- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.881
Kesinlikle aynı sıkıntıları bizde yaşıyoruz.. Ek gıda başladığından beridir oğlum kızıma göre(ikiz) her zaman beslenmede sorun yaşadı.. Bir kere ağzına ekmek kırıntısı dahi gelse boğulacak gibi olurdu.. Tabi Buda benim her yemekte panik yaşamam demekti.. Kızım taneli gıdalara çok rahat geçti.. Şu an biz ne yiyorsak sorunsuzca yer.. Ama oğluma hala bulamaç kahvaltı, az pütürlü çorba, ve katı olupta ağızda eriyen(poğaça,çubuk kraker,kek,köfte elma vs) dışında yediremiyorum. Bendemiydi hata çokmu titiz davrandım acaba diye düşündüğümde Allah'tan ikizi var ve onuda ben yetiştiriyorum diye düşünüp kendimi telkin etmeye çalışıyorum.. 1 aydır kreşe başlattım ama sırf yemek yemiyor ve yediremiyorlar diye tam gün ücreti ödeyip 10 buçukta götürüp 12 buçukta geri alıyorum.. Alışır burda dediler ama maalesef!! Üstelik bizimki uykuda da çok sorunlu. Ayakta sallamaZsam asla uyumaz.. Üstelik geceleride 5-10 kere uyanır ve kendi kendine geri uyuyamaz.. Bütün bunlar kreşe tam gün vermemi güçleştiriyor. Yemek konusunda çiğneme sıkıntısı olsa turşuyu yiyemez değilmi ? Ama kıtır kıtır turşu yerken daha yumuşak birşey versem hemen öğürür.ör:muz. Daha bir gün olsun peyniri domatesi yumurtayı tek yemedi.. Yediremedim.. Pilavı bile robotta çekmişliğim vardır. Birde benim hatam tv karşısında ya da İpad iPhone vs yardımı ile yemek yedirmek oldu. Başka çare bırakmamıştı çünkü bana. O yüzden şimdide masa düzeninde ilgisini çeken birşey yoksa çok zor yemek yedirebiliyorum. Maalesef bu durumda adı konmamış olmasına rağmen içgüdüsel olarak beni bu hastalığa daha çok inandırıyor... Yalnız değilsin yani arkadaşım :)
[/QUOTE]Umarım siz kreşte benim umduğum ama bulamadığım sonuca uğramazsınız .. Benim oğlum biraz inat. Yani kreşte uğraşsalar bile bir sonuc elde edemedik. Zaten onlarda öğle arası yarım saatlik yemek arasinin belki 10 dk si birşeyler yedirmek icin uğraşıyorlar. Alışır burda dedikleri diğer cocuklarında yediğini görürse oda yer mantığı. Ama zaten model alma kabiliyeti olsa birçok sorun cozulurdu. Dediğiniz gibi bizim özel durumumuz onlar icin çok birşey ifade etmiyor.Galiba istanbulda yasıyorsunuz. Çok imreniyorum bu acıdan size .. Kreş ,terapi merkezleri,rehabilitasyon merkezleri,kamplar vs vs.. Yani seçme hakkı tamamen siZin.. Ben burda maalesef bu çeşitlilikten yoksun oldugum icin elde olanlar ile yol almaya çalışıyorum.. Ve su ana kadar "evet iste doğru adres" diyebilecegim bir kişi ,kreş ya da merkez bulamadım. Sanırım yeme problemleri icin terapi aldıracaksınız. Inşallah guzel sonuclar alırsınız banada öncü olursunuz bende çıkar gelirim :) Sizi ve gelişmelerinizi merak icinde takip edip bekleyeceğim. QUOTE=YaprakCls;32906211]teşekkür ederim cevabınız için. Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. Mevzu katı yemek ya da çiğnemek mevzusu değil kesinlikle çünkü benim oğlum da fındık yiyo tıkır tıkır..
Diğer konuları bir şekilde aşsak da bu bizi ömür boyu zorlayacak bir bozukluk olabileceği için kendi haline bırakmamaya karar verdik. Önümüzdeki hafta oyun grubuna başlıyor yalnız öğle saatinde de orada olacak ve yemeğe katılacak. Daha doğrusu diğer çocuklar yerken o da diğerlerini besleyecek, kaşıkla çatalla falan oynayacak. Gerçi kreş 1 süre sonra yemek yemeye alıştırabileceğine dair çok iddialı ancak özel durumumuzu anlamadıklarından eminim dolayısıyla ne yazık ki hiç inancım yok lakin yine de umuyorum ben haksız çıkarım. 1 ay da kreşte deneyip başarısız olduktan sonra, daha fazla vakit kaybetmeden terapiye başlatmayı düşünüyorum. Bugüne kadar erken müdahale ettiğimiz tüm aksaklıkların neredeyse %90 önüne geçmeyi başardık. Sanırım bunun için de zaman kaybetmemekte fayda var. Sizleri de durumdan haberdar ederim.
merhaba..Evet ben de yankı bey'in muayene ücretini duyunca şok oldum.Bence de daha uygun ve faydalı olabilecek bir doktor vardır.Bence önemli olan sürekli aynı doktora takip ettirebilmek.Bu anlamda iyi bir doktor bulmak.Doktor görüşmelerinden sonra haberlerinizi bekliyoruz...Merhabalar.Teşekkürler cevap için blue09.. Bende bir aydır keçi sütüne geçiş yaptım..Buda zaten bir dr önerisi vs üzerine değil tamamen kendi araştırmalarım neticesinde karar verdiğim birşeydi..Sanki doğru yoldayım..Çünkü okuduğum yazıların birinde diyet hakkında şöyle bir durum vardı..Diyete ilk önce kazein çıkarılarak başlanmalı..(İnek sütü,yoğurt,peynir vs) eğer başladıktan bir kaç gün sonra çocuğunuzun rahatsız olduğunuz özelliklerinde artma görürseniz bu sizin diyetten fayda göreceğinize işarettir diyor..İnek sütünün morfin etkisi yaptığından dolayımıdır nedir oğlum keçi sütünden itibaren geceleri daha huzursuz olmaya,gündüzleri daha sinirli ve sabırsız davranmaya başladı..Bir müddet keçi sütü,keçi yoğurdu,keçi peyniri kullanmaya devam edeceğim..Zaten glüten diyeti kazeinden belli bir zaman sonra uygulanmalıymış..Oğlumun durumu için ne ağır ne hafif diyemeyeceğim. Çünkü herşey askıda..Gün geliyor beni acayip mutlu ediyor,ertesi gün karalar bağlıyorum falan..Konulan bir teşhisi yok..önümüzdeki ay belli olacak herşey..İki dr'dan randevumuzu aldık bakalım.Aslında Yankı Yazgan'dan da randevu alacaktım ama mail yolu ile girdiğimiz iletişimde neredeyse en fazla 90 dk (ilk görüşme çocuk ile ikincisi aile ile) görüşme için 1.700 tl (yazı ile binyediyüztürklirası)taleb ettiğini duyunca ilk etapta vazgeçtim.Diğer iki doktorda Türkiye'de bu konuda hatırısayılır şekilde çalışmalar yapmış insanlar..İkisine toplam verdiğim ücret bile 1000 tl'yi bulmaz iken insan acaba neyi farklı yapıyor diye düşünüyor insan.. Bu kadar uçurum olması abes değil mi ? Sonuçta ortada 2 yaşında bir çocuk var.Bu çocuğun (A) yada (B) olduğunu gözlemleyebilmek için Yankı Bey altın gözlük kullanıyorda diğerleri gözlüksüz mü bakıyor ??? Enteresan !!!
Merhaba arkadaslar..bizde sali gunu egitime basliyoruz.sevineyim mi uzuleyim mi bilemedim.duygularim karmakarisik...insallah Uzun surmez by donem(
[/QUOTE]evet İstanbul'dayım. İmkanlar açısından haklısınız, en azından alternatiflerimiz çok çeşitli burada. Siz neredesiniz?
merhaba..Evet ben de yankı bey'in muayene ücretini duyunca şok oldum.Bence de daha uygun ve faydalı olabilecek bir doktor vardır.Bence önemli olan sürekli aynı doktora takip ettirebilmek.Bu anlamda iyi bir doktor bulmak.Doktor görüşmelerinden sonra haberlerinizi bekliyoruz...
Arkadaşlar çok merak ettiğim bir konu var benim; bir konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim
Hatrı sayılır bir kısmınızın bir takım diyetlerden bahsettiğine şahit oluyorum yalnız soracağım soru diyetin yararlılığı ile ilgili değil.
Otizm spektrum bozukluğundaki çocukların çok önemli bir bölümü, extremely picky eater(aşırı derecede yemek seçici) oluyorlar. Örneğin benim oğlum spektrumun en alt noktalarından birinde yani yüksek işlevli otizmli olmasına rağmen, sosyal hayatımızı en derinden etkileen problemi beslenme problemi.
Öyle ki biri bana çıkıp gelip dese ki bilmem ne diyetini uygulayın oğlunuza, otizme %200 çare, hatta bırakın otizmi, ölümsüz olacak dese, o diyeti uygulamamın yolu yok çünkü toplamda 7-8 tane yiyecek dışında - 7-8 yiyecek grubu değil yalnız, 7-8 tane yiyecek ve her Allah'ın günü aynı şeyler - ağzına zırnık bir şey sürdüremiyorum. Hatta önümüzdeki hafta ne yazık ki çok büyük paralar vererek, Türkiye'de bu konuda eğitimi olan tek eğitmen olan Yeşim Ünveren ile terapiye başlayacağız.
Benim oğlumun şu an konuşmasının çok akıcı olmaması - ki hiç fena da değil-, hala olduk olmadık şeyleri ağzına atıyor ve yalıyor olması ve bir kaç ufak takıntısı dışında- kapı ve çekmeceleri açıp kapatmak gibi - otizme dair hiç bir şeyi yok diyebilirdim!! eğer ki bu beslenme şekli mevzusu olmasaydı.
Ancak ne yazık ki otizm spektrum bozukluğundaki çocukların neredeyse %90'ında beslenme düzeni aynen bu şekilde seyredermiş yaptığım uzun araştırmalar sonucunda kesin olarak bu bilgiyi edindim.
Lakin sizlerden hiç birinin beslenme sorunlarından bahsettiğini görmedim bilakis sanki yiyip içtikleriyle gayet rahat oynayabiliyormuşsunuz, ne verirseniz yiyor içiyorlarmış gibi bir hal görüyorum.
Bu konuda bana bilgi verebilir misiniz acaba?
Istanbul dışında oturan herkes için söylüyorum ki buraya gelip gitmeniz gerekirse, evimde her şekilde sizi ve ailenizi misafir edebilir, elimden geldiğince sağa sola gitmek için yardımcı olmaya çalışabilirim bilginiz olsun.
Istanbul dışında oturan herkes için söylüyorum ki buraya gelip gitmeniz gerekirse, evimde her şekilde sizi ve ailenizi misafir edebilir, elimden geldiğince sağa sola gitmek için yardımcı olmaya çalışabilirim bilginiz olsun.
Ben Kayseri'deyim..Ankara'ya iki ayda bir ya da fırsat oldukça iyi bir merkezin şehir dışındakiler için uyguladığı programlara götürüyorum. onun dışında burda da evde özel eğitim+kreş devam ediyorum..
Arkadaşlar birşey soracağım?Duyu bütünleme eğitimi ile bilginiz varmı?Çok büyük değişiklik yapıyormu biliyormusunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?