Otizm olabilr mi?

Kızım 14 aylık. Dediğiniz şeyler bana eksik veya fazla gelmedi. Ama tek kriter bunlar değil otizmde. Detaylı araştırılıyor ve çok erken yaşta teşhis zor oluyor. Ama tek suphelendiginiz şeyler bunlarsa bana gayet normal geldi.

Kızım 14 aylık. Dediğiniz şeyler bana eksik veya fazla gelmedi. Ama tek kriter bunlar değil otizmde. Detaylı araştırılıyor ve çok erken yaşta teşhis zor oluyor. Ama tek suphelendiginiz şeyler bunlarsa bana gayet normal geldi.
Bilmiyorum içim rahat etmiyor bir türlü sizin kızınız neler yapabiliyor mesela

Bilmiyorum içim rahat etmiyor bir türlü sizin kızınız neler yapabiliyor mesela
Çocukların kiyaslanmasini doğru bulmadığım için söylemeyeceğim. Çünkü benim kızımin alkış yapması şuan sizin için bir kriter olmamalı. Sizin ciddi sebepleriniz var mı otizm için. Varsa da yoksa da bir doktora gösterin içinizi kemirmesin bu şüphe. Ama henüz tanı için cooook erken

Evet ama alkış bay bay yapmaması adına bakmaması beni çok üzüyor
Bu iki kriterden yola çıkarak otizm şüphesi duymanız sadece vehim.
Otizm teşhisi koymak için ne belirtiler yeterli,
ne de çocuğunuzun yaşı uygun.

Çocukların kiyaslanmasini doğru bulmadığım için söylemeyeceğim. Çünkü benim kızımin alkış yapması şuan sizin için bir kriter olmamalı. Sizin ciddi sebepleriniz var mı otizm için. Varsa da yoksa da bir doktora gösterin içinizi kemirmesin bu şüphe. Ama henüz tanı için cooook erken
Bilmiyorum belki de benim ondan beklentilerim yüksek belki de normaldir gelişimi tavırları zaten evhamlı bir yapım var internette araştırınca da bunlar çıkınca çok endişeye kapıldım

2 yaşına kadar sıfır ekran olmalı. Çocuğu oyalamak için illa park olması şart değil. Çıkın dışarı taşları inceleyin böcekleri kuşları inceleyin. Yürüsün temiz hava alsın. Evde yapabileceğiniz bir sürü etkinlik var. Ev işi yemek yapmak için tv açmayın çocuğa. Özellikle reklam izletmeyin geçişler hızlı olduğu için çok zararlı. Otizm tanısı için henüz erken olabilir. Ama bir çocuk psikiyatrisi ile görüşebilirsiniz.

bana normal geldi bebeğiniz. oğlum 2 yaşını biraz geçti yani yeni geçtik o zamanlardan problem olduğunu düşünmüyorum açıkçası ama tabiki doktora gidin size en doğru bilgiyi o verir. sadece stres yapmayın. renkli kitaplar şarkı söylemeniz kurmalı oyuncaklar ilgilerini çekiyor gerçekten parmak ve el kuklaları sizde yapabilirsiniz. çoraplardan yapanlar biliyorum.

Evet biliyorum zararlarını ben gündüzleri çok açmıyordum ama eşim gelince o açıyordu şimdi hiç açtırmıyorum umarım sadece yanlızlıktan sosyalleşemenektendir
13 aylık bebeğin sosyalleşmeye şuan ihtiyacı yok. Oyun oyun oyun. Bebeğinizle bol bol oyun oynayın. Bakın nasıl etki edecek kısa sürede.

bana normal geldi bebeğiniz. oğlum 2 yaşını biraz geçti yani yeni geçtik o zamanlardan problem olduğunu düşünmüyorum açıkçası ama tabiki doktora gidin size en doğru bilgiyi o verir. sadece stres yapmayın. renkli kitaplar şarkı söylemeniz kurmalı oyuncaklar ilgilerini çekiyor gerçekten parmak ve el kuklaları sizde yapabilirsiniz. çoraplardan yapanlar biliyorum.
Teşekkür ederim içimi rahatlattınız tabibi uzmana götürücem ama benim gibi bu yollardan geçmiş annelerin tavsiyelerini duymak bana iyi geldi

Evden tv kaldırmak çözüm değil. Çözüm çok fazla maruz bırakmamak. Çocuğa laf geçiremiyorum, ağlıyor diye tv kaldırmak maalesef çözüm olmuyor. Bizim ki 9 aylık tv dikkatini pek çekmiyor. Bazen acaba dikkatini çok çekmemesi anormal mi diye düşünüyorum ama motor gelişimi, tepkileri gayet normal. İki defa tablet çok ilgisini çekti, ekrana birkaç defa vurdu. Elinde bir oyana bir bu yana çevirdi, koltuğa pat pat vurdu ve bıraktı. Bizim ki sadece şarkı çok seviyor, tvnin uygulamasından arkadaşım eşek veya la danse des canards açıyorum tv ile ilgilenmiyor dans etmeye başlıyor. Poposunu, başını sallıyor, bacaklarını aşağı yukarı hareket ettiriyor. Ben nadiren tvden nflix izliyorum. O da bizim ki bayılıyor koltuğun sırtına tutunup camdan dışarıyı izlemeye, ben de o sırada izliyorum o sıkılana dek. İlgisini çeken tek şey dizinin başlangıcında çıkan platformun ismi ile birlikte çıkan ses oluyor ya da dikkatini başka bir ses çekerse bakıyor ve geri cama dönüyor. Benimkinde mi bir anormallik var acaba? 🤔

Etrafı incelemeye bayılıyor. Evin içinde de yeni şeyler keşfedince çok mutlu oluyor.

Otizm i cok arastirmis biri olarak, minimum 18 aydan once cocuklarin stabil olmadigi icin degerlendirmeye acik olmadigini gordum.

1 ayda bile inanilmaz degisimler yasiyor cocuklar inanin, bence 18 aya kadar zaman taniyin evladiniza.

Otizm i cok arastirmis biri olarak, minimum 18 aydan once cocuklarin stabil olmadigi icin degerlendirmeye acik olmadigini gordum.

1 ayda bile inanilmaz degisimler yasiyor cocuklar inanin, bence 18 aya kadar zaman taniyin evladiniza.
Ben çok evhamlı bir yapıya sahibim o yüzden şuna erken olduğunu bilsem de araştırmadan uzmana gitmekten kendimi alıkoyamıyorum

her seslendiginizde bakmaz ki isine gelince bakar o aylarda baska seylere odak artinca 20 kerede soyleseniz bakmaz
benim kizim bir cekmece karistirmaya baslasin sen arkada istersen amuda kalk yinede bakmiyo keşif yapacak
ama dikkatini cekecek sekilde mesela sessizce adini soyledigimde hemen doner bakar yapma dediginiz seyleri anlamiyormus gibi defalarca yapar

her seslendiginizde bakmaz ki isine gelince bakar o aylarda baska seylere odak artinca 20 kerede soyleseniz bakmaz
benim kizim bir cekmece karistirmaya baslasin sen arkada istersen amuda kalk yinede bakmiyo keşif yapacak
ama dikkatini cekecek sekilde mesela sessizce adini soyledigimde hemen doner bakar yapma dediginiz seyleri anlamiyormus gibi defalarca yapar
Evet aynı şekilde benim oğlumda dikkatini çekecek değişik tonda seslenirsem Güler ve hemen bakar bu normal bir şey o zaman

Öncelikle merhaba biliyorum konunun yeri burası değil ama bir süre kalmasını rica ediyorum.
Soruma geçersek oğlum 13 aylık oldu yürüyor 11 aylıktan beri ama adını seslendiğimizde nadir bakıyor,göz temasımız var ama tanımadıklarına yok özellikle erkeklere gitmeyi sevmiyor kadınlara gidiyor gülüyor ve bakıyor. Bunun dışında al ver yapıyor alkış bay bay yapmıyor bir türlü öğretemedim ama mesela arabalarıyla düzgün oynar çorabını çıkardığımda ayağına giymeye çalışır kendisi.
Bunun yanı sıra çoğunluk evdeyiz burası köy gibi bir yer yaşıt çocuk park vs.yok sosyal olarak eksik kaldık ve tv reklam izlemeyi çok seviyor elinden geldiğince açmamaya çalışıyorum.
Yarın bir çocuk psikoloğuna götürücem ama yine de sizlere sormak istedim çok endişeliyim aynı şeyleri yaşamış olan varsa lütfen bana şunları şunları yap desin
Psikolojik danışman olarak yazıyorum, tv ve reklamı sıfırlayın ve çocuğunuzun yaşına-ayına uygun çocuklar bulup iletişim kurmasına destek olun.

Evet aynı şekilde benim oğlumda dikkatini çekecek değişik tonda seslenirsem Güler ve hemen bakar bu normal bir şey o zaman
yani biz kocaman insanlariz biz bile biseye odaklaninca kimse rahatsiz etmesin isteriz bazen duymazdan geliriz degilmi
onlarin suan keşif zamani bireeyler yapmaya calismasi ve bunun icin oyalanmasi sizin adini soylemenizden daha onemli
evde skildigini dusunuyosaniz olta falan yapip kavonaz kapaklariyla balik falan tutturun
legen ve kasiklarla davul calmaya bayilirlar birakin kurcalasin kesfetsin kendine zarar vermeyecek herseyi minciklasin

otizimde en önemlisi göz teması ve adına bakma olarak biliyorum ama gene de bi uzmana götürmekte fayda var

Back
X