Otizmden şüpheleniyorum

Bence sakın olun zaman zaman her çocuk böyle hareketler yapiyor doktorada götürün ihmal etmeyin ama hemen panik de olmayin

Benim yasadigim yerde her kontrolde bu tarz testler yapiliyor galiba. Siradaki kontrolumuz iste agustosta konusma durumlarina bakilacak. Ondan 6 ay sonra siradaki kontrol olacak onda da baktim kagitlar falan var. Galiba sesler falan dinlettirilip neye ait oldugunu falan gostermeleri isteniyor. tam olarak bilemiyorum.

Bir oyun grubuna mi goturseniz. Cocuklar kendi aralarinda daha kolay anlasip bir takim seyleri yapiyorlar.

Ya gec konusma olayi bizde su sekilde oluyor. Normalde 24 aylik iken 2li cumleler kurabilmeleri bekleniyor ya, biz de daha o yok ya da iste mesela toplamda 20 kelime soylemeleri bekleniyor, benim durumumda o 20 kelime var ama 3 farkli dile bolunmus sekilde var. Bakalim ne olacak gorecegiz. Cok endiselenmiyorum acikcasi. Doktorumuzda biraz gec olabilir endiselenmeyin dedi ama 6 ay sonra tekrar gelin bakalim dedi.

Gelişimsel pediatriye götürün ama hemen her hareketten şüphe etmeyin.
Dediğim gibi ekrana çok maruz kaldıysa da oluyor bu ve ekran kesilince bir kaç ayda düzelme başlıyor.
Ayrıca henüz çok küçük dönmeyi her çocuk çok sever bunlardan yola çıkıp boşuna stres olmayın sizin bu durumunuz çocuğada yansır.
İsmine tepki veriyor mu?
Bir şeyleri parmak ile işaret ediyor mu? (mesela su istedi parmağı ile gösteriyor mu?)
Siz konuşurken gözünüzün içine bakıyor mu?

Eğer bu saydıklarım mevcutsa çok endişelenmeyin.
Ama ekranı sıfırlayın en az 3 4 ay sıfır ekran olsun.

Rabbim yüreğinize ferahlık versin, umarım güzel haberler alırsınız.

Çok sağolun

Doktorun ne diyecegini nasıl bı muayene teşhis yapacağını bilmedigim için ne desem boş

Şu yazdıklarınizdan yola çıkarak direkt olarak otizm tanısı koymak çok zor. Benim de 23 aylık bir kızım var. Dönem dönem otizm belirtisi diye belirtilen bazı şeyleri yaptı ama bunları neredeyse her çocuk dönemsel olarak yapıyor. Sonrasında hepsini unuttu. Şu bir gerçek ki ekran gerçekten ciddi anlamda çocuğu yavaşlatıyor. Ekran varsa kesinlikle kesin. Her gün yaşıtları ile bir araya gelsin. Evde arka planda radyo açık olsun hep dinlesin. Aynı şekilde siz de konusun bol bol. Gerçekten ben cocugumdaki gelişimi görebiliyorum. Hala aktif birkaç cümle hariç 2li cümlesi yok ama kelimeleri artıyor gün gectikce. Doktor 2 buçuk yaş sonrası eğer aktif ikili cümle olmazsa dil terapisine yönlendiririm demişti.

Ekrani kestik zaten cokta izlemiyodu ama tamamen kaldirdik şuan surekli onunla ilgileniyoruz fakat sanırım biraz sıktık çok üstüne düştük hadi onu yap bunu yap diyince artık bagiriyor huysuzlaniyor keyfi yerindeyse isterse komut aliyor bakalım dr ne diyecek nasıl muayene edip teşhis koyuyor bilmiyorum ama anlar heralde

Merhaba gittinzmi doktora ne dedi bnm oğlum da 16 aylık biraz gecti konusma yok işaret etme yok adına çok nadir bakıyo göz teması var uzun olarak bnde 2 haftaya randevu aldım biseyi ver fln dedimde vermez abisiyle oynarlar

Merhaba arkadaşlar. 23 aylık oğlum var. Son 1-1.5 aya kadar her şey normal seyrediyordu. Aşırı sosyal bir çocuktu. Son 1 ayda belirtiler başladı ve 15 gündür şiddetlendi. Maalesef otizm teşhisi aldık ve eğitime başladık şuan gerileme başladığı için eğitimleri artıracağız. Komut alma isme tepki vücudunun her yerini bilir merdiven kendi başına çıkar. Öpücük bay bay yapar. Maalesef son 15 günde içine kapanmalar başladı. Artık çevresine eskisi gibi tepki vermiyor çocuklar dışarda dikkatini çekmiyor. Oyuncaklarıyla eskisi gibi oynamıyor yüzündeki canlı ifade gittim donuklaşmaya başladı. Haricinde sürekli klimalara bakma ellerini kafaya vurma sürekli aynı kelimeşeri tekrar etmeye başladı. Eskiden koşmayı çok severdi artık koşmuyor pek kendi dünyasına kapanmaya başladı. Biz başta konduramadık özellikle eşimama artık kabullendik demem o ki eğer en ufak bir şüpheniz varsa zaman kaybetmeyin ısrarla getirdim doktora 3 gün öncesine kadar eşim hala kabul etmiyordu ama artık o da her şeyin farkında. Amacın sizleri tedirgin etmek değil lakin erken teşhis çok önemli doktorlarımızın bize söylediği en önemli şey bu ne kadar erken eğitime başlarsa o kadar cevap verebilir tedaviye. Çok ağladım ama Rabbim bize bu sınavı verdi evladım için güçlü olmak zorundayım hiç bir şeyi olmayan oğlumun günden güne içine kapandığını görmek beni paramparça ediyor ama demem o ki yani göz teması olması konuşması işaret parmağını kullanması maalesef ki otizm olmadığını göstermiyor bizde böyle başladık ama şimdi yavaş yavaş bazı şeyleri oğlum kaybetmeye başladı. En ufak şüpheniz varsa zaman kaybetmeyin. Rabbim bizlere güç evlatlarımıza sağlık şifa versin….

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…