- 11 Haziran 2012
- 2.114
- 1.409
- 198
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.741
Benim oğlum dönen cisimlere merakı yok,,ince motorları,kalın motorları çok iyi,göz temasımız süper.(Önceden kesinlikle bakmazdı)
eve gelen misafirleri görünce çok seviniyor.kalabalık ortamlarda çok rahat kesinlikle rahatsız olmuyor,suyu çok seviyor,küvette saatlerce oynar,arabayla gezmeye bayılıyor,inatçı bir çocuk değil.
Lakin konuşmuyor(kendi dünyasında yaşıyor,kreşte arkadaşlarıyla oynamıyor,bir köşede tek başına oturuyor,yeni yeni anne,baba,dede demeye başladı ama sık demiyor,bazen dalıyor tek bir noktaya.daldığı an dikkatini başka yere çekmeye çalışıyom hemen toparlıyor,bazen aaaaaaa diye ses çıkarıyor,bazen o kadar akıllıca davranıyorki babası ve ben bunu omu yaptı diyip birbirimizin suratına bıkıyoz.akılda hiç birşey yok.götürdüğüm profesör benim oğlum gibi bir çocuğun daha ona geldiğini ve şuan matematikte okul birincisi olduğunu söyledi.ama peşini bırakmayın bu çocuk kendi dünyasından çıkmış artık siz de sıra öğretin herşeyi söyleyin dedi.şimdi bişeyler demeye çalışıyor kendi dilince her dediğinde anlıyormuş gibi evet oğlum haklısın oğlum afferim benim oğluma diyip onu pekiştiriyorum ve ben öyle dedikçe kendi güveni daha fazla oluyor.sizde öyle yapın arkadaşlar,
Bu arada keçi sütüne başladık tavsiye ederim araştırmalarıma göre çok iyi bir sütmüş.
Benim Oğlum 3. yaşında ocak ayından beri götürmediğim doktor kalmadı konulan teşhis yalancı otizm.İyi bir eğitimle terapiyle düzeleceğini söyledi profesörümüz.Lakin bir konu hakkında bilgilenmek istiyorum.Taklik becerici çok iyi,babasının yürüme taklitine varana kadar,yüz mimiklerimize kadar çok güzel taklik yapıyor.Eve gelen özel hocamız taklit becerisi çok iyi sakın korkmayın dedi bize.sizce taklik becerisi iyi olan çocuk toparlarmı bilginiz varmı bu konu?????
zor bir dönemden geçtimizi düşünüyorum.ama bunları atlatacağımızada eminim.Annemler hep güçlüdür,yorulmazlar,bıkmazlar,ne olursa olsun hep bir umutla yaşarlar.
TV.bİZİM HAYATIMIZDANDA ÇIKTI,BİLGİSAYAR,TABLET,TELEFON KESİNLİKLE YASAK.sürekli gezmeye götürüyom.yürütüyom ,gezerken bak bunlar ağaç,aaa kırmızı renkli bir araba geçti diye hep konuşuyorum.Geçenlerde arabayla işe giderken bi pastanede durdum o sıra araba çalışır vaziyette bıraktım el firenini çekip bi baktımki benimki direksiyona geçmiş gazı körüklüyor sabahın körü bir gaz sesi anlatamam:))araba kullanacak aklınca:))
hadi annecim banyoya diyorum tabana kuvvet benim oğlan banyoda musluğu açıp soyunuyor,hadi mutfağa süt yapalım diyom bi bakıyom benim oğlan mutfakta.bunları söylerken göstermeden işaret etmeden sadece sözel söylüyorum ve hemen anlayıp yapıyor.
anne ,baba çok net söylüyor,kulak,burun,göz kaş,dil,diş,saçı sorduğumda hemen gösteriyor.
İnşallah canım Allah burdaki tüm annelere sabır versin,evlatlarımıza şifa versin
Benim Oğlum 3. yaşında ocak ayından beri götürmediğim doktor kalmadı konulan teşhis yalancı otizm.İyi bir eğitimle terapiyle düzeleceğini söyledi profesörümüz.Lakin bir konu hakkında bilgilenmek istiyorum.Taklik becerici çok iyi,babasının yürüme taklitine varana kadar,yüz mimiklerimize kadar çok güzel taklik yapıyor.Eve gelen özel hocamız taklit becerisi çok iyi sakın korkmayın dedi bize.sizce taklik becerisi iyi olan çocuk toparlarmı bilginiz varmı bu konu?????
Özelden mesaj atmıştım ama burdan da yanıtlarsanız sevinirim...
Mesajınızı tekrar okuyup cevap veriyorum buradan, kusuruma bakmayın. Hâlâ mesaj atamıyorum.
Çocuğunuzun dil sorunundan bahsetmişsiniz. Burada size önerim onun konuşmasını düzelterek model olmanız. Ama bunu ona çaktırmadan yapmanız gereken. Yani mesela "Üüm istiyorum." dediğinde "A üzüm istiyorsun. Dur hemen yıkayalım." gibi. Cümlenizin içinde onun yanlış kullandığı kelimeyi düzeltin ama vurgulamayın. Herhangi bir zihin engeli olmadığından çok rahat ilerleme olacaktır. Yanlış kelime kullandığında üzerine gitmeyin, sözünü kesmeyin, onun yerine konuşmayın. Bu onun konuşmaktan kaçınmasını sağlar, zaten onun yerine konuşanlar olacak çünkü bu durumda.
Böyle ses hatalarında bunlar uygulanabilir. Bir de şu var: 0-3 yaş için olan kalın kitaplar ve sözlükler. Bunlara bakarak sesleri vurgulayarak okuyabilirsiniz. Birbirinize okuma saatleri ayarlayın ve okuma saatlerinde bunları çalışın.
Uzmandan yardım almak konusunda ise bence bir üniversitenin özel eğitim bölümüne başvurun. Ankara'daysanız fakültedeki hocalarımdan yardım isteyebilirim. Bir değerlendirilsin profesyonel kişiler tarafından. Sonra ona göre hareket edin. Onlar size ayrıntılı bir bilgi verir ve destek eğitime gerek olup olmadığını anlatırlar.
Kolaylıklar diliyorum.
Vakt ayırdığınız için ok teşekkür ederim...oğlum 26 aylık...son günlerde herşeyi söylemeye çabalıo ama kendi diliyle...istanbulda yaşıyoruz...Çocuk hekimine kntrole götürdüğümde acele etmeyin dedi...Ama akranlarına göre konuşması o kadar geri ki...Bahsettiğiniz sözlüklerden var...Herşeyi tanıyp gösteriyo,ama söylemiyo...Birşey daha soruyum izninizle...Bir çocuğun konuşamamasından ne zaman endişe edilmeli??? Bir de çok tuhaf şeylere ilgisi vr..Mesela elektrik süpürgesi hep ortalarda...Bu normal mi???
Dil için kritik dönem 3-7 yaş aralığıdır. Yani doğumdan yedi yaşına dek dil girdisi alması çocuklar için çok değerli. Ben 6 yaşında olup da hiç kelimesi olmayan çocuklar için geç olduğunu düşünürüm değerlendirme alırken. Şu an kritik dönemde yani çocuğunuz.
Elektriklü süpürgeye ilgisinin olması bir şey ifade etmez ancak siz içiniz rahat etsin isterseniz çocuk doktoru değil de çocuk gelişimcilere değerlendirtin çocuğunuzu. Herhangi bir üniversitenin çocuk gelişimi bölümüne başvurun. Şu an hangi üniversitede var İstanbul'da bilmiyorum. Oradan size bir randevu versinler ve bir değerlendirme alın, içiniz rahat eder. Hem onlar yordamada da bulunurlar, yönlendirirler de. Çocuk doktorundan ziyade bunu önerebilirim. Bir durum varsa erkenden haberdar olmuş olursunuz.
Bence canını sıkacak bir durum yok. Benim kizim 27 aylik ve konuşmadığı şey yok. Sürekli sasirtiyor bizi. Öte yandan abimin kızı tam bir yas buyuk benim kızımdan ve yeni yeni derdini anlatabilmeye başladı. O da çok basit cümlelerle. Bir diğer yeğenim 4 yasında anca konuşmuştu. O yasa kadar sadece anlamsız kelimeler çıkıyordu ağzından. Bu arada ikisi de çok zeki cocuklar. Bence biraz zaman verin.
Bence canını sıkacak bir durum yok. Benim kizim 27 aylik ve konuşmadığı şey yok. Sürekli sasirtiyor bizi. Öte yandan abimin kızı tam bir yas buyuk benim kızımdan ve yeni yeni derdini anlatabilmeye başladı. O da çok basit cümlelerle. Bir diğer yeğenim 4 yasında anca konuşmuştu. O yasa kadar sadece anlamsız kelimeler çıkıyordu ağzından. Bu arada ikisi de çok zeki cocuklar. Bence biraz zaman verin.
Kitaplar okuyorum ,sürekli gezdiriyorum.1 senedir de kreşe gidiyor.yeni yeni arkadaşlar ile ortama katılmaya başlamış.(Öğretmeni söyledi)Bazen normal bir çocuktan farkı yok,ama bazende aaa diye bağırmaıs var(bunun dışında bütün komutları biliyor.oğlum bahçenin kapısı kapat dediğimde koşa koşa gidip kapatıyor.hadi gidiyoz arabaya bin dediğimde ben daha gitmeden kendi arabaya binip kemeri takmaya çalışıyor.İnce ve kalın motorları çok iyi.
Son zamanda bize bişeyler anlatmaya çalışıyor adklhıgthkslpşmjro sşpooımje.gibi anlamsız kelimeler kurup karşıma gelip bana sanki anlatoyor.bende afferim oğlum diyip onu pekiştiriyorum.
sizce bu davranışları yapan çocuk okul zamanına gelinceye kadar düzelirmi ???Birde Hadi anne,Hadi Baba,acıdı,bebek,tetde(teyze)amdaaaaa(amca) demeye başladı:)))
Seninkinede Maşşallah ,dahada iyi olacaklar inanıyorum:))ama bizde tv.yok açmıyorum benimkide bana getiriyor kumandayı aç aççç diye bağırıyor ama açmıyorum.ben keçi sütüne başladım sen kullanıyormusun??? çok faydalıymış.
Büyük marketlerde var haftalık bi arkadaş getiriyor bize,en azından deneyin derim ben,tv açıyorsan kapat bence ilk 1,2 hafta zorlana bilirsin ama alışacak,tv yerine bi kalem ver eline bida kağıt karalasın kağıdı,kitap oku onu oyalayacak başka meşgali bul.
biz tvyi tamamen kesemedik malesef arada çok azda olsa açıyorum mecbur kaldığım zamanlarda. keçi sütü deilde inek sütü veriyoruz köyden geliyor siz nerden alıyorsunuz marketlerde varmı keçi sütü?
Et balık kurumunda Atatürk orman çiftliği marka var, ayrıca migrosta da hem AOÇ hem de ballıca marka var. Bir de carrefoursa da ve bazı marketlerde de oluyor. Biz Çatalca'dan kilosu 3 TL'ye alıyorduk ama kış geldiği için bitti süt. Şimdi mecburen AOÇ şişe keçi sütü alıyoruz. Migros'a da gelmeye başlamış 1/2 Litresi Et balık'ta 2,75 migrosta 2,49 olması lazım. İnek sütünü keçi sütü hiç bulamazsak mecburen veriyoruz. Kutu süt ise asla vermiyoruz hatta pasta börek yapımı dışında eve almıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?