Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

merhaba..aslında gelişmeler güzel farkındalığı başlamış,siz özel eğitim alıyormusunuz?ağlayarak istediklerini sakın yapmayın anlamayın ilgilenmeyin ve sakinleşmesini bekleyin..göz temasınız nasıl bu arada?

göz temasımız var çok şükür hep vardı zaten onda sıkıntı yok benim en çok takıldığım cümle kuramaması arada parmak uçlarında yürümesi bide çığlık atması özellikle sevindiğinde.. özel eğitim almıyoruz doktorada hiç götürmedim bugüne kadar çünkü dediğim gibi göz temasımız hep vardı sarılmayı dokunmayı seven bi çocuk işaret parmağını kullanabiliyor yap boz tahtalarını yapabiliyor şekilleri yerine sokuyor ne istesek anlıyor getiriyor ama bu aralar çok agresif işte nedense acaba diyorum demir eksikliğimi var demir eksikliğide sinir yaparmış kan değerlerinemi baktırsak acaba?

gecikmiş konuşma olabilir bana göre önemli bir sorun yok gibi tabi tamamen kişisel görüşüm uzman değilim,ama yinede gelişimini takip etmek için birkerede olsa gitseniz fena olmaz diye düşünüyorum.balık yağı çok faydalı ve zararsız,kreş de düşünebilirsiniz

teşekkür ederim. evet ailem çevrem herkes geç konuşacak diyor kesinlikle otizmle ilgili bişey olduğuna inanmıyorlar bide benim kızım tv, pc aşırı izledi telden bile pepe izledi bi ara. ondan sonra zaten bildiği söylediği kelimeleride söylememeye başladı artık mümkün olduğunca az izletiyoruz tvyi tamamen kesemedik çünkü bazı durumlarda mecburen tv açıyoruz başka türlü susturmak durdurmak imkansız.. balık yağıda carlson marka veriyorum siz hangisini kullanıyorsunuz?

arkadaşım kesinlikle ağlayarak yaptırmak istediklrini yapmayın ve inatlaşmayın bu davranışın sadece otizmle ilgisi yok,normal gelişimini sürdüren çocuklarda da olabiliyor..(başka türlü susturmak imkansız)cümlenizden bu hatayı sizinde yaptığınızı düşünüyorum;ama ne olursa olsun asla yapmayın anlamayın ağlasın sabırlı olun geçecektir..ben zinco balık yağı kullanıyorum

evet haklısınız bende farkındayım hata yaptığımızın ama dediğim gibi bezini değiştirmemiz gerekiyor mesela ama değiştirtmiyor ordan oraya kaçıyor ağlıyor bunu niye yapıyor hala çözemedik işte bu gibi durumlarda tv açıp bezini değiştiriyoruz yada eline tel veriyorum video falan bakıyor o şekilde avunuyor en büyük sıkıntımız bu sanırım dediğiniz gibi bundan sonra ağlasada sızlasada kendi kendine susana kadar istediğini yapmıycaz başka çare yok çok şımarık olacak yoksa.

evet otoriteyi kurmak gerekiyor aksi halde ilerde çok farklı olarak sıkıntı olup karşımıza çıkacak..biz özel eğitime gidiyoruz ve öğretmeni hemen anlıyor bu aralar istedikleri olmuş yine diye kızıyor..yanlış olan,yapmasını istemediğiniz her ne olursa olsun istediği kadar ağlasın asla ve asla yapmayın oyalamayın,ilgilenmeyin sakinleşene kadar kendinizi iletişime kapatın susunca sarılıp ilgilenin öpün ama sakinleşmesini bekleyin önce..3 hafta sonra bu davrnışından vazgeçecektir(uzman görüşü)

Arkadaşlar birşey soracağım?Duyu bütünleme eğitimi ile bilginiz varmı?Çok büyük değişiklik yapıyormu biliyormusunuz.

benim oğlum 7-8 aydır duyu bütünleme alıyor. özel eğitim bizde tıkandı. öğretecek bişi kalmadı hoca duyu bütünlemeye başladı. gediyoruz her hafta. açıkçası faydası varmı bilemiyorum. ama benim oğlumun sorunu sosyallik ve az da olsa takıntı. diğer yönlerden iyi. o yüzden özel eğitim tıkanmış durumda.

ekolali benim oğlum 2.5 3 yaş arası yaptı. hemde çok. sinir ediyordu beni bu durum. ama konuşmayı bilmediğinden oluyormuş. öğrenince konuşmayı unuttu ekolaliyi. ekolali bizde 5-6 ay sürdü ama azalarak sürdü.

Şu sıralar bende sürekli bunu araştırıyorum. Diyete ve duyu bütünlemeye kafayı takmış durumdayım. Bu konuda deneyimi olanlar paylaşırsa çok iyi olur.

açıkçası ben diyete inanmıyorum. ama sizi yanlış yönlendirmek istemem yinede . benim oğlumun yemekle hiçbir zaman sorunu almadı. bikere keçi sütü verdim baktım bi fark yok bıraktım. duyu bütünleme ise 6 aydır gidiyoruz ama ona da şüpheyle bakıyorum çünkü gördüğüm kadarıyla duyu bütünleme spastik veya dawn sendromlular için bence. ayrıca bunun kanıtlanmış bir sonucu da yok.

o adamın ben makalelerini okudum baya bi fikirlerini araştırdım. sadece özel eğitim taraftarı. evde olmaz diyor. ben tam tersini düşünüyorum bu özel eğitimciler rehber sadece. herşey evde bizde bitiyor. benim oğlum bu aşamaya geldiyse tek sebep benim. dediğim gibi yönlendirme konusunda çok faydalılar ama öğretme noktasında bizler yapıyoruz herşeyi. bizim öğretmenimiz ben yaptım diyip duruyo. aşırı ukala. çocuğumun reklamını yapıcak ben düzelttim dicek. okadar sinir oluyorumki anlatamam. anneler iş sizde bitiyor. evde sürekli meşgul olun sabırlı olun gezdirin. market market dolaşın sürekli anlatın konuşun konuşun.

günaydın. Size katılıyorum bencede annelere ve bakıcılara büyük görev ve sabır düşüyor çocukla sürekli konuşmak ilgilenmek şart yoksa tv karşısında bırakılırsa doğacak sonuçlar tartışılmaz kötü olacak.. bu arada dün akşam kipaya gittik işyerinden bi arkadaşla karşılaştık onunda kızımdan 4 ay küçük oğlu var ama bizimki yabancı birilerini görünce çok utanıyor kaçıyor hiç sevdirmiyor kendini arkamda saklandı durdu dün akşamda bu iyi bişeymi kötü bişeymi sizce?

çok hemde çok iyi bişey tabiki. farkındalığının olduğunu gösterir. süper...

çok hemde çok iyi bişey tabiki. farkındalığının olduğunu gösterir. süper...

çok sevindim buna aslında bende farkındayım kızımda çok büyük bi problem olmadığının ama yinede korkuyorum işte anne yüreği bir an önce konuşmayı çözsün iletişimimiz daha sağlam olsun istiyorum tabi bide tuvaletini söylese artık hiç fena olmaz :) allah hepimizin evlatlarını korusun yardımcımız olsun..

aminnn. takip edin çocuğunuzu sürekli gözünüz üzerinde olsun. iyi diye ihmal etmeyin aman. zira kız çocukları daha zor atlatıyor. konuşmaya başlayınca daha da hızla ilerler. tuvalet konusunu ben zor aştım. 5-6 aydır uğraşıyorum. oyuna dalınca kaçırıyor. ama kaçırınca cok utanıyor....

kendim çalışıyorum ama yinede evde olduğum zamanlarda gözüm üzerinde gündüzleri annem bakıyor oda elinden geleni yapmaya çalışıyor çok şükür konuşma olarak 2 kelimeye geçtik mesela odalarda babasını arıyor göremeyince baba yok diyor inş. devamıda gelir. sizin oğlunuz vardı sanırım ne zaman başladı tuvaletini söylemeye konuşması nasıl şuan?

Son düzenleme:

evet 3.5 yaşında.. hazirandan beri uğraşıyorum daha 1-2 ay oldu söylemeye.. ben en çok bu noktada zorlandım. her konuyu kolay geçtik bunda takıldık:)) konuşması iyi her şeyi söylüyor çok şükür... sizinki kaç yaşında..

27 aylık olduk bugün :) bende tuvalet konusunda baya uğraşacağım sanırım çünkü hiç niyeti yok şimdilik..

27 aylık olduk bugün :) bende tuvalet konusunda baya uğraşacağım sanırım çünkü hiç niyeti yok şimdilik..

daha çok küçükmüş. bekleyin bence. zorlamayın. kız çocukları bence daha cabuk öğreniyor. siz otizm teşhisi aldınız mı? sanki bişey yokmuş gibi de...

daha çok küçükmüş. bekleyin bence. zorlamayın. kız çocukları bence daha cabuk öğreniyor. siz otizm teşhisi aldınız mı? sanki bişey yokmuş gibi de...

yok ben doktora götürmedim henüz sadece konuşmuyor diye bide daha önce yazdığım gibi birkaç takıntı yüzünden kendim şüphelendim nette araştırmalarım sonucu panik oldum ama sonra tvyi azalttık daha fazla ilgilenmeye konuşmaya başlayınca baktıkki gelişmeler var doktora götürmekten vazgeçtim zaten ailem çevrem yok öyle bişey diyolar hiç ihtimal vermiyorlar ama yinede benim içim tam rahat deil ne zamanki tam konuşmayı çözecek iletişimimiz ilerliyecek o zaman rahatlıycam sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…