- 8 Kasım 2017
- 109
- 48
- 28
Umarım dediğiniz gibi bir sorun yoktur boşuna evham yapıyorumdurBen hiç bir sorun goremedim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Umarım dediğiniz gibi bir sorun yoktur boşuna evham yapıyorumdurBen hiç bir sorun goremedim
14 aylıkİki gündür tv izletmiyorum umarım gelişim gösterir sizin bebeğiniz kaç aylık acaba
Öncelikle merhaba biliyorum konunun yeri burası değil ama bir süre kalmasını rica ediyorum.
Soruma geçersek oğlum 13 aylık oldu yürüyor 11 aylıktan beri ama adını seslendiğimizde nadir bakıyor,göz temasımız var ama tanımadıklarına yok özellikle erkeklere gitmeyi sevmiyor kadınlara gidiyor gülüyor ve bakıyor. Bunun dışında al ver yapıyor alkış bay bay yapmıyor bir türlü öğretemedim ama mesela arabalarıyla düzgün oynar çorabını çıkardığımda ayağına giymeye çalışır kendisi.
Bunun yanı sıra çoğunluk evdeyiz burası köy gibi bir yer yaşıt çocuk park vs.yok sosyal olarak eksik kaldık ve tv reklam izlemeyi çok seviyor elinden geldiğince açmamaya çalışıyorum.
Yarın bir çocuk psikoloğuna götürücem ama yine de sizlere sormak istedim çok endişeliyim aynı şeyleri yaşamış olan varsa lütfen bana şunları şunları yap desin
Keşke olsa yaşıtları buralarda oyun grubu falan olsa götürücem ama yok işte.Yakın zamanda yürür 18 aya kadar vakti var üzülmeyin demiycem çünkü büz anneyiz evladımızın gelişimi herşeyi tam olsun isterizBenim kızım da 14 aylık olacak. Bay bay yapmayı öğretene kadar canım çıktı. Çok tekrar etmek lazım. Bizimki de hala yürümüyor mesela. Ama tutunarak bi yerden bi yere geçiyor. Dediğiniz gibi çorabını giymeye çalışıyor. Yemeği bitince bitti diyor şimdi attım demeyi öğrendi bi şeyi atınca attım diyor. Ama yürümüyor işte benim derdim de bu. Dans ediyor el hareketleriyle ellerini kıvırıyor. Ben çok konuşuyorum ama onunla görseniz şaşırırsınız. Yaşıt veya ondan bir kaç ay büyük bebek varsa etrafınızda görüşseniz başka çocuklarla bir araya gelse çok iyi gelir.
Keşke olsa yaşıtları buralarda oyun grubu falan olsa götürücem ama yok işte.Yakın zamanda yürür 18 aya kadar vakti var üzülmeyin demiycem çünkü büz anneyiz evladımızın gelişimi herşeyi tam olsun isteriz
Elbette etkisi vardır ama bizim burda hep komşular ya yaşlı ya da çocukları büyükOyun grubu falan değil hiç küçük çocuk yok mu mesela komşu çocuğu falan ? Benim kızım 1 yaşını 1 ay geçti 13 aylık ay sonu 14 olacak. 4 yaşında oğlu olan bir arkadaşa gittim geçende o çocuk oynuyor bizim ki onu izliyor. O çocuk kızıma bi şeyler anlatıyor bununla oyna şöyle yap diyor zıplıyor falan ama bizim ki onu heyecanla öyle bi dinliyor ki ben şaşırdım. Kızımın eve gelince hareketleri değişti resmen :)
Elbette etkisi vardır ama bizim burda hep komşular ya yaşlı ya da çocukları büyük
Bir değişiklik yok başka bir pedogogda hiçbir şeyi yok otizim değil dedi ama bilmiyorum 18 aylık olduğunda bir psikiyastriste götürmeyi düşünüyorumCanim oglunun son durumu nedir
Benim oglumda 15 aylik suan. Goz temasi hem bana hem baskalarina var. Herkese gulumser sevecendir. Ama ismine nadir bakiyor. Onun disinda her ogrettigim nesneyi bilir ve gosterir. Misal ayna nerde tv nerde ayicik nerde gibi. Anne nerde baba nerde gibi. Al ver komutunu veri her zaman yapmasa da yapiyor. Ama gotur babaya ver vs dedigimde yapmiyor. Bu ve ismine bakmamasi beni endiselendiriyor.Bir değişiklik yok başka bir pedogogda hiçbir şeyi yok otizim değil dedi ama bilmiyorum 18 aylık olduğunda bir psikiyastriste götürmeyi düşünüyorum
Evet aglama numarasi yaptim gecen agladi oglum elimle yuzumu kapatip agliyordum guya elimi acmaya calisti uzuldu baya. Cizgi filmdede bi karakter agliyordu bizimki de agladi misal. Alkis yapiyor her zaman olmasa da. Tel sarar bide babaya bir bir soyliycem yapiyor. Byby i asla ogretemedim. Ismine nadir bakmasi sizce neden olabilirDaha çok erken.anlattıklarınız yeterli tanı sağlamaz.örneğin başkasının duygusunu anlıyor mu? Ağlayanı güleni ayırt ediyor mu mesela ona göre tepki veriyor mu?sizi kandırmayı deniyor mu?şaka gibi vs.
Sebep sonuç anlıyor mu?gözünüzü bir yere aniden dikince örneğin tavanda bişey görmüş gibi,o da oraya bakıyor mu?
Tel sarar veya el sallama gibi şeyleri otizmli çocuklara da zorlayarak öğretebiliyoruz.mantığı anlamadan,sağlıklı bir iletişimde doğal şekilde kullanamadan “nasılsın-iyiyim sen nasılsın” gibi diyaloglar ezberletebiliyoruz.ama dediğim gibi doğal olmuyor,bir tuhaflık her zaman belli oluyor.Evet aglama numarasi yaptim gecen agladi oglum elimle yuzumu kapatip agliyordum guya elimi acmaya calisti uzuldu baya. Cizgi filmdede bi karakter agliyordu bizimki de agladi misal. Alkis yapiyor her zaman olmasa da. Tel sarar bide babaya bir bir soyliycem yapiyor. Byby i asla ogretemedim. Ismine nadir bakmasi sizce neden olabilir
Cook tesskkur ederim yanitiniz icin oldukca aciklayici olmus ilginiz alakaniz icin de cok tesekkur ederimTel sarar veya el sallama gibi şeyleri otizmli çocuklara da zorlayarak öğretebiliyoruz.mantığı anlamadan,sağlıklı bir iletişimde doğal şekilde kullanamadan “nasılsın-iyiyim sen nasılsın” gibi diyaloglar ezberletebiliyoruz.ama dediğim gibi doğal olmuyor,bir tuhaflık her zaman belli oluyor.
Otizmde hep sosyal yöne bakacaksınız.ismine duyarsızlaşmış olabilir ama başka şeylere duyarlı olabilir.örneğin o baktığınız yere bakma olayı.parmakla gösterme veya parmakla gösterilene bakma.dediğiniz gibi duyguları anlama ve uygun tepki verme.otizm ve benzeri hastalıklar çok çeşit çeşit.örneğin akademik zekası süperken sosyal zekası çok düşük çocuklar olabiliyor.
Kısacası çocuğun durumuna isim koyulsun diye kendinizi perişan etmeyin.zaten çok küçükmüş hani bir an önce rapor alınsın da özel eğitime gitsin gibi aceleniz yok.kendiniz araştırın rehabilitasyon merkezlerinde oynanan oyunları vs. günlük aktivitelerinize katın.yani tanıya değil ihtiyaca odaklanmanızı tavsiye ederim.sadece dora gibi interaktif çizgifilmler izlesin,siz de katılın (aa bak tavşan napıyor ne renkmiş yavrum tavşan mormuş hop hop hop) :) flaşlar patlayan çok ani sahne geçişleri olan çizgifilmler asla izlemesin.normal kanalları zaten izletmiyorsunuzdur eminim.
Şimdi iki yaşa doğru giderken strese çok dikkat edin.streslendiğinde napıyor?nasıl kendini sakinleştirmeye çalışıyor (örneğin parmak emme,sallanma,duvara dakikalarca kafa atma)?
Niye tv filan izletiyorsunuz ki otizm olmasa da gelişim geriliği i, asabiyet yapıyor. Hiç anlamam eskidenmtablet vardı sanki yemek yemiyo daya tableti, susmuyo daya tableti, ağlıyo daya tableti. Annr baba olmak tablete bağlı.