- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.981
efege inan dün bend eaynı anlattığın gibi dibe çökmüştüm.davranışları bazen düzeliyor bazen takınytılı davranışlar tavan yapıyor.nasn bazen bir bakıyor dipte bazen de öyle güçlü hissediyorki kendisini .allah gerçekten yardımcımız olsunoğlum hala konuşmuyor canım çok sıkılıyo bu aralar ağlamaları sinirli yapısı iyice arttı doktora götürsem mi diyorum ilaç kullanmak istemiyorum, daha önce kullandık risperdal zaten kabızlık sorunumuz vardı iyice arttırmıştı, ne yapacağımı şaşırdım uyku düzenimiz de yok hiç iyi değilim bazen çok umut dolu oluyorum tamam diyorum olacak atlatacağız sonra dibe çöküyorum allahım sen gayret ver diyorum ama bilmiyorum
esrade senin adına çok sevindim.bizim için dua et inşallah bu mutluluğu bizde yasarız canım benimmerhaba hanımlar hatırlarsanız kızımda otizmden şüpheleniyordum ama şükürler olsunki şuan çok çok iyi ve otizmle alakası yokmuş meğer geçen yıl ocak ayında pedagoga götürmüştük ve tvye maruz kaldığı için yalancı otizm bulguları olabilir demişti gerçektende öyle oldu geçtiğimiz yaz tatilde baya değişti konuşması hızlandı algısı arttı şuan tek sorunumuz tuvalet eğitimimiz hala bitmedi ısrarla söylemicem diyo söylememki diyo ama bunuda aşıcaz inş. allah bütün kuzularımıza şifa versin bizim durumumuzda olanlarda hemen paniğe kapılmasın ümitsizliğe düşmesin belkide gerçekten zamanı var herşeyin sabretmek ama yinede gözlemleyip takip etmek gerek..
esrade senin adına çok sevindim.bizim için dua et inşallah bu mutluluğu bizde yasarız canım benim
Canım bizde de durumlar iyi ama tam olarak atlatmış değiliz..Kızım artık derdini anlatıyor..iki kelimelik cümleler kuruyor.isteklerini söylüyor.hatta hafta sonu biraz geç kaldım bana nerdesin anne? dedi yani hesap sordu:)...çok mutlu oldum..istekleri dışında da konuşması gerekiyor çünkü:)ama konuşması geri tabi ki...takıntıları bazen zorluyor.inatçı bir çocuk.sosyalliği de tam artmış değil.ama inşallah ben de zamanla atlatacağımızı düşünüyorum.umutluyum...
merhaba senin adına çok sevindim esrade ne mutlu sana
canım aynı durum bendede var bazen çok umutsuzluğa kapılıyorum düzelmiycek heralde diyorumama bazen çocuğumda gördüğüm ilerlemelere bakıyorum evet iyileşecek benim oğlum diyorum bilmiyorum ya zaman herşeyin ilacı olacak çocuklarımız düzelecek yani aksini düşünmek istemiyorum bizim güçlü olmamız lazım özellikle annelere çok büyük yük düşüyo o yavrucaklar napsın onlar bizden daha çok yoruluyo mesela benim oğlum 2,5 yaşında tam gün kreşe gidiyo bi taraftan eğitim vsoğlum hala konuşmuyor canım çok sıkılıyo bu aralar ağlamaları sinirli yapısı iyice arttı doktora götürsem mi diyorum ilaç kullanmak istemiyorum, daha önce kullandık risperdal zaten kabızlık sorunumuz vardı iyice arttırmıştı, ne yapacağımı şaşırdım uyku düzenimiz de yok hiç iyi değilim bazen çok umut dolu oluyorum tamam diyorum olacak atlatacağız sonra dibe çöküyorum allahım sen gayret ver diyorum ama bilmiyorum
merhaba benim oğlumdada aşırı koşuşturma var onunla dışarı çıkamıyoruz diyebilirim çünkü hiç yanımızda durmuyo sürekli koşuyo mesela dikkatini hiçbişeye veremiyo en son doktora götürdüğümde bunun için ilaç verebilirim demişti en azından biraz sakinleşirse etrafındaki insanları biraz farkeder ve iletişim kurabilir diye düşünüyorum bizim en büyük problemimiz bu çünkü insanları görmüyomuş gibi davranması yani bi çok şeyi aştık bunda gıdım ilerleyemiyoruz.yan etkilerini sorduğumdada ben dozunu çok iyi ayarlıyorum merak etmeyin hiç bi yan etkisini görmeyeceksiniz dedi ama tabi bende kararsızım ama belki enazından bi süre deneyebilirimMerhabalar, benim oğlum 4,5 yaşında, 8 aydır özel eğitime gidiyoruz. 2,5 yaşından beri şüpheleniyorduk. psikiyatristimiz 2,5 yaşındayken kreş önerdi, bol bol oyun oynayın dedi, açılır dedi. ama pek ilerleme olmayınca artık 8 ay önce özel eğitime başlattı. atipik otizm dedi. bir sürü yere götürdüm. hep aynı şeyoğlumun sinirli bi yapısı yok, öfke nöbeti yok, uyku sorunu kabızlık problemi yok. bunlar olumlu tarafları onlara odaklanmaya çalışıyorum ben de ama göz teması çok azdı ve konuşma da sıkıntılıydı. oyun kurgulama, hikaye oluşturma gibi şeyler yoktu. şimdi göz temasımız bayağı arttı, ama hala pek cevap vermiyor. yarım gün kreşe gidiyor. bi de haftada 3 gün 1 saat özel eğitim. mesela oğlum bugün okulda ne yaptın diyorum yaptım diyor. bizi başından savmak için cevap veriyor. bişey anlatmaya çalışmıyor. herşey kısa ve net. iştahımız iyi problem yok. bilmiyorum neler bekliyor bizi. doktor risperdal önermişti 8 ay önce, biz vermedik. geçtiğimiz ay kontrole gittik risperdale çok da gerek yok şu anda dedi. kullanıp kullanmamayı bize bıraktı. bu ilaç daha çok öfke nöbetleri ve koşturmaları hafifletmek için kullanılıyormuş ama sosyal algıyı arttırdığına dair çalışmalar var dedi. emin olamıyorum, daha çok küçük. bu yaşta böyle bir ilaç ne kadar doğru bir türlü karar veremiyoruz. risperdal kullanan anneler ne gibi faydalarını gördüler paylaşabilirler mi? önceki sayfaları okumaya çalıştım ama çok da cevap bulamadım soruma.
Allah hepimize yardım etsin, zor bi hayat, bazen boğuluyor insan. biz 8 aydır tv açmıyoruz evde. ama güzel bi hayatmış tvsiz hayat, ben sevdim şahsen :) çocuklarımız herşeye değer, iyi ki varlar iyi ki yanımızdalar. ya olmasalardı onu düşünmek lazım. oğlumu çok seviyorum ne gerekiyorsa sonuna kadar yapıcaz elimizden ne gelirse artık. hepinize sabırlar diliyorum..
9 aydır risperdal kullanıyoruz 0.25 le başladık 0.5 ml veriyoruz şuan. Kullandıktan 2 ay sonra tüm takintilarimiz ve ses tekrarlarimiz bitti. Şuan kullanmaya devam ediyoruz. Oğlum hic saldırgan ve sinirli olmadı ama çok hareketliydi. Geceleri yatmadan önce veriyoruz biz çok faydasını gördük algısı çok arttı şuan yaşıtlarından bir farkı yok. 6 ayda bir d vit ampul veriyorum. Hetgun balikyagi içiyor. Çok düzenli ve sağlıklı besliyoruz. Herşeyden yiyor artik TV izliyor bence ilacı denemeye değer.Merhabalar, benim oğlum 4,5 yaşında, 8 aydır özel eğitime gidiyoruz. 2,5 yaşından beri şüpheleniyorduk. psikiyatristimiz 2,5 yaşındayken kreş önerdi, bol bol oyun oynayın dedi, açılır dedi. ama pek ilerleme olmayınca artık 8 ay önce özel eğitime başlattı. atipik otizm dedi. bir sürü yere götürdüm. hep aynı şeyoğlumun sinirli bi yapısı yok, öfke nöbeti yok, uyku sorunu kabızlık problemi yok. bunlar olumlu tarafları onlara odaklanmaya çalışıyorum ben de ama göz teması çok azdı ve konuşma da sıkıntılıydı. oyun kurgulama, hikaye oluşturma gibi şeyler yoktu. şimdi göz temasımız bayağı arttı, ama hala pek cevap vermiyor. yarım gün kreşe gidiyor. bi de haftada 3 gün 1 saat özel eğitim. mesela oğlum bugün okulda ne yaptın diyorum yaptım diyor. bizi başından savmak için cevap veriyor. bişey anlatmaya çalışmıyor. herşey kısa ve net. iştahımız iyi problem yok. bilmiyorum neler bekliyor bizi. doktor risperdal önermişti 8 ay önce, biz vermedik. geçtiğimiz ay kontrole gittik risperdale çok da gerek yok şu anda dedi. kullanıp kullanmamayı bize bıraktı. bu ilaç daha çok öfke nöbetleri ve koşturmaları hafifletmek için kullanılıyormuş ama sosyal algıyı arttırdığına dair çalışmalar var dedi. emin olamıyorum, daha çok küçük. bu yaşta böyle bir ilaç ne kadar doğru bir türlü karar veremiyoruz. risperdal kullanan anneler ne gibi faydalarını gördüler paylaşabilirler mi? önceki sayfaları okumaya çalıştım ama çok da cevap bulamadım soruma.
Allah hepimize yardım etsin, zor bi hayat, bazen boğuluyor insan. biz 8 aydır tv açmıyoruz evde. ama güzel bi hayatmış tvsiz hayat, ben sevdim şahsen :) çocuklarımız herşeye değer, iyi ki varlar iyi ki yanımızdalar. ya olmasalardı onu düşünmek lazım. oğlumu çok seviyorum ne gerekiyorsa sonuna kadar yapıcaz elimizden ne gelirse artık. hepinize sabırlar diliyorum..
özel kresler tuvalet eğitimi olmayanlarıda alıyor küçük oğlum abisiyle krese gidiyor şuan 20 aylık. Bence tuvalet eğitimi veren bir krese ver daha cabuk öğrenir hem de sosyallesircnm inş.sizde en kısa zamanda atlatırsınız ama şunuda eklemek istiyorumki benim kızımdada takıntılar var tam olarak oyunda kuramıyor arkadaşlarıyla ama zamanla bunlarıda aşacağımıza inanıyorum kreşe yollamayı düşünüyorum yalnız bahsettiğim gibi tuvalet eğitimimiz hala bitmedi onu bi halletsek hemen kreş istiyorum çünkü gelişiminde kreşin önemli rolü olacağına inanıyorum mesela oyun kurmayı paylaşmayı o zaman daha iyi öğrenecek sabırla takibe devam..
9 aydır risperdal kullanıyoruz 0.25 le başladık 0.5 ml veriyoruz şuan. Kullandıktan 2 ay sonra tüm takintilarimiz ve ses tekrarlarimiz bitti. Şuan kullanmaya devam ediyoruz. Oğlum hic saldırgan ve sinirli olmadı ama çok hareketliydi. Geceleri yatmadan önce veriyoruz biz çok faydasını gördük algısı çok arttı şuan yaşıtlarından bir farkı yok. 6 ayda bir d vit ampul veriyorum. Hetgun balikyagi içiyor. Çok düzenli ve sağlıklı besliyoruz. Herşeyden yiyor artik TV izliyor bence ilacı denemeye değer.
özel kresler tuvalet eğitimi olmayanlarıda alıyor küçük oğlum abisiyle krese gidiyor şuan 20 aylık. Bence tuvalet eğitimi veren bir krese ver daha cabuk öğrenir hem de sosyallesir
benim oğlum da tuvalet eğitimi tamamlanmadı ama oyun grubuna gidiyor haftanın 3 günü inşallah her şey güzel olacakcnm inş.sizde en kısa zamanda atlatırsınız ama şunuda eklemek istiyorumki benim kızımdada takıntılar var tam olarak oyunda kuramıyor arkadaşlarıyla ama zamanla bunlarıda aşacağımıza inanıyorum kreşe yollamayı düşünüyorum yalnız bahsettiğim gibi tuvalet eğitimimiz hala bitmedi onu bi halletsek hemen kreş istiyorum çünkü gelişiminde kreşin önemli rolü olacağına inanıyorum mesela oyun kurmayı paylaşmayı o zaman daha iyi öğrenecek sabırla takibe devam..
mrb efege nasılsızZihinselgelisim.com diye bi site var oraya bi bak bu ofke nobetlerinde nasil davranilcagi falan daha aklina ne takiliyosa var bi psikolog anlatiyo egitim bolumleri var ucretsiz uye olunuyo bi bak istersen ben sahsim adina begendim allah yardimcimiz olsun zor ve uzun bir surec
mrb efege nasılsız
valla canım inan aynı ruh hali zaman zaman hepimizde meuvcut.ben gaps diyetinin kitabını 2 hafta önce okudum.kesinlikle kadının söyledikleri çok mantıklı geldi.çünkü bağırsak florasından kaynaklandığını savunuyor.bağırsak florasındaki sorunlar dehb astım egzama astım gibi sorun oluştururlar diyor.ve inanmıyacaksın ama eşimin ailesinde atalarından beri bağırsak sorunu var.eşimde ve kardesinde asyım var.ben hep oğlum dada astım çıkarmı diye korkarken daha beteri olan otizm çıktımerhaba bu aralar oğlum çok hırçı yüzünü çizdi çok o kadar kesiyorum tırnaklarını nasıl yapıyo anlamadım canım sıkkın çok o yüzden sütü kestim vermimyorm artık şu diyet kitabının siparişini vredim gaps diyeti , önce test falan yaptırmak gerekiyor mu acaba bu gün kitap gelecek elime ayrıca bilgiler falan da gönderiyorlarmış merak ediyorm , şu biozenans ı yaptırmak istiyorum ama maddi durum el vermiyo kreşe bile gönderemiyoum bilmiyorum pek ruh halim iyi değil.
Sen nasılsın nasıl gidiyo
valla kitap çok etkilediberni bir surü notlar aldım diyet çok zor diye düşünüyorum en azından bizim için kısıtlı yemesi var oğlumuz.pide hamur işi ve çorba yiyiyor sadece.kahfaltıda peynir bal pekmez tereyağı yer ama yumurta yemiyor.bütün meyveleri muz hariç ve kuruyemişleri yer.kısıtlı olunca yeme sende okuyacaksın kitabı en az 1 yıl yapmak gerektiğini savunuyor güzel bilgiler edindi bazıları inanamasada ben inandım ama yapmak çok zor canımmerhaba bu aralar oğlum çok hırçı yüzünü çizdi çok o kadar kesiyorum tırnaklarını nasıl yapıyo anlamadım canım sıkkın çok o yüzden sütü kestim vermimyorm artık şu diyet kitabının siparişini vredim gaps diyeti , önce test falan yaptırmak gerekiyor mu acaba bu gün kitap gelecek elime ayrıca bilgiler falan da gönderiyorlarmış merak ediyorm , şu biozenans ı yaptırmak istiyorum ama maddi durum el vermiyo kreşe bile gönderemiyoum bilmiyorum pek ruh halim iyi değil.
Sen nasılsın nasıl gidiyo
benim oğlumun da yeme sıkıntısı var tek sıkıntım o ama yapmaya çalışacam denicem bakalım inşallah uygulayabilirim sonuça iyi olcaksa hayırlısı bakalımvalla kitap çok etkilediberni bir surü notlar aldım diyet çok zor diye düşünüyorum en azından bizim için kısıtlı yemesi var oğlumuz.pide hamur işi ve çorba yiyiyor sadece.kahfaltıda peynir bal pekmez tereyağı yer ama yumurta yemiyor.bütün meyveleri muz hariç ve kuruyemişleri yer.kısıtlı olunca yeme sende okuyacaksın kitabı en az 1 yıl yapmak gerektiğini savunuyor güzel bilgiler edindi bazıları inanamasada ben inandım ama yapmak çok zor canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?