Otizm korkusu

Buyukleri cok seviyor ama yasitlariyla pek arasi yok göz temasi yabancilarlada var ama bir akraniyla beraber oyun oynamaz maalesef
Yasi itibariyle akranlarıyla pararel ortamda oynar... birlikte oyun kurmaz ama ayni ortamda bağımsız oynarlar... oyuncaklarini dogru kullanıyor mu ?

Eger sizi anliyorsa goz temasi kuruyorsa ve derdini hareketler ile anlatabiliyorsa korkmayin.
Her cocuk farklidir bu arada tv ve tableti kaldirin bol bol oyun oynayin ve tane tane konusarak herseyi yapin.

Otizm tedavi edilmez. Çünkü bir hastalık değildir. Özel insanlardir, dünyayı bizden farklı algılarlar. Fakat sosyal hayata uyumu için sadece çocuğun değil ailenin de eğitilmesi şart. Umarım sağlıkla büyür.
Otizmli ise de dahi olabilme ihtimali var. Umarım üstün odaklanabilme yeteneğini herhangi bir alanda gösterebilir.
Ama iyi bir eğitim(aileninde) ve devamlılık tek şart.

Anlattigin kadariyla otizm falan yok kapi isik kapama her cocuk sever goz temasi varmis hic mi konusmuyor anne baba hic demedi mi. Daha cok ilgi eksikliginden kaynakli gelisim geriligi gibi geldi bana. Tv tableti tamamen kesin, gun icinde muhakkak akranlariyla oynasin, yatmadan once kitap okuyun, birlikte oyun oynayin, evinizde is yaparken bile onu da katin vs cok kisa surede duzelmeye basladigini gorursunuz.

Bu belirtiler bu ayda nornal degil mi. Kapi kapama isik vs dr neye gore olabilirli konustu acaba

İyiyi düşün hep. Bebeğine hasta gözüyle bakma. Benim kızım 27 aylık çok şükür sağlıklı ve çok zeki. Sürekli kapı kapatıyor. Açık kapı görmeye dayanamıyor. Uyuduğu yerden bana anne kapıyı kapat diyor . Babası mutfağa girince baba kapıyı kapat diyor. Niye kızım diyorum anne rüzgar gelir diyor.

Doktor kontrollerimiz bir ay sonra asla ihmal edemem zaten ama bende elimden geleni yapmak istiyorum biran önce belki randevumuza kadar biraz biseyler sekillenir cok tesekkurler yorumunuz icin

Çünkü içime bir kurt düstü sagolsun ailemde bu çocucugun özel egitime ihtiyaci var deyince iyice kendimi kötü hissediyorum sacma gelecek belki ama bazen diyorum acaba yengec burcu bu icine kapanikligi onun icinmi kendimde yengecim iletisim konusunda küçükken bende kopuktum halada tam oturmadi bu huyum

Yasi itibariyle akranlarıyla pararel ortamda oynar... birlikte oyun kurmaz ama ayni ortamda bağımsız oynarlar... oyuncaklarini dogru kullanıyor mu ?
Evet birlikte oyun oynamiyor ama ayni ortamda onlardan rahatsiz degil arabasini sürer mesela ama tekerine bakar surerken

Önceki sayfaları okumadım sorum daha önce sorulduysa mazur görün. Size sadece şunu örnek vereyim. Eline oyuncak verdiğinizde o oyuncakla oynuyor mu? Yoksa oyuncağı evire çevire inceliyor mu? Yani mesela oyuncak arabayı sürmek yerine, orasını burasını inceleyip ters çevirip tekerini çeviriyor mu?

İsmini seslendiğinde bakıyor mu? Bir de garip takıntıları var mı? Kulağıyla oynamak gibi, ellerini çırpmak gibi?

Evet birlikte oyun oynamiyor ama ayni ortamda onlardan rahatsiz degil arabasini sürer mesela ama tekerine bakar surerken
Bunu belirtmis konu sahibi sizin hemen ustunuzde.

Baba mama der ama amacina uygun demez sadece ezbere tv acmiyorun actirmiyorum yaptigim herseyi anlatmaya calisiyorum hatta evimi bile tasidim daha cok cocukla hasir nesir olsun diye bende otizm ve ilgisizlik arasinda bocaliyorum insallah sabirla beklicem gelismeleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…