- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.921
ekolali benim oğlum 2.5 3 yaş arası yaptı. hemde çok. sinir ediyordu beni bu durum. ama konuşmayı bilmediğinden oluyormuş. öğrenince konuşmayı unuttu ekolaliyi. ekolali bizde 5-6 ay sürdü ama azalarak sürdü.
o adamın ben makalelerini okudum baya bi fikirlerini araştırdım. sadece özel eğitim taraftarı. evde olmaz diyor. ben tam tersini düşünüyorum bu özel eğitimciler rehber sadece. herşey evde bizde bitiyor. benim oğlum bu aşamaya geldiyse tek sebep benim. dediğim gibi yönlendirme konusunda çok faydalılar ama öğretme noktasında bizler yapıyoruz herşeyi. bizim öğretmenimiz ben yaptım diyip duruyo. aşırı ukala. çocuğumun reklamını yapıcak ben düzelttim dicek. okadar sinir oluyorumki anlatamam. anneler iş sizde bitiyor. evde sürekli meşgul olun sabırlı olun gezdirin. market market dolaşın sürekli anlatın konuşun konuşun.
merhabalar
bugün yine psikiyatriste gittik. ve yaygın gelişimsel bozukluk tanısı aldık. hemen özel eğitime yönlendirildik.2 aydır yaşadığım kafamda beliren soruların cevabı buymuş meğer. ben en başından beri oğlumdaki eksiklikleri görüyordum ama kreşle atlatır yok şunun çocuğu da böyleydi şimdi geçti vs.. tarzında yaklaşanlarla oyalandım.
dr 6 ay içinde hemen hemen tüm belirtileri üzerimizden atacağımızı düşünüyor. rapor olayına girmedim herşeyi ücretli yaptıracağım. raporu sordum dr a evet dedi tanı değişse bile kurcalanırsa geçmişteki raporlar ortaya çıkar dedi. otizmin sadece birkaç belirtisini gösterdiğimizi söyledi.inşallah rapor olmadan çıkarız bu durumdan...
oğlum hayali oyun kuramıyor ( örn bana çay servisi yapması oyuncak ayısını beslemesi vs) al ver getir götür yapamıyor ismine bakmıyor ( çok nadiren bakıyor )diğer çocuklarla oynamıyor kreşte dahi oynamadı (kreş maceramız 1 ay var yok ) bunlar olumsuzlar
ama göz teması süper hemen herkesle göz teması kuruyor anlamlı ve yerinde kullandığı yaklaşık 15 kelimemiz var.ışığa sese aşırı tepkileri yok. değişikliklere kolay alışıyor ( mesela yatak çarşafı değişse rahatsız olur mu ? diye sordu dr )kendi etrafında dönmesi yok çığlık ya da garip sesleri yok.kalabalık ortamlara giriyor
dr dedi ki çıkıp gitseniz farkeder mi ? dedi evet farkında evde bile başka odaya gittiğimde hemen arar dedim .
ayrıca son 2 aydır oğlumla 24 saatimi geçirdiğim için dikkatimi çeken göz dalmaları ve anlamsız gülmelerini farkettiğimi söyledim.çocuk nörolojiye yönlendirildik. pazartesi randevu alacağım epilepsi araştırılacak
4 tüp kan alındı oğlumdan tiroid b12 vs tetkikler bakılacakmış.
yarın ankaranın en iyi özel eğitim merkezinden hocayla randevumuz var ( öneren arkadaşa sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Allah onun yavrusunu da şifa versin inşallah herkesinkiyle birlikte inşallah )
bu arada dr hanım eve özel eğitimci alayım mı soruma hayır kuruma gönder dedi evde öğretmenin ne gibi bir olumsuzluğu var anlamadım. çocuk evde konsantre mi oalmıyor acaba ? o sırada sormak aklıma gelmedi.
kreşe devam dedi hiç olmazsa oyun saatlerine katılın dedi. kreşle de herşeyi paylaştım saklamanın kimseye faydası yok onlar da anne sonuçta benim yavruma biraz daha cesaret verseler aşıp gideceğiz engelleri diye düşündüm.
ilk zamanlar çok ama çok ağlıyordum ama asıl tanıyı bugün aldık ve ben kendimi güçlü hissediyorum. bugünden sonra uzman elllerden destek alacağım kendi başıma çok yol alamadım ya da yavaş yol alıyordum. birileri kollarımızdan tutup bizi ışığa doğru taşıyacak ve işte bitti bakın hadi sizde anne oğul doyasıya eğlenin diye kocaman yemyeşil bir alanda cıvıl cıvıl çocukların arasında olacağız diye düşünüyorum.oğlumun bak anne biz barış la arkadaş olduk bak anne diye elele geleceğini hayal ediyorum.
inanıyorum herşey güzel olacak.
Mailinizi okuyunca duygulandım...Evet bende bazen kendimi çok güçlü hissediyorum.Kızımdaki gelişmeleri görünce çok seviniyorum...Bazende gelişiminde sorunu olmayan çocukaları görünce bunalıma giriyorum.Çünkü kzım onalrdan farklı.Ağır durumumuz yok ama maalesef gelişiminin desteklenmesi şart.Biz de bugun doktor kontrolündeydik.Kızımın sosyal ilişkisinin çok arttığını göz temasının attığını gelişim hzının iyi olduğunu söyleyip 3 ay sonra tekrar gelin dediler.Biz 2 aydır özel eğitim alıyoruz.Konuşma üzerine eğilin.Konuşma sorunu devam ediyor.Kızımın 10-15 arası kelime sayısnı artıramıyoruz maalesef.İnşaalh bu günleri aşacağız..Ve biribirimize güzel haberlerimi vereceğiz....merhabalar
bugün yine psikiyatriste gittik. ve yaygın gelişimsel bozukluk tanısı aldık. hemen özel eğitime yönlendirildik.2 aydır yaşadığım kafamda beliren soruların cevabı buymuş meğer. ben en başından beri oğlumdaki eksiklikleri görüyordum ama kreşle atlatır yok şunun çocuğu da böyleydi şimdi geçti vs.. tarzında yaklaşanlarla oyalandım.
dr 6 ay içinde hemen hemen tüm belirtileri üzerimizden atacağımızı düşünüyor. rapor olayına girmedim herşeyi ücretli yaptıracağım. raporu sordum dr a evet dedi tanı değişse bile kurcalanırsa geçmişteki raporlar ortaya çıkar dedi. otizmin sadece birkaç belirtisini gösterdiğimizi söyledi.inşallah rapor olmadan çıkarız bu durumdan...
oğlum hayali oyun kuramıyor ( örn bana çay servisi yapması oyuncak ayısını beslemesi vs) al ver getir götür yapamıyor ismine bakmıyor ( çok nadiren bakıyor )diğer çocuklarla oynamıyor kreşte dahi oynamadı (kreş maceramız 1 ay var yok ) bunlar olumsuzlar
ama göz teması süper hemen herkesle göz teması kuruyor anlamlı ve yerinde kullandığı yaklaşık 15 kelimemiz var.ışığa sese aşırı tepkileri yok. değişikliklere kolay alışıyor ( mesela yatak çarşafı değişse rahatsız olur mu ? diye sordu dr )kendi etrafında dönmesi yok çığlık ya da garip sesleri yok.kalabalık ortamlara giriyor
dr dedi ki çıkıp gitseniz farkeder mi ? dedi evet farkında evde bile başka odaya gittiğimde hemen arar dedim .
ayrıca son 2 aydır oğlumla 24 saatimi geçirdiğim için dikkatimi çeken göz dalmaları ve anlamsız gülmelerini farkettiğimi söyledim.çocuk nörolojiye yönlendirildik. pazartesi randevu alacağım epilepsi araştırılacak
yarın ankaranın en iyi özel eğitim merkezinden hocayla randevumuz var ( öneren arkadaşa sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Allah onun yavrusunu da şifa versin inşallah herkesinkiyle birlikte inşallah )
bu arada dr hanım eve özel eğitimci alayım mı soruma hayır kuruma gönder dedi evde öğretmenin ne gibi bir olumsuzluğu var anlamadım. çocuk evde konsantre mi oalmıyor acaba ? o sırada sormak aklıma gelmedi.
kreşe devam dedi hiç olmazsa oyun saatlerine katılın dedi. kreşle de herşeyi paylaştım saklamanın kimseye faydası yok onlar da anne sonuçta benim yavruma biraz daha cesaret verseler aşıp gideceğiz engelleri diye düşündüm.
ilk zamanlar çok ama çok ağlıyordum ama asıl tanıyı bugün aldık ve ben kendimi güçlü hissediyorum. bugünden sonra uzman elllerden destek alacağım kendi başıma çok yol alamadım ya da yavaş yol alıyordum. birileri kollarımızdan tutup bizi ışığa doğru taşıyacak ve işte bitti bakın hadi sizde anne oğul doyasıya eğlenin diye kocaman yemyeşil bir alanda cıvıl cıvıl çocukların arasında olacağız diye düşünüyorum.oğlumun bak anne biz barış la arkadaş olduk bak anne diye elele geleceğini hayal ediyorum.
merhaba,
öncelikle Allah sağlık ,sabır versin. Merak ettiğim şu; otizmin gebelik döneminde bazı tetikleyen şeylerle şekillendiğini okudum.
Mesela gebelik ve öncesinde kullanılan ilaçlar,annenin enfeksiyonel bir rahatsızlığı vb.
doktorunuz ne açıklama yaptı? yani bunun bilimsel açıklaması ne? genetik faktörler de etken mi?akraba evliliği yapan var mı aranızda?
teşekkür ederim
merhabalar
Merhaba carrefully
Çok geçmiş olsun. Sevindirici olan daha fazla vakit kaybetmeden,yolu çizmek olmuş..Hiç oyandığınızı düşünmeyin çünkü daha yaşı çok küçükken farkettiniz ..Yol uzun..İşte bende bunun peşindeyim.
Daha önceki konuşmalarımıza dayanarak acaba önce Ankara'da bahsi geçen doktoramı gittiniz diye sormak istiyorum.Çünkü banada 6 ay gibi bir süreden bahsedip,belki doğal gelişiminin bir parçası olarak kendi kendine atlatır cümlesini kullanmıştı.Bekleyip görelim demişti..
Eğitime başladığınıza sevindim. Naçizane fikrim işin metabolizmik kısmıylada çok ilgilenmeniz.Çünkü'' kumaş kalitesizse dikiş tutmaz '' onun öğrenmesini engelleyen şeyleri ortadan kaldırıp hızlı gelişmesi,sağlam ilerlemesi ve öğrenmesi için gerekenleri yapmak..Ben artık şuna karar verdim. Çocuğuma bariz zarar vermeyeceği ve Allah imkan vereceği sürece bu konuda okuduğum,duyduğum,incelediğim,gördüğüm herşeyi uygulayacağım çocuğuma.
Üzülmeyin artık..Gelişmeler sizi çok mutlu edecek inanın.. Güzel şeyler olacak.
Tekrar geçmiş olsun.
merhaba aydam...neler uygulayacaksın araştırmalırını bizimle de paylaş olur mu?ben de kzımın gelişiminin hızlanmasını istiyorum...Konuşması yerinde sayıyor.
Merhaba carrefully
Çok geçmiş olsun. Sevindirici olan daha fazla vakit kaybetmeden,yolu çizmek olmuş..Hiç oyandığınızı düşünmeyin çünkü daha yaşı çok küçükken farkettiniz ..Yol uzun..İşte bende bunun peşindeyim.
Daha önceki konuşmalarımıza dayanarak acaba önce Ankara'da bahsi geçen doktoramı gittiniz diye sormak istiyorum.Çünkü banada 6 ay gibi bir süreden bahsedip,belki doğal gelişiminin bir parçası olarak kendi kendine atlatır cümlesini kullanmıştı.Bekleyip görelim demişti..
Eğitime başladığınıza sevindim. Naçizane fikrim işin metabolizmik kısmıylada çok ilgilenmeniz.Çünkü'' kumaş kalitesizse dikiş tutmaz '' onun öğrenmesini engelleyen şeyleri ortadan kaldırıp hızlı gelişmesi,sağlam ilerlemesi ve öğrenmesi için gerekenleri yapmak..Ben artık şuna karar verdim. Çocuğuma bariz zarar vermeyeceği ve Allah imkan vereceği sürece bu konuda okuduğum,duyduğum,incelediğim,gördüğüm herşeyi uygulayacağım çocuğuma.
Üzülmeyin artık..Gelişmeler sizi çok mutlu edecek inanın.. Güzel şeyler olacak.
Tekrar geçmiş olsun.
Mailinizi okuyunca duygulandım...Evet bende bazen kendimi çok güçlü hissediyorum.Kızımdaki gelişmeleri görünce çok seviniyorum...Bazende gelişiminde sorunu olmayan çocukaları görünce bunalıma giriyorum.Çünkü kzım onalrdan farklı.Ağır durumumuz yok ama maalesef gelişiminin desteklenmesi şart.Biz de bugun doktor kontrolündeydik.Kızımın sosyal ilişkisinin çok arttığını göz temasının attığını gelişim hzının iyi olduğunu söyleyip 3 ay sonra tekrar gelin dediler.Biz 2 aydır özel eğitim alıyoruz.Konuşma üzerine eğilin.Konuşma sorunu devam ediyor.Kızımın 10-15 arası kelime sayısnı artıramıyoruz maalesef.İnşaalh bu günleri aşacağız..Ve biribirimize güzel haberlerimi vereceğiz....
slm
güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. gazi ünv. yasemin hocaya gittim. aslında özel eğitimi kafama koymuştum zaten başlayacaktım yasemin hocaya gitme nedenim de özel eğitime hemen başlamak istiyorum vs demek içindi. yani iç sesimi dışardan birisi bana tercüme etsin diye gittim. ben gazi ünv. çalışıyorum. sadece kendi hastanemde kendi insanım ilgilensin diye gittim.çok özel bir tercih değildi. başka da psikiyatriste gitmem diye düşünüyorum.
metabolizma kısmı beni de tedirgin ediyor hele hele ben radyasyon görevlisiyim acaba ben mi bozdum genetiğimizi diye beynimi kemirip duruyorum ama hem kendi hocalarım hem de psikiyatri hocaları kesinlikle hayır diyor.ayrıca bugün şebnem hanım da ağır metal testine gerek yok dedi. ünv. hocalar da kursun fazlalığına bakmaya gerek yok dediler. hatta ve hatta biz kurşunla da çalışıyoruz. radyasyon bir tek kurşundan geçmez. kursun bloklar hergün elimizdedir. makineye takar çıkartırız. hocalar hayır etkisi yok diyorlar.
bugün kan testleri çıktı sadece minimal demir eksikliği var ona da şurup önerdiler ama oğlum içmez pekmezle ve kırmızı etle açığı kapatmaya çalışacağım. diğer bakılanlar ise tam kan sayımı b12 tiroid vs..onlar normal düzeyde
bir de kan tetkiklerini yazan dr( hocanın asistanı) bu konu benim tez konum dedi. bizden extra 1 tüp kan istedi elden götürdük verdik. ayrıca bilgilenrime formu doldurdum özel izin alındı. beyinde 3 tane enzimin otizmle ilgisini araştırıyorlar etik kuruldan izinli yapılıyor.
ben de adımız yayınlarda çıkmayacaksa olur dedim zaten gizli tutulacağı beyan edilmiş.sözleşmeyi okuyunca da terddüt etmedim belki bir ilerde bir çocuğa faydam olursa ne mutlu bize dedim. kendimiz için küçük ama insanlık için büyük bir adım attık.sonuçları istersem benimle de paylaşırlarmış ama biraz daha zamanı var sanırım.
merak ettim sizlere böyle bir uygulama yapıldı mı?
slm
güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. gazi ünv. yasemin hocaya gittim. aslında özel eğitimi kafama koymuştum zaten başlayacaktım yasemin hocaya gitme nedenim de özel eğitime hemen başlamak istiyorum vs demek içindi. yani iç sesimi dışardan birisi bana tercüme etsin diye gittim. ben gazi ünv. çalışıyorum. sadece kendi hastanemde kendi insanım ilgilensin diye gittim.çok özel bir tercih değildi. başka da psikiyatriste gitmem diye düşünüyorum.
metabolizma kısmı beni de tedirgin ediyor hele hele ben radyasyon görevlisiyim acaba ben mi bozdum genetiğimizi diye beynimi kemirip duruyorum ama hem kendi hocalarım hem de psikiyatri hocaları kesinlikle hayır diyor.ayrıca bugün şebnem hanım da ağır metal testine gerek yok dedi. ünv. hocalar da kursun fazlalığına bakmaya gerek yok dediler. hatta ve hatta biz kurşunla da çalışıyoruz. radyasyon bir tek kurşundan geçmez. kursun bloklar hergün elimizdedir. makineye takar çıkartırız. hocalar hayır etkisi yok diyorlar.
bugün kan testleri çıktı sadece minimal demir eksikliği var ona da şurup önerdiler ama oğlum içmez pekmezle ve kırmızı etle açığı kapatmaya çalışacağım. diğer bakılanlar ise tam kan sayımı b12 tiroid vs..onlar normal düzeyde
Merhaba , bende bu metal konusunu düşündüğüm icin cem kınacıya gidicem pazartesi ins randevumuz .
Ama benim gecenlerde karsima cikan bir konuyu paylasmak istedim lyme hastaligi hic dusundunuz mu bilmiyorum ama kene vakasi yasayanlar bence mutlaka dusunsun otizmli olan cocuklarin aslinda % 30'unun lyme hastaligi oldugu soyleniyor izmir'de 7 tane otizm tanisi konan cocuga bu test yapilmis ve 2 cocukta bu viruse rastlanmis bunun tedavisi de var en azindan ilaclarla atlatiliyormus kisa zamanda
Benim kafama takildi acikcasi kene vakasi ben yasamadim hani benden cocuguma bu virus gecsin .. ama farkında olmadan kene ısırması da olabilir mi bi fikrim yok açıkçası sadece paylasmak istedim
Bu linkten de okuyabilirsiniz
Keneler
Bu agir metal ve civalarin beyine zarar verdigini biliyoruz bence buda onemli bi konu gozardi edilmemesi lazim ben omega 3 e ve okudugum kadariyla simdilik bununla ilgili gluten diyetini uygulamaya calisiyorum Allah hepimize dogru tedaviyi uygulatsın hepimiz güzel sonuçlar alalım inşallah
selam arkadaslar. benim de 2 yasında kızım var hıc konusamazdı ve muzık terapıyle ve refleksolojıyle bırlıkte kızım konusmaya basladı.Goturmedıgım doktor profesor kalmadı ne yapacagımı bilemiyordum sonunda fitoterapi, müzik terapi, refleksoloji ve psikoterapiyle kızım konusmaya başladı. yürümesinde problem vardı ama refleksoloji sayesin de bunu da başardık biraz aksaklık var ama zamanla gecıcek büyüme çağına gelicneye kadar tedavi göruyoruz. Ve allah razı olsun doktorumuzdan. bursa da bulunuyor doktorumuz gelmenızı ve en azından bir umudunuzu denemenızı tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?