Oto koltuğu

fdneng

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2009
331
0
116
Kayseri
kızlar oto koltuğu alcam yaza doğru biliyosunuz yasaya da girdi artık ama kaç kg almalıyım bide nasıl olmalı ne tavsiye edersiniz uzun süreli kullanmak istiyorum

yasa taslagını okudum zorunluluk 9 yaş fln dio o da 36 kg'a tekabul edio sanırım ama bana cok sacma geldi bu yasa diyelim 3 cocugum var ve 2 ser yas aralıkla dogdular 3ü için de oto koltugu mu alacagım ben şimdi ne sacma şey. kullanmazsak cezası cocuk başına da 55 liraymış. tavsiyeleri ben de bekliyor olacagımm

Biz de baktık haftasonu. Kiloyu hatırlamıyorum ama 4 yaşına kadar bunu sonra başka bir yükseltici diye bişiy kullanacaksınız dediler. Ben almayı düşnüyorum çünkü anakucağında gitmeyi seviyodu, şimdi sığmıyo kucağımda tutuyorum kıyamet kopuyo. ınşallah oto koltuğunu da sever...

hayir guzelim saçma olurmu tam isabetli, oyle pe$ pe$e çocuklari olanlar demekki iyi maa$lilar ki yapiyorlar oyleyse ona gorede buyuk araba alirlar, ve her çocuga da koltuk alirlar. fransa da yasa nisan ayindan itibaren 12 ya$ a çikacak($u an 9 sanirim) bu yasa gerekli, Allah muhafaza kaza olsa ?! buyuklerin kemerleri var bizlerinki can da yavrularimizin ki patlican mi ? biz ocak ayinda oglumuza almi$tik 18kg a kadarindan aldik ondan sonra in$allah bi buyugunu aliriz. yavrularimizin hayati soz konusu. benim goru$um boyle canim

benimki 3 aydır sürekli oto koltuğunda yolculuk ediyor ve ben chicco nun 0+ olanından aldım 18 kiloya kadar kullanabilecek ve kesinlikle tavsiye ediyorum bizimde başımızdan bir kaza geçti nerdeyse kamyon altına giriyorduk ve o gün o mereti icad edene nasıl dua ettim anlatamam çünkü kucağımda olsaydı imkansızdı tutamazdım. kendim bile kemerim takılıyken boynumu incittim acaba oğlum kucağımda olsaydı ne olurdu mutlaka kullanılmalı diye düşünüyorum ve bitanecime katılıyorum.

Evet oto koltugu kullanılmayan kazalarda cocuk ölümleri %90 civarındayken oto koltugu kullanılan kazalarda bu oran %2ye kadar düşüyormuş. Bence de çok gerekli bir önlem.

bence hic sacma degil. iyiki böyle birsey yapılıyor ve iyiki cezası varki insanlar mecbur kalıp alıcak bu araba koltukları. allah korusun bir kaza anında cocugunun hayatını kurtarıcak olan sey bunlar. Evet pahalı ama buna deger bence. Cocugum hayatı söz konuysa buna kesinlikle deger. Allah korusun bir kaza olsa keske bir oto koltuk olsaydı demek yerine bastan alınır. Ve 3 cocogun varsa tabiki 3 tane oto koltugun olucak bu gayet normal birsey degilmi. Bana hic sacma gelmiyor.

Bizde Maxi Cosi anakucak var onu 1 yasına kadar kullancam
sonrası icin Maxi Cosi Tobi var 9-18 Kilo
Büyük kızımda suan Maxi Cosi Rodi 18-36 kilo kullanıyor

Ben Recaro oto koltuğunu tavsiye ederim.BMW,Ferrari gibi yarış arabalarına güvenli oto koltuğu yapıyor.Bebekler için inanılmaz güzel kumaşlardan ve tabiki güvenli oto koltukları yapmışlar.Bu firmanın işi arabada güvenliği sağlamak.Bu yüzden ben bu markayı tercih ettim.Biraz pahalı ama bence yavrularımız için değer.Kumaşları özel bir maddeden yapılıyormuş ve asla terletmiyor,yanmıyor...

elbette yavrularımızın canı cok kıymetli kılına zarar gelsin istemem ama benim sacma demem türkiye sartlarından kaynaklanıyor. ben alırım sen alırsın ama Türkiye genelinde bunun uygulamaya gecmesi cok zor ve her arabası olan da zengin deil ya da her 3 cocugu olan.

bu konuda çok haklısın hatta bırak oto koltuğunu halen karda kışta kağnı arabasıyla kilometrelerce yol tepip okula gidilen bir ülkede oturuyoruz bunada kabul. ancak bunun zenginlikle alakası. arabası olan bir kişi 3 gün o arabayı kullanmasa araca alacağı akaryakıtla pekala en azından güvenliği sağlayacak bir araç koltuğu alabilir. yada diğer bir arkadaşımızın dediği gibi zaten 3 çcuk shibi olabiliyorsa gerçekten o külfeti kaldırabilecek durumdada olması lazım malum günümüz şartları ağır göyya ücretsizolan devlete ait ilköğretim okullarına bile her yıl dağ gibi bağışlar yapmak zorunda bırakılıyor insanlar.ki evet çocuklarımız canımızsa bir kaç günden, bir kaç paket sigaradan vs. ödün vermek zorundayız onların güvenlikleri için. şahsım adına şunu söyleyebilirimki eğer alamayacak durumdaysam 2. çocuğu bile yapmayı düşünürüm ki değil üçüncüsü hadi oldu varsayalım. öyle bir durumdada gerekirse beze para vermem elimde yıkarımda onun parasıyla güvenliği için olanı almaya çalışırım ki dediğim gibi bu benim şahsi görüşüm.

Tecrübeli annelerin fikirlerine ihtiyacım var, biz de doğacak çocuğumuz için istiyoruz oto koltuğu , geçen kanz ın bir ürününü gördük 0-9 kg. ana kucağı , arabanın arkasına da kemerle yüzü arkaya dönük sabitleniyormuş. Bana pek güven vermedi ama görevli yeni doğanlar için olanların hepsi böyle ana kucağı şeklinde ve arabaya monte etmeden kemerle tutturulur dedi. Kullananlar nasıl birşey aldılar gerçekten satıcının dediği gibi mi yoksa bize elindekini satmak için mi öyle dedi.

Kesinlikle bebeconfort tavsiye ederim kızlar..Hem 0 (0-9 kg arası) hemde 1 (9-18 kg) arası ayarlanabiliyo ayrı ayrı 2 tane almaktansa çok kullanışlı olduğuna inandım bunun.4 yaşına kadar kullanabiliosun bunu.

ben de 9-18 kg. babyhope aldım arkaya kemerle sabitleniyo ters değil normal gidiş yönüne bakıyo çok memnunum bence küçüklerden almayın bebler oturmaya başlayınca 2 numaraya geçilebiliyor

ben küçük aldım ve bebeğim içine zor sığıyor artık ama bebek arabasınıda monte olduğu için tercih ettim, 1-2 ay sonra mecburen daha büyük modele geçicem gerçi ben sabitleyemmde arabaya napıcaz bilmiyorum

bende recaro ve römer arasında kalmışdım recaro tavsiye ediyolar genelde int de bakdım 587 tl çokda pahlı değil. ama almadan görmek istiyorum. benim kızım çok terliyo kumaşı terleten kumaş olmasında benim için önemli bi konu kumaşı nasıl sen memnunmusun terletiyomu.

ben de chicco proxima aldım.memnunum.iyi ki de almışım.kış tatilinde arabayı kaydırdık.yoldan dışarı savrulduk hiç hissetmedi bile.yazın daha kullanmadık kumaşı terletir mi bilmiyom.ama şimdilik iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…