- Konu Sahibi melodi1970
-
- #4.001
gulsan oğlunun durumuna çok sevindim eski yazılarınıda bazılarını okumuştum sizin gibi böyle iyileşenleri okuyunca bizede bi umut oluyo.9 aydır risperdal kullanıyoruz 0.25 le başladık 0.5 ml veriyoruz şuan. Kullandıktan 2 ay sonra tüm takintilarimiz ve ses tekrarlarimiz bitti. Şuan kullanmaya devam ediyoruz. Oğlum hic saldırgan ve sinirli olmadı ama çok hareketliydi. Geceleri yatmadan önce veriyoruz biz çok faydasını gördük algısı çok arttı şuan yaşıtlarından bir farkı yok. 6 ayda bir d vit ampul veriyorum. Hetgun balikyagi içiyor. Çok düzenli ve sağlıklı besliyoruz. Herşeyden yiyor artik TV izliyor bence ilacı denemeye değer.
özel kresler tuvalet eğitimi olmayanlarıda alıyor küçük oğlum abisiyle krese gidiyor şuan 20 aylık. Bence tuvalet eğitimi veren bir krese ver daha cabuk öğrenir hem de sosyallesir
mehmetin annesi biorezonans nasıl gidiyor fayda varmı acaba bilgilendirirseniz sevinirimHenüz haber vermediler. Yarın gidince öğreniriz en kötü ihtimal. Bizimki de kolay oturmaz 1 saat boyunca. Çizgi film ya da şarkı türkü şeklinde yaparız baktık olmadı.
Merhaba...Ben de seninle aynı şeyi düşünüyorum..Ben bu sayfayı okuduktan sonra özel eğitimin ne kadar önemli olduğunu,diyet vs.gibi konulardan haberdar oldum...Çünkü yaşayanların fikirleri daha önemli..Acilen doktora götürüp özel eğitime başlattım belki önyargılı olup bekleyebilirdim...izin konusunda böyle bir imkanın varsa muhakkak yap derim.Ben arada bir hafta izin aldığımda bile kızım çok daha iyi oluyor...evde bu çocuğa ne yapıyorsunuz diyorlar..yazın 2-3 hafta tatilde de bambaşka bir çocuk oluyor.çok iyi ,uyumlu bir çocuk oldu ve konuşması hızlandı..en iyi anne ilgilenir.ama oyun grubunu da bırakmayın bence. ya da yarım gün kreş te muhakkak olmalı.arkadaşlar daha önce yorum yapmıştım ama forumun tamamını şu an itibariyle tamamını okumuş bulunuyorum.öncelikle belirtmeliyimki bu 400 sayfa bana ne kadar çok kitap okusamda onlardan daha fazla bilgi bulunduruyor.teorik bilgiden ziyade yaşanmışlıklar başkadır bence her zaman.burdaki kaderdaşlarımımda kendimi buldum.sorunlar aynı umutlar aynı.aynı yola baş koyunca insan daha hassas oluyor.başta çok masum nazdem efege blue herşeyden çok gülsan ın bilgilendirmesi inanın bana çok iyi geldi.aydam 11 le ortak yönlerimiz var.bende hamilelikte kan sulandırıcı iğnelerden kullanmıştım hep kafamfda soru işatetidir inanın.oğlum 41 aylık tam 3 yaşında teşhis aldı.3 aydır özel eğitim alıyor.göz teması çok iyi isme bakmada bazen sıkıntı var zaten anne baba gibi kelimeleri kullanıyordu .ama 3 ayda yaklaşık 70 kadar kelimeyi kullanıyor.çalışıyoorum.öğretmenim.okula gittiğimde genelde babaannesi ilgileniyor.haftda 3 gün sabahtan oyun grubuna gidiyor.haftada 4 saat özel eğitim alıyor.ödevlerimizi pek fazla yapmak istemiyor. ben daha çok babaannesi nde yüzlü oldfuğu için yaptığını düşünüyorum.elimden geldiğince diyet yapmaya çalışıyorum.süt ürünlerini kestim sadece peynir yiyiyor.dikkat dağınıklığı var ilaç vermiyoruz yaşı çok küçük.şimdi kafama takılan.babannesi baktığı için otorite sorunları yaşıyoruz. acaba 4-5 ay ücretsiz izin alıp yazla beraber 6-7 ay kendim ilgilsem sadece sadece bir kişi tarafından bakılsa dahamı iyi olur diyorum.bu şekilde yapıp fayda gören oldumu. fikir verirseniz sevinirim.yorumları bekliyorum
teşekkür edrim blue.fikirlerin için ben bunu gerçekleştiricem herhalde.maddi olarak zorlanıcaz.benim çalışmamam bizi zorlar.ama ben en önemlisi insanlara ne açıklama yapıcagımı bilmiyorum.3-5 kişi haricinde oğlumun durumunu kimse bilmiyorç.okuldada kimse bikmiyor.ücretsiz izin aldığımda bunu açıklamak zorunda kalıcam yada mantıklı bir mazere belirlemem gerkiyor.sonuçta bu benim hakkım ama.insanlar neden aldın felan gibi sorular sorucak.bende ne yapıcagımı bilmiyorum.hiç kimsenin bunu bilmesinide istemiyorum.uzmanlatr paylaşın diyor ama ben paylaşılmamsı gerktiğini düşünüyorum.başıma bir şey geldi.3 ay önce oğlum kreşe başlamıştı.1 hafta gittikten sonra tanı koyulşdu ve özel eğitime başladığımız öğretmenimiz biraz ara verel,im belli bir seviyeye gelince devam etsin dedi.ve biz kreşe özel eğitime gidiceğimi söyledik tanu-ıyı söylemedik.onlarda tamam dediler.2 ay geçtikten sonra öğretmenimi yarım gün gidebilir dedi ve ben kreş,i aradım ve devam etmek istediğimizi söyledim canları istemedi.işte herkes önyargılı davranıyor inanaı.bende başka bir krelş buldum onlarada durumu söylemedim öğretmenimiz anlamaz lar zaten söyleme dedi.bende söylemedim.sadecekonuşmada geri dedi.1 aydır oraya gidiyor.hiç problem yaratmadı çok mutlu.onun için ne yapıcagımı bilmiyoruçücretsiz izin alcaM AMA insanlara nedenişn anlatmak zor geliyo banaMerhaba...Ben de seninle aynı şeyi düşünüyorum..Ben bu sayfayı okuduktan sonra özel eğitimin ne kadar önemli olduğunu,diyet vs.gibi konulardan haberdar oldum...Çünkü yaşayanların fikirleri daha önemli..Acilen doktora götürüp özel eğitime başlattım belki önyargılı olup bekleyebilirdim...izin konusunda böyle bir imkanın varsa muhakkak yap derim.Ben arada bir hafta izin aldığımda bile kızım çok daha iyi oluyor...evde bu çocuğa ne yapıyorsunuz diyorlar..yazın 2-3 hafta tatilde de bambaşka bir çocuk oluyor.çok iyi ,uyumlu bir çocuk oldu ve konuşması hızlandı..en iyi anne ilgilenir.ama oyun grubunu da bırakmayın bence. ya da yarım gün kreş te muhakkak olmalı.
görüşmek üzere.
Bu konuda da seninle aynı fikirdeyim...Kimsenin bilmesine gerek yok.Bizimde en yakınlarımız dışında kimse bilmiyor..Onlarda sadece özel eğitim aldığını biliyor.Kreştekilerde özel eğitim aldığını,otizm belirtilerini biliyorlar tabi onlar konusunda uzmanlar çünkü...ama konuşması dışında bir sorunu kalmadığını düşünüyorlar.işyerinde de en yakın arkadaşım dışında kimse bilmiyor.Zaten eksik arayan dedikodu yapacak yer arayan kimselere anlatıp kendimizi üzmeye gerek yok.İnşallah çocuklarımız bu durumu atlatacaklar.Ben kızımın durumu çok hafif,dışardan belli olacak durumda değil.Artık konuşmayada başladı..çok irdelelerse dikkat eksikliği ve konuşma geriliği var diyorum:)bence açıklama yapma...yada başka bir sebep söyle...teşekkür edrim blue.fikirlerin için ben bunu gerçekleştiricem herhalde.maddi olarak zorlanıcaz.benim çalışmamam bizi zorlar.ama ben en önemlisi insanlara ne açıklama yapıcagımı bilmiyorum.3-5 kişi haricinde oğlumun durumunu kimse bilmiyorç.okuldada kimse bikmiyor.ücretsiz izin aldığımda bunu açıklamak zorunda kalıcam yada mantıklı bir mazere belirlemem gerkiyor.sonuçta bu benim hakkım ama.insanlar neden aldın felan gibi sorular sorucak.bende ne yapıcagımı bilmiyorum.hiç kimsenin bunu bilmesinide istemiyorum.uzmanlatr paylaşın diyor ama ben paylaşılmamsı gerktiğini düşünüyorum.başıma bir şey geldi.3 ay önce oğlum kreşe başlamıştı.1 hafta gittikten sonra tanı koyulşdu ve özel eğitime başladığımız öğretmenimiz biraz ara verel,im belli bir seviyeye gelince devam etsin dedi.ve biz kreşe özel eğitime gidiceğimi söyledik tanu-ıyı söylemedik.onlarda tamam dediler.2 ay geçtikten sonra öğretmenimi yarım gün gidebilir dedi ve ben kreş,i aradım ve devam etmek istediğimizi söyledim canları istemedi.işte herkes önyargılı davranıyor inanaı.bende başka bir krelş buldum onlarada durumu söylemedim öğretmenimiz anlamaz lar zaten söyleme dedi.bende söylemedim.sadecekonuşmada geri dedi.1 aydır oraya gidiyor.hiç problem yaratmadı çok mutlu.onun için ne yapıcagımı bilmiyoruçücretsiz izin alcaM AMA insanlara nedenişn anlatmak zor geliyo bana
çok sevindim canım ben bahara bıraktım artık wc eğitimini , aferin delikanlıya inşalah böyle devam eder :)buralara kimseler uğramaz olmuş artık.arkadaşlar bende sevindirici bir şey paylaşmak istiyorum sizinle.oğlum 39 aylık 3 aydır özel eğitim alıyor. yaklasık 4 aydır tuvalet eğitimiyle ugrasıyorduk.gündüz sorun olmyordu ama geceleri sorun olduğundan bez takıyordum 2 gündür gece çişini altına yapmıyor ve sabah kuru kalkıyor.o kadar mutluyum ki inşallah böylr devam eder.özel eğitime başlamadan önce ben başlamıştım .bir süre sonra tutmayı öğrendi ama gece yapıyordu şükürler olsun artık gecede yapmıyor.
9 aydır risperdal kullanıyoruz 0.25 le başladık 0.5 ml veriyoruz şuan. Kullandıktan 2 ay sonra tüm takintilarimiz ve ses tekrarlarimiz bitti. Şuan kullanmaya devam ediyoruz. Oğlum hic saldırgan ve sinirli olmadı ama çok hareketliydi. Geceleri yatmadan önce veriyoruz biz çok faydasını gördük algısı çok arttı şuan yaşıtlarından bir farkı yok. 6 ayda bir d vit ampul veriyorum. Hetgun balikyagi içiyor. Çok düzenli ve sağlıklı besliyoruz. Herşeyden yiyor artik TV izliyor bence ilacı denemeye değer.
özel kresler tuvalet eğitimi olmayanlarıda alıyor küçük oğlum abisiyle krese gidiyor şuan 20 aylık. Bence tuvalet eğitimi veren bir krese ver daha cabuk öğrenir hem de sosyallesir
Çok üzüldüm canım..Duygularını buradaki anneler gibi çok iyi anlıyorum....Hemen umutsuzluğa kapılma...hemen özel eğitim çalışmalarına başla.Hiç bir zaman geç kalınmış değildir.Kızının şu an ki durumu ne peki?Hemen teşhis koyulamadığına göre ağır durumda değil demek ki...Konuşması,tepkileri,komut alma ne durumda?Merhaba arkadaşlar..daha öncede bi çok kez yazmıştım kızım hakkında..uzun bi arada sonra tekrar buradayım.iyi haberler vermek isterdim ama inanılmaz kötüyüm..kızım suan 4.5 yasında..2 yasından beri bi çok yere gittik..yok uyaran eksikliği yok normal konuşma gecikmesi yok zamanla geçer..oyalandık durduk malesef...bugün nahit motavalli gittik...otizm tanısını koydu..bunu yazmak o kadar içimi acıtıyor ki..2.5 senem boşo boşuna geçti..ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilemiyorum..ne yapmalıyım ki çocuğuma faydam olsun..ne yapayımki boşa geçen zamanı telafi edeyim...düşündükte kafayı yiyecem..nasıl ağlatırım bunu bilmiyorum..ama çokkk yoruldum ..gücüm kalmadı...
arkadaşım inan seni çokmiyi anlıyorum.ama keskelerle sadece bu zamanı uzatırsın .kesinlikle geçmiş geçmiştir ve arkana dönmeyip düzgün bir yol çiz kendine.telafi etmeye çalış.demekki herkes tarafından görülemediyse kızının durumu çok kötü değil.özel eğitime zaman kaybetmeden başla kreşe ver yapabilirse.Merhaba arkadaşlar..daha öncede bi çok kez yazmıştım kızım hakkında..uzun bi arada sonra tekrar buradayım.iyi haberler vermek isterdim ama inanılmaz kötüyüm..kızım suan 4.5 yasında..2 yasından beri bi çok yere gittik..yok uyaran eksikliği yok normal konuşma gecikmesi yok zamanla geçer..oyalandık durduk malesef...bugün nahit motavalli gittik...otizm tanısını koydu..bunu yazmak o kadar içimi acıtıyor ki..2.5 senem boşo boşuna geçti..ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilemiyorum..ne yapmalıyım ki çocuğuma faydam olsun..ne yapayımki boşa geçen zamanı telafi edeyim...düşündükte kafayı yiyecem..nasıl ağlatırım bunu bilmiyorum..ama çokkk yoruldum ..gücüm kalmadı...
Benim kızım göstermiyordu hatta 17 aylıkdı eliyle gösteriyordu sonra parmakla göstermeye başladı doktor çok bilmiş şimdi 6 yaşında kızım yaşıtlarının çoğundan zeki ve becerikliHerkese merhaba, arkadaşlar burda yazılan paylaşılan herşey için herkese teşk ediyorum. Allah yavrularımıza şifa versin bizede güç sabır. Benim hikayem de şu oğlum daha 13 aylık ancak işi gücü onunla yakından ilgilenmek adına ara verdim ve doğumdan sonra işten ayrıldım bu sebeplede tüm vaktimiz birlikte geçiyor işgüç başka çocukta olmayınca 24 saat oğlumu gözlemleme şansım oluyor. Oğlum doğduğundan beri sürekli ağlayan bir bebekti. bunu abartmıyorum sürekli ağlıyor Yada uyuyor şeklinde ilk 6 ayı geçirdik. Heray Dr kont var ve kolik bebek denmişti gaz sancısı vs şeklinde. Gerçektende öyle oldu 6. Aydan sonra daha sakinleşti ama huzursuzluğu hep vardı halada var. Şuan 13 aylık. Devamlı kucak isteyen bir bebek olduğu için desteksiz oturma emekleme becerisi nerdeyse 8. Aydan sonra oldu. Şuan yürümüyor ama sıralıyor. Elinden tutunca yürüyor. Yapabildiği şeyler: Sadece ceee ve dede sesi çıkarıyor ama dede bilinçsiz. Bay bay alkış yap yapıyor bizimle cee oyununu oynuyor. Birlikte emekleyerek kovalamaç oynuyoruz çok seviyor heyecanlanıyor. Karşılık veriyor. Adını biliyor seslendiğimizde bakıyor. Oyuncaklarıyla yeni yeni oynamaya başladı hepsinin düğmesini bilir basar ses ve ışık gelmesini bekler. Sesinin yankılandığı apt boşluğu vs yerlerde bildiğiniz bağırıp bağırıp susuyor sesınin yankısını duymayı seviyor tekrar ses veriyor. Bana oldukça düşkün kollarını açar kucak ister çağırırım hızlı hızlı emekleyerek heyecan sesleriyle yanıma gelir. Yalnız kalmayı hiç sevmez mutlaka yanında biri olsun ister.
Geride olan Yada bana tuhaf gelen davranışları: araba top vs işlevsel oynamıyor sadece tekerleklerini çeviriyor. Birde eline verilen herseyi telefon kumanda kredi kartı gibi köşeli ince şeyleri incelerken devamlı elinde çevirip duruyor sonra bırakıp atıyor. Tv reklamlar hastası. Yabancılara karşı çoğu zaman çok tepkili korkuyor ve hıçkırık şeklinde ağlıyor çoğu zaman. Birde diyelim bir ortama alıştı kalabalığız, oğlum ortada halıda oyun oynarken bir anda deli gibi ağlamaya başlıyor herkes korkuyor noldu şimdi buna vs diye. İşaret parmağını hiç kullanmıyor isteğini hep ağlayarak ifade ediyor. Gece uykusu çok kötü sıksık uyanır. Yeme içme idare eder.
Bu ay Kont gittiğimiz Dr işaret parmağını bu dönemde kullanması gerekir dedi bide nesneleri çevirmesine hayret etti iki ay sonra tekrar göreyim dedi ama göz teması vs gayet iyi buldu.
Kafam çok karışık sizin yavrularınız 13 aylıkken işaret parmağıyla istediğini gösteriyor muydu? Çocuğum bana göre normal ama yukarda tuhaf olarak yazdığım şeyler kafamı karıştırıyor(((
kendinizi bırakmayın geç kalmış sayılmazsınız göz teması ve ismine bakma var demişsiniz diğer durumlarıda inşallah aşarsınız zaten rapor çıkarıyomuşsunuz hemen eğitim,yoğun ilgiyle daha çabuk ilerlersiniz birde kreş konusunda sanırım devlet kreşindeki öğretmen bunu söylemiş böyle dengesiz insanlarda öğretmen olabiliyo size tavsiyem imkanınız varsa özel bi kreşe gönderin öyle 10 çocuğa fln 1 öğretmenin düştüğü değilde 5-6 çocuğa bir öğretmenin düştüğü bi kreşe gitsin daha iyi ilgilenilir ozaman bizim doktorumuz bu şekilde söylemişti ilginin az olduğu bi kreşte çocuk daha çok curcunada kalır faydadan çok zararı olur diyeHala inanamıyorum bu teşhisi aldığıma..en çok zoruma giden bu zamanı bosa geçirdik...ben geçer diye hiç evde oturmadım..9-10 doktora götürdüm..ram a götürdüm..rehabilitasyon merkezlerine götürdüm orada değerlendirmeler yapıldı..ama hiç teşhis koyan olmadı..çoğunluğu psikolojik deyip yolladı..bunları düşündükte çıldırıyorum..hemen rapor çıkarma işlerine başlıcam..kızım durumuniçinde doktor hafifle orta arası dedi..ama doktor kızımın en kötü halini gördü..muayene sırasında hiçbir şekilde durmadı sürekli ağladı..çünkü yanında konuşulduğu zaman hep aynı şeyi yapıyor..doktorda sorular sormaya başlayınca oda ağlamaya hırçınlaşmaya başladı malesef...kızımın ismine bakmamama gibi bi sorunu yok...ismine bakar..göz temasımızda bi sıkıntı yok..komutların çoğunu anlıyor..%90 yapar..geri kalanda istemediğindendir..bizimle iletişimi iyi..sarılır öper..doktorun yanındada gelip sarıldı öptüdoktor bunlar olumlu özellikleri dedi..bide olumsuz özellikleri var tabi..davranış problemleri..oyuncakları işlevsel oynamıyor..sadece vuruyor..ve herşeyi ağzına sokuyor...parmaklarıyla oynuyor falan..bunlar olumsuz özellikleri...kreş demişsiniz o yöndende gürlemedik..bu sene anaokuluna başladık..10 gün gittik..ama sorun çıkaran kızım değil öğretmen oldu..istemedi...ben ne istiyor anlatamam..su mu istiyor tuvaletimi gidecek bilemem dedi..kısaca başından gönderdi..sınıfta ağlıyor mu diyorum hayır diyor..çocuklara mı zarar veriyor hayır...eeee diyorum..işte bu kadar çocuk arasında uğraşmamam diyor...uğraşmak istemedi yani...o kadar kötüyüm ki anlatamam..evden taşınma durumumuz var...özel eğitim için bunu beklemek zorunda kalacak..başladığımyerden başka yere geçiş yapmasın diye..o kadar karıştığım ki...nereye gönderecem..hangi rehabilitasyon merkezi iyi...birde yanlış yere giderek vakit kaybetmek istemiyorum..yeteri kadar oyalandık zaten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?