- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.901
merhaba hanımlar kızımla ilgili gelişmeleri yazmak istedim. kelime dağarcığımız baya genişledi ayrıca baba yok pepe yok teyze yok demeye başladı mesela evin içinde baba diye sesleniyor göremeyince baba yok diyor :) eğitim halısı almıştım üzerinde hayvanlar çeşitli simgeler var onları öğrendi hangisini sorsam gösteriyor gel gelelim sayıları sayamıyor sadece biii diyor iki üç diye devamı gelmiyor. bide bu aralar bazı takıntıları var giysilerini bulup getiriyor üst üste de olsa onları giymek istiyor tutturuyor giy giy giy illaki giyecek. tuvalet eğitimi malesef hala veremiyoruz bırakın eğitimi yaptıktan sonra bezini bile aldırmak istemiyor çok agresif oluyor kendini yerden yere atıyor istediği olmayınca konuşmadığı için ne istediğini anlayamıyoruz bazen çok kızıyor o zaman o mu bu mu şu mu kafasını sallıyor değilmiş ne istiyorsun peki kızım diyorum istediğini bulunca susuyor anca ne yapsak ya yarın 27. ayımızı doldurucaz bi pedagoga götürsemmi yoksa gelişmeler güzelmi sizce?
merhaba..aslında gelişmeler güzel farkındalığı başlamış,siz özel eğitim alıyormusunuz?ağlayarak istediklerini sakın yapmayın anlamayın ilgilenmeyin ve sakinleşmesini bekleyin..göz temasınız nasıl bu arada?
göz temasımız var çok şükür hep vardı zaten onda sıkıntı yok benim en çok takıldığım cümle kuramaması arada parmak uçlarında yürümesi bide çığlık atması özellikle sevindiğinde.. özel eğitim almıyoruz doktorada hiç götürmedim bugüne kadar çünkü dediğim gibi göz temasımız hep vardı sarılmayı dokunmayı seven bi çocuk işaret parmağını kullanabiliyor yap boz tahtalarını yapabiliyor şekilleri yerine sokuyor ne istesek anlıyor getiriyor ama bu aralar çok agresif işte nedense acaba diyorum demir eksikliğimi var demir eksikliğide sinir yaparmış kan değerlerinemi baktırsak acaba?
gecikmiş konuşma olabilir bana göre önemli bir sorun yok gibi tabi tamamen kişisel görüşüm uzman değilim,ama yinede gelişimini takip etmek için birkerede olsa gitseniz fena olmaz diye düşünüyorum.balık yağı çok faydalı ve zararsız,kreş de düşünebilirsiniz
teşekkür ederim. evet ailem çevrem herkes geç konuşacak diyor kesinlikle otizmle ilgili bişey olduğuna inanmıyorlar bide benim kızım tv, pc aşırı izledi telden bile pepe izledi bi ara. ondan sonra zaten bildiği söylediği kelimeleride söylememeye başladı artık mümkün olduğunca az izletiyoruz tvyi tamamen kesemedik çünkü bazı durumlarda mecburen tv açıyoruz başka türlü susturmak durdurmak imkansız.. balık yağıda carlson marka veriyorum siz hangisini kullanıyorsunuz?
arkadaşım kesinlikle ağlayarak yaptırmak istediklrini yapmayın ve inatlaşmayın bu davranışın sadece otizmle ilgisi yok,normal gelişimini sürdüren çocuklarda da olabiliyor..(başka türlü susturmak imkansız)cümlenizden bu hatayı sizinde yaptığınızı düşünüyorum;ama ne olursa olsun asla yapmayın anlamayın ağlasın sabırlı olun geçecektir..ben zinco balık yağı kullanıyorum
evet haklısınız bende farkındayım hata yaptığımızın ama dediğim gibi bezini değiştirmemiz gerekiyor mesela ama değiştirtmiyor ordan oraya kaçıyor ağlıyor bunu niye yapıyor hala çözemedik işte bu gibi durumlarda tv açıp bezini değiştiriyoruz yada eline tel veriyorum video falan bakıyor o şekilde avunuyor en büyük sıkıntımız bu sanırım dediğiniz gibi bundan sonra ağlasada sızlasada kendi kendine susana kadar istediğini yapmıycaz başka çare yok çok şımarık olacak yoksa.
Arkadaşlar birşey soracağım?Duyu bütünleme eğitimi ile bilginiz varmı?Çok büyük değişiklik yapıyormu biliyormusunuz.
oğlumun konuşmayla ilgili sorunlarını aşamıyoruz. ekolalisi sürekli devam ediyor. bu konuda bilgisi olanlar varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim. konuşma terapisti bu kaonuda yardımcı olabilir mi ?
uzun süredir bunu araştırıyorm ama elle tutulur birşey bulamadım
Şu sıralar bende sürekli bunu araştırıyorum. Diyete ve duyu bütünlemeye kafayı takmış durumdayım. Bu konuda deneyimi olanlar paylaşırsa çok iyi olur.
merhaba...prof.yankı yazgan;otizm tanılı çocukta ilk basamakta yoğun özel eğitim uygulanmadan kreş/yuvadan bir yarar beklemeyin....evet bizim çocuklarımızın örnek model alma konusunda zayıf oldukları için kreşin faydasını bir çoğumuz göremedik bizde dahil.çocuk hala neler olduğunun bilincinde değilki fayda görsün,çevreye olan ilgi kısıtlı,öğrenmeye isteklilik yok doğal olarak netice bu..ama arkadaşlar şu bir gerçekki son zamanlarda bu durumda olan o kadar çocuk varki (özellikle a tipik)spektrumda çok fazla çocuk var.ve bunun bir çoğu aşılıyor bundan emin olun.geçmiş modellere bakınca bu sonuç çıkıyor..
o adamın ben makalelerini okudum baya bi fikirlerini araştırdım. sadece özel eğitim taraftarı. evde olmaz diyor. ben tam tersini düşünüyorum bu özel eğitimciler rehber sadece. herşey evde bizde bitiyor. benim oğlum bu aşamaya geldiyse tek sebep benim. dediğim gibi yönlendirme konusunda çok faydalılar ama öğretme noktasında bizler yapıyoruz herşeyi. bizim öğretmenimiz ben yaptım diyip duruyo. aşırı ukala. çocuğumun reklamını yapıcak ben düzelttim dicek. okadar sinir oluyorumki anlatamam. anneler iş sizde bitiyor. evde sürekli meşgul olun sabırlı olun gezdirin. market market dolaşın sürekli anlatın konuşun konuşun.
günaydın. Size katılıyorum bencede annelere ve bakıcılara büyük görev ve sabır düşüyor çocukla sürekli konuşmak ilgilenmek şart yoksa tv karşısında bırakılırsa doğacak sonuçlar tartışılmaz kötü olacak.. bu arada dün akşam kipaya gittik işyerinden bi arkadaşla karşılaştık onunda kızımdan 4 ay küçük oğlu var ama bizimki yabancı birilerini görünce çok utanıyor kaçıyor hiç sevdirmiyor kendini arkamda saklandı durdu dün akşamda bu iyi bişeymi kötü bişeymi sizce?
çok hemde çok iyi bişey tabiki. farkındalığının olduğunu gösterir. süper...
çok sevindim buna aslında bende farkındayım kızımda çok büyük bi problem olmadığının ama yinede korkuyorum işte anne yüreği bir an önce konuşmayı çözsün iletişimimiz daha sağlam olsun istiyorum tabi bide tuvaletini söylese artık hiç fena olmaz :) allah hepimizin evlatlarını korusun yardımcımız olsun..
aminnn. takip edin çocuğunuzu sürekli gözünüz üzerinde olsun. iyi diye ihmal etmeyin aman. zira kız çocukları daha zor atlatıyor. konuşmaya başlayınca daha da hızla ilerler. tuvalet konusunu ben zor aştım. 5-6 aydır uğraşıyorum. oyuna dalınca kaçırıyor. ama kaçırınca cok utanıyor....
kendim çalışıyorum ama yinede evde olduğum zamanlarda gözüm üzerinde gündüzleri annem bakıyor oda elinden geleni yapmaya çalışıyor çok şükür konuşma olarak 2 kelimeye geçtik mesela odalarda babasını arıyor göremeyince baba yok diyor inş. devamıda gelir. sizin oğlunuz vardı sanırım ne zaman başladı tuvaletini söylemeye konuşması nasıl şuan?
evet 3.5 yaşında.. hazirandan beri uğraşıyorum daha 1-2 ay oldu söylemeye.. ben en çok bu noktada zorlandım. her konuyu kolay geçtik bunda takıldık:)) konuşması iyi her şeyi söylüyor çok şükür... sizinki kaç yaşında..
27 aylık olduk bugün :) bende tuvalet konusunda baya uğraşacağım sanırım çünkü hiç niyeti yok şimdilik..
daha çok küçükmüş. bekleyin bence. zorlamayın. kız çocukları bence daha cabuk öğreniyor. siz otizm teşhisi aldınız mı? sanki bişey yokmuş gibi de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?