Mesela doktorun bazi komutlarini yerine getirmedi bi oyunla oynarken hemen bir baska seye yoneldi yere dusen bir oyuncagi istedi ama oglum anlamadi ışık kapi konusuna hic giremedimBu belirtiler bu ayda nornal degil mi. Kapi kapama isik vs dr neye gore olabilirli konustu acaba
Maalesef son zamanlarda gözüme batan ani duygu degisiklikleri vardi bakicinin oğlumu elinden aldim ama gec kaldim
Beni etiketlemeseydiniz keske, cunku ben bir sey yoktur diye kafadan yorum yazanlara cok sinirleniyorum.
Evet adini seslensem bakiyor el çırpma yok bazen doner ama kisa sureli mesela gece uyandi ikimizde yer yataginda yatiyoruz kapiya yakin gitmis eliyle kapiyi iler geri ittiriyor biraksam dakikalarca oyle kalirİsmini seslendiğinde bakıyor mu? Bir de garip takıntıları var mı? Kulağıyla oynamak gibi, ellerini çırpmak gibi?
Evet seslendigimde bakar ama ama isaret ettigim yere bakmaz hatta elimede bakmaz siz nasil bir yol izlediniz peki nasil farkettiniz lutfen banada soyleyin Allah yardimcimiz olsunBeni etiketlemeseydiniz keske, cunku ben bir sey yoktur diye kafadan yorum yazanlara cok sinirleniyorum.
Evet konu sahibi dost aci soyler, anlattiklariniz oglumun 24 aylikken ki haline benziyor.
Ismini soyleyince donup bakmasi nasil peki?
Siz bir sey gosterdiginizde parmaginiza mi bakar yoksa gosterdiginiz yere mi?
Evet seslendigimde bakar ama ama isaret ettigim yere bakmaz hatta elimede bakmaz siz nasil bir yol izlediniz peki nasil farkettiniz lutfen banada soyleyin Allah yardimcimiz olsunBeni etiketlemeseydiniz keske, cunku ben bir sey yoktur diye kafadan yorum yazanlara cok sinirleniyorum.
Evet konu sahibi dost aci soyler, anlattiklariniz oglumun 24 aylikken ki haline benziyor.
Ismini soyleyince donup bakmasi nasil peki?
Siz bir sey gosterdiginizde parmaginiza mi bakar yoksa gosterdiginiz yere mi?
Onun yasina uygun bol aktiviteli referansli bir krese yolladim henuz yeniyiz ogretmenler ve idareciylede konustum durumu anlattim onlarda bu konuda destek olacaklarini hatta gozlemleyip doktoruyla paylasacaklarini soylediler zaten bende kalan zamanda parka goturuyorm evde ilgileniyorum insallah fayda goruruzGüzel etkinlikleri, aktiviteleri olan bir kreş bulabiliyorsanız bulun. Eğer evdeyseniz kendiniz aktiviteler yapabilirsiniz ya da psikoloji öğrencisi olan oyun ablaları var onlarla çalışın. Sadece çocukla eğitici oyunlar oynuyorlar, kendim de öğrenciyken yapmıştım bu işi. Kreşe gönderirseniz öğretmenleri bir sorun varsa fark ederler zaten sosyal bir ortamda belli olur otizm durumu varsa. Ama sadece bu belirtilere göre tanı konulamaz, biraz daha gözlemlenmesi gerekir.
Onun yasina uygun bol aktiviteli referansli bir krese yolladim henuz yeniyiz ogretmenler ve idareciylede konustum durumu anlattim onlarda bu konuda destek olacaklarini hatta gozlemleyip doktoruyla paylasacaklarini soylediler zaten bende kalan zamanda parka goturuyorm evde ilgileniyorum insallah fayda goruruz
Insallah bende oglumun hic birseyi yokmus diye yazarim buradaOtizmde en belirgin özellik göz teması kurmama, ismine cevap vermemek ve takıntı diye biliyorum
Tabi ki yorum yapan uzman kadar bilemeyiz ama bence sizin ki böyle bir durum değil bir dahaki randevuya kadar kendinizi yiyip bitirmeyin
benim kızımında takımtıları var diye götürdüm doktora bir şey çıkmadı
Sizden de çıkmaz inşallah
Tesekkür ederim insallahHarikasınız. Umarım ciddi bir problemi yoktur, geçici bir dönemdir. Kolaylıklar dilerim.
Insallah olmamasini umut ediyorum ve burdan guzel haberler veririm size tesekkur ederimBütün sayfaları okudum şimdi konu sahibi. Ben de otizm olduğunu düşündüm. Umarım yanılıyorumdur, inşallah değildir. Her çocuğun gelişimi farklıdır belki de değil, belki de otizm. Hem öyle olsa bile erken müdahale, eğitim, sosyalleşme en önemli şeyler. Onlar özel insan, aileleri de özel aile. İnşallah değildir... Güzel haberlerinizi bekliyoruz
Gittigimiz kreş bakicilardan gelen çocuklarin hep boyle problemlerle geldigin soyledi nasil kiyiyorlar anlamiyorum sizede gecmis olsunBenim kızım da geç konuşanlardan. Biz akşamları TV izlemeyiz mesela ama bir haftasonu zap yaparken kızımın biten bir çizgifilm jeneriğini duyup sonraki çizgifilmin ismini söylediğini duydum. Haftaici bakicimiz sayesinde cocuk siralamayi bile öğrenmiş.
Zaten 6 aylıkken beyin kanaması geçirmişti ve biz deli gibi dikkatliydik bu konuda. Bakıcıyla yolları ayırdık. Başka bir bakıcıyla ve kuralları net bir şekilde kıyarak devam ettik. 36 aylıkken paldır küldür 3 kelimeyle cümle kurmaya başladı. Şu an 41 aylık uzun cümleler kurup, ama, ve, çünkü bağlaçlarını kullanabiliyor. Ama bu aşamaya gelene kadar TV hiç açmadık, her gece 2 uzun masal anlattık ve bakıcımıza tüm gün oyun oynamasını başka hiçbir şey yapmamasını söyledik.
Ben bu bir sey yoktur her cocuk farkli, bak goz temasi var, cocuklari seviyor yorumlari sebebiyle 3 yasina kadar teshis alamadim.Evet seslendigimde bakar ama ama isaret ettigim yere bakmaz hatta elimede bakmaz siz nasil bir yol izlediniz peki nasil farkettiniz lutfen banada soyleyin Allah yardimcimiz olsun
Yanlis yonlendiriyorsunuz hanimefendi korkutmak istemem ama otizm cok genis bir yelpaze ve goz temasi olup da otizmli olanlar varOtizm le ne alakası var benim kızımda dediğiniz herşeyi yapıyor 3 yasında ve çok az konuşuyor...erkek çocukları geç konuşur merak etmeyin otizmli çocuklar asla göz teması kurmazlar içiniz rahat olsun lütfen. ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?