Otobüste yer verme ???

Bir defa tramvayda başıma bir olay geldi anlatmak istedim :) hamileydim ama dışardan belli olacak kadar büyük değildi. Ben oturuyordum neyse 3-4 kokoş yaşlı teyze geldi başımda imalı imali konusuyor iste genclik bitmis yaslilara saygi kalmamis hic yer veren yok bilmem ne... Sonra zaman tramvay bosaldi neyse bunlar benim önüme oturdu aralarında konuşuyor iste carsamba günü şurada pazar var persembe günü burada pazar var. Digeri de diyor ki erken gidelim iki ayağımiz bi pabuca girmesin şöyle 2-3 saat gezelim :D ben de icimden dedim 20 dk tramvayda ayakta durunca yaşlılar ama masallah 2-3 saat rahat rahat çarşı pazar geziyorlar :P

Neyse böyle bir durum olunca zaten kendimi iyi hissediyorsam yer veriyorum ama yer veremeyecek gibiysem de ters laf filan söylemem asla. Bir defa öyle birşeye rastladim da yaşlı amca genç cocuga rica etti sen kalk ben oturayim gibisinden. Delikanli da bu otobüs senin babanin mali degil rahat gitmek istiyorsan git taksiye bin diye adami azarladi... :(

Çok yaşlılara yer veriyorum dayanamam. Metrobüste hemen yanımıza geliyorlar zaten . Eşim daha doğru dürüst oturamamıştır yer vermekten. 35 yaşındayız ama hem yumuşak yüzümüzden hem de küçük gösterdiğimizden sanırım direkt bizim yanımıza geliyorlar.

Benim konummm her gün aynı yolu gidip geliyoruz eşimle boşa binmek için sıra bekliyoruz tam oturcaz biri kaldırıyor yaşımızı pek göstermiyoruz liseli öğrenci zanneden bile oldu eşim garibim oturduğunu bilmem zaten hep yer verir bende genelde veririm halim yok veremezsem o otorduğum yer bana diken olur batar vicdan azabından ölürüm ama yolum çok uzak indiğimde ayaklarım şişmiş oluyor.
Bende bi keresinde minübüse bindim oturdum tek bayan benim hepsi genç erkek 45-50 yaşlarda bi bayan oğluyla bindi biner binmez gözleri yer arıyor kalkmadım tek bayan benim beni mi buldu dedim kadın arsız yer istedi bende hamileyim deyip yalan söyledim:KK68:hiç yapmıycağım hareket ama napıyım dellendim

ben farklı bir yorum yapıcam açıkçası. büyükşehirde oturuyorum ve toplu taşıma da sık sık kullanırım hatta dün 2 saati bulan bir toplu taşıma serüvenimiz oldu. şimdi konuyu görünce yazmak istedim. benim annem genç gösterir ama bel fıtığı hastası kendi annemden bildiğim için benden büyük herkese yer veririm. hiç oturmam çok yorgun olduğum zamanlarda bile oturmam. sağlıklıyım dikilirim diye düşünrüm bende yaşlanıcam diye düşünürüm. her neyse dün otobüs sonrası üç değişik metro ve minibüse bindik. eve ulaşabilmek için yani keyfi değil. çok yorgundum artı 28 haftalık hamileyim artı 3.5 yaşında kızım. kızımın kreş çantası benim çantam ekmek bulaşık deterjanı falan yani elimde yüklerde var karnım kocaman. kızım küçük ve kreşte uyku yeni kalktığı için akşam çıkışta acayip uykusu var. metro deseniz hart hurt sakin kullanan yok dururken kalkarken sabit durmak imkansız. sonuç bana kimse yer vermedi. birsürü genç oturuyordu. kalksalardıda gerek yok derdim ama o nezaketi bile gösteremediler. bende garipsemedim değil

Yer verme olayına ben de çok sinir olanlardanım. Çok yaşlıysa,hamileyse,engelliyse elbette yer veriririm ama orta yaştaysa niye yer vereyim ki.. Hele bi de bazıları gelip başımda durup dik dik bakıyorlar :)
Ama benim sinir olduğum bişey daha var;çocuklu kadınların bazıları 4-5 yaşlarındaki çocuğunu yanındaki koltuğa oturtuyor ve hiç istifini bozmadan,ayakta bekleyenler var demeden yolculuğuna devam ediyor.
Gerçi artık dayanamıyorum uyarıyorum "çocuğunuzu kucağınıza alır mısınız oturmak istiyorum" diyorum. Bi keresinde yine uyardım, kadın; "yok alamam çocuk koltukta oturmak istiyor,kucak istemiyor dedi . "O halde kucağınıza ben oturmak zorunda kalacağım" dedim.
Ve sonuç koltuğa oturdum.:halay:

Yer verme olayına ben de çok sinir olanlardanım. Çok yaşlıysa,hamileyse,engelliyse elbette yer veriririm ama orta yaştaysa niye yer vereyim ki.. Hele bi de bazıları gelip başımda durup dik dik bakıyorlar :)
Ama benim sinir olduğum bişey daha var;çocuklu kadınların bazıları 4-5 yaşlarındaki çocuğunu yanındaki koltuğa oturtuyor ve hiç istifini bozmadan,ayakta bekleyenler var demeden yolculuğuna devam ediyor.
Gerçi artık dayanamıyorum uyarıyorum "çocuğunuzu kucağınıza alır mısınız oturmak istiyorum" diyorum. Bi keresinde yine uyardım, kadın; "yok alamam çocuk koltukta oturmak istiyor,kucak istemiyor dedi . "O halde kucağınıza ben oturmak zorunda kalacağım" dedim.
Ve sonuç koltuğa oturdum.:halay:
o da bişey mi. Geçen gün adam poşetini oturtmuştu koltuğa!. Ayakta ki adamda almasını istedi almıyorum diye kavga ettiler. Biz aman kimseye rahatsızlık vermeyelim , çantamız vs kimseyi rahatsız etmesin diye uğraşıyoruz adam poşetini yere koymamak için kavga etti bide

o da bişey mi. Geçen gün adam poşetini oturtmuştu koltuğa!. Ayakta ki adamda almasını istedi almıyorum diye kavga ettiler. Biz aman kimseye rahatsızlık vermeyelim , çantamız vs kimseyi rahatsız etmesin diye uğraşıyoruz adam poşetini yere koymamak için kavga etti bide
siz şimdi bunu deyince ben de bir keresinde kedimi koymuştum yandaki koltuğa, taşıma kabını yani. :) ama otobüs dolu değildi, bir sürü boş yer vardı. yavrum benim, güzel kedim ölmeseydi de o otursaydı ben ayakta kalsaydım keşke. :KK61:

konuyu meşgul ettim kusura bakılmasın.

siz şimdi bunu deyince ben de bir keresinde kedimi koymuştum yandaki koltuğa, taşıma kabını yani. :) ama otobüs dolu değildi, bir sürü boş yer vardı. yavrum benim, güzel kedim ölmeseydi de o otursaydı ben ayakta kalsaydım keşke. :KK61:

konuyu meşgul ettim kusura bakılmasın.
Başınız sağolsun. Bunda otobüs tıklım tıklım. Yaşlı amca tepede bekliyor poşet oturuyor:) oyle buyuk tasinmayacak falan da degil. Ben önce kavga sebebini bile anlayamadım hatta .

Bir defa tramvayda başıma bir olay geldi anlatmak istedim :) hamileydim ama dışardan belli olacak kadar büyük değildi. Ben oturuyordum neyse 3-4 kokoş yaşlı teyze geldi başımda imalı imali konusuyor iste genclik bitmis yaslilara saygi kalmamis hic yer veren yok bilmem ne... Sonra zaman tramvay bosaldi neyse bunlar benim önüme oturdu aralarında konuşuyor iste carsamba günü şurada pazar var persembe günü burada pazar var. Digeri de diyor ki erken gidelim iki ayağımiz bi pabuca girmesin şöyle 2-3 saat gezelim :KK70: ben de icimden dedim 20 dk tramvayda ayakta durunca yaşlılar ama masallah 2-3 saat rahat rahat çarşı pazar geziyorlar :p

Neyse böyle bir durum olunca zaten kendimi iyi hissediyorsam yer veriyorum ama yer veremeyecek gibiysem de ters laf filan söylemem asla. Bir defa öyle birşeye rastladim da yaşlı amca genç cocuga rica etti sen kalk ben oturayim gibisinden. Delikanli da bu otobüs senin babanin mali degil rahat gitmek istiyorsan git taksiye bin diye adami azarladi... :KK43:
konu dışı ama bu resimdeki çocuk senin mi:) maşallah bin kere:)
bir de hamilelere yer vermeyen insanlar var. zihniyet de şu: "hamileyse bana mı hamile" :/

konu dışı ama bu resimdeki çocuk senin mi:) maşallah bin kere:)
bir de hamilelere yer vermeyen insanlar var. zihniyet de şu: "hamileyse bana mı hamile" :/

Benim oğlum evet canım Allah razı olsun :)
Valla herkes hamileliğini çok kolay geciremiyor malesef. İsterdim güçlü kuvvetli olayım sıkıntısız gecsin hamileligim ama o kadar dikkat etmeme ragmen 3 hafta erken dogdu bebeğim...
Allah'ın emaneti sonuçta tehlikelerden korumak zorundayız...

Benim oğlum evet canım Allah razı olsun :)
Valla herkes hamileliğini çok kolay geciremiyor malesef. İsterdim güçlü kuvvetli olayım sıkıntısız gecsin hamileligim ama o kadar dikkat etmeme ragmen 3 hafta erken dogdu bebeğim...
Allah'ın emaneti sonuçta tehlikelerden korumak zorundayız...
allah bağışlasın:) o kirpikleri yerim yaa:)
allahın takdiri sağlıklı olsun da.. allah esirgesin tekrar canım:)

allah bağışlasın:) o kirpikleri yerim yaa:)
allahın takdiri sağlıklı olsun da.. allah esirgesin tekrar canım:)

Amin cumlemizin evladını Allah bağışlasın :KK68: sen de sag salim kucagina al evladini inşallah canım :)

Geçen gün site yönetimine de gerizekalı demissin.kisi kendinden bilirmiş işi.herkes hanımefendi zaten sende olmayı dene bir kadına encok hanimefendilik yakışıyor üzerinde şık duruyor

Geçen gün mü :) yuh ta 1.5 yil oncesine kadar beni mi inceledin sen işsiz. Gerizekalılik yapan herkese gerizekalı derim. Senlik ne var?

Bence en büyük sorun tıklım tıklım olması otobüslerin ve belediyenin de bunu bize dikte etmesi..Artık o kadar alışmışız ki bu rezilliğe üst üste gitmek hiç önemli değil halkımızca..Yeterki bir an önce atalım eve kendimizi:KK43:

Herkese selam,
Arkadaşlar işten dönerken ayakta kalmamak için oturacak yer yoksa bir sonraki otobüsü bekliyorum. Kızım kreşte beni beklediği halde yol 1 saat sürdüğü için ayakta durmayı göze alamıyorum. İlk durak olmasına rağmen orta yaşlı teyzeler binip açık açık kalk ben oturayım diyebiliyorlar. Ben bugüne kadar bu şekilde yer isteyenlere hiç yer vermedim. Ama bu tacizlerden de çok sıkıldım.Zaten durağa 15 dakika yürüyorum. Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda.
Cok yaşlı teyzeler amcalar oluyor ya da bir hasta hamile engelli varsa yer veriyorum benim yolumda ortalama 1 saat sürüyor öğrenci varsa da özellikle okul gidiş saatlerinde önceliği onlara verebiliyorum

Ay aklıma geldi şunu da anlatayım. Metroda eve dönüyorum, yine öğrencilik zamanlarım. Çok yaşlı bir amca bindi, yanımda da yani gençten bir kadın oturuyor orta yaşlı falan değil. Bağırıyor "Amca buraya otur buraya" diye bir yandan da beni dürtüyor "Kalk kalk" diye. Bir sinirlendim. Dedim "Ben kalkarım ama bu kadar düşünüyorsan kendin yer vereceksin" dedim. "Ama bikbikbik" bir şeyler diyecek oldu, "Benim üstümden kendince sevap kazanmaya çalışma sen olmadan da yer veririm ben" dedim amcayı oturtup kalktım gittim vagonun köşesine. Bir de böyle yüzsüz olanları da var. O kadar düşünüyorsan beni dürtene kadar kendin kalk.

Back
X