Otobüste yer verme ???

Bende yer vermiyorum , hatta yer verir misin diye sorana dahi vermiyorum ,çünkü bende yorgunum,bütün gün ayakta çalışıyorum ,teyzeler amcalar bir zahmet gündüz halletsinler gezme tozma işlerini mesai çıkışı tıklım tıklım otobüslerde surunmesinler

Varoş ülkenin varoş insanlari iste. Açların yerine de yemiş kıçlar semer gibi olmus tabi ayakta duramazsin. Ya da dursan bile tabi cingenelik yapican çünkü her ayiligi yapmaya hakkin var.

Zaten düzgün olan insan yer için cemkirmeye utanır. Boynu bükük rica eder.

Okuıl zamanı 5.30da uyanıyorum ve 6da otobüse biniyorum, okul uzak olduğu için.
Otobüsün geçtiği yerde haftada 2 gün pazar oluyor, kadınları aklım almıyor 40 dk yol çekip ordaki pazara gidiyorlar!
Bir de benden yer istiyorlar okuldan eve dönerken.
Çok yaşlıysa, hamileyse, engelliyse hemen yer veririm ama günden, gezmeden, pazardan gelenlere yaşı kaç olursa olsun yer vermem.
Zaten sabahın köründe uyanıyorum, yarım saat bile uyuklamak kar benim için otobüste, çünkü eve gider gitmez ders çalışmam ve ödev yapmam gerekiyor.

Akşamları resmen teyze ve amca terörizmi yaşanıyor resmen.tepende dik dik bakmalar,imalı imalı bakmalar iç çekip ahlama oflamalar.hiçççç etkilenmiyorum.yer mer veremem valla

Tranvaylar metrolar otobüsler 65 yaş üstü bedava yaptılar. Amcalar teyzeler nasılsa bedava diyip sabah 8 de biniyolar aksam 5 6 da eve dönüyolar. Sıcaklarda amcalar avm lerde magaza içlerinde tur atıyo. Sabahtan akşama kdr yeri geliyo dolaşmak zorunda kalıyorum(muhasebeciyim)otobüsle 1 saat tranvayla 45 dk sürüyo yolum. Lütfen alın şu bedavaları ellerinden yıldım yaa. Yer vermryincede saygısız oluyoruz. Şimdiki nesil cok saygısız deniyo. Ama asıl saygısızlıgı onlar yapıyo.

Tamam yer vermeyin de bu kadar acımasız yorum yapmakta neyin nesi ?

Bu konu bir kaç defa daha açılmıştı ve hep aynı yorumlar. Şaşırıyorum.

Gezmesin , kısır teyzesi , yok ekmek alma amcası v.s

Yaşlandı diye gezmesin mi ? Is çıkışın diye beklesin mi ?

Hepimiz yaşlanacağız ve hayat geçiyor.

Sen yer vermesen de yer verecek vardır. Ayrıca nereden biliyorsunuz gezmeden geldiğini ?

Ekmek alma amcası mı derken benim dediğimi ima ettiniz sanırım, evet kendi kulaklarımla duydum, ulus otobüsünde ekmek almaya gittiğini söyledi.(Bedava çünkü)

Gezmeden geldiklerini de kendi aralarında bağıra bağıra yaptıkları sohbetlerden biliyorum.

Yani burada kimse havadan atıp tutmuyor. Tabi ki herkesin gezme hakkı var ve bizi de zerre ilgilendirmez, ama ben yorgunluktan canım çıkmışken hanfendi/beyfendi gezmeden geldiği halde kalk diyemez.

Sabah 6-9 arası, akşam da 17.30-19.00 arası tıklım tıklım doluyken tam okul iş saatiyken de gezmeyiversinler.

Ekmek alma amcası mı derken benim dediğimi ima ettiniz sanırım, evet kendi kulaklarımla duydum, ulus otobüsünde ekmek almaya gittiğini söyledi.(Bedava çünkü)

Gezmeden geldiklerini de kendi aralarında bağıra bağıra yaptıkları sohbetlerden biliyorum.

Yani burada kimse havadan atıp tutmuyor. Tabi ki herkesin gezme hakkı var ve bizi de zerre ilgilendirmez, ama ben yorgunluktan canım çıkmışken hanfendi/beyfendi gezmeden geldiği halde kalk diyemez.

Sabah 6-9 arası, akşam da 17.30-19.00 arası tıklım tıklım doluyken tam okul iş saatiyken de gezmeyiversinler.
Aynı şeyleri bende duydum. Bi amca ötekini arıyo. Nerdesin bugn gelmemişsin diyo. Yer samsun saathane. Oda diyoki ona ben bugn bafraya gittim. ( samsunun bafra ilçesi) amca soruyo nasıl gittin diye. Oda büyük bi ihtimalle dediki tranvay son durakta indim ordanda ekspres otobüsler var E2 ordanda bafraya giden otobüse bindi. Maşallah samsunu karış karış dolaşın. Aksam oluncada ay oy ölüyorum romatizmam tuttu.

Vermeyin kesinlikle. Herkes kendi özel durumuna göre ayarlamalı kendini. Ben de saatlerce yol gidiyorum. İlk durakta oturabilmek için binip ilk durağa bir iki durak mesafeden geri döndüğüm oluyor. Her ilk durakta binen benden büyük insana yer versem benim oturmamın imkanı yok. Çocuğu olan, yaşı büyük olan, ya da oturmak isteyen herkes, ilk durakta bir sonraki aracı beklemeli. Bunu belirtmek de terbiyesizlik addedilmemeli.

Aslında işe gidiş ve çıkış saatlerinde 65 yaş üstünden de ücret kesilse bu sorunlar bir nebze azalır. Bence yaşlıların çoğu saygılı kalktımda bile otur sen diyorlar çoğunlukla. Problem bu gün teyzeleri dediğimiz tipler bence onlarla uğraşılmıyor.

Aynı şeyleri bende duydum. Bi amca ötekini arıyo. Nerdesin bugn gelmemişsin diyo. Yer samsun saathane. Oda diyoki ona ben bugn bafraya gittim. ( samsunun bafra ilçesi) amca soruyo nasıl gittin diye. Oda büyük bi ihtimalle dediki tranvay son durakta indim ordanda ekspres otobüsler var E2 ordanda bafraya giden otobüse bindi. Maşallah samsunu karış karış dolaşın. Aksam oluncada ay oy ölüyorum romatizmam tuttu.
Birbirlerini de tanıyorlar, çete olmuşlar :deli: Dolaşsınlar, gezsinler hiiiç umrumda değil ama şunu okul iş saatinde yapmasınlar. Aslında suç onlarda da değil, bedava yapanlarda

Ya yer verme olayında hayatımda şöyle bir şey yaşadım öğrenciyken. Aşırı yorulmuşum belim çatlıyor ayakta duramıyorum ama en son otobüs tabi binmem lazım aşırı dolu. Kimse de yer vermez zaten beklemiyorum ama bayıldım bayılacağım belimin ağrısından. Bir tane benim gibi öğrenci bir kız, biraz da sen otur dedi. Allahım bin kere razı olsun, eli taşa değmesin, yüzü acı görmesin. Her gün o kıza dua ediyorum.
Bazen gerçekten sadece yaşlıların değil gençlerin özellikle öğrencilerin oturmaya ihtiyacı oluyor.
Ben veriyorum. Gençlere de veriyorum yaşlılara da.

ben de ayakta kalmamak için ilk durağa 1.5 km yürüyorum, bazen 45 dk otobüs bekliyorum, ön koltuklara ve engelli/hamilelere ayrılan koltuklara oturmuyorum, kimseye yer veremem, hele de günden/gezmeden gelen yaşlılara.

+1

üni okurken özellikle oturmak için fakültenin diğer çıkış kapısını tercih ediyordum 2 durak önce biniyordum o sayede ve oturup kitabıma gömülüyordum. yorgun argın çıkıp birde üstüne günden keyfi dönen teyzelerle uğraşamam

Vay be.sakın hemen taşlamayın sizi kınamak için söylemiyorum: ) bizim buralarda gençler hep ayakta 60 yaş üstü hep oturur.bindimi yaşlı amca Teyze hemen kalkılır istenmez bile.bende çok veririm yer o yüzden midir bilmem izmirde 10 gün otobüs kullandık annem hic ayakta kalmadı hep yer verildi 60 yaşında annem hatta dedim bak ben veriyorum diye senin karşına çıktı diye :)çünkü annemde yaşlı insanlarda vardı ama.annem oturuyordu.bizim buralar gerçi en uzun yok 45 dk ondandir.

Ya yer verme olayında hayatımda şöyle bir şey yaşadım öğrenciyken. Aşırı yorulmuşum belim çatlıyor ayakta duramıyorum ama en son otobüs tabi binmem lazım aşırı dolu. Kimse de yer vermez zaten beklemiyorum ama bayıldım bayılacağım belimin ağrısından. Bir tane benim gibi öğrenci bir kız, biraz da sen otur dedi. Allahım bin kere razı olsun, eli taşa değmesin, yüzü acı görmesin. Her gün o kıza dua ediyorum.
Bazen gerçekten sadece yaşlıların değil gençlerin özellikle öğrencilerin oturmaya ihtiyacı oluyor.
Ben veriyorum. Gençlere de veriyorum yaşlılara da.
Rabbim yasliliginizdada ayakta bırakmasın
Bende veriyorum.kucaginda bebek olan gen delikanli adama bile yer vermişmişim var.

Herkese selam,
Arkadaşlar işten dönerken ayakta kalmamak için oturacak yer yoksa bir sonraki otobüsü bekliyorum. Kızım kreşte beni beklediği halde yol 1 saat sürdüğü için ayakta durmayı göze alamıyorum. İlk durak olmasına rağmen orta yaşlı teyzeler binip açık açık kalk ben oturayım diyebiliyorlar. Ben bugüne kadar bu şekilde yer isteyenlere hiç yer vermedim. Ama bu tacizlerden de çok sıkıldım.Zaten durağa 15 dakika yürüyorum. Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda.
bazen veriyorum bazen vermiyorum
çünkü bazen regl oluyorum
onlara yer versem işkence bana o yüzden vermiyorum
bazen iyi hissediyorum kendim zaten buyur teyze diyorum...öyle ..

Ben İzmir'de yaşıyorum ve özellikle 65 yaş üzerine ulaşımın ücretsiz olması burada da sorun. Hatta belediye başkanı bile tepki göstermiş, asgari ücretle bütün gün ayakta çalışan insan ayakta gidiyor, 65 yaş üzerindekiler manzara izlemek için toplu taşıma kullanıyor bedavaya diye. Ve bunun maliyeti belediyenin bütçesi üzerindeymiş, madem onlara bedava yaptı o zaman bunun zararını hükümet bana ödesin demiş. Yani bu durumdan aslında herkes şikayetçi. Benim de tavsiyem yer vermek istemiyorsanız vermeyin, takın kulaklığı, bakın dışarı, duymayın, muhatap olmayın, dürtseler bile. Dövecek ya da zorla kaldıracak hali yok sonuçta. Ben de genelde son duraktan binerim tabi her gün binmiyorum ama hiç beni öyle zorla kaldıran olmadı. Duyduklarıma inanasım bile yok yani Yuh o yüzden. Hamileye, ayakta duramayacak olan yaşlılara, çocuklu insanlara yer veriyorum, engellilere de elbette. Zaten ön taraflarda oturmam pek, önde olunca kimse dürtmese, bişey yapmasa bile otobüste kocaman yazı var ön koltukları şunlara şunlara ayırın falan diye. Psikolojik olarak o etkiliyor :) öğrenciyken sabah saati yer isteyenler oluyordu ama tek tük. Ki bu otobüsler kalabalık da olur. Yani birisi beni ısrarla dürtse, taciz etse kavga ederdim herhalde.

Bir de size iyi bir taktik vereyim... Mesela bazıları yazmış o kadar erkek varken benim basımda dikilip yer isteyenler oluyor diye. Bu tip durumlarda yer isteyen kişi bir avcıdır ve kolay yakalayabileceğini avlamak ister. Siz biraz mülayim, yumuşak yüzlü duruyorsanız muhtemelen sizi av olarak seçecekler :) biraz surat asın, biri bişey dese tersleyecekmiş gibi bi ifadeniz olsun ve dediğim gibi kesinlikle kulaklık falan takıp dışarı bakın. Haksız yere yer isteyenlere hiç yüz vermeyin. Bir insan hiç tanımadığı birini öyle taciz edememeli, şişeyle falan dürtecek cesarete sahip olamamalı yani. Anormal bişey çünkü bu

Back
X