- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.961
Bayanlar mrb biz nahit hna gitik.
Her sey guzel gidiyor dedi,kreste kizlarin sacini cektigi icin risteral verdi bakalim.. insallah sifa olur..Nahit hn. Cok umutlu ypk diyor bununkidi konusma bozuklugu ve iletisim bozuklugu diyor ama otizmin tum belirtileri var, anlamiyorum...
Bayanlar aslinda bir sablon yapsak kim nasil basladi su an hangi asamada duzelenler belitileri vs.. ii olmazmi ?
Adi belirtileri gittigi dr ilk teshis konuldugu tarih su anda yapabildikleri...
[/quote]yaprakcls merhabalar..en son otizm tanınızın ortadan kalktığını yazmıştınız..şu an gelişmeler ne durumda neler yapıyosunuz paylaşırsanız çok sevinirim.teşk.ler..kızınızın hayali oyun oynuyor olması, bebeklerini beslemesi uyutması, telefonu kaldırıp alo demesi, cee demesi bay bay yapması, tüm bunlar harika.. Ve dolayısıyla otizm olmadığını düşündürüyor.
Sizin yaptığınız hataları kat be kat biz de yaptık. Hatta şimdi 1 ay öncesine dönüp bakınca kendi kendimize ne biçim ebeveynlik etmişiz kimse de bizi uyarmamış diye hayret ediyoruz. Biz o kadar abartmıştık ki , bırakın olur olmaz zamanlarda youtubedan açmayı, sırf mickey fareyi çok seviyor diye, otomobilimizdeki koltuk başlıklarına bile ekran taktırdık, usb ile mickey yükledik, izliyodu.
Aslına bakacak olursanız biz çocuğumuzu başımızdan atalım diye, o keyif alıyor diye yapmak istedik tüm bunları ama şimdi düşününce ne kadar büyük bir hata yaptığımızı anlıyoruz ve çocuğun gelişiminin en değerli çağı olan ilk 3-4 senesinin, 2 yılını bir anne baba olarak da nasıl da kendi ellerimizle rezil ettik ve boşa geçirdik hala ben de inanamıyorum.
Bizim tüm hayat tarzımızı 1 gün içerisinde değiştirdiğimizin üzerine dün tam 1 ay geçti. 1ay önce dün psikiyatriste gitmiş ve otizmden şüphelenediğimizi söylemiştik. Ardı ardına 3 tane pskiyatrist fikri aldık ve 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı şeyi söylemişti. Otistik spektrum bozukluğunun hafif bir seviyesi olabılır.. Hayatınızı değiştirin ve 1 ay sonra görelim..
Dün kontrolümüze gittik. Doktorumuz dedi ki oğlunuz tamamen normal ve yaşıtlarının seviyesine uygun bir sosyal davranış tablosu çiziyor. 1 ay önce gördüğümüz çocukla alakası bile yok dedi. Değil otizm spektrum bozukluğu, şu anda psikiyatrik takip dahi gerektirecek bir durum görünmüyor bundan sonra bana getirmeyin dedi.
Ben de öyle tahmin etmiştim aslında giderken böyle diyeceğini biliyordum doktorumuzun ama her ihtimale karşı ben 1-2 uzmana daha götürücem o ayrı konu.. - dip not olarak; biz 1 ay özel eğitim de aldık ama doktorumuz özel eğitimi de bırakabileceğimizi, mutlaka fayda gördüğümüzü ama artık çocuğun algıları, normal hayat akışından öğrenebilecek durumda olduğunu söyledi - ben özel eğitime de bir süre devam edicem bu da benim şahsi tercihim yine..
Sosyal sıkıntıları olduğunu düşündüğünüz kızının için kreşi doktor mu önerdi bilmiyorum ancak mesela bizim göründüğümüz 3 farklı çocuk psikiyatristi de bize aynı şeyi söylemişti 1 ay önce.. Otistik belirtiler gösteren çocuklar, belirtilerden bir miktar arınmadan ve doğru algılama şekilleri öğretilmeden kreşe gittiklerinde sosyalleşmiyor, tam tersine orada eziliyorlar. Siz öncelikle şunu şunu yapın, 1 ay sonra görelim, kreşe ona göre başlamaya hazır olup olmadığını belirleyelim...
Bizim dünkü kontrolümüzde kreşe artık gitmemiz önerildi.. Hazır olduğumuz söyledindi.. Bakıcaz bakalım..
. Merhaba Derya öncelikle çok geçmiş olsun. Ben Ankara dışında yasıyorum ama ailem Ankara'da olduğu için onların yanına geldikçe oğlumu 1 haftalık eğitim programına götürdüğüm bir merkez var.. Profesyonelliklerinden şüphe duyma.25 yıllık bir merkez. Ben öneriyorum. Giden arkadaşlar varsa onlarda sana yardımcı olur umarım. Ankara Bahçelievler'de özel uyum eğitim merkezine gitmenizi tavsiye ederim. Bana hep orası önerilmişti.selam arkadaşlar benim 3 bucuk yaşındaki ogluma YGB teşhisi kondu.ankara nın küçük bir ilcesinde yaşıyorum.buradaki özel egitim merkezlerinde otzim için ruhsatlarının olmadıgını söylediler ankarada bildiginiz iyi bir özel egitim merkezi varmı,acil lazım
YaprakCls merhabalar..en son otizm tanınızın ortadan kalktığını yazmıştınız..şu an gelişmeler ne durumda neler yapıyosunuz paylaşırsanız çok sevinirim.teşk.ler..Kızınızın hayali oyun oynuyor olması, bebeklerini beslemesi uyutması, telefonu kaldırıp alo demesi, cee demesi bay bay yapması, tüm bunlar harika.. ve dolayısıyla otizm olmadığını düşündürüyor.
aslında süper olur..Ben bazen bazı arkadaşların yazdıklarından sonra karış karış sayfa geziyorum..İlk mesajı bulup gelişmelerini gözlemleyebilmek için..Zor oluyor tabi..Fakat nasıl bir şablon olacak bütün bunları sığdırabileceğimiz ?
merhaba sualsu bizimde bu ay sonunda nahit hanım ile randevumuz var.. aslında sana sormak istediğim şeyler var ama maalesef özel mesaj hakkım yok hala
Size de merhabalar. Öncelikli olarak geçmiş olsun.
Benim oğlumun şu anda otizm teşhisini karşılayacak hiç bir belirtisi kalmadı ancak her ne kadar doktorlar öyle olmadığını söylese de ben ASPERGER SENDROMU olduğunu düşünüyorum yani otizm spektrum bozukluklarından bir tanesi, yüksek işlevli otizmle tam bir olmasa da oldukça benzeşen bir durum..
Doktorların aksine bir şey düşünüyor olmamın sebebi ise oğlumun davranışlarındaki bir takım detaylardan kaynaklanıyor ve bu detaylar ne yazık ki 1 saatlik doktor muayenesi sırasında gözlemlenemiyor ve ben anlattığımda da nedense doktorlardan tatmin edici bir cevap alamadım. Ancak ayrıntılar diye bahsettiğim bir takım sıradışı davranışlar Ingilizce ve İspanyolca forumlardan ve sitelerden araştırdığım kadarıyla bana Asperger sendromu olduğunu düşündürtüyor.
Şu anda derdini anlatabilecek kadar konuşuyor. Zamirleri karıştırıyor ve oldukça fazla ekolalisi var ancak yerinde kullandığı doğru kullandığı ve hatta zaman zaman yaratıcılığını kullanarak konuştuğu zamanlar bile azımsamayacak kadar çok.
Göz temasında herhangi bir sorun yok. Genel olarak sosyal ilişkisi de iyi. Diyalog başlatabiliyor ama devam ettirmekte pek istekli değil. Kendisi söyleyeceğini söyleyip- tabi yarım yamalak - sonra basıp gidiyor :)
Yaşıtlarına karşı ilk karşılaştığında çok ilgili ancak 1-2 dakika içerisinde ilgisini kaybediyor ancak zaten genel olarak bir odaklanma ve dikkat sorunu var kaldı ki doktorumuz asıl hiperaktivite ve dikkat sorunu üzerine gitmemiz gerektiğini düşünüyor.
Ismine tepki veriyor ancak kalabalık ve dikkatini dağıtacak unsurların çok olduğu mekanlar ve ortamlarda değil. Evde yalnızca ikimizsek ya da babası ben ve oğlumsak, bir kez dahi şaşmadan bakıyor ismine ama daha kalabalık yerlerde amiyane tabirle ambale oluyor diyebilirim.
Benimle, babasıyla, kuzeniyle ve 1-2 kişiyle daha sosyal teması oldukça iyi hatta ikide bir gelip canımın içi anneeemm diye sarılıyor bana ama 20 saniyeden fazla oturamıyor kucağımda o ayrı.
Bir takım takıntıları hala devam ediyor. Özellikle otomatik açılıp kapanan kapılar başta olmak üzere her türlü kapıyla oynamayı seviyor. Öyle dönen şeylere filan ilgisi yok ama kapıyla 2-3 dakika oynar bırakırsam eğer kapı otomatikse 1 saat bile oynar.. Bir de hala 6 aylık bebek gibi avizelere dokunmayı sallamayı filan seviyor..
Ben de bilemedim valla :) hem sosyal olarak oldukça ileri olduğu konular var hem de geri olduğu.. ortada bir durum olduğu bariz ancak nedir ve nereye varacak ilerleyen yıllarda göreceğiz.
YaprakCls merhabalar..en son otizm tanınızın ortadan kalktığını yazmıştınız..şu an gelişmeler ne durumda neler yapıyosunuz paylaşırsanız çok sevinirim.teşk.ler..Kızınızın hayali oyun oynuyor olması, bebeklerini beslemesi uyutması, telefonu kaldırıp alo demesi, cee demesi bay bay yapması, tüm bunlar harika.. ve dolayısıyla otizm olmadığını düşündürüyor.
Sizin sanki sorununuz dikkat eksikligi ve hiperaktivite gibi zaten otizm spectrum bozuklugu belirtileri kayboldugunda bu dehp kalabiliyor..
Sualsu biz nahit Hanım'a ilk defa gideceğiz. Aynı zamanda barış Korkmaz'a da gideceğiz. İkisi arasında birine takibini yaptıracağız. Tam 24 ayın içinde oğlum. Şu ana kadar bir tanı almadı ama herhalde bu sefer adı koyulur.. Yinede haftada 3 saat evde özel eğitimciden ders aldırıyoruz.2 ay oldu. Bu süreçte de Ankara'da başka bir kuruma şehir dışı bir haftalık programlara katıldık. Fırsat oldukçada katılacağız. Haftada 3 gün de kreşe oyun grubuna devam ediyor 2 saat.Şimdilik düzenimiz bu. Doktor kontrollerinden sonra durum ne gösterir bilemiyorum ama tası tarağı toplayıp kocayıda burda bırakıp Ankara ya da İstanbul'a bile taşınırım.. Yeter ki oğlum için faydalı olanı yapabileyim diye.. Kazene günah çıkarıyor gibi olmayalım ama benimde tamamen aynı sebeplerden dolayı (özel durum)bayaa eski bir nickim var.. Gerçi IP numaralarımızdan kendisi istese anlar zaten ama tamamen masumane :)) tel numarası alırsam süper olur. Mailimede gönderebilirsin aydam11@hotmail.com.. Ayrıca teşekkür ederim :)
Mail tarafına ulaştı :) çok teşekkürler. Iyi geceler :))Mail attim her zmn arayabilirsin...Benim icinde ii olur :)) ii geceler..
merhaba arkadaşlar burası baya kalabalıklaşmış geçmişi okuduysanız anımsarsınız benide kısaca özetlemem gerekirse benşm oğlum 22 aylıktı otizmle tanıştığımızda göz teması yoktu ismine tepki sıfırdı eve misafir istemez alışverişe çıkamazdık ben uzun zamandır giremiyorum oğlum şuan 5.5 olacak 2 ay sonra ana sınıfına başladık geçen sene wc sölemeye başladı konuşmayada 1 seneden biraz fazla olmuştur başlayalı dili baya gelişti bana annecim diyor bişey isterken elle işaret etmiyor artık herkeze ismiyle hitap ediyor benim arkadaşlarımda dahil arabaya binelim doktora gidelim yada okula gidelim diyor özel eğitimcisine ismiyle hitap ediyor bi gittiği yeri unutmuyor yon duygusu çok gelişmiş yabancı şarıları ezberliyor okulda arkadaşlarıyla oynuyormuş evde kardeşiylede oynuyor vazen kavga ediyor her çocuk gibi nerden öğrenmişse bana bugün allahın zesası dedi bu bile çok hoşuma gitti yemek yemek istemezse annecim aşkııım diyor ağzını eliyle kapatıp yemek istemiyor ama daha çok yolumuzda var yani bi kardeşine bakıyorum birde ona kardeşi 3.5 yaşında ona göre kıyaslamaya çalışıyorum geçen kar yağdığında kartopu annecim diyor bahçe diyor dışarı çıkalım yani şimdilik aklıma gelenler
Merhaba arkadaslar.egitimde 3. Gunumuzude aglayarak gecirdikogretmeni alisacak diyor ama ne zaman gosterdikleri hic birseyle ilgilenmiyor.ogretmen kendisi yapiyor.bizimki aadece izliyor.cok kotuyum boyle girdukce daha cok uzuluyorum.egitime giden arkadasarsizkarsilastuniz mi boyle bi durumla
merhabalar.sizi hatırlamaz olurmuyum.çokmasumla forumdaki yazışmalarınızı defalarca okudum.sizin üzüntülerinize ve mutluluğunuza ortak oldum.oğlunuzla ilgili bilgi verdiğiniz için çok teşk.ederim.siz ve çokmasum bizim ümit ışığımızsınız..inş sizdende tamamen kurtulduk haberinizi en yakın zamanda alırız..forum malesef kalabalıklaştı ve bence bundan sonra dahada kalabalık olucak..son bir sorum olucak siz bir dönem ağır metal testi yaptıracaktınız yaptırdınızmı sonuç ne çıktı merak ediyorum.eğer yanlış hatırlıyorsam kusuruma bakmayın.küçük oğlunuzu ve ağbisiniöpüyorum.allah yardmcınız olsun sevgiler.
Merhaba arkadaslar.egitimde 3. Gunumuzude aglayarak gecirdikogretmeni alisacak diyor ama ne zaman gosterdikleri hic birseyle ilgilenmiyor.ogretmen kendisi yapiyor.bizimki aadece izliyor.cok kotuyum boyle girdukce daha cok uzuluyorum.egitime giden arkadasarsizkarsilastuniz mi boyle bi durumla[/QU
merhaba bizimde aynıydı oğlum içerde ben dışarda ağlardım bas bas bağırırdı hiç komut almazdı oturmazdı ama şimdi eğitimcisin benden çok seviyor onu gördümü beni unutuyor bazen dersten çıkmak istemiyor sabredin biraz çocuğunuza görünmeyin izleyecekseniz gizliden bakın camdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?