- 18 Eylül 2013
- 41
- 9
- 18
- 35
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.761
teşekkür ederim canım bende haftasonu kipadan baltalı marka keçi sütü buldum 5.99 tl baya pahalı markayı ilk defa duydum güvenilirmi acaba? bugün denemeye başlıycaz bakalım içecekmi hanfendi. kutu sütü bizde almıyoruz köyden inek sütü alıyor annem yoğurduda kendi mayalıyor onlardan verdik hep bugüne kadar ama keçi sütünüde sorup getirticem yakın köylerden bulurum elbet.
Baltalı yazacaktım, ballıca yazdım. Baltalı iyi fakat pahalı. Yarım kilosu 3,75 buradaki migrosta. Keçi sütü bizde oldukça farketti. Keçi sütünden sonra göz kontağımız normale döndü.
Günlük olarak vermeye çalışıyorum. Ayrıca chlorella ve spirulina diye adlandırılan iki japon yosunu var onu da meyve püresinde vermeye çalışıyorum. Onun dışında authia adında kremi var onu sürmeye çalışıyorum. Bunları Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın makalelerinden okudum. Bir de banyo yaparken epsom tuzu atıyorum suya. Benzer yöntemleri yabancı forumlarda da okudum.tamam cnm saolasın bide bişey daha sorcam balık yağı veriyormusun faydası var diyolar zeka gelişimi hafıza için ben arada veriyorum
Ben açık satılan İnek sütü vermiyorum.Kabız yapıyor hemen,1 hafta keçi sütü 1 haftada pastarüze süt verebiliyorum.keçi sütü öğrendiğim kadarıyla 1 hafta verip 1 hafta vermemen gerekiyormuş .Besin değri çok yüksek olduğundan ağır gelebilirmiş,Hatta bi biberon değilde 1 çay bardağın yarısı kadar veren arkadaşlarım var.
Bilginize.....
Günlük olarak vermeye çalışıyorum. Ayrıca chlorella ve spirulina diye adlandırılan iki japon yosunu var onu da meyve püresinde vermeye çalışıyorum. Onun dışında authia adında kremi var onu sürmeye çalışıyorum. Bunları Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın makalelerinden okudum. Bir de banyo yaparken epsom tuzu atıyorum suya. Benzer yöntemleri yabancı forumlarda da okudum.
Bu arada elifffff arkadaşım nerelerdesin foruma artık girmiyorsun galiba merak ettim oğlun nasıl?[/QUOTE
merhaba ben foruma giriyorum ama kısa kısa bakıp çıkıyorum ara ara uzun zamanım olmuyor girmek için ..oğlum iyi çok şükür ana okuluna gidiyor artı 2 saat haftada özel ders aldırıyoruz ..aslında ilerleme iyi ama hocamız bize rapor alıp daha fazla eğitimden faydalanması için ısrar ediyor..o neden le rapor alıcaz galiba.
yarın hatta psikiyatri randevumuz var. benim oğlumun evde konuşmasında hiç sıkıntı kalmadı aslında ama dışarda hiç konuşmuyor evde söylediklerini dışarda kimsenin yanında söylemiyor..yani bizim sorunumuz sosyallik örneğin ''baba işe gitti ,baba televizyon izliyor geçenlerde çikolata dedi bana ben de.. istiyorum de dedim demedi istiyorum demezsen vermem dedim demiyor inadından bir saat ağladı vermedim sonunda istiyorum dedi sevinç gösterileri yaparak verdim..
şimdi hemen çikolata istiyorum yumurta istiyorum bilgisayar istiyorum bilgisayarı ben alınca geliyor oynicam diyor .şakır şakır istiyor.:),
parka gidelim diyo gittiğimiz yerde sıkılınca eve gidelim,, bana ver, o benim ,anne kalk, baba kalk ,çekil. eskiden sadece baba derdi şimdi babam ,annecim bi sahiplenme başladı :)..acıktım yemek, yatarken kitap okusana diyor..çok seviyor kitabı "
okulda parmak oyunu öğrenmiş nerdesin burdayım nasılsın efendim teşekkür ederim parmak kaç baştan sona söylüyor.dışarıda kimseye bişey demiyor okulda da öyle bizimle olan iletişimini öğretmenle de kursa çiş bile demiyor sabah 8 de götürüyorum 12.30 da alıyorum beni görür görmez çiş diyor tuvalete kaçıyor o saate kadar tutuyor kendini ne yapacağız bilmiyorum bu konuda .makas tutamıyordu artık kesiyor şekilleri kesmeye başladı ..el yıkama diş fırçalama önce tükürmeyi beceremiyordu artık yapıyor üstünü giyme soyunma hepsini yapıyor sadece ayakkabı giymiyor ..oda tembellikten konu çocuk olunca cümleler uzayıp gidiyor kusura bakmayın uzatmışım..:)
bu saydıklarını ilk defa duydum ne gibi faydaları var yazabilirmisin? bide nerde satılıyor?
bunların hepsini beslenmebulteni.com'dan öğrendim. Ahmet Aydın'ın sitesi orada keçi sütü hakkında da oldukça yararlı bilgiler var. Siteyi mutlaka bir incele derim. Otizm ve beslenme konusunda Türkçe olan sayılı kaynaklardan biri bence.
Uyku ile keçi sütü arasında bizim farkettiğimiz bir durum olmadı. Ama şunu kesin söyleyebilirim keçi sütü bizde göz kontağını oldukça farkedilecek derece artırdıtamam cnm çok saol bakıcam hemen bide bişey daha sorucam 2 gündür keçi sütü veriyoruz öğlen saatlerinde yalnız çok fazla uyuyor mesela dün 2de uyumuş 5buçukta zor uyandırdım keçi sütü uyku yaparmı? bundan sonra gece yatmadan vericez gündüz vermiycez
Uyku ile keçi sütü arasında bizim farkettiğimiz bir durum olmadı. Ama şunu kesin söyleyebilirim keçi sütü bizde göz kontağını oldukça farkedilecek derece artırdı
tamam cnm çok saol bakıcam hemen bide bişey daha sorucam 2 gündür keçi sütü veriyoruz öğlen saatlerinde yalnız çok fazla uyuyor mesela dün 2de uyumuş 5buçukta zor uyandırdım keçi sütü uyku yaparmı? bundan sonra gece yatmadan vericez gündüz vermiycez
Bu arada keçi sütünü verirken buzdolabından soğuk olarak biberona doldurup üzerine biraz kaynar su ilave ederek hem yoğunluğunu azaltmış hem de biraz ısıtmış oluyoruz. Bu şekilde çok ağır olmuyor. Beşte bir oranında su eklemekteyiz her seferinde
Sevinçli anında anlamsız çığlıklar ve kol çırpma, cümle kuramama, yeni kelimeler ekleyememe ya da zor ekleme biz de de var.bizde göz kontağı hep vardı zaten o konuda sıkıntı yok beni en çok düşündüren cümle kuramaması parmak ucunda yürümesi bide arada (özellikle sevindiğinde) anlamsız çığlıklar atması bunlarıda zamanla aşıcaz inş.
Sevinçli anında anlamsız çığlıklar ve kol çırpma, cümle kuramama, yeni kelimeler ekleyememe ya da zor ekleme biz de de var.
Yine de sevindiren gelişmeler yok değil. Bizi çağırırken son bir aydır elimizden tutup çektiğinde "geleyim mi" diye sorduk. Son bir haftadır eliyle gel işareti yaparak "deeel" demesi bizi bitiriyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?