Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Baltalı yazacaktım, ballıca yazdım. Baltalı iyi fakat pahalı. Yarım kilosu 3,75 buradaki migrosta. Keçi sütü bizde oldukça farketti. Keçi sütünden sonra göz kontağımız normale döndü.

Baltalı yazacaktım, ballıca yazdım. Baltalı iyi fakat pahalı. Yarım kilosu 3,75 buradaki migrosta. Keçi sütü bizde oldukça farketti. Keçi sütünden sonra göz kontağımız normale döndü.

tamam cnm saolasın bide bişey daha sorcam balık yağı veriyormusun faydası var diyolar zeka gelişimi hafıza için ben arada veriyorum

tamam cnm saolasın bide bişey daha sorcam balık yağı veriyormusun faydası var diyolar zeka gelişimi hafıza için ben arada veriyorum
Günlük olarak vermeye çalışıyorum. Ayrıca chlorella ve spirulina diye adlandırılan iki japon yosunu var onu da meyve püresinde vermeye çalışıyorum. Onun dışında authia adında kremi var onu sürmeye çalışıyorum. Bunları Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın makalelerinden okudum. Bir de banyo yaparken epsom tuzu atıyorum suya. Benzer yöntemleri yabancı forumlarda da okudum.

Ben açık satılan İnek sütü vermiyorum.Kabız yapıyor hemen,1 hafta keçi sütü 1 haftada pastarüze süt verebiliyorum.keçi sütü öğrendiğim kadarıyla 1 hafta verip 1 hafta vermemen gerekiyormuş .Besin değri çok yüksek olduğundan ağır gelebilirmiş,Hatta bi biberon değilde 1 çay bardağın yarısı kadar veren arkadaşlarım var.

Bilginize.....

teşekkür ederim. bizimki inek sütüne alışkın kabız olmuyor çok şükür ama keçi sütü ağır gelebilir ilk defa vericez çünkü dikkat ederiz muhakkak.

bu saydıklarını ilk defa duydum ne gibi faydaları var yazabilirmisin? bide nerde satılıyor?

Son düzenleme:
arkadaşlar bu rapor gerçekten kalkıyormu böyle örnekler varmı etrafınızda ..bide ben rapor alsam anaokuluna bildirmek zorundamıyım öğretmenimizden pozitif elektrik alamıyoruz oğlumla ilgili bu anaokulu ne kadar önemli değiştirmelimiyiz okulu öğretmeni yada,, benmi büyütüyorum anlatayım size siz akıl verin bana doğru olanı tavsiye edin ..en baştan başlayayım okulun kaynaştırma haftası ilk gün gittik 1 saat oğlum ağladı .ertesi günler gidemedik hastalık falan filan neyse bunlar liste verdi aldık malzemeleri bu hoca oğlumu daha bir saat görmesine rağmen malzemeleri götürünce aaa siz demi aldınız dedi keşke almasaydınız sizin çocuğunuz zor a benziyor neyse dedi olmazsa geri iade ederiz dedi ..sonra oğlum iki gün ağladı alıştı hemen şimdi ben her gördüğümde fırsat buldukça soruyorum oğlum nasıl neler yapıyor katılma varmı diye bana işte bişey sorarsam örn.hamur istiyormusun yada boya istiyormusun diye sorarsam evet diyo yoksa kendi istemiyor dedi
..yemeğini düzgünce yiyor stajer öğrenci var o dediki bana oğlunuz çok güzel makasla kesiyor boya yapıyor arkadaşlarının çoğundan güzel yapıyor çok iyi dedi.hocada artık parmak oyununa katılıyor sarkılar söylüyor gelişmeler güzel dedi
..neyse biz sınıfta bir kızın annesiyle tanıştık o öğretmeni eve davet etti evde oğlumu sormuş nasıl konuşmuyordu falan diye ona demişki aynı demiş hiç bir gelişme yok beni duymuyor denileni anlamıyor demiş ben buna çok üzüldüm direk bana dese ben zaten oğlumu biliyorum durumunu kendisine anlatmışım her fırsatta soruyorum..bide okulda yapılan faaliyetlerde mesela uğur böceği yapmışlar oğlumun yaptığını veriyorlar ne göz var ne kulak başka öğrencilerinkine bakıyorum anten yapmışlar göz yapışmış aynı şeyleri ben de aldım benim oğlumun getirdiği hiç bişeyde göz yok öbürlerininki kurdelalı boncuklu tüllü müllü bizimki sadece bir kafa birde gövde başka bişey yok oğlumun yanında durupta hadi gözüde yapıştıralım falan deseler yapar benim oğlum oğlumu tanıyorum iyi kötü ben ne yapacağım bilemiyorum okulu değişmeyi bile düşünüyorum sırf bu yüzden evden bile taşınabilirim akıl verin benmi büyütüyorum ..

Kızlar aynı sıkıntıyı bende çekiyorum.Çok araştırdım REM.Rapor işlemiyor diyor.iyi olunca kalkıyor diyor ama inan mayın.Remde çalışan bi öğretmen bana o raporun kalkmadığını söyledi.ben istemezmiyim çocuğumu rem'dede eğitim alıp bişeyler daha öğrenmesini ama malesef bu konuda cesaretim yok.

rapor 6 aylık 1 senelik yada 2,3 senelik diye verilir,Hafiften ağıra kadar artıyor senesi.çocuk tam sağlığına kavuştuğu zaman evet devlet raporu sadece İPTAN ediyor.yani geçmişinde birşekilde biyerlerde saklanıyor o rapor.

Raporu araştırma hastanesi verebiliyor.Çocuk heyete çıkması gerekiyor.doktor raporu veriyor.kurum tabi devletten para aldığı için bizim gibileri havada kapıyor.

bu saydıklarını ilk defa duydum ne gibi faydaları var yazabilirmisin? bide nerde satılıyor?

bunların hepsini beslenmebulteni.com'dan öğrendim. Ahmet Aydın'ın sitesi orada keçi sütü hakkında da oldukça yararlı bilgiler var. Siteyi mutlaka bir incele derim. Otizm ve beslenme konusunda Türkçe olan sayılı kaynaklardan biri bence.

Keçi sütü inek sütü kıyaslaması

Keçi sütü kazein açısından inek ya da sütünden birçok unsurları açısından farklıdır;
1) İnsan sütünün tümü hidrolizedir (sindirilmiştir). Keçi sütünde bu oran %98 iken, inek sütünde daha düşüktür (%76-90). Hidrolize kazeine karşı kazomorfin molekülleri oluşma olasılığı daha düşüktür.

2) Keçi sütü anne sütü gibi kazein-2 ağırlıklıdır. Halbuki inek sütü kazein-1 ağırlıklıdır. Otizm, diyabet ve çeşitli alerjik hastalıklar kazein-1 ile ilişkilidir.

3) Keçi sütünün kısa zincirli yağ asitleri ve gliserolü inek sütünkinden daha fazladır. Bu özellikler çocuk beslenmesi acısından çok önemlidir.

4) Keçi sütü anne sütü gibi alkali niteliktedir. İnek sütü asit niteliktedir. Özgür dolasan ineklerin sütleri nispeten nötrdür. Otlakta beslenmemiş ineklerden elde edilen, hele de pastörize ve homojenize sütler potasyum ve magnezyum gibi alkali yapıcı mineralleri kaybettiği için daha asidik olur. Asit süt bakteri, mantar ve virüslerin üremesini artırdığı gibi osteoporoz eğilimini de artırır.

5) Günümüzde tüketilen sütün %90’indan fazlası inek sütüdür. Koyun ve keçi sütleri endüstriyel olmadığı için daha az üretilir. Keçi koyundan da farklıdır. Çok dik yerlere çıkar ve en körpe otları ve filizleri yer. Bu nedenle vitamin ve mineral acısından diğer hayvan sütlerinden çok daha zengindir, dolayısıyla da daha sağlıklıdır.

Bu arada hayatin ilk yılı içinde inek sütünün önerilmemesi demir eksikliği ve alerji oluşturabilmesidir. Keçi sütünün folik asit eksikliği oluşturduğuna ait söylemler ise fazla abartılıdır. Çünkü keçi sütunun folik asit içeriği insan sütündekinden pek de farklı değildir. Keçi sütünün daha çok kullanıldığı yörelerde, daha çok kansızlık olduğuna dair hiçbir yayın yoktur.

Keçi, deve, at sütü kullanılacaksa sürün süt şeklinde değil yoğurt, kefir, peynir gibi fermente şekillerinin tüketilmesidir. Çünkü fermente süt ürünlerinde kazeinin önemli bir bölümü hidrolize olur.

Kaynak: beslenmebulteni.com

tamam cnm çok saol bakıcam hemen bide bişey daha sorucam 2 gündür keçi sütü veriyoruz öğlen saatlerinde yalnız çok fazla uyuyor mesela dün 2de uyumuş 5buçukta zor uyandırdım keçi sütü uyku yaparmı? bundan sonra gece yatmadan vericez gündüz vermiycez

Uyku ile keçi sütü arasında bizim farkettiğimiz bir durum olmadı. Ama şunu kesin söyleyebilirim keçi sütü bizde göz kontağını oldukça farkedilecek derece artırdı

Uyku ile keçi sütü arasında bizim farkettiğimiz bir durum olmadı. Ama şunu kesin söyleyebilirim keçi sütü bizde göz kontağını oldukça farkedilecek derece artırdı

bizde göz kontağı hep vardı zaten o konuda sıkıntı yok beni en çok düşündüren cümle kuramaması parmak ucunda yürümesi bide arada (özellikle sevindiğinde) anlamsız çığlıklar atması bunlarıda zamanla aşıcaz inş.

Bu arada keçi sütünü verirken buzdolabından soğuk olarak biberona doldurup üzerine biraz kaynar su ilave ederek hem yoğunluğunu azaltmış hem de biraz ısıtmış oluyoruz. Bu şekilde çok ağır olmuyor. Beşte bir oranında su eklemekteyiz her seferinde

hmm biz direk verdik 2 gün boyunca ısıtıpta söylediğin iyi oldu bundan sonra dikkat ederiz bizde saolasın

Sevinçli anında anlamsız çığlıklar ve kol çırpma, cümle kuramama, yeni kelimeler ekleyememe ya da zor ekleme biz de de var.

Yine de sevindiren gelişmeler yok değil. Bizi çağırırken son bir aydır elimizden tutup çektiğinde "geleyim mi" diye sorduk. Son bir haftadır eliyle gel işareti yaparak "deeel" demesi bizi bitiriyor :)

aynen cnm bizdede öyle gelişmeler var yeni kelimeler öğreniyor ama cümle yok malesef o da olacak inş. sizinki kaç aylıktı? biz dün 26. ayımızı doldurduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…