- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.961
merhaba...maşallah oğlunuza çok sevindim.Benim kızımda şarkı söylemeyi çok seviyor.ilk konuşmaya başladığında kelimeleri tekrar ediyordu.ben söyleyince söylüyordu.şimdi uygun yerlerde kullanıyor..bize eğitimcimiz sürekli tercih sunun demişti..mesela elma mı istiyorsun muz mu? gibi elma diyorsa sorun yok...bunu çeşitlendirin demişti...bence öğrenmek için yapıyordu..şu an çok az bazen yapıyor yine çünkü tam olarak konuşamıyor.iki kelimelik cümlelere yeni başladı...bence konuşmayı ilerletince biter diye düşünüyorum...canım senin adına çok sevindim benim oğlumda 31 aylık ve bizimde durumumuz iyi şuanda iletişim-göz teması ve ekolali dışında pek bi sıkıntımız yok gibi sende ekolaliden bahsetmişsin sizn bu durum ne kadar sürdü benim oğlum konuşuyo kendini ifade edebiliyo hatta şarkıları ezberleyip söylüyo ama çok fazla ekolali var bazen her söylediğimizi tekrar ediyo bu konuda bilgi verirmisiniz siz bu durumu nasıl aştınız yada kendiliğindenmi bitti
aslında benim oğlumun konuşması baya ilerledi artık cümle kurmada fln sorunumuz kalmadı kendinide baya ifade ediyo ama mesela bazen su istiyorum diyo bazen sumu istiyosun diyo yada seçenek sunmayı bizde yapıyoruz mesela elmamı muzmu dediğimizde seçiyo ama elmamı istiyosun diyo tabi bide zamirleri karıştırma var yani kendinden başkasıymış gibi bahsediyo sürekli düzeltiyoruz ama bazen hiç normale dönmeyecekmiş gibi geliyo bu konuşmalar bitmeyecek sankimerhaba...maşallah oğlunuza çok sevindim.Benim kızımda şarkı söylemeyi çok seviyor.ilk konuşmaya başladığında kelimeleri tekrar ediyordu.ben söyleyince söylüyordu.şimdi uygun yerlerde kullanıyor..bize eğitimcimiz sürekli tercih sunun demişti..mesela elma mı istiyorsun muz mu? gibi elma diyorsa sorun yok...bunu çeşitlendirin demişti...bence öğrenmek için yapıyordu..şu an çok az bazen yapıyor yine çünkü tam olarak konuşamıyor.iki kelimelik cümlelere yeni başladı...bence konuşmayı ilerletince biter diye düşünüyorum...
blueo9 siz nerde oturuyorsunuz.biz ağır metal testini alsancakta biolab. diye bir yer var orda yaptırdık.kan dan baktılar.özel eğitimcimiz tavsiye etmişti.300 liraya yaptırdık nikel civa kadminyum gibi bir kaç elemente bakıldı.biraz nikel fazlalılığı çoktı.amasadece bunun önemli olmadığı söylendi bana.ama araştırmalarıma göre aslında ağır metal testi gerçek anlamda idrardan baklılıyormuş o da cerrahpaşa da oluyor diye bil,iyorum.istersen bir ararştır canımmerhaba small..siz izmirde hangi labaratuarda yaptırdınız ağır metal testi ben hiç yaptırmadım...ben de merak ediyorum.
Peki sayin baykara nin teshisi ne oldu sizce hangisi daha iyimerhaba...maşallah oğlunuza çok sevindim.Benim kızımda şarkı söylemeyi çok seviyor.ilk konuşmaya başladığında kelimeleri tekrar ediyordu.ben söyleyince söylüyordu.şimdi uygun yerlerde kullanıyor..bize eğitimcimiz sürekli tercih sunun demişti..mesela elma mı istiyorsun muz mu? gibi elma diyorsa sorun yok...bunu çeşitlendirin demişti...bence öğrenmek için yapıyordu..şu an çok az bazen yapıyor yine çünkü tam olarak konuşamıyor.iki kelimelik cümlelere yeni başladı...bence konuşmayı ilerletince biter diye düşünüyorum...
merhaba çok teşekkür ederim biolabı biliyorum en kısa zamanda yaptıracağım...karşıyakada oturuyoruz biz..yapan bir yer olduğunu bilmiyordum.Sonuçları kim yorumladı peki?blueo9 siz nerde oturuyorsunuz.biz ağır metal testini alsancakta biolab. diye bir yer var orda yaptırdık.kan dan baktılar.özel eğitimcimiz tavsiye etmişti.300 liraya yaptırdık nikel civa kadminyum gibi bir kaç elemente bakıldı.biraz nikel fazlalılığı çoktı.amasadece bunun önemli olmadığı söylendi bana.ama araştırmalarıma göre aslında ağır metal testi gerçek anlamda idrardan baklılıyormuş o da cerrahpaşa da oluyor diye bil,iyorum.istersen bir ararştır canım
Süha Miral bence çok iyi bir doktor..Onun tespitleri çok doğruydu.Ama ücreti çok yüksek.Bir sonraki ay yine gelin dedi.Gidemedik.Sonra ben Dokuz Eylül'den Doç.Dr.Burak Baykaraya götürmeye başladım.Burak Bey de çok çok iyi bir doktor.O da kızım için otizm diyemeyiz ama silik belirtileri var özel eğitim alsın dedi.3 ayda bir takip etti.şimdi 6 ayda bir götürüyoruz.İkisini de tavsiye ederim...Peki sayin baykara nin teshisi ne oldu sizce hangisi daha iyi
Süha Miral bence çok iyi bir doktor..Onun tespitleri çok doğruydu.Ama ücreti çok yüksek.Bir sonraki ay yine gelin dedi.Gidemedik.Sonra ben Dokuz Eylül'den Doç.Dr.Burak Baykaraya götürmeye başladım.Burak Bey de çok çok iyi bir doktor.O da kızım için otizm diyemeyiz ama silik belirtileri var özel eğitim alsın dedi.3 ayda bir takip etti.şimdi 6 ayda bir götürüyoruz.İkisini de tavsiye ederim...
oranın biologu yorumladı canımmerhaba çok teşekkür ederim biolabı biliyorum en kısa zamanda yaptıracağım...karşıyakada oturuyoruz biz..yapan bir yer olduğunu bilmiyordum.Sonuçları kim yorumladı peki?
bizde müge tamar a görüyoruz ben önce suha miralden almıştım randevu ama izinde olduğu için 3 hafta sonraya vermişlerdi bende bekleyemedim müge tamar a götürdüm.süha miral e mi devam etsem diye düşünmüyor değilim.teşh,is koyduktan sonrada pek bir şey yapmıyorlar biz ilaç kullanmak istemiyoruz.açıkçası.Süha Miral bence çok iyi bir doktor..Onun tespitleri çok doğruydu.Ama ücreti çok yüksek.Bir sonraki ay yine gelin dedi.Gidemedik.Sonra ben Dokuz Eylül'den Doç.Dr.Burak Baykaraya götürmeye başladım.Burak Bey de çok çok iyi bir doktor.O da kızım için otizm diyemeyiz ama silik belirtileri var özel eğitim alsın dedi.3 ayda bir takip etti.şimdi 6 ayda bir götürüyoruz.İkisini de tavsiye ederim...
özel eğitime nereye gidiyorsunuz canım.hangi merkezemerhaba çok teşekkür ederim biolabı biliyorum en kısa zamanda yaptıracağım...karşıyakada oturuyoruz biz..yapan bir yer olduğunu bilmiyordum.Sonuçları kim yorumladı peki?
karşıyaka'da dünya özel eğitim siz nereyeözel eğitime nereye gidiyorsunuz canım.hangi merkeze
Karşıyada Dünya Özel Eğitime gidiyoruz..Siz nereye götürüyorsunuz?özel eğitime nereye gidiyorsunuz canım.hangi merkeze
alsancakta pembe bağcık özel eğitime gidiyoruzkarşıyaka'da dünya özel eğitim siz nereye
Karşıyada Dünya Özel Eğitime gidiyoruz..Siz nereye götürüyorsunuz?
Merhaba...Hemen telaşlanma sadece araba tekerleğini çevirmesi belirti değildir.En önemlisi göz teması.Seninle göz teması kuruyor mu?Sese dönüp bakıyor mu?daha çok küçük arabanın tekerleklerinin ilgisini çekmesi normal.ama muhakkak çocuğunla ilgilen,kesinlikle tv seyrettirme ,bilgisayardan uzak tut,gezin dolaşın,karşılıklı oyunlar oyna.1 yaşından sonra hala kuşkuların sürerse doktora götürebilirsin...kızlar bana da yardım edin oğlum 9 aylık ve arabanın tekerini döndürmeyi seviyor beana bunun blirti olabilecegi söylendi çok korkuyorum olabilir mi pek huysuz bir bebek değil gezmeyi parkı sever müzik duyunca dans eder gel deyince gelir kucaga alınmak isterse ellerini açar çok korkuyorum belirtileri neler yazın lütfen
Merhaba Esracım..Çok sevindim gelişmelere...gözün aydın...merhaba hanımlar hatırlarsanız kızımda otizmden şüpheleniyordum ama şükürler olsunki şuan çok çok iyi ve otizmle alakası yokmuş meğer geçen yıl ocak ayında pedagoga götürmüştük ve tvye maruz kaldığı için yalancı otizm bulguları olabilir demişti gerçektende öyle oldu geçtiğimiz yaz tatilde baya değişti konuşması hızlandı algısı arttı şuan tek sorunumuz tuvalet eğitimimiz hala bitmedi ısrarla söylemicem diyo söylememki diyo ama bunuda aşıcaz inş. allah bütün kuzularımıza şifa versin bizim durumumuzda olanlarda hemen paniğe kapılmasın ümitsizliğe düşmesin belkide gerçekten zamanı var herşeyin sabretmek ama yinede gözlemleyip takip etmek gerek..
saolasın cnm sizde durum nasıl gelişmeler nasıl geçmiş sayfalara pek bakamadımMerhaba Esracım..Çok sevindim gelişmelere...gözün aydın...
Canım bizde de durumlar iyi ama tam olarak atlatmış değiliz..Kızım artık derdini anlatıyor..iki kelimelik cümleler kuruyor.isteklerini söylüyor.hatta hafta sonu biraz geç kaldım bana nerdesin anne? dedi yani hesap sordu:)...çok mutlu oldum..istekleri dışında da konuşması gerekiyor çünkü:)ama konuşması geri tabi ki...takıntıları bazen zorluyor.inatçı bir çocuk.sosyalliği de tam artmış değil.ama inşallah ben de zamanla atlatacağımızı düşünüyorum.umutluyum...saolasın cnm sizde durum nasıl gelişmeler nasıl geçmiş sayfalara pek bakamadım
merhaba hanımlar hatırlarsanız kızımda otizmden şüpheleniyordum ama şükürler olsunki şuan çok çok iyi ve otizmle alakası yokmuş meğer geçen yıl ocak ayında pedagoga götürmüştük ve tvye maruz kaldığı için yalancı otizm bulguları olabilir demişti gerçektende öyle oldu geçtiğimiz yaz tatilde baya değişti konuşması hızlandı algısı arttı şuan tek sorunumuz tuvalet eğitimimiz hala bitmedi ısrarla söylemicem diyo söylememki diyo ama bunuda aşıcaz inş. allah bütün kuzularımıza şifa versin bizim durumumuzda olanlarda hemen paniğe kapılmasın ümitsizliğe düşmesin belkide gerçekten zamanı var herşeyin sabretmek ama yinede gözlemleyip takip etmek gerek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?