İkinizin rahat etmesi anlamında tabi ki başka bir doktora daha muayeneye götürün ama eğitimine de hemen başlayın.
Otizm varsa da hafif düzeyde sanırım sizinki. Çünkü ismine karşı tepki ve göz teması var, bilinci de çok yerinde, zeki. İstediklerini bir şekilde kendi ifade edemese de size bildirebiliyor. Bunlar çok önemli şeyler.
Benim kuzenimin oğlu otizmli. Dedikleriniz var ek olarak ışıktan ve bazı seslerden rahatsız oluyor. Kulağını kapatıyor, kendisine vuruyor. Zıplamayı çok seviyor, tekrarlı hareketleri ve sözleri var. Birisinden bir şey duyunca bunu tekrar tekrar söylüyor. 2 yaşındayken oyuncaklara çok ilgisi yoktu, çabuk sıkılıyordu, yere yüz üstü yatardı sık sık ayağını yere vururdu o halde sallayarak, ağlama krizleri olurdu özellikle de ortam ve ev değişikliği olduysa. Sallanmayı, dönmeyi, zıplamayı çok severdi hala seviyor. Evde sürekli hareket halinde, gezinip duruyor. Şuan 13 yaşında malesef eğitim hayatı yok, rehabilitasyona ve özel eğitimlere gidiyor ama okul hayatı yok. Ancak benim kuzenimin oğlu ağır otizm, göz teması çok az, küçükken neredeyse hiç yoktu.
Benim kuzenimin oğlu daha sıkıntılı ama dediğim gibi sizin durum daha eğitim ile kendini ifade edebilecek, sosyal hayata, eğitime katılabilecek durumda gibi görünüyor. Eğitim çok önemli bu dönemde. Ve sizin kararlı olmanız da çok önemli, rehabilitasyonda devam eden eğitim evde de aksatılmadan devam etmeli. Kuzenim bu kısmı malesef ihmal etti daha doğrusu tek başına mücadele ederken yoruldu ve evde devam ettiremedi kararlı duruşu.