- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.941
mrb acil yardım lütfen canım çok sıkılıyor oğlum aylık baba dede ve anlamsız birkeç kelime sölüyor bunun dışında konuşmuyor ismine tepki vermediği için bugün gata ya götürdüm dr psikoloğa yolladı psikologta otizm bulguları olduğunu söledi ne yapacağımı şaşırdım sadece ismine tepki vermiyor kafası çalışıyor çok hareketli çok güleryüzlü tos diyoruz kafamıza tos yapıyor çak deyince elimize çakıyor al deyince alıyor ama seslendiğimizde bakmıyor çocuk kanalını seyrediyor reklemler başlayınca nerde olursa olsun duyup koşarak geliyor bana birileri yardım etsin ne yapacağımı şaşırdım lütfen
selam arkadaslar. benim de 2 yasında kızım var hıc konusamazdı ve muzık terapıyle ve refleksolojıyle bırlıkte kızım konusmaya basladı.Goturmedıgım doktor profesor kalmadı ne yapacagımı bilemiyordum sonunda fitoterapi, müzik terapi, refleksoloji ve psikoterapiyle kızım konusmaya başladı. yürümesinde problem vardı ama refleksoloji sayesin de bunu da başardık biraz aksaklık var ama zamanla gecıcek büyüme çağına gelicneye kadar tedavi göruyoruz. Ve allah razı olsun doktorumuzdan. bursa da bulunuyor doktorumuz gelmenızı ve en azından bir umudunuzu denemenızı tavsiye ederim
merhaba.gelişmeler çok güzel..rica etsem bu süreci detaylı bir şekilde anlatırmısınız..bahsettiğiniz yer nerede ücret vs nedir? Kızınız şu anda tanı olarak ne durumda paylaşırsanız çok sevinirim..
t
Siz fizyoterapistmisiniz ?[/QUOTE
evet fizyoterapistim ama cocuklar üzerine bir calısmam yok.
bahsettiğim yer Bursa'da Seziş Medikal ve psikolojik danış. mrkz. diye bir yer. yaklaşık 10 çeşit yada daha fazla terapi uygulandı. 3 ay gibi bir sürede çok büyük değişikler oldu. terapi bitince de etkisinin devam ettiğini görüyoruz. biz 15.000 ödemiştik üç ay için. merkezde bu konu üzerine çalışan psikolog, doktor, eğitmen, refleksolog vs. var. biz memnun kaldık. size de tavsiye ederim.
cevap verdiğiniz için teşk.ler..Bursa dışında oturanların oraya dvmlı gitmesi çok zor.kesinliği belli değil kime ne kadar etki eder orasıda muamma! ayrıca 3 ayda bu maliyetle bulunduğumuz yerlerde buna benzer bir çok merkez var..siz çok şanslısınız başarı elde etmişsiniz darısıbizlerin başına inş.
Peki cocuğunuz icin 2 yasında demişsiniz tanısı neydi? Rahatsızlıkları nelerdi ?Siz fizyoterapistmisiniz ?[/QUOTE
evet fizyoterapistim ama cocuklar üzerine bir calısmam yok.
Peki cocuğunuz icin 2 yasında demişsiniz tanısı neydi? Rahatsızlıkları nelerdi ?
otizm teşhisiydi. Kendisine bakan kimselere nadiren gülümseme; Başkalarının çıkardığı sesleri veya gülücük gibi hareketleri nadiren taklit etme;Ses çıkarmada gecikme veya nadiren ses çıkarma; Göz teması kuramama;Nadiren dikkatinizi çekme;Ellerde, ayaklarda, bacaklarda sertleşme veya el bileklerini çevirme gibi olağan dışı vücut hareketleri ve olağan dışı duruş gibi belirtileri vardı.
Peki cocuğunuz icin 2 yasında demişsiniz tanısı neydi? Rahatsızlıkları nelerdi ?
selam. benim de 4 yaşında bir çocuğum var. Ve otizm belirtisi koydular ne yapacağımı bilmiyorken arkadaşımın biri bana bir psikolog ve fizyoterapist önerdi.Alternatif tıp ile birlikte Terapi en az 10 çeşit uygulandı ve şu an da dikkat dağınıklığı yok , odaklanma sorunumuz yok ve seslendiğimiz de tepkisini verebiliyor. Şu an sadece eğitim alıyor ve çok güzel ilerleme katettik. Şansınızı bütün olanaklarınızı değerlendirmenizi öneririm.Bursa' da psikolojik danışmanlık,kişisel gelişim ve alterntif tıp merkezi olmasıyla birlikte ayrıyetten fizyoterapist de çalıştırmaktadalar. İlgilenmenizi öneririm.
otizm teşhisiydi. Kendisine bakan kimselere nadiren gülümseme; Başkalarının çıkardığı sesleri veya gülücük gibi hareketleri nadiren taklit etme;Ses çıkarmada gecikme veya nadiren ses çıkarma; Göz teması kuramama;Nadiren dikkatinizi çekme;Ellerde, ayaklarda, bacaklarda sertleşme veya el bileklerini çevirme gibi olağan dışı vücut hareketleri ve olağan dışı duruş gibi belirtileri vardı.
Bu 2 salağın (salak dediğim için kimse kusura bakmasın zira insanların umutları ile oynayanlara salak iltifat gibi gelir) aynı kişi olduğunu biliyor musunuz diye sormayacağım siz zaten anlamışsınız.
selam. benim de 4 yaşında bir çocuğum var. Ve otizm belirtisi koydular ne yapacağımı bilmiyorken arkadaşımın biri bana bir psikolog ve fizyoterapist önerdi.Alternatif tıp ile birlikte Terapi en az 10 çeşit uygulandı ve şu an da dikkat dağınıklığı yok , odaklanma sorunumuz yok ve seslendiğimiz de tepkisini verebiliyor. Şu an sadece eğitim alıyor ve çok güzel ilerleme katettik. Şansınızı bütün olanaklarınızı değerlendirmenizi öneririm.Bursa' da psikolojik danışmanlık,kişisel gelişim ve alterntif tıp merkezi olmasıyla birlikte ayrıyetten fizyoterapist de çalıştırmaktadalar. İlgilenmenizi öneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?