- 8 Ekim 2016
- 349
- 447
- 103
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #7.101
Söylediğini tekrar etme ne kadar sürdü acaba.Maşallah siz pek çok şeyi aşmışsınız 5 -6 kelimelik cümle kuruyormuş daha Ne olsun.Zamanla davranış problemleri de geçer merak etmeyin.Merhaba arkadaslar,kimse bisey paylasmiyor.Cocuklariniz iyididir umarim.Oglumda guzel gelismeler var sanirim benlik duygusu oturmaya basladi.Ben deldim, bu benim gibi cumleler kuruyor.Sorularima dogru yanitlar veriyor.Soylediklerimi tekrarlama bitti diyebilirim.sordugum seyi bilmiyorsa cevap vermiyor.bu benim icin daha olumlu ekololi yapmasindan iyidir.5,6 kelimelik cumlelerde kullaniyor mesela gecenlerde bu benim meyve suyum bu da annenin gibi takilarida kullanmaya basladi.Tabi telaffuzlarda cok hata var.Kartopu oynuyoruz bize kar atiyor.Bunlar guzel gelismeler...Ancak davranissal sorunlarimiz var sebepsiz yere sinirlenip vurmaya basluyor ve kolumuzu bacagimizi morartana kadar sikar.Insallah bunlarda zamanla gecer.Kresin cok faydasi oldugunu dusunuyorum.Imkaniniz varsa cocuklarinizi mtlaka krese gonderin.Mutlu Seneler diliyorum hepinize....
Aslinda cok surmedi bir iki ay kadar filan.Beni en cok rahatsiz eden,sorularima soruyla karsilik vermesiydi bu bitti cok sukur.ama tedirginim yinede geri gelirmi diye.Tv de gorduklerini bazen Tekrar ediyor,mesela pepe de uzun ,kisa gibi ama bunun daha cok taklit oldugunu dusunuyorum.Davranislari beni uzuyor.Yururken kapiya carpsa sinirinden gelip bana vuruyor ablasina vuruyor sanki biz yapmisiz gibi...Ama Kreste uyumlu oldugunu soyluyorlar.Daha cok yolumuz var bakalim zaman ne gosterecek.Söylediğini tekrar etme ne kadar sürdü acaba.Maşallah siz pek çok şeyi aşmışsınız 5 -6 kelimelik cümle kuruyormuş daha Ne olsun.Zamanla davranış problemleri de geçer merak etmeyin.
Ne güzel az sürmüş.Benimki tekrar ediyor .Dilinden şarkı düşmüyor.Bütün gün şarkı söylüyor.Benimki de sinirlenince kendine zarar veriyor kimseye zararı Yok.Ama hep bizi kullanıyorlar.Olmayacağını anladığı zaman kuzuya dönüyor.Amaç isteklerini yaptırmak.Daha yaşı küçüktü herhalde sizinkinin zamanla davranış problemleri de azalır Merak etmeyin.Aslinda cok surmedi bir iki ay kadar filan.Beni en cok rahatsiz eden,sorularima soruyla karsilik vermesiydi bu bitti cok sukur.ama tedirginim yinede geri gelirmi diye.Tv de gorduklerini bazen Tekrar ediyor,mesela pepe de uzun ,kisa gibi ama bunun daha cok taklit oldugunu dusunuyorum.Davranislari beni uzuyor.Yururken kapiya carpsa sinirinden gelip bana vuruyor ablasina vuruyor sanki biz yapmisiz gibi...Ama Kreste uyumlu oldugunu soyluyorlar.Daha cok yolumuz var bakalim zaman ne gosterecek.
insallah Tesekkur ederim.sizinki,bizimki tum cocuklar duzelir insallah.31 aylik oglumNe güzel az sürmüş.Benimki tekrar ediyor .Dilinden şarkı düşmüyor.Bütün gün şarkı söylüyor.Benimki de sinirlenince kendine zarar veriyor kimseye zararı Yok.Ama hep bizi kullanıyorlar.Olmayacağını anladığı zaman kuzuya dönüyor.Amaç isteklerini yaptırmak.Daha yaşı küçüktü herhalde sizinkinin zamanla davranış problemleri de azalır Merak etmeyin.
2 yaşına gircek çocuğum da apitik otizm var doc Dr kreş için yaşı küçük dedi özel eğitmenimiz de kendini ifade edemediği için gitmesin dedi ama bir kreş ile gorustugum kadın o kreşin sahibi kreşin çok faydalı olacağını kendisinde çocuk gelisim uzmanı olduğunu otizmli bir çocuğu çok faydalar sağladığını kendi abisinin çocuğunda olduğunu yıllarca onda o zaman çok geç kaldiklari için tezini otizmli çocuklara ayırdığını söyledi simdi ben ne yapayım tecrübeli arkadaşlarım yazsın lütfen bide ilk konu açan 6 yil once melodi1970 cocugu ne durumda bilen varsa yazsın lutfen
Anlattıklarınız çok güzel gelişmeler, özellikle ben duygusu zamirleri doğru kullanabilmesi çok güzel, inşaAllah her yazınızda daha da geliştiğini okuruz, bunlar bizlere umut oluyor..Merhaba arkadaslar,kimse bisey paylasmiyor.Cocuklariniz iyididir umarim.Oglumda guzel gelismeler var sanirim benlik duygusu oturmaya basladi.Ben deldim, bu benim gibi cumleler kuruyor.Sorularima dogru yanitlar veriyor.Soylediklerimi tekrarlama bitti diyebilirim.sordugum seyi bilmiyorsa cevap vermiyor.bu benim icin daha olumlu ekololi yapmasindan iyidir.5,6 kelimelik cumlelerde kullaniyor mesela gecenlerde bu benim meyve suyum bu da annenin gibi takilarida kullanmaya basladi.Tabi telaffuzlarda cok hata var.Kartopu oynuyoruz bize kar atiyor.Bunlar guzel gelismeler...Ancak davranissal sorunlarimiz var sebepsiz yere sinirlenip vurmaya basluyor ve kolumuzu bacagimizi morartana kadar sikar.Insallah bunlarda zamanla gecer.Kresin cok faydasi oldugunu dusunuyorum.Imkaniniz varsa cocuklarinizi mtlaka krese gonderin.Mutlu Seneler diliyorum hepinize....
Merhaba sessiz kuzu, dediklerinize katılıyorum, oğlumun durumunu öğrendikten sonra bir kaç ay her akşam ya okuyordum ya da birseyler paylaşıyordum burada ama duruma alışınca paylaşımlar azaldı birazda zamansızlık var.Merhabalar,
Sanırım bizler içinde bulunduğumuz duruma alıştıkça paylaşımlarımızı azaltıyoruz. Ama her çaresizliğimizde ya da her mutluluğumuzda uğradığımız yer de burası.
Bizde durumun stabil olmasına rağmen benim de paylaşacak güzel şeylerim var. Oğlum artık "istiyorum", "acıktım" gibi ifadeleri kullanmaya başladı. Kelime dağarcığına her geçen gün yeni kelimeler ekliyor. Resim yaparken ağaç çiz, insan çiz dediğimde güzel çizimler yapabiliyor, kahkahalarla gülüp, sevinç çığlıkları atabiliyor, kendince espiriler yapıyor, kitap okuyor...
Ve en güzeli sabahları saçımı okşayıp, beni öperken, sımsıkı sarılıyor... Sessiz kabuğundan çıkıp, çocuk olma yönünde büyük adımlar atıyor. Umutluyum her şey çok daha güzel olacak...
2017 de çocuklarımıza daha çok beceri, daha çok sosyalleşme, daha çok konuşma, kendini çok daha iyi ifade edebilme becerileri diliyorum...
Merhaba KleopatArkadaşım benim oğlanda 25 aylık. Doktor krese yollayin dedi bizede. Esim sordu tam gun mu olsun diye. Mumkunse 2-3 saatlik oyun grubu olmadi yarim gün olsun dedi. Bizde arayisa girdik cunku her kreste bu hizmet yok bizi hep ikna etmeye calistilar dolastigimiz kresler. Tam gun olur daha iyi alisir diye. Düşünürken özel egitim hocamiza da sordum. Sakın tam gün yollamayın. Anne cocuklu oyun gurubu olsun dedi. En sonunda bulduk. Haftaya baslayacagiz. Once haftada bir kere anne cocuklarin katildigi oyun gruplari var 3 saat. Oyle baslayacagiz alistikca tek basina haftada 3 gun oyun gurubuna gidecek. Alistikca da krese cevirecegiz. Fayda gorursek tabi. Ben anne cocuk oyun gurubu icin gunde 65 tl olan paketten baslayacagim. Özel egitimde bile fayda görmeye başladım. Kreşe çok inanıyorum.
Otizm bir ilaçla tersine çevrilebilir mi?
Karen Weintraub, Globe Muhabiri
Ya otizm bir ilaçla tersine çevrilebilirse?
Fareler üzerinde gelişerek yapılan bir araştırmayla, bir grup insan otizmin Alzheimer gibi giderek kötüleşen bir hastalık değil, epilepsi gibi durumu değişebilen ve kontrol edilebilme potansiyeli olan bir hastalık olduğunu keşfettiler.
Çarşamba günü Neuron dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre ilaç tedavisinin, insanlarda otizme yol açtığı bilinen genetik duruma sahip farelerin sağlık ve davranış problemlerini düzelttiği keşfedildi. Sinapslar veya beyin hücreleri arasındaki boşluklarda etkili olan ilaç, genellikle otizmle bağdaşlaştırılan hiperaktivite, öğrenme ve hafızada zorlanma, ve seslere karşı aşırı duyarlılığı da içeren birçok semptomu tersine çevirdi. En şaşırtıcı olanı ise, ilacın gelişmekte olan fareler üzerinde de işe yaramış olması; ki bu da semptomların, beynin gelişiminin kritik sürecinden sonra bile tersine çevrilebilir olduğunu göstermektedir.
Araştırmayı Roche’li bilim adamlarıyla birlikte yürüten MIT nörologu Mark Bear “Çok heyecanlandım” diyor. Bear, otizme yol açan genetik frajil x sendromlu insanlarda şu sıralar benzer bir ilaç üzerinde çalışan Seaside Therapeutics şirketinin kurulmasına yardım etmişti. Farelerde, çalışmadaki insanlarda gözlemlenen aynı genetik değişiklikler meydana geldi. Roche ve Novartis de, etkinlik denemeleri bir yıl içerisinde tamamlanması beklenen benzer ilaçlar üzerinde çalışmalar yürütüyorlar.
Bear “Bunun ne kadar heyecan verici olduğunu, ve klinik testlerin etkilerini nasıl telaşla beklediğimi anlatamam” diyor. “Frajil x sendromunda ve belki de otizmin diğer sebeplerinde aslında metabolik bir problem var gibi gözüküyor.”
Bear, frajil x sendromunda problemin, beyin hücrelerinin birleşme yerlerinde çok fazla protein üretilmesi gibi gözüktüğünü söylüyor. Beyin hücresinden akan proteinler sıkışıklığa yol açıyor.
Bear, yıllar önce beyin hücreleri arasındaki tıkanıklığın otizmin bütün belirtilerine sebep olabildiğini fark ettiğinde çok şaşırdığını belirtiyor. “Bu reseptörün, hastalığın pek çok yönüne sebep olabilmesi gerçekten olağanüstü.”
Bear’in araştırması, çocukluktan sonra bile otizmin tersine çevrilebileceğini öneren tek araştırma değil.
2007 yılının (zamanında The Globe’a kapak olan) Science dergisinde, Edinburgh Üniversitesinden Adrian Bird, farklı bir genetik bozuklukları -- insanlarda otizm benzeri bir duruma yol açan Rett sendromu-- olan yetişkin farelerdeki belirtileri tersine çevirebilmişti. Bird’in çalışma sonuçlarına göre, Rett sendromunda kapatılan genin ilaç kullanarak tekrar açılması “hem gelişmemiş hem de gelişmiş hayvanlardaki ileri seviye nörolojik belirtilerde büyük bir kayba yol açıyor.”
Geçen ay başka bir çalışma --bu sefer Nature dergisinde—Rett hastalığının yıpratıcı semptomlarının eğer farelere kemik iliği nakledilirse durdurulabileceğini keşfetti. Bu da, bağışıklık sisteminin Rett hastalığında bir rol oynadığını işaret ediyor.
Rett sendromlu fareler normalde sadece haftalarca yaşayabiliyor, fakat sağlıklı farelerden kemik iliği nakledilenler ise çok daha fazla yaşıyor— araştırmayı Virginia Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yürüten Noel C. Derecki en azından bazılarının bir yıl sonra bile hayatta kaldığını söylüyor.
Virginia Üniversitesi’nde doçent doktor olan başyazar Jonathan Kipnis ve Derecki, çalışmalarının, Rett hastalığında görülen MECP2 gen kaybının beynin “atıkları dışarı atma” yeteneğini engellediğini gösterdiğini söylüyorlar.
Büyükbabası çöp toplama işleriyle uğraşan Derecki, bu hücrelerin birikinti oluşmaması için temizlenmesi gerektiğini belirtiyor. Bağışıklık sistemini kemik iliği nakliyle güçlendirerek, araştırmacılar, farenin atıkları dışarı atabilme yeteneğini onardılar.
Aynı şekilde, onların sonuçları da otizmin hayat boyunca değişebilir olduğu yönünde – otizmli insanlarda görülen davranışların sebebi beyin hasarı değil beynin işlev bozukluğu.
Bir sonraki adım, araştırmayı ne tür bir tedavinin en faydalı olacağını bulmak için insanlar üzerinde denemek. Yine de, Rett ve Frajil x sendromlarındaki bulguların, aşağı yukarı yüzde 85’i genetik bir bozukluğu olmayan otizmlileri de kapsayıp kapsamayacağı kesin değil.
Bear, yetişkin hayvanlardaki tersine çevrilebilirliğin ilaç denemesi için iyi haber olduğunu, çünkü ilaçları yetişkinlerde uygulamanın çocuklarda uygulamaktan çok daha kolay olduğunu söylüyor.
Ayrıca, sadece bir ilacın yeterli olmayabileceğini de belirtiyor.
Dört ay boyunca ilaç verilen farelerin sadece bir ay boyunca verilen farelerden çok daha fazla geliştiğini, yani; beynin, biyolojik problemleri çözüldükten sonraki duruma adapte olması gerektiğini söylüyor.
Bear, sadece ilacın otizmdeki perdeyi kaldırmayacağını, fakat uygun davranış tedavisiyle o perdenin kaldırılmasına izin vereceğini belirtiyor. “Ve bu da, gerçekten amaçladığımız bir şey.”
Karen Weintraub’a Karen@KarenWeintraub.com‘dan ulaşabilirsiniz.
http://www.boston.com/Boston/dailyd...d-with-pill/lk78SvP6Dn9qnR0lc3gvIM/index.html
Could autism be reversed with a pill?
www.boston.com
Paylaş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?