Yasi itibariyle akranlarıyla pararel ortamda oynar... birlikte oyun kurmaz ama ayni ortamda bağımsız oynarlar... oyuncaklarini dogru kullanıyor mu ?Buyukleri cok seviyor ama yasitlariyla pek arasi yok göz temasi yabancilarlada var ama bir akraniyla beraber oyun oynamaz maalesef
Merhaba bayanlar oglum 25 aylık çalistigim için ogluma bakici bakiyordu beni süphlendiren bir takim seyler gözlemledim.Oglumda sürekli kapi kapatip acma ışıkları yakip söndürme gibi takintilar var tam 24 aylikken bakicidan aldim krese verdim tabi bunun öncesi psikiyatriste götürdüm gelisimsel pediatriye yonlendirdi doktor biraz oyun oynayarak gözlemledikten sonra bir ay aonrasina randevu verdi bu esnada krese gondermemizi yogun ilgi gostermemizi soyledi otizm olabilirmi diye sordum bazi belirtiler var gibi simdi içim içimi yiyiyor Allah rizasi icin içinizde yasayam şahit olan varmı bu şekilde düzelen yakininiz oldumu benim oglum konusamiyor herseyi elimizi tutarak yaptiriyor mesela su istese dolaba goturup su sisesini alip veriyor otur kalk gel al uyu bu komutlari anliyor göz temasi var aklima gelen bunlar not:lütfen konum taşınmasın sadece burasi aktif buda benim derdim
Bizim bakicida tv tablet vermis izletmis isine gucune bakmis psikiyatrist bu çocuga hic bir sey ögretilmemis dedi insallah benim oglumda duzelir
Doktor kontrollerimiz bir ay sonra asla ihmal edemem zaten ama bende elimden geleni yapmak istiyorum biran önce belki randevumuza kadar biraz biseyler sekillenir cok tesekkurler yorumunuz icinBen gonullu egitimciyim ve bi ogrencim tum bu belirtileri gosteriyordu. Aklima ilk otizm geldigi halde annesiylede konstgum halde( o kelimeyi kullanmadan). Kadin 'bende kucukken oyleymisim, benim oglumda bisey yok ben testleri yaptirdim IQ su yerinde" demisti. Her kurdgum cumlenin ardindan kadin alinganlik edip inkar ediyordu. Sonuca varamadik ama derslerede katilmasini artik bitirelim dedim. Ve artik gelmiyor. Otizm oldugundan emin degildim cunku uzman degildim ben.
@nickita ardindan 6 ay cocuk gelisimi yaptim okulda ogrenci degisimiyle. Ve yukardaki listede yazanlari siradan gecirince o ogrencimin bi sorunu oldugunu ogrendim. Coguna evet cevabini isaretledim cunku. Ozellikle sordum hocama. Yukardaki listenin bi coguna evet diyorsak " hyperhassas" bi cocuk kanisi verilebilir. Ama hemen otizmle bagdastiramayiz. Belkide bambaska bi rahatsizligi var. Belkide ADHD nin bi farkli cesiti.Bunu bi uzman arastirmali. Doktor kontrolleri aksatmayin ve gerekirse bi kac doktora gidin. Ayrica ek bilgi: IQ testinde otizm bulgulari bulunamaz.
Çünkü içime bir kurt düstü sagolsun ailemde bu çocucugun özel egitime ihtiyaci var deyince iyice kendimi kötü hissediyorum sacma gelecek belki ama bazen diyorum acaba yengec burcu bu icine kapanikligi onun icinmi kendimde yengecim iletisim konusunda küçükken bende kopuktum halada tam oturmadi bu huyumNeden bukdr kurclıosın ki her çocuk farklı büyür bende gayet normal buldum doktorlara falan gdersen bunun için daha çoooookkk şeyler çıkarrlar emin ol kndi kndne konusmasıda gelişicek ünlü bilim adamı bile 5 yasında konusmus Albert :)
Insallah bende aksini dusunmek istemiyorumBence saglıklı her cocuk dediklerinizi yapar Dr lar en kotu ihtimali derler hep
Yaklasik bir buçuk yilBakıcı ne kadar süre baktı?
Goturdum bir ay sonra kontrolumuz var insallah benim oglumda kural dısı kalanlardandirBenim oğlum 3 yaşında konuşmuştu. Yani bazı çocuklar illaki kural dışı olabiliyorlar. Uzmana götürmeniz en iyisi.
Evet birlikte oyun oynamiyor ama ayni ortamda onlardan rahatsiz degil arabasini sürer mesela ama tekerine bakar surerkenYasi itibariyle akranlarıyla pararel ortamda oynar... birlikte oyun kurmaz ama ayni ortamda bağımsız oynarlar... oyuncaklarini dogru kullanıyor mu ?
Önceki sayfaları okumadım sorum daha önce sorulduysa mazur görün. Size sadece şunu örnek vereyim. Eline oyuncak verdiğinizde o oyuncakla oynuyor mu? Yoksa oyuncağı evire çevire inceliyor mu? Yani mesela oyuncak arabayı sürmek yerine, orasını burasını inceleyip ters çevirip tekerini çeviriyor mu?
Bunu belirtmis konu sahibi sizin hemen ustunuzde.Evet birlikte oyun oynamiyor ama ayni ortamda onlardan rahatsiz degil arabasini sürer mesela ama tekerine bakar surerken
Baba mama der ama amacina uygun demez sadece ezbere tv acmiyorun actirmiyorum yaptigim herseyi anlatmaya calisiyorum hatta evimi bile tasidim daha cok cocukla hasir nesir olsun diye bende otizm ve ilgisizlik arasinda bocaliyorum insallah sabirla beklicem gelismeleriAnlattigin kadariyla otizm falan yok kapi isik kapama her cocuk sever goz temasi varmis hic mi konusmuyor anne baba hic demedi mi. Daha cok ilgi eksikliginden kaynakli gelisim geriligi gibi geldi bana. Tv tableti tamamen kesin, gun icinde muhakkak akranlariyla oynasin, yatmadan once kitap okuyun, birlikte oyun oynayin, evinizde is yaparken bile onu da katin vs cok kisa surede duzelmeye basladigini gorursunuz.
Oyuncak arabadan bahsetmiş evet şimdi gördüm:)Bunu belirtmis konu sahibi sizin hemen ustunuzde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?