- Konu Sahibi melodi1970
-
- #7.061
Allah razı olsun canım.Birimizin mutluluğu hepimizin mutluluğu:))Benimki de arkadaşlarıyla filan biraz daha iletişime başlamış çok mutluyum.Hareketlilik tam gaz:))Herkese günaydın. Cok mutluyum yine sabah saat bizimki 4kez isaret parmagiyla biseyler istedi benden.surekli ilgimi cekmeye calisiyor.size bisey diyimmi 3yas bizim.miladimiz oldu.simdi 39aylik.3aydir okadar cok sey birden gelisti ki.kres +ozelegitim de 3yasindan sonra basladik.hepsi faydasini gosterdi.allahim.boyle gitsin otizm denen illetten bidaha bahsetmek istemiyorum insallah seneye hersey tamamen normale doner.yasitlarini yakalar.hepimizin cocuklarina dua ediyorum.rabbim zihin açıklığı versin
Allah razı olsun canım.Birimizin mutluluğu hepimizin mutluluğu:))Benimki de arkadaşlarıyla filan biraz daha iletişime başlamış çok mutluyum.Hareketlilik tam gaz:))
Bizim de çocuklarımız şımartılmayı hak ediyor.Gereksiz yere çocukluklarından çalamayız.Yeterince ailece stres olduk zaten.Biraz ilgilenince hemen fark ediyor Hem beni hem babasını kaldırıyor bir yere giderken.İlgisiz kaldıklarında da ilgilenecek başka şeyler buluyorlar.Biz de bol bol şımartıyoruz.Sevilmek övülmek çok hoşuna gidiyor.Fazlasıyla da hal ediyor yavrularımızCanım sanki benimkini anlatıyorsun makyaj malzemeleri, parfümler ve olmazsa olmazımız yumurtalar.....
Rafta ne kadar kitap, kutuda ne kadar oyuncak, mutfakta ne kadar kibrit, köşede ne kadar fındık varsa hepsi yerlerde... önceden çok önemserdim artık insanlar geldiğinde ev çok dağınık oluyor valla hiç aldırmıyorum önemli olan onunla kaliteli vakit geçirmek
Ben de size kendi uyguladığım bi yöntem söyleyim kim yaptı deyine kendi ismini söyleyip mesela ahmet yaptı diyordu ben her bi şey döktüğünde kim yaptı deyip elimi göğsüme koyup ben yaptım diyorum artık sorduğumda ben yaptım diyor her yaramazlığını hoş karşıladığımız için göz temasımız da daha iyiye gidiyor
Bi şey daha söyleyim otizmden kurtaracaz diye sanki iyi eğitim veremiyorum biraz şımartıyorum sanki ben kendi adıma
Merhaba guclu anneler..benimde 16 aylik bir oglum var .. 13 aylikken farkkettik biseylerin ters gittigini..dr.cem kinaciya gittik diyet uyguluyoruz..dr prof burak tatliya gittik uyaran eksikligine bagli gelisim geriligi denildi..gelisim uzmani cocuk psikologu kimsenin agzindan otizm kelimesi cikmadi.. ama oglum yeni yeni bi kac adim atip yuruyor daha kelimesi yok.. ve beni en cok kahreden ellerini kollarini kasip elini hizli hizli acip kapatmasi.. seslenince bakiyor esyalari sorunca gozuyle bulup bakiyor ama eliyle isaret etmiyor.. sorum aranizda boyle tekrarlayici herektleri olup sonra iyilesen oldumu..bide biz yurt disindayiz burda turkiyedeki gibi hemen teshis rapor falan olmuyor ozel egitim alaniyoruz.. lutfen ozel egitime gidenler yaptiklarini yazabilirmi bende evde oglumla yaparim insalllah..cok tesekkurler Rabbim yardimcimiz olsun ..
Ben buradan iyi seyler duydukca mutlu oluyorum. İnşallah hepimiz gün gectikce güzel haberler veririz birbirimize. Bizimki bir atak yapmadı hala bende onu bekliyorum. 25ayliga 3 gun kaldi vakit gectikce telaşlaniyorum. İşaret parmagini 22 ayliktan beri istekleri icin kullanıyor. Simdi buara surekli yuz organlarini soruyorum yada isik nerde diye soruyorum. unutmasindan korkuyorum.
Canım unuttugu daha dogrusu yapmak istemediği birtek baybay oldu ama artik her istedigimizde yapıyor. Onun disinda kelimeler var ve ikili iki üc tane cümlesi var. Tek sıkıntı mesafe gerektiren komutlar ve yeni birsey ogrenmeye cok direncli, oldukca hareketli. Onun dışında göz temasinda yada herhangi bir vucut hareketi olmadi. Bu aralar kutu kutu pense oynamaya bayiliyor.Demiriko canım telaşını anlıyorum ama sen sanki benim büyük oğlunu tarif ediyor gibisin denileni anlıyor ama konuşamıyor bu yaşta yüzündeki organları gösterebilmesi çok iyi bi şey bizim küçük 3,5 da gösterememişti denverdan hatırlıyorum 4,5 yaşındaki denver ında gösterdi ona bile psikologlar ilgilenilmeye değer okula hazırlamaya çalışalım falan diyorlar
Hiç öğrendiği bi şeyi unuttu mu? O da otizmin belirtisi... bizim küçük De bunu bol miktarda yaşadık ama hepsi sonradan geri geliyor hem daha bi pekişip dönüyor oğlum konuşmuyor diye üzülme ben hep diyorum ya benim büyüğüm 2 yaş 9 aya kadar kelimesi yoktu. Şimdi çok şükür normal bi çocuk. Seninki daha iyi olacak inş
Ben buradan iyi seyler duydukca mutlu oluyorum. İnşallah hepimiz gün gectikce güzel haberler veririz birbirimize. Bizimki bir atak yapmadı hala bende onu bekliyorum. 25ayliga 3 gun kaldi vakit gectikce telaşlaniyorum. İşaret parmagini 22 ayliktan beri istekleri icin kullanıyor. Simdi buara surekli yuz organlarini soruyorum yada isik nerde diye soruyorum. unutmasindan korkuyorum.
Pia polya oyun ablasi.Canım geçmiş olsun öncelikle,
Anlattığın kadarıyla otizm değil gibi duruyor bizim de bayağı bi tecrübemiz var:))) seslendiğinde dönüp bakması otizmi dışlamak için iyi bi şey.anlaşılan o el kol hareketleri seni telaşlandırdı Burak tatlı yı ben de çok duydum ona sordunuz mu bu el kol hareketlerini yanında yaptı mı? Yapmadıysa videoya çekip yollarsın çünkü en çok ona üzülüyor gibisin. Sanıyorum hiçbirimizin çocuğu o kadar küçükken eğitim almadı o yüzden tam napılır bilmiyorum belki bilen vardır ama işte tv açma yanında cep telefonu verme kitap oku ona falan dicem doktorlar da söylemiştir bi de selametle diye bi arkadaşımız var onun yazılarını bulabilirsin internette küçük yaşlar için olan çok faydalı oyunlardan bahsediyordu poly ile başlıyor adı tam hatırlayamadım benimki büyük çünkü. Selametle nin geçmiş yazılarında bulabilirsin gurbet eldesin canım gariplerden sayılırsın Allah yardımcın olsun dua edelim sana sen de bize dua et rabbim yanında olsun
Benim oglum 2 aydir duzenli egitim aliyor onun disinda daha once yarim yamalak rehabilitasyon tecrübesi oldu ama sonra eve karar verdim. Ben kendim evde cok ilgilendim.Merhaba cocugunuz ozel egitim aldimi acaba..?
önemli ataklar 7,9,11 yaşlarında oluyor canım..sanki algıları açılıyor,ya da biriktirdiği bilgileri kulla nmaya başlıyor..bu yaşlardaki ataklar başladığı zamanı iyi gözlemleyip tüm enerjinizle çocuğa yönelmelisiniz...Ben buradan iyi seyler duydukca mutlu oluyorum. İnşallah hepimiz gün gectikce güzel haberler veririz birbirimize. Bizimki bir atak yapmadı hala bende onu bekliyorum. 25ayliga 3 gun kaldi vakit gectikce telaşlaniyorum. İşaret parmagini 22 ayliktan beri istekleri icin kullanıyor. Simdi buara surekli yuz organlarini soruyorum yada isik nerde diye soruyorum. unutmasindan korkuyorum.
Lütfen bu kadar umutsuz olmayın .sizbişeylei çok erken farketmişsiniz . Ben ilk farkettiğimde daha doğrusu biraz asosyal mi acaba dediğimde 20 aylıktı . Oğluma da kinse otizm demedi . Ama gerilikler vardı zamanında işaret etmemişti . Çoçuğunuzun ilk eğitmeni sizsiniz önce işareti öğretin. Hayvan seslerini taklit ettirin . Bu köpek hav hav yapar gibi . Sonra yüz Ve vücut organlarını daha yaşı küçük zaten . 2 yaşa kadar algısını Ne kadar açarsanız iyi TV ve tablet veriyorsanız çok azaltın. Yada öğretici şeyler gösterin .2 yaşından sınra daha iyi olacak göreceksiniz.Merhaba guclu anneler..benimde 16 aylik bir oglum var .. 13 aylikken farkkettik biseylerin ters gittigini..dr.cem kinaciya gittik diyet uyguluyoruz..dr prof burak tatliya gittik uyaran eksikligine bagli gelisim geriligi denildi..gelisim uzmani cocuk psikologu kimsenin agzindan otizm kelimesi cikmadi.. ama oglum yeni yeni bi kac adim atip yuruyor daha kelimesi yok.. ve beni en cok kahreden ellerini kollarini kasip elini hizli hizli acip kapatmasi.. seslenince bakiyor esyalari sorunca gozuyle bulup bakiyor ama eliyle isaret etmiyor.. sorum aranizda boyle tekrarlayici herektleri olup sonra iyilesen oldumu..bide biz yurt disindayiz burda turkiyedeki gibi hemen teshis rapor falan olmuyor ozel egitim alaniyoruz.. lutfen ozel egitime gidenler yaptiklarini yazabilirmi bende evde oglumla yaparim insalllah..cok tesekkurler Rabbim yardimcimiz olsun ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?