Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
teşekkür ederim cevabınız için. Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. Mevzu katı yemek ya da çiğnemek mevzusu değil kesinlikle çünkü benim oğlum da fındık yiyo tıkır tıkır..

Diğer konuları bir şekilde aşsak da bu bizi ömür boyu zorlayacak bir bozukluk olabileceği için kendi haline bırakmamaya karar verdik. Önümüzdeki hafta oyun grubuna başlıyor yalnız öğle saatinde de orada olacak ve yemeğe katılacak. Daha doğrusu diğer çocuklar yerken o da diğerlerini besleyecek, kaşıkla çatalla falan oynayacak. Gerçi kreş 1 süre sonra yemek yemeye alıştırabileceğine dair çok iddialı ancak özel durumumuzu anlamadıklarından eminim dolayısıyla ne yazık ki hiç inancım yok lakin yine de umuyorum ben haksız çıkarım. 1 ay da kreşte deneyip başarısız olduktan sonra, daha fazla vakit kaybetmeden terapiye başlatmayı düşünüyorum. Bugüne kadar erken müdahale ettiğimiz tüm aksaklıkların neredeyse %90 önüne geçmeyi başardık. Sanırım bunun için de zaman kaybetmemekte fayda var. Sizleri de durumdan haberdar ederim.

Umarım siz kreşte benim umduğum ama bulamadığım sonuca uğramazsınız .. Benim oğlum biraz inat. Yani kreşte uğraşsalar bile bir sonuc elde edemedik. Zaten onlarda öğle arası yarım saatlik yemek arasinin belki 10 dk si birşeyler yedirmek icin uğraşıyorlar. Alışır burda dedikleri diğer cocuklarında yediğini görürse oda yer mantığı. Ama zaten model alma kabiliyeti olsa birçok sorun cozulurdu. Dediğiniz gibi bizim özel durumumuz onlar icin çok birşey ifade etmiyor.Galiba istanbulda yasıyorsunuz. Çok imreniyorum bu acıdan size .. Kreş ,terapi merkezleri,rehabilitasyon merkezleri,kamplar vs vs.. Yani seçme hakkı tamamen siZin.. Ben burda maalesef bu çeşitlilikten yoksun oldugum icin elde olanlar ile yol almaya çalışıyorum.. Ve su ana kadar "evet iste doğru adres" diyebilecegim bir kişi ,kreş ya da merkez bulamadım. Sanırım yeme problemleri icin terapi aldıracaksınız. Inşallah guzel sonuclar alırsınız banada öncü olursunuz bende çıkar gelirim :) Sizi ve gelişmelerinizi merak icinde takip edip bekleyeceğim. QUOTE=YaprakCls;32906211]teşekkür ederim cevabınız için. Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. Mevzu katı yemek ya da çiğnemek mevzusu değil kesinlikle çünkü benim oğlum da fındık yiyo tıkır tıkır..

Diğer konuları bir şekilde aşsak da bu bizi ömür boyu zorlayacak bir bozukluk olabileceği için kendi haline bırakmamaya karar verdik. Önümüzdeki hafta oyun grubuna başlıyor yalnız öğle saatinde de orada olacak ve yemeğe katılacak. Daha doğrusu diğer çocuklar yerken o da diğerlerini besleyecek, kaşıkla çatalla falan oynayacak. Gerçi kreş 1 süre sonra yemek yemeye alıştırabileceğine dair çok iddialı ancak özel durumumuzu anlamadıklarından eminim dolayısıyla ne yazık ki hiç inancım yok lakin yine de umuyorum ben haksız çıkarım. 1 ay da kreşte deneyip başarısız olduktan sonra, daha fazla vakit kaybetmeden terapiye başlatmayı düşünüyorum. Bugüne kadar erken müdahale ettiğimiz tüm aksaklıkların neredeyse %90 önüne geçmeyi başardık. Sanırım bunun için de zaman kaybetmemekte fayda var. Sizleri de durumdan haberdar ederim.[/QUOTE]

evet İstanbul'dayım. İmkanlar açısından haklısınız, en azından alternatiflerimiz çok çeşitli burada. Siz neredesiniz?

[/QUOTE]

merhaba..Evet ben de yankı bey'in muayene ücretini duyunca şok oldum.Bence de daha uygun ve faydalı olabilecek bir doktor vardır.Bence önemli olan sürekli aynı doktora takip ettirebilmek.Bu anlamda iyi bir doktor bulmak.Doktor görüşmelerinden sonra haberlerinizi bekliyoruz...

Merhaba arkadaslar..bizde sali gunu egitime basliyoruz.sevineyim mi uzuleyim mi bilemedim.duygularim karmakarisik...insallah Uzun surmez by donem (

merhaba gamze zeynep..Bence sevinmelisin.Çocuğun için yapılması gerekenleri yapıyorsun.Eğitimin faydasını gördükçe iyi başlamışım,Hatta keşke daha önce başlasaydım diyeceksin.Sonuçta eğitimin hiçbir zaman zararı olmaz bence...

evet İstanbul'dayım. İmkanlar açısından haklısınız, en azından alternatiflerimiz çok çeşitli burada. Siz neredesiniz?
[/QUOTE]
Ben Kayseri'deyim..Ankara'ya iki ayda bir ya da fırsat oldukça iyi bir merkezin şehir dışındakiler için uyguladığı programlara götürüyorum. onun dışında burda da evde özel eğitim+kreş dvam ediyorum..

merhaba...prof.yankı yazgan;otizm tanılı çocukta ilk basamakta yoğun özel eğitim uygulanmadan kreş/yuvadan bir yarar beklemeyin....evet bizim çocuklarımızın örnek model alma konusunda zayıf oldukları için kreşin faydasını bir çoğumuz göremedik bizde dahil.çocuk hala neler olduğunun bilincinde değilki fayda görsün,çevreye olan ilgi kısıtlı,öğrenmeye isteklilik yok doğal olarak netice bu..ama arkadaşlar şu bir gerçekki son zamanlarda bu durumda olan o kadar çocuk varki (özellikle a tipik)spektrumda çok fazla çocuk var.ve bunun bir çoğu aşılıyor bundan emin olun.geçmiş modellere bakınca bu sonuç çıkıyor..

Yanlış anlaşılmayım..Yankı Bey'in birikimine ve deneyimine güvencim var. Ama aynı birikimde,aynı beceride,aynı üne sahip insanların yaptıklarıda ondan farklı değildir düşüncesindeyim. iki buçuk katı ücret belirlemek biraz ego olsa gerek diye düşünüyorum. Nahit Hanım ve Barış bey ile kontrollerimizden sonra takip için birine karar vereceğiz. Çok teşekkürler..Dua edin bize :)

merhaba...Benim kzımda hep tv ile yemek yiyordu.Ama bu şekilde ne verirsen yiyordu sorun çıkmıyordu yeterki tv olsun ya da elinde bir oyuncak.Tabi ki bu böyle devam edemezdi:)Çünkü biryere gittiğimizde aç kalıyordu.Restoran da,misafirlikte vs. hiçbirşey yemiyordu.Zaten sıkıntıları ortaya çıkınca tv tamamen hayatımızdan çıkardık.Ve yavaş yavaş yemeye başladı.Şimdi çok güzel yiyor ama seçici.Pilav,makarna,çorba,sulu köfte,kuruyemiş,patates ve meyve çok seviyor.ama tavuk,kuru köfte onları pilavla karıştıtıp yedirebiliyurum.Sebze yemiyor.Kahvaltıyı da karışım yiyor.Peyniri ayrı yediremiyorum.Süt de çok sevmiyor.Ama yoğurdu çok seviyor.Kreşe başladığından beri yemek konusunda çok gelişme oldu.Bunları kendi yemeğe başladı.Sofra kurulunca hemen oturuyor.Sevdiği şeyleri hemen kendi yemeğe başlıyor.Siz terapiye başladığınızda neler yaptığınızı paylaşabilir misiniz?Bizim iyi terapislere ulaşmamız maalesef çok zor.Burada iyi eğitimcilere hemen ulaşılamayor.Araştırma halindeyim ben de ...

Istanbul dışında oturan herkes için söylüyorum ki buraya gelip gitmeniz gerekirse, evimde her şekilde sizi ve ailenizi misafir edebilir, elimden geldiğince sağa sola gitmek için yardımcı olmaya çalışabilirim bilginiz olsun.

Çok teşekkür ederiz...Teklif etmeniz bile yeter çok sağolun..Burdaki arkadaşlarla biribirimizi ve yaşadıklarımızı çok iyi anlayıp destek olmamız çok güzel...

herkese merhabalar..Ahmet Aydının otizme çözüm var kitabını okumanızı öneririm.kitapta çok detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz yada www.beslenmebülteni.com da forumları takip ederseniz bence asıl sorunun temeline ulaşmış olacaksınız.bu çocukların asıl sorununu bilmeden özel eğitim terapiler ile yol almak çok uzun zaman alabiliyor..

Ben Kayseri'deyim..Ankara'ya iki ayda bir ya da fırsat oldukça iyi bir merkezin şehir dışındakiler için uyguladığı programlara götürüyorum. onun dışında burda da evde özel eğitim+kreş devam ediyorum..[/QUOTE]

merhaba aydam.Ankara'daki kısa eğitimlerin faydası oluyor mu?İki ayda bir gitmenin faydasını görüyormusunuz?Ben de Türkiye'nin 3. büyük şehrindeyim İzmir'de ama iyi bir rehabilitasyon merkezi bulamadım.En son daha profesyonel çalıştığını düşündüğüm bir yere başlattım.Eve gelecek bir özel eğitimci arıyorum.İstanbul'da bir duyu bütünleme merkezinde 2 ayda bir 15 günlüğüne getirin bize dedi.Ama değer mi bilmiyorum.Çok yüksek miktarlar istiyorlar ve ben çalışıyorum.O kadar izin alamam....

Arkadaşlar birşey soracağım?Duyu bütünleme eğitimi ile bilginiz varmı?Çok büyük değişiklik yapıyormu biliyormusunuz.

merhaba aydam.Ankara'daki kısa eğitimlerin faydası oluyor mu?İki ayda bir gitmenin faydasını görüyormusunuz?Ben de Türkiye'nin 3. büyük şehrindeyim İzmir'de ama iyi bir rehabilitasyon merkezi bulamadım.En son daha profesyonel çalıştığını düşündüğüm bir yere başlattım.Eve gelecek bir özel eğitimci arıyorum.İstanbul'da bir duyu bütünleme merkezinde 2 ayda bir 15 günlüğüne getirin bize dedi.Ama değer mi bilmiyorum.Çok yüksek miktarlar istiyorlar ve ben çalışıyorum.O kadar izin alamam....[/QUOTE]

Merhaba :)Tamamen sizinle aynı düşünce ile davranarak Ankara'ya götürüyorum bende..Daha profesyonellik.. Götürdüğüm merkez için kefil olurmuyum ? Kayseri'yi düşünürsek %100 olurum. Ama sizin,çocuğunuzun durumu belli eder faydası olup olmayacağını..Ben ilk olarak orada başlattım eğitime.Özel mesaj hakkım olsaydı özelden yazardım adını.Kendi ailemin orda oluşuda tabiki bana güvence oldu.Rahat ettim. ilk orada başladığımız için ilk gelişmelerini görmek beni memnun etti. 25 yıllık falan bir merkez oluşu ve birde daha önce gidenlerin memnuniyetini baz alarak oraya gidiyorum. Komutları orada öğrendi çocuğum (22 aylıktı) Çok sistemli çalışıyorlar. Buraya döndüğümde başladığım eğitimde o düzeni ve sistemi göremeyince biraz tedirgin oldum. her gittiğimizde bir haftalık 15 saat derse giriyoruz..Saat ücretide eve gelen öğretmenimizden daha az.Eve gelene 100 tl veriyoruz orda saat başı 90tl. en azından beden eğitimi derslerine de giriyor orda..Bisiklet sürme becerisi merdiven inme çıkma vs gibi becerileri içinde çeşitli yöntemleri uyguluyorlar.Orda olup günde bir saat götürseydim eminim daha iyi yol alırdık.Dediğim gibi ben kendi şartlarımızı düşününce burdaki eğitime göre Ankara'daki eğitimi daha iyi ve kaliteli buldum.. Burda da şu avantaj var. Eve gelen eğitimcimizi çok sevdiği için ona oyun gibi geliyor. severek isteyerek ders yapıyorlar..Belki Ankara'nın 1 saatte verebildiğini evdeki öğretmenimiz 5 saatte veriyor ama ne yapalım oluru bu ...

Arkadaşlar birşey soracağım?Duyu bütünleme eğitimi ile bilginiz varmı?Çok büyük değişiklik yapıyormu biliyormusunuz.

Şu sıralar bende sürekli bunu araştırıyorum. Diyete ve duyu bütünlemeye kafayı takmış durumdayım. Bu konuda deneyimi olanlar paylaşırsa çok iyi olur.

oğlumun konuşmayla ilgili sorunlarını aşamıyoruz. ekolalisi sürekli devam ediyor. bu konuda bilgisi olanlar varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim. konuşma terapisti bu kaonuda yardımcı olabilir mi ?
uzun süredir bunu araştırıyorm ama elle tutulur birşey bulamadım

merhaba hanımlar kızımla ilgili gelişmeleri yazmak istedim. kelime dağarcığımız baya genişledi ayrıca baba yok pepe yok teyze yok demeye başladı mesela evin içinde baba diye sesleniyor göremeyince baba yok diyor :) eğitim halısı almıştım üzerinde hayvanlar çeşitli simgeler var onları öğrendi hangisini sorsam gösteriyor gel gelelim sayıları sayamıyor sadece biii diyor iki üç diye devamı gelmiyor. bide bu aralar bazı takıntıları var giysilerini bulup getiriyor üst üste de olsa onları giymek istiyor tutturuyor giy giy giy illaki giyecek. tuvalet eğitimi malesef hala veremiyoruz bırakın eğitimi yaptıktan sonra bezini bile aldırmak istemiyor çok agresif oluyor kendini yerden yere atıyor istediği olmayınca konuşmadığı için ne istediğini anlayamıyoruz bazen çok kızıyor o zaman o mu bu mu şu mu kafasını sallıyor değilmiş ne istiyorsun peki kızım diyorum istediğini bulunca susuyor anca ne yapsak ya yarın 27. ayımızı doldurucaz bi pedagoga götürsemmi yoksa gelişmeler güzelmi sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…