18 aylik daha..yemegini sadece tv ile yerdiSizin oglunuz kaç yasinda
Inşallah vallaha içimi rahatlattiniz zaten evimi tasidim daha fazla sosyallessin diye darisi basimiza olur insallah çok sagolunSakın telaslanma korkma o herşeyi hisseder kendimden bahsetmek istiyorum resmen kafayı yemiştim ben eşimle boşanma asamasina geldik. Benim oğlumda senin anlattığın gibiydi hiç birşey tepki vermiyor öylece kalıyor du tabi bu ilgisizlikten oluyor sürekli kendisinden byuk çocukların içine şok onlarla iletişime geçmesini sağla ilk başlarda hiç ilgilenmicek ama sonra sonra alisicak şimdi benim oğlana artık sus diyorum dursun diye dua ediyorum düşün artık allahın izniyle hiç birşey olmaz
Kaç yasinda bende gec kalmaktan korkuyorumEşimin kardeşi otizm bahsettiğiniz davranışlar onda da var.
O geç kalınmış bir vaka gerekli eğitimi erken yaşta aldırmamışlar.
Sizin evladınız için henüz geç kalınmamış. Doğru eğitimle baya yol alabilirsiniz
Amin insallah bende kahroluyorum üzülüyorun düzelecek diye umut ediyorum kesinlikle ilgi alaka anahtar kelimeler artik elimizden geleni yapicaz takdir AllahinBenim oğlum 22 aylık. Oğlum da konuşmuyor yani 5 6 dışında kelimesi yok. Göz teması var. Üniversite hastanesine çocuk psikiyatriye götürdüm. Psikolog da bazı testler yaptı. Agte ve otizm davranış testi gibi. Sınırda çıktı oğlum ve kreşi önerdiler. Oğlumun sosyal ve dil gelişimi geri, diğer alanlar normal çıktı.
Her gün parka götürüyorum ama ilçede görev yaptığım için kreş imkanım yok. Doktor ısrarla kreş önerdi yani sosyalleşmesi açısından . Bu süreçte çocuğunuzla daha fazla vakit geçirin. Her yaptığınız hareketi anlatın. İnş geçer inş otizm bulguları son bulur. Bu arada televizyon hiç ama hiç önerilmiyor.
Allah yardımcımız olsun. Diğer çocukların konuşup derdini anlatması evladın konuşamaması üzücü gerçekten
Oğlunuz küçükmüş ne güzel erken farketmissiniz tv çocuklarin zihnini bulandiriyor maalesef bizde de tv izlenmiyor bazen baba açınca kilitleniyor hmeen kizip kapattiriyorum.insallah en kisa zamanda olumlu dönüşler alirsiniz18 aylik daha..yemegini sadece tv ile yerdi
Sonra yavas yavas tv siz de yemeye basladi ama tv hep acikti seyretmese bile...cocuk etkilenmis bile
3 haftadir tv kapali
Arada tekden aciyordum gunde 2 kez falan yemek istemeyince
Dun doktor dedi ki acliktan olse bile 1 dakkika dahi cizgi film yok
Yani artik bugunden itibaren sifir uyaran
Ve bol konusma oglum aylardir sadece 3 kelimesi var
Insallah Allah razi olsun güzel mesajinz içinKorkma Allah'ın izniyle bişeyi yok evladının.çok zeki bir çocuk olcak birde yaramaz birde titiz hepsi bu.otizm falan değil
Insallah siz de ....vhalla günümüzün bebelerinde var bi seylerOğlunuz küçükmüş ne güzel erken farketmissiniz tv çocuklarin zihnini bulandiriyor maalesef bizde de tv izlenmiyor bazen baba açınca kilitleniyor hmeen kizip kapattiriyorum.insallah en kisa zamanda olumlu dönüşler alirsiniz
Maalesef benimde ilk kez karsilastigim bir durumInsallah siz de ....vhalla günümüzün bebelerinde var bi seyler
Ben ve benim gibiler tv nin icinde buyuduk birsey olmadi
Cogu kiside bu sorunlar mevcut...anlamadim ki
Şuan 7 yaşında. 2 yaşındayken semptomlar başlamış annesi hem ne olduğunu anlamamış bir türlü konduramadığı, kabul edemediği için eğitim almaya geç başlamış. Hala inanmıyor kaç tane doktora götürdük.Kaç yasinda bende gec kalmaktan korkuyorum
Insallah ne gerekiyorsa yapicam çok tesekkür ederim ilginiz icinSizi Çok iyi anlıyorum.Hergün 3-4 vaka ile ilgileniyorum.Yaşadıklarınızı tahmin edebiliyorum.Ancak bilinçli bir annesiniz bu durumu iyi yöneteceksiniz.otizm en çok 24 ay -40 ay aralığında kendini belli ediyor.hiç bir şey için geç değil umudunuzu kaybetmeyin.
Allah yardimcimiz olsun erken tani çok önemli simdi bile icim icimi yiyiyor randevuyu beklemeden baska doktorami gotursem diyeŞuan 7 yaşında. 2 yaşındayken semptomlar başlamış annesi hem ne olduğunu anlamamış bir türlü konduramadığı, kabul edemediği için eğitim almaya geç başlamış. Hala inanmıyor kaç tane doktora götürdük.
Ankarada tohum otizm vakfını gezmiştim ordaki küçük yaştaki çocuklar gayet güzel iletişim kurabiliyorlardı yani küçük yaşta eğitime başlanınca hızlı ilerleme oluyor.
Benim oğlum baba mama der ama bunları bilinçli söylemez bu iki kelime disinda kelimemiz yok maalesefOglum cikardigim sesleri taklit ediyor mesela ay bum pov vs ama kelime taklidi yok...sizinkinin kac kelimesi var?
Dil gelisimi eksik iste bizde de...Benim oğlum baba mama der ama bunları bilinçli söylemez bu iki kelime disinda kelimemiz yok maalesef
Yolladim şimdi sonucunu bekliyorum sabirsizlikla insallah fayda ederDil gelisimi eksik iste bizde de...
Kres sart gibi
Benim oğlum 3 yaşında konuşmuştu. Yani bazı çocuklar illaki kural dışı olabiliyorlar. Uzmana götürmeniz en iyisi.Insallah öyledir tam inaniyorum yoktur birseyi diyorum bir belirti bütün herseyi yerle bir ediyor
Bu belirtilerden en az beş tanesi var bizde ama işte acabamı diyorum hala tesekkur ederim mesajiniz icin
Konuyla ilgili otizmvakfı.org sitesinden yaptığım alıntı;
"Eğer çocuğunuz:
Erken Tanıda Dikkat Edilmesi Gereken En Belirgin Gelişim Özellikleri:
- Başkalarıyla göz teması kurmuyorsa,
- İsmini söylediğinizde bakmıyorsa,
- Söyleneni işitmiyor gibi davranıyorsa,
- Parmağıyla ile istediği şeyi göstermiyorsa,
- Oyuncaklarla oynamayı bilmiyorsa,
- Akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermiyorsa,
- Bazı sözleri tekrar tekrar ve ilişkisiz ortamlarda söylüyorsa,
- Konuşmada akranlarının gerisinde kalmışsa,
- Sallanmak, çırpınmak gibi garip hareketleri varsa,
- aşırı hareketli, hep kendi bildiğince davranıyorsa,
- Gözleri bir şeye takılıp kalıyorsa,
- Bazı eşyaları döndürmek, sıraya dizmek gibi sıra dışı hareketler yapıyorsa,
- Günlük yaşamındaki düzen değişikliklerine aşırı tepki veriyorsa,
- otizm açısından değerlendirme yapmak gerekir.
1.ay › yüze bakma
2.ay › gülümseme
2-3. ay › obje takibi
2-6..ay › sesli uyaranlara tepki
3-6.ay › kavrama becerileri
4-7.ay › yüz ifadelerini ayırma
6. ay › heceler
7. ay › konuşma seslerini taklit
8-10.ay › bakımverenleri tercih etme
12. ay › bakımverenden ayrılmaya tepki yoksa,
12-24. ay› işaret etmiyor, objeyi yetişkine göstermiyor, isme cevap vermiyor, uygun jestleri göstermiyor, sosyal uyaranlara tepkisiz davranıyor ise;
12. ayda babıldama yok, 16.ayda sözcük yok ise, 24. ayda spontan iki kelime ile cümle yoksa , bir uzman tarafından çocuğun değerlendirilmesi kritik önem taşımaktadır."
İnşallah faydası dokunur size.
Neden bukdr kurclıosın ki her çocuk farklı büyür bende gayet normal buldum doktorlara falan gdersen bunun için daha çoooookkk şeyler çıkarrlar emin ol kndi kndne konusmasıda gelişicek ünlü bilim adamı bile 5 yasında konusmus Albert :)Insallah öyledir tam inaniyorum yoktur birseyi diyorum bir belirti bütün herseyi yerle bir ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?