doktor ısrarla kreş önerdi yani sosyalleşmesi açısından . Bu süreçte çocuğunuzla daha fazla vakit geçirin. Her yaptığınız hareketi anlatın. İnş geçer inş otizm bulguları son bulur. Bu arada televizyon hiç ama hiç önerilmiyor.
Allah yardımcımız olsun. Diğer çocukların konuşup derdini anlatması evladın konuşamaması üzücü gerçekten

Sizin oglunuz kaç yasinda
18 aylik daha..yemegini sadece tv ile yerdi
Sonra yavas yavas tv siz de yemeye basladi ama tv hep acikti seyretmese bile...cocuk etkilenmis bile
3 haftadir tv kapali
Arada tekden aciyordum gunde 2 kez falan yemek istemeyince
Dun doktor dedi ki acliktan olse bile 1 dakkika dahi cizgi film yok
Yani artik bugunden itibaren sifir uyaran
Ve bol konusma oglum aylardir sadece 3 kelimesi var

Inşallah vallaha içimi rahatlattiniz zaten evimi tasidim daha fazla sosyallessin diye darisi basimiza olur insallah çok sagolun

Kaç yasinda bende gec kalmaktan korkuyorum

Amin insallah bende kahroluyorum üzülüyorun düzelecek diye umut ediyorum kesinlikle ilgi alaka anahtar kelimeler artik elimizden geleni yapicaz takdir Allahin

Oğlunuz küçükmüş ne güzel erken farketmissiniz tv çocuklarin zihnini bulandiriyor maalesef bizde de tv izlenmiyor bazen baba açınca kilitleniyor hmeen kizip kapattiriyorum.insallah en kisa zamanda olumlu dönüşler alirsiniz

Sizi Çok iyi anlıyorum.Hergün 3-4 vaka ile ilgileniyorum.Yaşadıklarınızı tahmin edebiliyorum.Ancak bilinçli bir annesiniz bu durumu iyi yöneteceksiniz.otizm en çok 24 ay -40 ay aralığında kendini belli ediyor.hiç bir şey için geç değil umudunuzu kaybetmeyin.

Insallah siz de ....vhalla günümüzün bebelerinde var bi seyler
Ben ve benim gibiler tv nin icinde buyuduk birsey olmadi
Cogu kiside bu sorunlar mevcut...anlamadim ki

Kaç yasinda bende gec kalmaktan korkuyorum
Şuan 7 yaşında. 2 yaşındayken semptomlar başlamış annesi hem ne olduğunu anlamamış bir türlü konduramadığı, kabul edemediği için eğitim almaya geç başlamış. Hala inanmıyor kaç tane doktora götürdük.
Ankarada tohum otizm vakfını gezmiştim ordaki küçük yaştaki çocuklar gayet güzel iletişim kurabiliyorlardı yani küçük yaşta eğitime başlanınca hızlı ilerleme oluyor.

Insallah ne gerekiyorsa yapicam çok tesekkür ederim ilginiz icin

Allah yardimcimiz olsun erken tani çok önemli simdi bile icim icimi yiyiyor randevuyu beklemeden baska doktorami gotursem diye

Oglum cikardigim sesleri taklit ediyor mesela ay bum pov vs ama kelime taklidi yok...sizinkinin kac kelimesi var?

Insallah öyledir tam inaniyorum yoktur birseyi diyorum bir belirti bütün herseyi yerle bir ediyor

Bu belirtilerden en az beş tanesi var bizde ama işte acabamı diyorum hala tesekkur ederim mesajiniz icin
Benim oğlum 3 yaşında konuşmuştu. Yani bazı çocuklar illaki kural dışı olabiliyorlar. Uzmana götürmeniz en iyisi.

Ben gonullu egitimciyim ve bi ogrencim tum bu belirtileri gosteriyordu. Aklima ilk otizm geldigi halde annesiylede konstgum halde( o kelimeyi kullanmadan). Kadin 'bende kucukken oyleymisim, benim oglumda bisey yok ben testleri yaptirdim IQ su yerinde" demisti. Her kurdgum cumlenin ardindan kadin alinganlik edip inkar ediyordu. Sonuca varamadik ama derslerede katilmasini artik bitirelim dedim. Ve artik gelmiyor. Otizm oldugundan emin degildim cunku uzman degildim ben.
N nickita ardindan 6 ay cocuk gelisimi yaptim okulda ogrenci degisimiyle. Ve yukardaki listede yazanlari siradan gecirince o ogrencimin bi sorunu oldugunu ogrendim. Coguna evet cevabini isaretledim cunku. Ozellikle sordum hocama. Yukardaki listenin bi coguna evet diyorsak " hyperhassas" bi cocuk kanisi verilebilir. Ama hemen otizmle bagdastiramayiz. Belkide bambaska bi rahatsizligi var. Belkide ADHD nin bi farkli cesiti.Bunu bi uzman arastirmali. Doktor kontrolleri aksatmayin ve gerekirse bi kac doktora gidin. Ayrica ek bilgi: IQ testinde otizm bulgulari bulunamaz.

Insallah öyledir tam inaniyorum yoktur birseyi diyorum bir belirti bütün herseyi yerle bir ediyor
Neden bukdr kurclıosın ki her çocuk farklı büyür bende gayet normal buldum doktorlara falan gdersen bunun için daha çoooookkk şeyler çıkarrlar emin ol kndi kndne konusmasıda gelişicek ünlü bilim adamı bile 5 yasında konusmus Albert :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…